Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 25, 2017

Kerstavond en Kerstdag

Kerstavond

We worden steeds beter in het uitslapen. Om negen uur word ik gewekt door mijn telefoon en we blijven nog even liggen. Katja en Kevin zijn al op en vragen of ze naar beneden mogen. Net kinderen, want voor hen is "Santa" al langsgekomen en hun stockings zijn gevuld.

Eerst maken we ontbijt. Katja en Kevin eten een bagel met cream cheese en zalm. Katja en ik nemen ook een gebakken ei waar ik ook wat gerookte zalm bij eet. Rick eet wat van het kaneelbrood dat zijn tante ons heeft gestuurd en Saskia smeert ook een bagel met cream cheese. Met zijn allen eten we rond de tafel wat bijna nooit meer gebeurt tegenwoordig. Zo gezellig!

Dan nemen we onze mokken met koffie of thee mee de familiekamer in en beginnen Katja en Kevin aan hun Santa cadeau en stockings. Kevin begint en vindt een vat om bier in te brouwen. Dat is zijn grote hobby en hij is er dolblij mee.

Intussen is Rick populair met de dieren, hij geeft snoepjes natuurlijk

Katja is net zo blij met haar horloge wat haar Santa cadeau is. In hun stockings vinden ze meer cadeautjes, chocola en lekkere mini likeurflesjes. Traditioneel doet Rick er ook een mandarijntje in. Ik heb die traditie nooit zo begrepen maar vind hem wel grappig. Katja heeft vanochtend ook een kerstboomversiering voor haar deur gevonden, een andere traditie. Zij krijgt ieder jaar een engeltje.

Dan beginnen we aan de verrassingen onder de boom. Katja en Kevin krijgen hun cadeaus van ons, Kai en Saskia en wij openen hun pakjes. Volgens mij hebben we het allemaal goed gedaan. Iedereen is zeer tevreden. Ik krijg een lekker warme grote sjaal van Katja en Kevin. Precies goed voor het koude weer dat eraan komt.

Als alles uitgepakt is ga ik een half uur op de elliptische machine doen. Op het moment vind ik het al knap van mezelf dat ik ueberhaupt wat sport deze dagen. Na afloop maak ik me gauw klaar, pak nog wat cadeautjes in en dan gaan Saskia en ik voor haar (en een beetje voor mij) boodschappen doen.
De eekhoorntjes zijn ook erg blij met hun kerstcadeau

Saskia rijdt ons naar de grote Whole Foods in Fair Lakes. Die heeft een veel beter assortiment dan de kleinere winkel in Vienna. Ze hebben ook allerlei lekkers te proeven waar ik graag gebruik van maak want mijn maag is alweer leeg.

We vinden allerlei lekkernijen, gelukkig ook voor Saskia. Ik neem wat mini desserts mee voor Rick en mij morgenavond en Saskia vindt daar veganistische cheesecake voor. Alleen hebben ze geen veganistische kaneelbroodjes dus Saskia belt Trader Joe's om te vragen of zij die wel hebben. Dat blijkt het geval.

Die Trader Joe's ligt vijf kilometer verderop en daar is het gelukkig wat minder druk. Alleen blijken de kaneelbroodjes ook hier niet veganistisch te zijn. Gelukkig is de rit niet voor niets want ik neem dan maar gelijk crumpets mee en Saskia vindt andere dingen. Trader Joe's is de beste supermarkt voor veganisten.

Thuis is het tijd om aan ons Kerstavond buffet te beginnen. Gewoonlijk eten we dat als avondeten, maar Katja en Kevin moeten terug en willen niet te laat gaan. We eten vandaag dus wat vroeger, rond half vier.

Dit buffet is Ricks traditie, wij deden vroeger nooit iets aan Kerstavond. Er zijn mini warme hapjes, vleeswaren, zalm, kaviaar (die (gelukkig) alleen Katja en ik lekker vinden), kaas, crackers, en meer. Saskia heeft groente dumplings en rauwkost met hummus dip. Het is weer erg gezellig en iedereen smult.
Zoals iedere Kerstavond openen we daarna de cadeautjes van Ricks zus en mijn zus en een cadeautje van mijn broer. We worden weer leuk verwend. Van mijn zus krijg ik twee kleine Tomten kaboutertjes, die perfect bij mijn kleine verzameling passen. Ook krijg ik een Soda Stream van mijn schoonzus waarvan ik moet uitvogelen hoe die werkt.
Mijn schoonzus en haar familie hebben een internetbedrijfje, Hattastique. Ik krijg daarvan een hoofdband met glitters en een heerlijk zachte sjaal. Katja en Rick krijgen een hoed en de meisjes ook een glitterhoofdband.

