Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 12, 2018

Bizar warm weer voor midden januari!

Het heeft vannacht geregend en het is al zeventien graden buiten! Op het deck wedijveren vier eekhoorns om het eten. Eentje is zo'n acrobaat dat hij met een flinke sprong toch vanaf het deck op onze hoog hangende vogelvoerhouder. Een ander probeert met allerlei kunsten het vet te bereiken.

Orion en Flapjack hebben hun vete even begraven en slaan het geheel gebiologeerd gaande.  Ik vermaak me ook prima. Rick vertrekt naar zijn werk en in het gezelschap van al die dieren bak ik een paar eieren als ontbijt.

Zin in de elliptical heb ik niet dus besluit mijn stappen bijeen te krijgen door op de plaats hard te lopen. Intussen kijk ik naar Top Chef, een leuke show. Eindelijk is het ook warm genoeg om Orion weer eens een flinke wandeling te geven dus daarmee krijg ik ook wat stappen.

Het is zo warm dat ik in mijn korte mouwen kan lopen! Wat kunnen we toch bizar weer hebben hier. Het is ook droog dus thuis zet ik de achterdeur open en geniet van de zingende vogeltjes, die op het deck komen. Alleen de knalrode cardinal zingt nog niet dat is meestal pas in februari.

Er is een schattig spechtpaartje, downy woodpecker, zwart wit en het mannetje heeft een rood kopje. Verder meesjes, titmice, ook leuke gekuifde vogeltjes en meer. Orion vindt het weer heerlijk zijn domein te overzien vanaf het deck. Hij gaat daar alleen liggen als ik binnen bereik ben.
Een jonge cardinaal denk ik, nog niet helemaal rood
 

De downy woodpecker

Een titmouse

Net voor de lunch komt Saskia thuis. Grappig genoeg hadden zij en Katja beiden een gynaecoloog afspraak om elf uur zonder dat ze het van elkaar wisten!

Het is inmiddels lunchtijd en ik neem Orion mee Vienna in. Eerst haal ik zijn medicijnen op bij Rite Aid. Dan ga ik naar Falafel Street. Tot mijn genoegen staat daar een rij. Ik heb goede dingen gelezen over hun linzensoep dus bestel die.

Het smaakt erg goed, maar het is gepureerd en ik heb liever wat hartiger met hele linzen. Ik heb nu wel een beetje spijt geen falafel bowl genomen te hebben, die van de mensen achter mij ziet er zo lekker uit!

Intussen geeft de thermometer twintig graden aan en het is droog met zelfs af en toe zon. Ik ga op het deck zitten lezen, onvoorstelbaar op 12 januari. Morgen zal het zeker twintig graden kouder zijn dus zaak om ervan te genieten.

Orion is zo ook een stuk rustiger, ik kan niet wachten tot op het deck vertoeven weer een dagelijks iets is. Tegen vieren wordt het wat koel en ga ik een nieuwe serie (of eigenlijk een oude, maar voor mij nieuw) kijken over Elizabeth I. Ook deze is weer heel goed!

Rick komt om zes uur thuis en we rijden naar Sweetwater Tavern waar we met Lois en Jim hebben afgesproken voor happy hour. Alleen zendt Lois me een berichtje dat hun happy hour al om zes uur voorbij is. Belachelijk, hoe kan iemand die een gewone baan heeft daar dan ooit van profiteren? De meesten zijn tot zeven uur en soms zelfs tot acht uur.

Lois zegt onze naam op de lijst voor een tafel te zetten. Maar goed ook want als we binnenlopen staan er heel wat mensen te wachten. Deze Great American restaurants zijn altijd zo populair! Dankzij Lois krijgen wij meteen een tafel.

