Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 19, 2017

Een produktief dagje kerstinkopen doen

Langzaamaan merk ik dat ik weer op een normale tijd wakker word. Rick en Saskia ook dus we zijn allemaal tegelijk beneden. Geen van ons drieen eet hetzelfde ontbijt dus dat maken we individueel en ik heb er een sterke kop koffie bij.

Saskia gaat met een vriendin naar Caffe Amouri, hun favoriete cafe. Ik zou er ook vaker heengaan als Rick niet zo'n Starbucks fan was. Het is er supergezellig en het is een plaatselijk bedrijfje.

Arme Rick moet naar de tandarts om maar liefst vier gaatjes te laten vullen. Het is heel vreemd hoe dat opeens gebeurde, want hij heeft al vele jaren geen gebitsproblemen meer gehad. Ik wens hem veel sterkte toe

Dan roept de elliptische machine mijn naam. Ik weerhoud Orion er boven van het katteneten van Saskia's katten te eten en sleep hem de sportkamer in. Orion is eigenlijk doodsbang van Flapjack en als die in de deur van Saskia's kamer zit probeert Orion het niet eens. Zo grappig!

Mijn uur sporten is saai en lang, maar eindelijk is het dan toch voorbij. Het is inmiddels maar liefst veertien graden buiten en ik neem Orion de achtertuin in. Hij rent even met Mia maar wil dan weer naar binnen.

Tot Saskia met de van terugkomt kan ik nergens heen dus ik neem de gelegenheid waar in de zon voor te gaan zitten. Even wat natuurlijke vitamine D krijgen. Zelfs als Saskia terugkomt kan ik mezelf er niet toe zetten weer naar binnen te gaan.


Tegen twaalven moet het echt want ik heb een hele lijst boodschappen af te werken. Maar eerst ga ik lunch halen van Chop't waar ik als een oude bekende word begroet. Mijn salade eet ik ook buiten in het zonnetje, het smaakt weer lekker maar ook gezond. Op reis is het altijd een uitdaging genoeg groentes binnen te krijgen.

Dan neem ik Orion mee in de van en begin aan mijn "rondje" Vienna. Ieder jaar heb ik een lijstje wat ik bij plaatselijke winkels afwerk. Als eerste ga ik naar Safeway waar ze alle mogelijke cadeaubonnen, die je je maar kunt bedenken, hebben. Ik neem twee $50 Visa bonnen mee voor Carmen en Mona van Lofty Salon. Die doe ik in een paar kerstkaarten, die ik ook even koop.

Orion vindt het helemaal prima in de van, hij wacht me geduldig op. De volgende stop is Dollar Plus, een winkel waar het meeste $1 kost en sommige dingen ietsje meer. Hier haal ik dozen en tasjes om de cadeautjes in te doen. Ik ben verschrikkelijk slecht in inpakken met pakpapier.

Bij de holistische dierenwinkel, die hier net is geopend, denk ik makkelijk voor de dieren in te kopen. Maar alles is hier drie keer zo duur als bij Petco maar een paar blokken verderop. Daar zie ik ook nog eens dat de kerstbotjes en -speeltjes de helft van de gewoonlijke prijs zijn.

Daar sla ik dus goed van in en koop een rendier speeltje voor Orion en Django. Voor de katten koop ik voor ieder een zakje met snoepjes en een speeltje met kattenkruid. Met vier katten en twee honden zullen de dieren dit jaar de mensen in aantal overtreffen! Gelukkig hebben we de muis in onze voorraadkast net vannacht gevangen anders zou het nog erger zijn.

Langs Vienna's hoofdweg rijd ik naar World Market, die in de enorme Bed, Bath & Beyond gevestigd is. Daar vind ik drie grote veganistische repen voor Saskia met verschillende smaken, niet alleen maar pure chocolade. Het verbaast me altijd weer hoe vaak er toch melkvet aan pure chocolade wordt toegevoegd.

Voor de buren zijn de doosjes met stroopwafels vrijwel uitverkocht. Ik neem dan maar zakjes Daelmans ministroopwafeltjes mee. Misschien zelfs wel leuker voor families met kleine kinderen, die grote wafels zijn misschien wat veel dan.

De vriendelijke oudere man, die achter de kassa staat, gaat een praatje aan. Ik vertel dat al die stroopwafels uit mijn vaderland komen. Dan krijgt hij de plastic zak niet open en vraagt mij te helpen, mij lukt het wel. Bij ouderen in de winkels vraag ik me altijd af of het een keuze of een noodzakelijkheid is. In dit gebied ook vaak een keuze, maar je weet nooit.

Op de terugweg zie ik dat ik nog een half uur heb voor ik een kappersafspraak heb. Ik heb nog twee winkels te bezoeken. Bij Big Planet Comics koop ik Ricks favoriete strips en ook een strip voor de anderen. Batman voor Kevin, Harley Quinn voor Saskia en een fantasieverhaal voor Katja, hopelijk vinden ze het wat.

Als laatste ga ik de ABC winkel in. Hier in Virginia zijn de slijters van de staat. Al die alcohol brengt tenslotte een fijn extra centje belasting op. Gelukkig kunnen we bier en wijn wel in supermarkten e.d. kopen. Dat is ook lang niet in alle staten het geval.

