Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 15, 2017

Een sneeuwerige vrijdag

Vanochtend hebben Rick en ik beiden moeite met opstaan. Eindelijk dwingen we onszelf om half negen op te staan. Rick maakt zich gauw klaar voor zijn werk en ik voor de sportschool. Alweer heb ik enkel een cracker met smeerkaas als ontbijt.

Het vriest nog en is waterkoud als ik Orion uitlaat. Er zit sneeuw in de lucht, maar het is nog droog. Na Orion een knietje gegeven te hebben in zijn bench ga ik naar Anytime Fitness. Ik zie dat Saskia gisteren de van op Celsius en metrisch heeft gezet, zo grappig! Ik doe dat zelf ook weleens, maar meestal heb ik hem op Fahrenheit en mijlen.

Bij de sportschool doe ik met moeite een kwartier cardio voor ik personal training heb. Ik ben zo moe! Mijn lichaam wil gewoon niet. Gelukkig lukt het Sharon wel me een goede gewichtenroutine te laten doen, maar na afloop heb ik de energie niet om meer cardio te doen. 
Wees vriendelijk voor jezelf sms-t Rick me. Okay dan maar, dat uur of meer komt binnenkort wel weer. Ik heb een lijstje af te werken voor vandaag en dan kan ik ook best wat meer tijd gebruiken, al zou ik het liefst terug naar bed gaan.
Onderweg zie ik een paar heel leuk versierde huizen, hier met een Grinch thema, zo goed gedaan!

Als ik de oprit oprijd vallen er al een paar sneeuwvlokken. Ik laat Orion even uit maar lang wil ik niet in deze kou lopen. Het ziet ernaar uit dat het kwik niet boven het vriespunt uit gaat komen. Ik voel het erg in mijn spieren en wens mezelf even terug in lekker warm Sydney!

Van mijn lijstje maak ik een afspraak om ons tapijt in de family room en op de trap naar boven te laten reinigen. Dat is weer een en al modderpoot en een doorn in mijn oog. Via chat regel ik een afspraak met een bedrijf dat enkel natuurlijke producten gebruikt. Maandag komen ze, we zullen zien, want de vorige reiniger deed het niet goed.

Intussen is het lunchtijd en ik neem Orion mee in de van. Om warm te worden ga ik pho eten en bestel daar ook nog een jasmijnthee bij. Het smaakt me weer zeer goed en het warmt goed op. Ik ben hier al een oude bekende en eigenlijk hoefde ik niet eens te bestellen want ik neem altijd dezelfde pho.

Orion zit nog lief in zijn stoel dus ik loop ook de Michaels in. Daar hoop ik nog een verlichte "dennen"slinger te vinden voor onze trap. Die zijn helemaal uitverkocht! Het is eigenlijk net als wanneer je een badpak wil kopen in de zomer. Ze zijn hier al met Valentijnsdag bezig!
Terwijl het onder nul is!

Dan koop ik maar een paar pakjes witte lichtjes, die ik om de groene slinger, die het niet meer doet, kan winden. Verder vind ik ook niets, want de halve winkel is leeg. Bij Safeway haal ik nog wat boodschappen en dan neem ik Orion weer mee Vienna in. Hij vindt het heel leuk in de auto!

Bij Rite Aid hoop ik mijn medicijnen op te halen, maar die zijn nog niet klaar. Ik mag over een half uur terugkomen, maar intussen sneeuwt het en het verkeer is idioot druk dus dat gaat morgen worden.
Saskia is haar kamer aan het opruimen en aan het uitpakken. Zij wilde boodschappen gaan doen, maar heeft haar lijst nog niet klaar. Ik vind het prima want het sneeuwt en ik voel me niet lekker. Rick heeft al aangeboden Saskia vanavond mee naar Whole Foods te nemen.

Boven ligt het vol dozen met cadeautjes erin en alles is aan mij geadresseerd. Ik voel me wat overweldigd en besluit alles eens te gaan bekijken. Het blijken ook cadeautjes van Ricks zus, Kai en mijn zus te zijn. Verder is alles wat ik besteld had aangekomen.

Nu ik alles geinventariseerd heb moet het volgende week worden ingepakt. De cadeautjes van de familie gaan onder de kerstboom voor en de andere cadeautjes onder de echte boom, die we hopelijk morgen gaan kappen. Ik moet alleen nog een aantal "stocking stuffers" vinden.
In een van die dozen zit mijn "foute" Kersttrui van dit jaar, ik vind hem best leuk en hij zit heerlijk

De rest van de middag besteed ik met mijn foto's van Australie online te zetten. Het is toch altijd weer even nagenieten zo. Wat hebben we veel gezien en gedaan! Het staat bovenaan de meest bijzondere vakanties voor mij, samen met de Alaska cruise en Yellowstone National Park.

