Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 28, 2017

Een ijskoude gezellige dag met mijn broer

De thermometer laat -12 zien als we beneden komen. Gelukkig neemt Rick Orion mee naar buiten want dat is mij veel te koud!!!

Daarna maak ik een ontbijtje van crumpets met gerookte zalm en gebakken eieren voor de mannen en mezelf. Het smaakt ons zeer goed en daarna laat ik de heren hun electronica uitproberen en vertrek naar de sportschool.

Om half tien is het nog zo koud!

Daar doe ik een kwartier cardio en dan komt Sharon me halen voor de personal training. De laatste dit jaar en ze maakt er een goed half uur van. Na afloop doe ik nog wat cardio en haast me dan naar huis.

De mannen zijn al klaar en ik douche gauw. Dan vertrekken we naar Leesburg. Rick wil Berend Jan meenemen naar het enige Delirium Tremens Cafe in de VS. Het oude stadje is gezellig versierd voor Kerst. Ik vind dit altijd zo'n leuk plaatsje!
In het cafe nemen we plaats aan de bar en bestellen Rick en BJ het kerstbier van Delirium Tremens. Ik zie jenever, die allerlei "smaken" heeft. Ik kies de bloody Mary jenever en die is bijzonder. We bestellen lunch en ik neem het kaas en charcuterie plankje, erg lekker! Ik krijg een paar frietjes met mayonnaise van BJ en die zijn ook heerlijk.
Nu de mannen hun bier hebben gehad rijden we naar de Stone Tower wijngaard. Wijn is mijn ding, maar Berend Jan vroeg naar een wijngaard te gaan. Die zijn hier zo idyllisch met de glooiende heuvels en ruwe weides met vee. Hier is het behaaglijk binnen en gezellig, maar niet overdreven, druk. We zijgen neer op een paar banken bij de open haard en BJ en ik gaan een glas wijn bestellen.
Rick doet dit keer niet mee. We bekijken de lijst met wijnen en komen beiden uit op de Cabernet Sauvignon. Berend Jan heeft zin in een snack erbij en koopt een rol met prosciutto en mozzarella. We ontspannen ons en hebben prachtig uitzicht op de heuvelachtige wijngaard.
Voor we het weten is het tijd om terug naar ons gebied te gaan. We hebben kaartjes voor de Downsizing film van vier uur. De mall is nog steeds heel druk, vooral met dit koude weer, dus het is even zoeken naar een parkeerplaats.

Met popcorn (voor Rick en BJ want ik zou echt niet ook nog popcorn op kunnen!) en frisdranken nemen we plaats in de zaal. Tot onze verbazing is het helemaal niet druk bij deze film. Hij lijkt ons juist zo leuk!

Dat is hij ook wel, maar af en toe vind ik het wel erg doemdenken en dat wil ik eigenlijk niet van een film. Ook het einde vinden we bizar (al had ik niet geweten hoe het anders had kunnen eindigen). Het is een heel andere film dan ik had verwacht eigenlijk. Best de moeite waard, maar niet het caliber van Star Wars of Jumanji.

Inmiddels is het etenstijd maar onderweg naar de restaurants stoppen we nog in een paar winkels. Bij Uni Qlo koop ik een lange donzen jas, zoeen die je heel klein kunt maken. Ik neem de donkerblauwe eens in plaats van zwart. Ik vind ze ideaal, licht, maar warm genoeg (tenzij het echt heel koud en winderig is maar dan kun je er warme laagjes onder doen).

BJ wil eigenlijk ook een nieuwe donzen jas, maar hij ziet er geen van zijn gading. We kijken nog even bij de Amazon winkel en gaan dan op zoek naar een restaurant. Onze hoop op snel een tafel vinden vervliegt als we de rijen wachtenden zien.

Wonder boven wonder zijn er twee tafels vrij in het bargedeelte van Seasons 52 en daar nemen we er gauw een van. Ik weet al welk gerecht ik wil zodra ik het op het menu zie. De varkenshaas met haricots verts en bacon en een heerlijke zoete aardappelpuree, het is zo lekker!

Rick heeft meatloaf en Berend Jan een salade met tonijn, die er ook voortreffelijk uitziet. Berend Jan beaamt dat. Dit restaurant had vroeger alleen gerechten onder de 475 calorieen. Nu niet meer, maar nog steeds is het gezond eten en laag in calorieen vergeleken bij andere restaurants.

Als we naar de van lopen doe ik mijn nieuwe jas aan. Die is precies zoals ik had gehoopt. Ik heb dinsdagochtend een rondleiding en de temperatuur gaat volgende week niet boven het vriespunt uitkomen dus het is zaak me warm te kunnen kleden.

Thuis treffen we een enthousiaste Orion. Hij is beter met mijn broer al blaft hij nog steeds af en toe. Het is heel grappig, want als BJ "sit" tegen Orion zegt gaat hij ook zitten en houdt op met blaffen. Het is in ieder geval oneindig beter dan voor Orion medicijnen kreeg.

Morgen nog een leuke dag met BJ, die we voornamelijk in de stad gaan doorbrengen. Morgen wordt het gelukkig iets minder koud, vandaag kwam het kwik niet boven de -5. Maar dat is van korte duur want volgende week gaan we de diepvries in en dat vind ik helemaal niet fijn!

4 reacties:

Anoniem zei

Beste Petra en familie,
Ik wens jullie allemaal een Voorspoedig Nieuwjaar en ik kijk al uit om jouw verslag van jouw eerste rondleiding in 2018 te lezen en jouw nieuwe jas te bewonderen.
Intussen wens ik jullie al een fijn jaareinde en een spetterend begin in 2018.
Groeten van Hilde uit B.

Rita Meyer zei

Veel plezier nog met je broer!
Ik ben al lang op zoek naar een lange donzen jas en nu heb ik die dankzij jou gevonden. En nog in de uitverkoop ook in de webshop van uniqlo, ik had nog nooit van dat merk gehoord. Nu maar hopen dat de jas goed past!

Marion2 zei

Drukke tijden bij jullie! Maar wel heel gezellig.
Lijkt me fijn om even veel tijd met je broer te hebben.

Petra zei

@Hilde - Hetzelfde voor jou! Mijn nieuwe jas is heerlijk, maar gewoon donkerblauw.

@Rita - Ja, ik ben zeer tevreden over deze

@Marion - Inderdaad, deze week had eigenlijk ontspannend voor Rick moeten zijn, maar mijn broer hier hebben is ook heel fijn natuurlijk. De mannen kunnen het ook heel goed vinden met elkaar.