Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 18, 2017

De maandag voor Kerst

Een week en het is Kerst en ik heb nog zoveel te doen! Met moeite lukt het me om kwart over acht op te staan.  Rick heeft de koffie al pruttelen en ik warm een Weight Watchers quesadilla op voor mijn ontbijt.

Saskia ligt nog in diepe rust als ik naar de sportschool vertrek. Ik doe een half uur cardio voor Sharon me komt halen voor personal training. Alle spiergroepen komen in het halve uur weer aan bod. Vandaag heb ik voor het eerst weer genoeg energie om nog een half uur cardio te doen.

Mijn vrolijke kerstachtige DRAAKJE

Terug thuis ligt Saskia nog steeds te slapen. Het is lekker weer met een graad of veertien dus ik besluit Orion een korte wandeling te geven. Daarna doe ik mijn toilet (zoals mijn oma altijd zei) en hoop dat Saskia inmiddels in het land der wakkeren is.

Dat is gelukkig het geval want haar auto moet naar de garage. Er is een lichtje aan wat problemen met de transmissie of motor kan betekenen. Daar kan Saskia natuurlijk niet mee rond blijven rijden. Bij de Kia garage beloven ze er morgen naar te kijken.

Terwijl we het papierwerk invullen gaat mijn telefoon. Het is de tapijtenreiniger, die een uur eerder wil komen dan de twee uur, die we hadden afgesproken. Dat gaat me niet lukken, maar half twee wel.

Op de terugweg stop ik even bij Manhattan Bagel om een dunne bagel met gerookte zalm en cream cheese te halen. Die smaakt me weer super goed, wat een combinatie is dat toch!

We zijn net thuis als de "Jingle Bells" bel gaat. Gauw doe ik Orion in zijn bench en laat de tapijtenman binnen. Ik wil vandaag alleen de trap en onze "familiekamer" laten doen. Die laatste is waar we het gros van de tijd doorbrengen en Orion komt daar ook vanuit de tuin meteen in rennen.

Hoe goed ik zijn pootjes ook droog, er zit altijd nog wel wat modder aan. Het zilverkleurige tapijt ziet er roodbruin uit, want onze grond hier is rode klei, niet aarde. De trap is geen probleem, die heeft hij zo schoon.

De kamer echter heeft een "deep cleaning" nodig en daar ben ik het mee eens. Hij is ook eerlijk dat hij vandaag waarschijnlijk ver zal komen, maar niet alles eruit zal krijgen. Het duurt meer dan een uur voor een kamer van ongeveer 5 bij 3, dus best lang.

Na afloop zie ik de oorspronkelijke kleur tenminste weer! Het is ook nog eens allemaal organisch en zonder chemicalieen, goed voor de dieren. Ik krijg een zeer professionele indruk van dit bedrijf en de man raadt aan dit over twee maanden nog eens te doen en dan zal ons tapijt als nieuw zijn.  Heb ik al vermeld hoezeer ik tapijt haat?

Als ik betaald heb vertrekt de vriendelijke man en probeer ik Orion van het tapijt te houden. Hij haart op het moment ook weer flink uit dus ik pak de borstel en krijg er een halve Orion uit tot hij er genoeg van heeft.

Je zou denken dat honden borstelen fijn vinden, maar ook Cosmo liet het maar lijdzaam toe. Orion hapt op een gegeven moment om te laten zien dat hij er genoeg van heeft.  Dan pluk ik hem maar als ik de kans krijg.

Als Saskia terugkomt van Caffe Amouri met Kaylee haalt die laatste wat dingen op en dan gaan Saskia en ik naar Ulta om make up voor haar te kopen. Ik heb recentelijk een Ulta veel dichterbij gevonden en zo hoeven we het spitsverkeer niet te trotseren.

Deze cosmetica winkel heeft goede prijzen zegt men maar wat Katja op haar wenslijst heeft is net zo duur als elders. Saskia slaagt goed en raadt mij ook een stocking stuffer voor Katja aan. Zij weet uit ervaring dat Katja het verkeerde sponsje heeft.

In Australie deed zij Katja's make up en daar is Saskia heel goed in! Zelf houdt ze van opvallend, maar Katja niet zo en Katja zag er heel mooi uit met Saskia's hulp. Niet dat ze er gewoonlijk niet heel mooi uitzien zonder make up, natuurlijk. Ik gebruik het nauwelijks, maar de meisjes vinden het leuk te experimenteren.