Orion heeft gezellig meegereisd, maar nu moet ik hem thuis afzetten. Ik draag Saskia op het hart op hem te letten, hoewel hij volgens mij in mijn afwezigheid niets doet. Hij is net een peuter en wordt vervelend als ik mijn aandacht niet op hem heb.

Bij Lofty Salon geef ik Carmen en Mona hun kerstkaarten met cadeaubon. Mijn buurvrouw Susan is er ook maar het is druk en kans om te kletsen hebben we niet. Vind ik ook wel prima, soms is het fijn om gewoon niets te hoeven. Ik vermoed dat Susan er hetzelfde over denkt.

Onder het genot van een glaasje wijn trekt de kleur in. Ik laat mijn haar weer niet knippen want ik wil mijn pony uitgroeien. Die is nu op een irritante lengte dus het heeft wat doorzettingsvermogen nodig. Maar iedere zomer erger ik me weer zo aan dat extra haar in mijn gezicht en dat maakt dat ik volhoud.

Met mooi bijgekleurd haar rijd ik huiswaarts. Daar begroet Orion me alsof hij net uit zijn bench komt met een speeltje in zijn bek. Volgens mij heeft hij gewoon geslapen terwijl ik weg was. Ik denk dat hij steeds vaker buiten zijn bench kan blijven.

Daar krijgt hij echter geen lekker knietje of zo dus ik blijf hem nog in zijn bench doen voorlopig (ook om het zijn veilige plek te laten zijn als mensen op bezoeken komen). Van mij krijgt Orion nu een "kerstkrans" bot en dat houdt hem de rest van de middag bezig.

Saskia's auto waar van alles mee mis was en natuurlijk flink duur zal pas morgenochtend klaar zijn. Als Rick thuiskomt hoeven we dus nergens meer heen. Voeten omhoog en we eten Libanees van Al Nakheel. Mijn kip shawarma doet me aan Nederland denken, heerlijk.
Onze boom hangt weer vol herinneringen, ik vind het best moeilijk dat Kerst zo verandert en dat we Kai dit jaar niet zullen zien, al weet mijn praktische kant dat dat logisch is.

Tijd voor kerstfilms en -shows, ik ben blij vandaag zoveel gedaan te hebben gekregen. Nu nog even alles uit mijn van halen. Het inpakken van alles is altijd mijn minst favoriete deel van Kerst dus daar wacht ik nog even mee.

5 reacties:

Petr@ zei

Lekker druk dagje! Ik moet alles nog doen en ben bang dat het op het weekend neer gaat komen. Ik heb een gruwelijke hekel aan die drukte in de supermarkten.

Anja L. zei

Je hebt een hoop gedaan hoor! Grappig dat honden zo veel respect voor sommige katten kunnen hebben. Wij hebben hetzelfde meegemaakt met de hond van mijn oma en opa die doodsbang was voor onze kat.
Wat moet ik me voorstellen bij een holistische dierenwinkel?
Ik ben ook geen fan van inpakken maar hier heb je gewoon niet veel keus in tasjes en mooi vloeipapier dus ik moet wel.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Zeker niet leuk als een van de gezinsleden niet kan komen met Kerst.
Juist dan wil je het gezin een keer bij elkaar hebben (bij ons gebeurt
dat nog maar heel zelden door het jaar heen). Ik doe er elke keer erg
mijn best voor, maar weet ook wel dat het niet realistisch is om te
verwachten dat elk jaar iedereen kan komen. Toch maakt het me wat
verdrietig als het niet lukt (en normaal ben ik toch echt geen
claimende moeder). Ik begrijp jouw gevoel dus heel goed. Maar jullie
zijn zo'n hecht gezin, er komt vast wel een oplossing voor.

Anoniem zei

Nederland heeft een goede oplossing met 2e kerstdag om de mogelijkheid te geven om tijd met beide families door te brengen, hoewel dat in dit land waarschijnlijk toch niet zou lukken met de afstanden. Ik bedenk me ook maar dat als de vriendin en schoondochter hier zijn dat hun eigen familie zonder hun moet doen. Ik weet nog niet hoe we het hier gaan doen; de oudste komt pas laat in de avond kerstdag aan. Het zal altijd aanpassen blijven.

Micky's tanden zijn de laatste jaren ook heel slecht geworden. Zo erg dat ze afbraken, veel heeft moeten laten trekken en implants gekregen heeft. Misschien van het medicijngebruik, veel medicijnen veroorzaken droge mond. En ook het ouder worden :)

Groetjes, Annemiek

Petra zei

@Petra - Hier gaan we die drukte vrijdag trotseren

@Anja - Een holistische dierenwinkel heeft alleen superdure spullen die "gezond" zijn

@Marion - Ja, ik ben ook geen claimende moeder. De moeder van mijn as schoonzoon is dat wel en ik heb daar echt een hekel aan. Alleen maar natuurlijk dat ze hun eigen levens krijgen.

@Annemiek - Rick is niet goed met flossen, maar gebruikt geen medicijnen.