Als de cadeautjes zijn uitgepakt pakken Katja en Kevin in. Achter elkaar rijden ze terug naar huis. We hebben geluk gehad Katja de afgelopen weken zoveel te zien. Nu weten we niet wanneer weer, maar in het nieuwe jaar gaat de planning voor haar bruiloft door en zal het volgende evenement haar bruidsshower zijn.
Orion mag weer knauwen nu Django weg is 
Maar hij is te moe

Rick gaat door met inpakken boven en ik kijk kerstfilms. Eerst National Lampoon's Christmas Vacation, die ik zo ongeveer woord voor woord ken, maar hij blijft leuk en dan Hallmark films.

Rond negenen pakken wij onze traditionele pyjama's uit. Ik krijg een leuke set met topje en korte broek van Rick. Extra speciaal is dat die van de Animal Rescue Site is en dus een aantal dieren voor dat geld gevoerd zijn. Ook Saskia's pyjamabroek komt daarvandaan. Rick krijgt van mij een Star Wars broek waar hij blij mee is.
In afwachting voor morgen
 
Voor we naar bed gaan komt Santa ook voor Rick, Saskia en mij. Het zal een andere Kerst dan anders zijn met alleen Saskia hier. Dit is de toekomst en ik vind het het vervelendst voor Saskia. Hopelijk lukt het ons haar Kerst gezellig te maken ondanks dat Katja en Kai er niet bij zijn.

Kerstdag

Rick staat om half negen op, maar ik houd het tot negen uur uit in mijn warme bed. Buiten giert de wind om het huis. Het is net onder het vriespunt dus zeer onaangenaam weer wat mij betreft! Lekker warm gekleed in een van mijn kersttruien loop ik de slaapkamer uit.

Daar zit Saskia bovenaan de trap met Flapjack. We vragen Rick of we beneden mogen komen en dat is het geval. Rick en Saskia zetten de Jambox op zodat we naar Saskia's kerst playlist kunnen luisteren. Die is vele malen leuker dan de meeste zenders.

Met een kop koffie of thee gaan we onze "Santa" cadeaus openen. Rick krijgt draadloze camera's om binnen- of buitenshuis op te hangen. Voor Saskia hebben we oorbellen, die ze heel graag wilde. Ik ben super blij met mijn Kindle Oasis, die waterdicht is. Heerlijk in het zwembad lezen zonder allerlei plastic zakjes straks!

Voor we op reis gingen hebben Rick en ik stockings gevuld voor Kai en Bea en die naar ze opgestuurd. Zij hebben die mee naar Italie genomen en via Skype gaan we onze stockings samen openen en de cadeautjes, die Kai en Bea ons stuurden.
Bea's moeder komt ook nog even een fijn Kerst wensen. Zij heeft een kersttrui aan met allerlei knipperende lichtjes. Kai heeft een kerstman pak aan en Bea een groen en rode trui met belletjes. Als eerste openen zij hun "Santa" cadeau, die in een kaart staat. Een bijdrage voor de vakantie, die zij waarschijnlijk deze zomer in het westen van de VS willen doorbrengen na Katja's bruiloft.

Kai en Bea vinden als eerste ook een kerstboomversiering in hun doos. Kai krijgt altijd een kerstman en Saskia heeft vanochtend een sneeuwpop versiering voor haar deur gevonden. Bea laat haar gingerbread popjes zien, een paartje, voor die twee tortelduifjes.

Ze zijn er duidelijk zeer blij mee. Een voor een pakken we vervolgens cadeautjes uit de stockings uit. Ik verras Bea o.a. met een sleutelhanger met een "bont" pompoenballetje eraan. Daar zocht Kai naar voor haar in Verona en ik vond er toevallig een precies zoals ze wilde hier. Ze krijgen ook traditionele Amerikaanse kerst dvd's (Rudolph the Red Nosed Reindeer en The Grinch) en meer.

