Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 21, 2017

Een bizarre en drukke dag waarin de kerstboom omviel, ik veel inpakte en we een gezellige borrel hadden

Katja en Rick zijn voor dag en dauw opgestaan en vertrokken. Rick bracht haar naar Bethesda waar haar examen gehouden wordt. Ik kon gisteravond maar niet in slaap komen en sliep pas ver na middernacht. Het vergt dan ook even zelfdiscipline om op te staan.

Gauw zet ik koffie en "gooi" de honden naar buiten. Orion en Django zijn grappig, ze kunnen het wel met elkaar vinden over het algemeen, maar echt spelen doen ze slechts af en toe. Orion blijft ook nooit in de achtertuin als ik er niet bij ben.

Intussen heb ik koffie gezet en een paar eieren gebakken. Daarna ga ik naar de sportschool, maar ik heb me al voorgenomen maar een beetje cardio en de personal training te doen. Ik heb allerminst zin en veel te doen vandaag.

Net als ik een kwartiertje op de elliptische machine heb gedaan sms-t Saskia. Zij voelt zich niet lekker en vraagt of ik haar medicijnen en ontbijt kan halen. Ik heb om half elf personal training en bedenk me dat alles in Vienna is dus met een beetje geluk moet dat lukken.

Alleen moet ik wel even naar huis om mijn tas te halen. Saskia heeft intussen haar acai bowl van South Block besteld en met de app betaald dus ik hoop die zo even op te halen. Eenmaal in het restaurant vervliegt mijn hoop want er staat een lange rij.

Dat niet alleen maar ze hebben om de een of andere reden Saskia's bestelling niet gekregen. Ze verontschuldigen zich enorm en ik krijg een bon voor een halve prijs smoothie. Intussen zie ik de tijd voorbij snellen. Ik ga half elf niet halen voor personal training.

Een snel telefoontje naar Sharon en gelukkig heeft zij morgen nog plaats. Bij Rite Aid haal ik Saskia's medicijn en breng het allemaal thuis. Net is Katja ook terug van haar examen. Rick vertrekt voor zijn laatste werkdag van dit jaar en Saskia gaat Katja's make up doen.

Dat vind ik wel erg fijn, Australie heeft zeker geholpen hen dichter bij elkaar te brengen. Saskia doet Katja's make up en het ziet er erg mooi uit. Het duurt wel lang en ik begin trek te krijgen. Eindelijk net na enen zijn de dames klaar en gaan we met zijn drieen lunchen.
Een van de opblaasbare figuren tuinen, we hebben er meerdere
 
Katja was om tien uur al klaar met haar examen! Het is zo'n test waar je minimaal 75 vragen krijgt en maximaal 265.  Katja was na 75 vragen klaar, hoogstwaarschijnlijk heeft zij dus geen fouten gemaakt. Dat ze alles fout had is vrijwel onmogelijk, maar ze wil toch wachten tot zaterdag voor ze het echt gelooft.

We komen allemaal beneden en ik kijk de family room in en zie daar dat de kerstboom is omgevallen! Met zijn drieen zetten we hem zo veilig mogelijk weer op, maar vanavond moeten Rick en ik aan het werk. Wie er debet aan zijn is een raadsel, katten of honden of beiden.
 
Wij hebben zeker niets gedaan...
 
Jammer genoeg zijn er een paar versieringen gesneuveld en deze boom zit vol versieringen met herinneringen. Ik probeer er niet te verdrietig om te zijn en Katja merkt op dat ik minder drama maak dan Kevins moeder een paar jaar geleden. Tja, het is niet anders, betekent niet dat ik het niet erg vind.

Voor de lunch gaan we naar Le Pain Quotidien. Daar wil Katja wel graag toasten met een mimosa, al is het maar omdat haar zenuwen nu weg zijn. Saskia heeft haar rijbewijs niet mee en ze vragen onder de dertig naar identiteitsbewijs. Zij neemt een soja latte en toast daarmee.

Katja en ik zijn weer eens eensgezind. We bestellen een kop wortelsoep, die super lekker is, en de gerookte zalm tartine. Saskia neemt de veganistische chili en de avocado tartine. Het is gezellig met zijn drietjes en ik geniet er met volle teugen van.
 
Thuis moet ik aan cadeaus inpakken geloven. Halverwege bedenk ik me dat we niet genoeg pakpapier hebben. Helaas passen veel cadeaus dit jaar niet in tasjes.  Ik rijd met Orion achterin naar Walgreens waar ze nog een ruime selectie hebben.  Ik neem zoveel rollen mee dat de man achter de kassa uitroept dat we wel heel wat pakjes moeten hebben. Waarschijnlijk heb ik veel te veel, maar ik heb geen zin weer te gaan.

Katja is zo moe dat ze op bed ligt te ontspannen en Saskia waagt zich in de basement aan Kai's basgitaar. Ze vindt de gitaar erg leuk, maar ik weet niet of de bas wat voor haar is. Ik vind haar muziek altijd mooi, weinig tot geen hard rock. Maar muziek maakt Saskia blij en dat is wat belangrijk is.

Eindelijk heb ik alles georganiseerd qua cadeautjes. Tegen vijven heb ik alles wat ik kan inpakken gedaan en blijven alleen de stocking stuffers nog over. Die pakken we altijd op het laatste moment in. Dit jaar zal het vreemd zijn, want "Santa" zal op Kerstavond voor Katja en Kevin komen en op Kerstdag voor Rick, Saskia en mij.