Als Rick thuiskomt neemt hij Saskia mee voor haar boodschappen. Dan hebben we beiden honger, maar willen niet lang ergens gaan zitten. Verschillende restaurants passeren de revue, maar een wordt het.

Bij Pazzo Pomodoro zorgt Jimmy ervoor dat we een tafeltje krijgen omdat de bar propvol zit. Anders hadden we moeten wachten, maar wij zijn VIP's, zo schrijft hij ons in het register! Het eten is weer heerlijk, al vind ik mijn zwarte pasta (door inktvis inkt) teveel aan elkaar zitten. Dit is nu al de tweede keer dus ik vertel Jimmy erover. Hij belooft de chef aan te spreken.
Best lekker, maar die klonten pasta vind ik minder

Thuis gaan de voeten omhoog en de kerstshows aan. Het Hallmark Channel heeft iedere avond films en dat is lekker weg zwijmelen. Verder is kerst hier serieus, ik probeer het ieder jaar wat minder te maken, maar de tegenwind is groot.
Nog een Grinch huis, zo grappig!

Zelfs als ik aan Rick voorstel het buffet op Oudejaarsavond minder te maken protesteert hij luid. Er komen nu eenmaal minder mensen nu onze vrienden ook geen kinderen meer thuis hebben. Ach, ik geniet er ook van natuurlijk. Ik ben allang blij dat we Oud en Nieuw vieren, want dat doen de meeste Amerikanen niet.

Voor nu is het tijd om te gaan slapen en we zien wel wat het weekend brengt. Ik wens iedereen in ieder geval een heel fijn weekend voor Kerst!

Voor de geinteresseerden:
Foto's van Melbourne staan hier
Foto's van Cairns staan hier
Foto's van Sydney staan hier

5 reacties:

Tineke zei

Even omschakelen naar de kerstsfeer voor je. Leuk om de kerstboom te gaan zagen. Wij gaan hem vandaag waarschijnlijk uit de tuin halen en binnen zetten ; heeft het overleeft in onze tuin. Het huis is hier ook al wel in kerstsfeer.
Duimen dat je je wat beter gaat voelen

Angela zei

Zo, ik ben weer even bijgelezen met de afgelopen dagen. Wat een geweldige reis hebben jullie grmaakt. Ik vind kerst in Amerika altijd bijzonder. Het liefst brengen wij kerst in Florida door, in korte broek met kerst een strandwandeling maken, heerlijk!Alles is zo enorm versierd, overal kerstliedjes, palmbomen met lichtjes ik word daar oprecht gelukkig van.

Nel zei

Dat bij jullie in Amerika er veel meer wordt versierd en "gedaan" aan kerst is wel heel duidelijk...gezien mijn ervaringen met familie en de plaats waar ik woon.

Ik zou het liefst de kerst een keer meemaken, maar ik krijg mijn mannetje niet mee. Jammer hoor. Ik probeer ook zoveel mogelijk kerstfilms te kijken op Netflix zodat ik, al is het maar een anderhalf uur, toch even kan meegenieten.

B.t.w. heb je een foto van je Fitflops waar je het de vorige blog over had, ik kan me er niets bij voorstellen :( ...vorig blog kon ik weer niet reageren, zo jammer !

Een heel fijn weekend gewenst en succes met het kappen van de boom,

Antoinette van Schaik zei

Zo, ik ben weer helemaal bijgelezen, wat hebben jullie een mooie reis gemaakt door Nieuw-Zeeland en Australiƫ. Lijkt mij vreemd om Kerst daar in de warmte te vieren, als je zo de versieringen zag in het straatbeeld. Dan is het weer een hele omschakeling van het warme Australiƫ naar het koude Vienna... brrrr.
Hier is de sneeuw van afgelopen week bijna weggesmolten en vanmiddag op de fiets in de zon kon je de warmte goed voelen. Kan niet wachten tot het weer voorjaar is!
Succes met versieren !

Petra zei

@Tineke - Leuk zo'n boom uit de tuin. Wij hebben het vele jaren geleden ook geprobeerd, maar het lukte ons niet de boom levend te houden in de hete en veelal droge zomer hier. Ik vind het dus heel knap van de vele kerstboomboeren hier.

@Angela - In Florida is het weer heel anders dan hier. Ik vind het ook een supergezellig seizoen.

@Nel - Fitflops begonnen als teenslippersandalen en hebben nu allerlei schoenen, die heerlijk lopen! Ik heb twee paar van de ballerina's en die laarsjes dus: http://www.fitflop.com De zolen zijn als kussens en ik kan er uren op lopen!

@Antoinette - Ik zou de winter ook wel over willen slaan! Maar de kerst- en oud en nieuw tijd is wel erg gezellig. Januarie en februarie daarentegen...