Alleen had Kai de doos waar alles inzat bewaard in de kelder van hun appartement. Kennelijk heeft een muis die gevonden. Er zit een gat in de stockings en alle kleine chocoladesnoepjes zijn alleen nog papiertjes. Gelukkig zijn de kerstboom Reece's peanut butter cups nog heel. Echt jammer, maar ook wel weer om te lachen.

Mijn Santa heeft allerlei leuks in mijn stocking gestoken. Ik krijg een omslag voor mijn nieuwe Kindle, een Mickey Mouse boek en een nachtlicht voor de wc. Die hangt over de rand en als je binnenkomt gloeit de wc als nachtlicht, heel grappig!

Kai en Bea geven mij grappige sokken en een boekje met korte verhalen in het Italiaans en op de tegenoverliggende pagina in het Engels vertaald. Die sokken doe ik meteen aan en hieronder zie je waarom.

Het is al bij elven als we afscheid nemen van Kai en Bea. Rick en ik hebben nog niet ontbeten en doen dat nu met kerststol en panettone. Die laatste hebben we van onze overburen gekregen en die is ontzettend lekker! Ik vind hem lekkerder dan de stol, eerlijk gezegd.
Dan gaan wij drietjes aan de cadeaus onder de kerstboom. Rick gaf me een kerstkaart in mijn stocking en daarop stond "let op hints voor je volgende avonturen".  Dat doet bij mij al een belletje rinkelen, maar ik durf niet te speculeren.

In een aantal cadeautjes zitten kaarten met zinnetjes, die me inderdaad een idee moeten geven waar ik van "Santa" een weekje heen mag in februari. Ik lees ze allemaal, maar raad net verkeerd. Het is St. Kitts en Nevis in de Cariben. Ik ben er nog nooit geweest en het lijkt me heerlijk! Er is nog niets geboekt dus dat moeten we snel doen. Jippie!!

Verder word ik ook schromelijk verwend. Ik krijg een mooi Swatch horloge, een Echo Dot van Amazon (wat een leuk ding!) en warme handschoenen. Maar ook een Shark automatische stofzuiger, iets wat ik al heel lang wil hebben.
Het past bij mijn nagellak of omgekeerd!

Eindelijk geen schouderpijn meer vanwege het stofzuigen. Onze familiekamer moet hard nodig gestofzuigd worden, er is heel veel haar want Orion is in de rui. Een half uurtje later is het keurig en ik hoefde alleen maar toe te kijken! Ook de rest van de verdieping wordt lekker verlost van de haarvlokken. Ideaal!

Rick vindt mijn cadeaus voor hem ook heel leuk en Saskia lijkt ook zeer tevreden. Ik denk dat we deze Kerst allemaal in de roos schoten. Tevreden gaan we ieder bezig met onze speeltjes. De hele middag snacken we wat van de overblijfselen van het buffet van gisteren

Nadat ik alles heb laten stofzuigen door mijn robot zet ik de Alexa Echo Dot op. Ik gebruik mijn Android telefoon ervoor want de Windows telefoon heeft de app niet. Binnenkort hoop ik helemaal over te stappen op Android. Teveel apps werken niet (meer) voor de Windows Phone.

Rick en ik spelen tijdens het klaarmaken van het avondeten een trivia spelletje met Alexa. Vannacht wil ik haar ook gebruiken voor mijn fan witte geluiden. Daar gebruikte ik tot nu toe een oude telefoon voor maar dit is makkelijker.

Voor ons kerstmaal maak ik een krabcocktail met "Nederlandse" cocktailsaus (mayonnaise, ketchup en whisky) voor Rick en mij. Als hoofdgerecht ham, gegrilde asperges en gegrilde krieltjes met rozemarijn en zeezout.

Helaas heeft Saskia vreselijke hoofdpijn en geen trek. We hadden ook veganistische lekkernijen voor haar maar ze heeft er geen oren naar. Ik warm haar nieuwe lekker ruikende kussentje om op haar hoofd te doen op. Het arme kind heeft erge last van haar nek en schouders. Veel te herkenbaar voor mij, ik hoop echt dat het niet chronisch wordt!

Dan zitten Rick en ik zomaar met zijn tweetjes aan de lange tafel in de eetkamer.  De krabcocktail is werkelijk heerlijk en het hoofdgerecht ook. Van de mini desserts kies ik het pure chocolademoussetaartje en Rick het fruittaartje. Het is maar klein, maar zoveel smaak en meer dan genoeg voor mij!
Voor het eerst in jaren dat ik weer eens aalbessen eet!