We delen eerst wat voorafjes, zuidwest "loempia's" gevuld met een Tex Mex vulling en krab en garnalen fritters, allemaal zeer smakelijk. Dit is een microbrouwerij dus de anderen drinken bier. Ze hebben echter sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland en daar geef ik de voorkeur aan.
Hun bieren

Als hoofdgerecht hebben we allemaal wat anders. Rick de fajita's, Jim de gefrituurde kip, Lois de vistaco's en ik een perfect gegrilde zalm op een salade met gemengde groentes, dadels, cranberries en pijnboompitten. Het smaakt iedereen goed en het is erg gezellig.

We blijven nog een uur nadat we betaald hebben na kletsen. Eenmaal buiten blijkt het te plenzen! Gelukkig konden Rick en ik vlak voor het restaurant parkeren. We nemen afscheid en rijden door de stromende regen naar huis. Blij dat het overdag droog was!

Saskia's laatste weekend voor school is aangebroken. Zij gaat morgen of overmorgen "definitief" (behalve vakanties en af en toe langskomen) terug naar Richmond. Het had haar laatste semester kunnen zijn maar vanwege een double major zal ze tenminste nog een semester nodig hebben. Ze heeft er geloof ik wel zin in.

Voor Katja's bruidsshower heb ik een lading mini Delfts blauwe klompjes binnengekregen. Aan het eind krijgen de gasten een cadeautje mee en die klompjes met een Daelmans stroopwafel en een stukje over het Nederlandse deel van Katja's achtergrond lijkt me dan wel leuk.

7 reacties:

Tineke zei

De specht heb ik deze week ook gezien en een sperwer. In de tuin hebben we veel kleinere vogels; mussen, koolmezen, merels, winterkoninkje en roodborst; geeft een leuke levendigheid met de kaalheid van het jaargetijde.
Leuk die delfts blauwe klompjes, ik heb ze van mijn vriendin gekregen; ben ik Delft geboren.
Fijn weekend toegewenst met Saskia en de voorbereidingen voor de bruidshower.

Anja L. zei

Wat een lekkere temperatuur zo even tussendoor!
Grappig idee voor de shower die klompjes met een stroopwafel.

Anja zei

Wat een heerlijke temperatuur in januari. Hier is het grijs en 5 graden.

Marion2 zei

Bizar zeg, die temperatuurverschillen. Je zou er ziek van worden (al zeggen ze
dat dat niet kan).

Wat een bijzondere vogeltjes allemaal. Zo leuk om naar te kijken.
Wij hadden laatst een rode eekhoorn voor het raam. Zo mooi!

Erg leuk dat je ook een accent legt op Katja's Nederlandse achtergrond
met de bridal shower.

Anoniem zei

Wat een leuk idee, die klompjes en een stroopwafel.
Het lijkt of de temperatuurschommelingen nog even duren als ik naar je weerbericht kijk.
Ik neem aan dat je binnenkort de echte warmte op gaat zoeken?
Fijn weekend verder, Bea

Anoniem zei

Mooie vogels heb je in de tuin, hier is het jammer genoeg te koud, en we hebben niet veel vogels gezien. Eekhoorntjes genoeg, die vinden altijd wel wat te eten hier.
Bruidsshowers zijn zo leuk, genoeg spelletjes te vinden op de internet. Delfts blauw is altijd zo leuk om te geven, en mijn vriendinnen/buurtjes zijn altijd zo verrast als ze iets in delfts blauw krijgen. Veel plezier met de planning van de shower.
Groetjes, Ida

Petra zei

@Tineke - Wij hebben in de keuken en eetkamer ook veel Delfts blauw, soms echt soms souvenir. Ik vind het altijd leuk.

@Anja - Ja, en nu weer ijskoud met stralende zon, het is nogal veranderlijk!

@Marion - Die rode eekhoorns vind ik toch wel mooier, maar de grijze zijn ook leuk.

@Bea - Niet zo binnenkort maar half februari ga ik naar St. Kitts

@Ida - Mijn broer heeft het ook over de kou hoewel het even minder was.