De kerstboom is aan als we thuiskomen en dat is wel weer erg gezellig. Rick zei gisteren dat hij natuurlijk uitermate genoten heeft van de vakantie, maar hij voelt dat hij een deel van Kerst heeft gemist en nu nog zoveel te doen heeft. Ik snap dat wel want Kerst is hier zo'n groot gebeuren.

Aan de andere kant lijkt het mij ook heel erg leuk eens naar Duitsland te gaan en daar de kerstmarkten mee te maken. Vroeger gingen we ook toen wij eenmaal tieners waren vaak naar Parijs voor de kerstdagen. Zolang het "iets speciaals" is met Kerst is het prima voor mij. Ik denk dat ik Rick daar minder snel enthousiast voor zal krijgen. Natuurlijk ben ik ook niet opgegroeid met zo'n uitgebreide Kerst.
Dit vonden Kai en Bea in Mannheim op de Kerstmarkt!

Rick komt thuis en we hebben beiden trek. We besluiten naar Taco Bamba te gaan. Altijd een goede keuze, lekkere en zeer goedkope taco's. Voor deze prijs zouden we thuis niet kunnen eten! Het is ook een gezellig restaurantje met precies de goede formule, snel en goedkoop eten, maar toch gezellig.

Op de terugweg genieten we weer van alle verlichte huizen. Het is zo gezellig nu door de buurt te rijden! Ons pleintje is een trekpleister omdat ieder huis verlicht is. Ik zie er iedere avond auto's langzaam langsrijden.
Vijf huizen van de tien
Ons huis, al zie je het pas helemaal als je inzoemt

Natuurlijk gaan thuis de kerstshows weer aan. We vinden allemaal de wedstrijd wie de beste lichtjes heeft leuk. Onvoorstelbaar wat mensen met hun tuinen doen! Ze werken er maanden aan. Zo uitgebreid hebben alleen mensen het met een enorme tuin. Wij hebben zoveel verlichte tuinen in de buurt dat we nooit het gevoel hebben daar naar op zoek te moeten gaan.

Vanavond boeken we ook het hotel waar we de avond voor Katja's bruiloft zullen logeren. Mijn broers en zus hebben hun reserveringen ook al gemaakt. Heel bijzonder, want wij zijn sinds 1993 niet met zijn allen geweest!

Katja gaat ook haar "Save the Date" kaarten versturen. De officiele uitnodigingen volgen later. Alles is zo anders dan toen Rick en ik trouwden en toch ook weer hetzelfde.

7 reacties:

Petr@ zei

Fijn hè, tapijt;)
Dat komt er bij mij nooit meer in, een houten vloer is zoveel makkelijker schoonhouden. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen.

Leuke kaartjes van Katja en Kevin. Ik ben benieuwd naar de officiële uitnodigingen.

Wat leuk dat je volgend jaar weer samen bent met je broers en zus!

Nancy zei

Mooie 'Save the date'-kaart ! Dat is hier in België toch niet zo de gewoonte. Mijn neef trouwt volgend jaar ook en ik heb de 'save the date' via een Messenger-bericht gekregen :-) De moderne tijd, zeker. Dan vind ik zo'n kaart toch leuker.

Anja L. zei

Ik ben blij dat kerst hier niet zo groot wordt gevierd hoor.
De kerstmarkten in Duitsland zijn leuk hoor maar zoooo druk! Ik merk dat ik steeds slechter tegen mensenmassa's kan. Leuk dat ze poffertjes verkochten in Mannheim. Echt zo'n hapje dat je 's winters buiten eet.
Hier zie je ook wel meer versierde huizen komen, ik vind het een leuk gezicht maar houd het bij een lichtjeskrans langs het balkon.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Zag dat je graag eens een kerstmarkt in Duitsland wilde bezoeken.
Ben er kort geleden nog naar toe geweest in Essen met de bus,
dat zijn dagtripjes ,speciaal voor de kerstmarkten.
Vind de mooie versieringen en de sfeer daar en de gezelligheid geweldig.
Ook heel vermoeiend hoor dat lopen in de drukte.
Die kerstmarkten zijn daar iedere dag ,een maand lang voor de kerst.
behalve zondags meen ik,want in Duitsland zijn maar 4 zondagen in het jaar de winkels open.
Kerstmarkten in Duitsland zijn erg mooi,ook in de winkels zijn supermooi versierd daar.
Ook heel druk bezocht,zeker op de zaterdag is het daar mega druk.
Daar kan Nederland niet aan tippen.
Keulen heeft 5 kerstmarkten alle dicht bij mekaar liggend, ook een aanrader voor in de zomer de bezienswaardigheden daar te bezoeken.
En overal staan er wel eettentjes met eten en Gluwein..bij de kerstmarkten.
Zelfs het Melaten kerkhof in Keulen is daar indrukwekkend,
dat net buiten het centrum ligt,dat heb ik ook eens bezocht.