De rest van de avond kijken we naar A Christmas Carol met George C. Scott. Sneu voor haar lijkt het Saskia niet te lukken haar hoofdpijn kwijt te raken. Erg jammer van haar Kerst, hopelijk gaat het morgen beter. Ik merk zelf ook de effecten van dit koude weer met veel hogere pijnniveaus. En het zal de komende week alleen maar kouder worden.

Het was een heerlijk kerstweekend al hadden we niet iedereen bij elkaar. Met Skype leek het toch net of Kai en Bea er ook bij waren vanochtend. Lang leve de moderne technologie!

8 reacties:

Irene zei

Wat een heerlijke dagen hebben jullie gehad!
Ik heb genoten van je verhaal!

Anoniem zei

Wat een leuke foto,van Rick met de katten en Orion.
Ze kijken gefocust naar dat lekkere hapje,zo leuk om te zien .
Een geweldig mooi horloge heb je gekregen,verders iedereen leuke zinvolle cadeau,s ook.
Volgens mij komt die kerststol uit Duitsland zo te zien aan die papieren zak waar die inzit.
Eerlijk gezegd,Duitsland heeft geweldig lekker gebak,maar kerststollen,niet echt lekker nee,wat droog en niet echt smakelijk.Ook hun rozijnenbrood vind ik niks,zelf ondervonden
De Nederlandse kerststol en rozijnenbrood daarentegen,zijn echt veel lekkerder,
ook luchtiger en smaakvoller.
Zo heeft ieder land zijn eigen smaak in brooddeeg.
Jullie hadden een heel gezellige kerst met mekaar ,dat is het allerbelangrijkste he.

groetjes Joke


Nel zei

Zojuist je blog van een aantal dagen gelezen...wat maken jullie er een enorm gezellig feest van altijd. Ook al is niet iedereen in het echt aanwezig, toch lijkt het van wel....

Wat lief dat iedereen precies weet wat de ander leuk vind om te krijgen, dat zegt toch wel iets van de familie band.

Je gaat naar St Kitts in februari...wat leuk. Heerlijk vertoeven in de Caribbean. Wij gaan cruisen in februari daar. Zullen we zwaaien :)

Fijne dagen nog.

Marion2 zei

Ondanks dat niet iedereen er tegelijkertijd kon zijn,
hebben jullie er een gezellige kersttijd van gemaakt.
Heerlijk dat Katja geslaagd is en gaat trouwen,
dat maakt het extra mooi.

Prachtig horloge heb je gekregen! Heel apart. En dan
ook nog een geweldige droomreis. Ga je weer alleen
of dit keer met zijn tweeën?


Anoniem zei

Wat een prachtige cadeau's hebben jullie elkaar gegeven.
En wat een heerlijk vooruitzicht, Lekker een paar dagen naar de zon en warmte.
Wij gaan in februari weer richting Florida, vergeleken met hier ook Lekker warm.
Groetjes, Bea

Petra zei

@Irene - Ja, het was een zeer geslaagde Kerst ondanks dat we niet allemaal bijeen waren

@Joke - We kunnen hier alleen Duitse stollen krijgen. Deze was duur en niet zo lekker, er zat ook geen spijs in het midden. Ik vond de panettone lekkerder.

@Nel - Oh, een cruise lijkt me ook erg leuk. We gaan er in oktober een doen naar het Panama kanaal.

@Marion - Om de een of andere reden vind ik de even jaren altijd fijner dan de oneven. Er zijn dan Olympische Spelen en de meesten van onze hoogtijdagen zijn in even jaren.

@Bea - Ja, ik vind het altijd wel spannend om alleen naar een nieuwe plek te gaan, maar zie er ook erg naar uit, vooral met deze kou!

Annemiek zei

Ik had een kerststol van Trader Joe’s, ‘product of Germany’, met spijs en voor maar iets van $4 van wat ik me herinner. Ik vond het per ongeluk want ik was er niet naar op zoek maar ik vind het een aanrader en zeer voor herhaling vatbaar.

Petra zei

@Annemiek - Dank voor de tip, een veel betere prijs dan wij betaald hebben!!