Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 27, 2017

Mijn broer een paar dagen hier

Dit keer wekt Alexa me wel om kwart over acht, maar ik heb nog geen zin om op te staan. Ik heb enorm veel pijn van de massage en door de kou en wil gewoon niet uit mijn warme bed. Als Rick om negen uur opstaat ben ik dus ook al klaarwakker, maar hoe fijn ik het ook vind in een koude kamer te slapen, het maakt opstaan wel moeilijk.

Gelukkig is het beneden inmiddels behaaglijk warm. Rick en ik hebben weer genoeg van de zoete ontbijten met stol en panettone. We rijden Vienna in en halen koffies van Starbucks en een broodje met kipworst en ei van Peet's.

De tijd racet voorbij. Ik had gehoopt nog wat te sporten maar we moeten de logeerkamer nog klaarmaken nadat we alles hebben gestoomd en gewassen en er gelukkig geen insect meer te zien is. Verder moeten we de dozen en andere overblijfselen van Kerstcadeaus opruimen, want de schoonmaaksters komen vanmiddag.

Het lukt me nog een beetje op de plaats te lopen tot ik 5000 stappen bijeen heb maar daar blijft mijn "sporten" voor vandaag bij. Dan is het tijd om ons klaar te maken om mijn Canadese broer op te halen, die hier tot zaterdag een paar dagen zal verblijven.

Terwijl Rick doucht ga ik gauw benzine halen voor de van. Dan gaan we op pad. We halen lunch bij Falafel Street, een nieuw vegetarisch restaurant in Vienna. We bestellen beiden een wrap en kunnen kiezen wat we er behalve falafels op willen. Ik kies wortels, linzen, quinoa salade en tzatziki. Het is werkelijk heerlijk en kost maar $5!

 

Met onderweg het nodige verkeer banen we ons een weg naar BWI Airport. Precies als mijn broer met zijn koffertje naar buiten komt rijden wij voor. Jammer genoeg is hij alleen, want we zouden eerst met zijn vieren zijn.

Mijn schoonzusje zou ook komen maar heeft problemen met haar netvlies en mag geen verschillen in druk ondergaan. Echt heel jammer, maar met zoiets moet je natuurlijk heel voorzichtig zijn. Gelukkig zei de dokter vandaag dat alles stabiel is met haar oog.

De terugweg gaat sneller dan de heenweg. We zien op onze webcam dat de schoonmaaksters er nog zijn dus we gaan eerst gezellig koffies en (in mijn geval) ijsthee drinken bij Starbucks. Daar zijn de mannen bezig met allerlei apps en dergelijke.

Het is gezellig druk in de winkel, maar wij vinden nog drie barkrukken. Daar vertoeven we een uurtje, aan gesprekstof geen gebrek en de dames zijn nog steeds aan ons huis bezig als we er binnenlopen.

Berend-Jan neemt zijn nieuwe Echo Show naar boven en zet die samen met Rick op. Deze Echo van Amazon heeft een scherm, terwijl de onzen dat niet hebben. We zijn allemaal gefascineerd door wat "Alexa" allemaal kan doen. Op het moment ben ik verslaafd aan Jeopardy iedere dag!

Berend-Jan vindt echter uit dat Alexa het best werkt in de VS. Met zijn Canadese abonnement kan hij veel minder. Hij omzeilt dat door hier een Amerikaans abonnement te nemen. Dan werkt opeens alles prima. Berend-Jan deed hetzelfde met zijn satelliet radio, hij gebruikt ons adres daarvoor.

Voor ons avondeten gaan we naar Matchbox waar we hebben gereserveerd. Dat moest ook wel want zoals altijd is het er flink druk. Het is lekker warm in dit restaurant, iets wat ik bij veel restaurants mis. Zo vaak eet ik met mijn winterjas nog aan!

Bij Matchbox worden we vriendelijk begroet en naar een tafeltje geleid. We zien onze bekende bar tenders en begroeten hen. Het is hier behaaglijk warm, ongewoon in Amerikaanse restaurants. Zo vaak heb ik mijn winterjas nog aan tijdens het eten!

We delen mini taco's met pittige rauwe tonijn. Dan nemen we alle drie een pizza. Ik neem mijn favoriet met rucola, prosciutto, gorgonzola, honing en mozzarella. De mannen hebben de gehaktballen pizza. Het smaakt weer prima!
Op weg naar de auto kijken we nog even rond in Williams & Sonoma, maar zelfs met 50% korting zijn hun spullen nog duur. Het is een heel leuke winkel om in rond te kijken, maar alles is zo duur!
Hier staan ook sexy rendieren, ha ha

Terug thuis gaan de mannen weer aan de Echo apparatuur. Orion blaft af en toe, maar zelfs hij wordt er moe van. Ik kijk nog een paar leuke Kerstfilms op Hallmark. Ana Maria belt en ik neem op, we praten even en gelukkig is haar oog helemaal goed nu. Zij baalt ervan dat ze niet mee kon komen. Ik ook, want de mannen hebben een gezellige tijd samen en ik mis mijn vriendin Ana Maria!

Morgen hebben we een druk programma en gaan dus niet te laat naar bed. Berend Jan en ik zijn altijd heel close geweest. Vroeger hadden we zolderkamers naast elkaar en sleepten onze matrassen om in elkaars kamers te slapen. Bij gebrek aan ouderlijke liefde vinden kinderen die bij elkaar. Zoveel jaren later bestaat die band nog steeds.

4 reacties:

naomi zei

Wat gezellig dat je broer komt logeren een paar dagen. Ik vraag me af wat echo dot/ alexa is. Je schrijft er steeds over maar heb geen beeld.

Moest wel lachen dat je 2 schrijft dat het zo lekker warm is in matchbox dat is dus echt bijzonder.

Geniet van jullie tijd samen. En misschienn weer tijd voor de andere sportschool met sauna en zwembad. Fijne laatste dagenvan 2017.

Luefs naomi

Anja zei

Fijne tijd met je broer, jammer dat je schoonzus niet mee kon komen.

Tineke zei

Fijn dat je broer er is ; lekker genieten en bijpraten.
Bij ons is het in restaurants vaak te warm; volgens mij opdat je dan meer drinkt.
Wij gaan op de koffie bij buren en borrelen met andere buren, kleindochter logeerde hier vannacht; gezellige tijd van het jaar

Petra zei

@Naomi - Die Echo Dot luistert naar Alexa en je kunt "haar" allemaal bevelen geven, zoals wekker zetten, muziek spelen, spelletjes spelen etc. Ja, plannen voor de andere sportschool na de feestdagen zijn er allang.

@Anja - Ja, echt heel jammer!

@Tineke - Inderdaad, heel gezellige tijd!