groetjes Joke

Marion2 zei

Ik ben ook dol op de kerstmarkten in Duitsland. In principe ga ik
er ieder jaar heen, alleen dit jaar is het er niet van gekomen :/.
Ik moet wel zeggen dat ik het nu met die aanslagen, ze hebben er
in ieder geval al drie verijdeld, wel wat eng vind. Misschien dat
we tussen Kerst en Oud en Nieuw nog een dagje naar Duitsland gaan.
De kerstmarkten zijn dan wel weg, maar nog sfeer genoeg.

Wat ontzettend leuk dat jullie met zijn allen samenzijn op de
bruiloft van Katja! Prachtige kaart.

Anoniem zei

Vroeger, toen de kinderen nog jong waren, gingen we regelmatig naar de kerstmarkten in Duitsland.Sfeervol waren toen Aken, Dusseldorf ( o.a. in de Altstadt ) en Essen. De laatste was intiemer. Vanuit Den Haag met de bus en dat was een hele lange autorit.En dan in de loop van de middag naar Galeria Kaufhof voor Lebkuchen en diverse kerstchocola. Een paar jaar geleden was ik in Oberhausen, met het grote O winkelcentrum. Heel groot opgezet en een drukte van jewelste, je kan over de hoofden lopen. Vroeg in December is de beste tijd. Mocht je ooit de kans krijgen dan moet je dit gewoon een keertje doen.
Kerst hier in de States is inderdaad een uitbundig feest, kosten nog moeite worden gespaard.Vorig jaar voor het eerst een kerstontbijt meegemaakt. Voor het hele gezelschap waren er zeker 300 cadeautjes. Waar helaas wel heel wat miskopen tussen zaten. Wij doen het heel wat bescheidener, zijn nu maar met zijn drietjes.
Leuk al die voorbereidingen voor de bruiloft van Katja. Dat van die; Safe the date, had ik nog nooit gehoord. Het gezin op deze dag elkaar, dat zie ik nooit gebeuren hier. De contacten met de kinderen onderling, zjn helaas niet meer zo Hecht. Heel jammer.
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - De officiele uitnodigingen zijn erg mooi, passen perfect bij het zeeglas thema.

@Nancy - Die Save the Date kaarten zijn iets van de afgelopen tien jaar. Wel handig, vooral voor mensen, die een hotel moeten boeken.

@Anja - Morgen ga ik de mall trotseren, maar verder zijn er hier gelukkig niet echt mensenmassa's.

@Joke - Op een zaterdag zou ik niet naar zo'n markt willen gaan. Maar het ziet er altijd zo leuk uit. In een ver verleden ben ik een paar keer naar Keulen geweest en zou er zeer graag weer heen gaan, net als Aken.

@Marion - Jee, zoveel aanslagen verijdeld, brr!! Ik ben maar blij dat Kai en Bea daar niets van hebben gemerkt.

@Wil - Heb je van een White Elephant party gehoord? Dat is na Kerst en kan iedereen een cadeautje inpakken wat ze niet wilden hebben. Het is een gewoon feestje, maar je geeft dat cadeautje dan aan iemand anders en als die het wil houden prima, of diegene kan het weer doorgeven. Uiteindelijk is jouw eigen nieuwe cadeautje of heel leuk of juist helemaal niet. Erg grappig! Wij hebben goed contact als broers en zussen, maar met verschillende frequentie. Ik praat veel vaker met mijn broer in Canada en mijn zus dan mijn broer in Nederland.