Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 30, 2017

Inkopen doen voor onze jaarwisseling

Rick moest om vier uur op om Berend Jan naar het vliegveld te brengen. Ik heb daar helemaal niets van gemerkt en om tien over half zeven word ik wakker en zie tot mijn verbazing Rick naast me liggen.

Denkend dat hij zich verslapen heeft wek ik Rick. Maar nee, hij is alweer terug en probeert nog wat slaap te krijgen. Dat lukt wel want ik sta net na negenen op en bak een paar eieren als ontbijt met een kop thee erbij. Rick komt drie kwartier later naar beneden.

Het heeft vannacht een beetje gesneeuwd wat een mooie witte wereld laat zien. Gelukkig is het niet zoals ten noorden van ons waar bakken sneeuw zijn gevallen en het nog veel kouder is dan hier. Ik vind het hier al meer dan koud genoeg!



Tijd voor mijn sport half uurtje. Deze week laat ik mezelf nog even toe maar een half uur te sporten. Volgende week wordt dat weer een uur of meer. Ik doe niet veel aan goede voornemens, maar een is ook meer naar Lifetime te gaan en gebruik te maken van hun sauna en hot tub na het sporten.

Gewoonlijk zouden we onze Oud en Nieuw boodschappen gisteren gedaan hebben, maar we hadden teveel plezier met Berend Jan. Dan is het dus vandaag nodig. Ik print de boodschappenlijsten en Rick en ik gaan op weg.

Eerst gaan we naar Party City. We willen altijd wat gezellige versieringen hebben en hebben wat bordjes en een tafelkleed nodig. We zijn laat en niet alles is er meer maar toch slagen we goed. Het is hier ook wel heel feestelijk met allemaal ballonnen met Happy New Year en in de vorm van champagneflessen.

Dan is Wegmans aan de beurt en we vinden wonder boven wonder snel een parkeerplaats. We denken er dit keer zelfs aan onze tassen mee te nemen. Dan vraag ik aan Rick of hij de lijst mee heeft. Nee, dus, en ik ook niet, dommerds dat we zijn. Gelukkig kan Saskia onze een foto ervan sturen waar we dan maar mee werken.

Eerst is het lunchtijd en we kiezen ieder iets lekker van het ruime assortiment. Ik heb zin in iets warms en probeer eens de Aziatische bar. De meeste gerechten zijn nogal zwaar en/of gefrituurd, maar ik schep een stuk zalm met enoki paddestoelen op, daarbij pittige champignons en wat dumplings. Rick heeft een wrap, die hij ook erg lekker vindt.

Inmiddels hebben we de lijst toegezonden gekregen van Saskia. Rick schrijft een aantal dingen op en ik ga voor de groentes, kaas, vis en vleeswaren. Rick en ik hebben een grote schaal met mini wraps gevonden hier, die we meenemen. Scheelt weer tijd morgen. Ik wil ook altijd nog wat tijd hebben om te ontspannen en niet de hele dag salades en hors d'oeuvres maken.
Net als we klaar zijn stuurt Saskia nog een lijst voor haar boodschappen. Dat is een soort speurtocht in deze gigantische winkel. Gelukkig is er een zeer behulpzame medewerker, die me van alles wijst. Eindelijk na bijna drie uur zijn we klaar! Ik vind dat ze een verkeersregeling voor de karretjes moeten regelen. Wat een chaos is dat iedere keer.
Hier lijkt het niet zo druk maar dat is omdat ze 25 kassa's (!) hebben

Intussen is het ook weer in mijn rug geschoten, waarschijnlijk door al het staan en buigen om dingen te pakken. Ik probeer nog een tas de van in te dragen, maar dat doet zo scherp pijn dat Rick me gebiedt te gaan zitten en hij zal het wel doen.

Ook thuis laadt Rick de boodschappen uit. Ik baal ervan want iedere beweging doet scherp pijn. Maar weer even rust nemen en hopen dat het morgen beter is. Dan heb ik een veel te drukke dag voor rugpijn!

De rest van de dag doen we niets behalve wat computeren en wat tv kijken. Vanavond sneeuwt het weer een beetje, maar het koufront brengt wind en temperaturen ver onder nul dus niet welkom! Heel ongewoon voor hier om zo lang zo koud te zijn! Hopelijk is dat geen voorbode voor de rest van de winter.

Als avondeten bestellen we lekker Thais eten. Mijn kip en gember gerecht is een van mijn favorieten. Nog een nacht in het jaar, onvoorstelbaar, dit jaar is weer voorbij gevlogen! Er is veel om naar uit te kijken volgend jaar dus ik zie ernaar uit.

Voor al mijn bloglezers wens ik een heel fijne jaarwisseling en een gelukkig, gezond 2018!

11 reacties:

Sonja zei

Fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2018!

Anoniem zei

Het jaar is inderdaad weer omgevlogen, lijkt wel of het ieder jaar sneller gaat!
Fijne jaarwisseling en all the best for 2018!!! Groetjes,
Evelyn

Petr@ zei

Fijn om de boodschappen samen te kunnen doen. Anders zou je nog veel meer tijd kwijt zijn!

Sterkte met je rug. Hoop dat het beter gaat vandaag

Ik wens jullie heel veel plezier met jullie feest vanavond en vooral een heel mooi 2018!!

Wilma R zei

Voor jullie ook een fijne jaarwisseling en een fantastisch 2018!

Anoniem zei

Gelukkig nieuwjaar!
Lian

Monique zei

Fijne jaarwisseling en een fantastisch 2018 voor jullie allemaal!!

Monique

Marion2 zei

Jee, wat een tijd hadden jullie nodig voor de supermarkt alleen al.
Ik vind het al lang als ik meer dan een uur nodig heb. Maar ja, dat
is dan niet voor een groot gezelschap.

Een soort van herkenbaar is jouw verhaal over jou als baby. Ik kan
me ook nog herinneren hoe steenkoud het vroeger, voor de cv zijn
intrede deed, het vroeger in de slaapkamer kon zijn. IJsbloemen
op de ruiten en je zag je adem als je uitademde. Ik kreeg als kind
vaak een kruik bij mijn voeten.

Heel veel plezier vanavond!

Sandrah zei

Hopelijk gaat het snel beter met je rug.

Fijne jaarwisseling en een gelukkig 2018!

Sandra

Anoniem zei

Een heel fijne jaarwisseling. Wij wensen jou en je dierbaren een goed, gelukkig en bovenal gezond 2018, met dit jaar een kant-en klare zoon erbij ! (zonder zindelijkheidstraining en puberteit, altijd fijn ;-)) En blijf vooral bloggen....
Veel plezier vanavond!
Caroline

Jeanny zei

Happy New Year!!!

Petra zei

@Allemaal - Het ontbreekt me even aan energie om iedereen apart te antwoorden, maar weet dat jullie reacties zo belangrijk zijn voor mij! Ik vind het fantastisch dat zovelen van jullie onze "avonturen" (hoe dagelijks ook) blijven volgen. Ik waardeer elk van jullie en hoop op een fantastisch, gezond 2018 voor iedereen hier!