Nu heb ik even kans om te ontspannen tot Rick thuiskomt. Dan verkleden we ons en rijden naar Sea Pearl. Daar organiseren onze vrienden Michael en Denise altijd een happy hour rond Kerst, beginnend om zes uur.

Rick en ik willen er vroeg heen want we hebben om kwart voor zeven een reservering om in het restaurant te eten met Katja. Als we er om tien over zes aankomen zien we echter niemand die we kennen. Meestal zijn Michael en Denise er al ver van tevoren.

Om zeker te zijn check ik de Evite nog eens en die is toch echt voor vanavond om zes uur. Net als ik opkijk van mijn telefoon zien we Michael en Denise. We krijgen een plek met veel banken en stoelen en we hebben even tijd om met Denise en Michael te praten voor de een na de ander binnenkomt (en iedere keer ijskoude lucht als de deur opengaat, br!).

Rick en ik bestellen een drankje en een hapje en kletsen gezellig met deze en gene. Veel van deze mensen hebben wij ook voor Oud en Nieuw uitgenodigd en dit jaar lijkt het een stuk drukker te worden dan vorig jaar. Toen waarde er een of ander virus rond en kwamen er maar zes mensen. Vrijwel iedereen uit de buurt heeft "ja" geantwoord tot nu toe.

Katja is wat verlaat dus ik laat bij de hostess weten dat we er wel zijn. Dit restaurant is in de bar altijd heel druk maar het restaurant zelf niet. Als Katja om kwart over zeven binnen komt lopen krijgt ze omhelzingen van een aantal aanwezigen, die haar al van jongs af aan kennen.

Erg leuk en iedereen is geinteresseerd in haar leven. Alleen is Katja doodmoe en we proberen haar zo snel mogelijk naar het restaurant te loodsen. Het doet me goed zoveel aandacht voor haar te zien. We hebben echt een fijne vriendenkring in Vienna, bewijs dat je met Amerikanen ook zeker goede vriendschappen kan sluiten.

Als eten bestellen Katja en ik vooraf een dozijn oesters. Ze zijn heerlijk en we besluiten dat we de Virginia oesters het lekkerst vinden. Daarna bestel ik twee voorafjes, gefrituurde spruitjes en gestoomde broodjes met rundvlees. Heerlijk!

Rick neemt een pittige pasta met krab en Katja de filet mignon. We smullen allemaal en hebben absoluut geen plaats meer voor dessert, hoe enthousiast de serveerster die ook voor onze neus legt.

De meeste mensen van het happy hour groepje zijn er nog als we weggaan. We kletsen dus nog even met een paar, maar Rick en ik zijn moe en Katja wil nog naar een vriendin van Virginia Tech. Rick brengt Katja even naar haar auto want hij wil niet dat ze alleen loopt in het donker.
Zo'n gezellig uitzicht vanaf onze oprit! 

Dan kunnen we het niet langer uitstellen, we moeten de boom weer opzetten. Dit keer zetten we hem op het raam ook vast met touw. Misschien niet het mooist, maar wel praktisch. Gelukkig is dit geen zware boom en is de schade beperkt. Alle versieringen behalve de drie die gebroken zijn hangen er ook weer in.

Tijd voor nog een Hallmark "feel good" film. Ze hebben allemaal eenzelfde formule maar toch leuk om te kijken, vind ik. Hopelijk lukt het me vanavond sneller te gaan slapen, want morgen is weer een drukke dag. Waarom zijn de dagen in januari en februari niet zo druk? Dat zou de winter een stuk korter maken.

7 reacties:

Sophie zei

Wat een pech van de boom! Zo zonde van de ornamenten. Hopelijk valt de schade mee.
En goed van Katja's examen, duimen dat ze het heeft gehaald.

Fijne feestdagen alvast!

Petr@ zei

Wat jammer van de drie versieringen die kapot zijn gegaan. Maar het heeft inderdaad weinig zin er een enorm drama van te maken. En nu komt vloerbedekking wel van pas ;)
Toen mijn katten nog heel jong waren hebben ze ook een keer de kerstboom opgegooid en geen bal was meer heel!

Wat fijn dat Katja haar examen goed is gegaan!!

Anja L. zei

Wat jammer van de gebroken versieringen maar gelukkig zijn het er maar drie. En wat kunnen honden toch altijd onschuldig kijken!
Knap hoor van Katja, zo snel al weer klaar.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Jammer dat er dingen kapot waren, maar niks aan te doen. Fijn dat Katja de uitslag zo snel zal krijgen. Ik weet nog dat wij er in die tijd bijna 3 maanden op moesten wachten! Plus dat het examen maar 2 keer per jaar gehouden werd in een grote zaal met honderden anderen ver weg. Tijden veranderen :)

Annemiek

Unknown zei

Geweldige foto vd honden ... De onschuld zelve 😊.
Hier hangt de jongste kat er steeds in... En nu begint ze aan de cadeautjes te knabbelen...

Anoniem zei

Petra, wens jullie heel gezellige Kerstdagen toe!

groetjes Joke

Petra zei

@Sophie - Jullie ook, de eerste met jullie kleintje!

@Petra - Inderdaad is tapijt dan net wel weer handig.

@Anja - Ja, die honden, ik vind ze zo schattig samen ;), ze maakten net weer een stuk kaas soldaat. Orion gooide het op de grond en Django hielp graag mee met opeten.

@Annemiek - In Virginia schijnt het ook nog zes weken te duren voor de uitslag. Ik snap niet waarom want feitelijk weten ze het meteen.

@Ann - Oei, gelukkig laten de katten de boom redelijk met rust

@Joke - Dank je wel, ook voor jou en je kinderen en kleinkinderen!