Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 07, 2018

Bye bye kerstspullen en ook Saskia vertrekt weer

Zaterdag

Midden in de nacht werd ik wakker omdat ik zo ongeveer mijn bed uitdreef! Bij nader onderzoek bleek de verwarming hard aan te staan en was het waarschijnlijk zo'n vijfentwintig graden in onze slaapkamer. Tot mijn verbazing is het raam wel open terwijl ik dacht dat we het gisteravond dicht hadden gelaten (blijkt Rick later net voor mijn wakker worden gedaan te hebben).

Duidelijk hebben we met dit weer flinke moeite een happy medium te vinden qua kou of warmte! Met open raam en verwarming uit wordt het gelukkig weer gauw draaglijk. Door de onderbroken nacht slapen we beiden langer dan gewoonlijk uit.


Pas na negenen staan we op. Saskia vertrekt net voor een koffie met Kaylee. Wij gaan ontbijt halen in Vienna zoals ieder weekend. Vandaag heb ik erge zin in een ham, kaas en ei boterham van Panera, daar laat ik ook spinazie en tomaat op doen voor wat vitamines. Rick haalt koffies bij Starbucks.

Over vitamines gesproken, ik probeer keurig mijn vitamine D pillen te nemen. We komen met dit weer nauwelijks buiten, maar Rick is er niet toe te krijgen zo'n pil te slikken. Saskia gelukkig wel want haar bloedtest liet zien dat ze een veel te laag vitamine D gehalte had. 

Met veel moeite lukt het me naar boven te gaan om te sporten. Ik mag van mezelf "maar" een half uur op de elliptische machine doen vandaag. Met behulp van Alexa, die me trivia vragen voert, gaat de tijd snel voorbij en ik heb het gevoel goed mijn best gedaan te hebben.

Beneden tref ik Rick op Skype met Kai. Kai's X-Box doet het niet en de mannen doen allerlei pogingen hem aan de praat te krijgen. Kai gaat zelfs mee lunchen met ons bij Panera op Ricks telefoon. Helaas hebben ze geen succes dus de virtuele technische pogingen zullen waarschijnlijk morgen vervolgd worden, of misschien later omdat alles in Duitsland op zondag gesloten is.

Bij Panera ben ik helemaal blij om de linzen quinoa bowls terug te zien! Sharon en ik hoopten daar al op dus ik laat haar via Facebook zien dat ze er weer zijn. Zo ontzettend lekker zijn die bowls! Perfect voor dit koude weer. Rick heeft chili, ook altijd een goede keuze voor een koude dag.

Kai gaat skypen met Saskia en Rick vertrekt om "even" zijn auto te laten wassen. Alle auto's hier zijn wit uitgeslagen van het zout. Mijn van moet er ook binnenkort aan geloven, maar dan moet het eerst warmer zijn.

Rick was wat te optimistisch over de wachttijd bij de wasstraat. Hij is lang niet de enige in de rij. Gelukkig zit ik warm in het restaurant en communiceer met Katja over haar bruidsshower. Die wil zij in maart hebben dus het is zaak op te schieten met boeken!

Het oudere stel naast mij, vooral de vrouw, heeft hardop commentaar op wat de mensen om hen heen allemaal weggooien. Volgens hen moeten half opgegeten stukken baguette mee naar huis voor later. Ook heeft zij van alles te zeggen tegen haar man waar je in zo'n restaurant niet over praat want iedereen kan je horen.

Gelukkig gaan ze op een gegeven moment weg en keert de gezellige sfeer terug. Eindelijk belt Rick dat zijn auto gewassen is en gaan we huiswaarts. Daar neemt Rick heel dapper Orion mee voor een wandeling. De gevoelstemperatuur is min vijftien met de harde wind, mij niet gezien!
Wel heel fijn voor Orion want hij heeft eigenlijk veel meer afleiding nodig

Saskia gaat met Kaylee naar een uitvoering in Washington en Rick en ik hebben kaartjes voor de film The Post. Toen ik midden jaren tachtig naar de VS verhuisde was Katharine Graham, de eigenaresse van de Washington Post, een plaatselijke heldin.
Er staat een idioot lange rij om met kaartjes de bioscoop binnen te gaan. Het is ook drukker dan wij het gezien hebben, onze zaal zit compleet vol (en wij op de tweede rij!)

Zij was een van de eerste vrouwen die weigerde naar al die mannen om haar heen te luisteren en deed wat haar het beste leek. De film The Post gaat over hoe zij die krant groot maakte door niet geintimideerd te worden door Nixon of andere machtige mannen.

De Washington Post was uiteindelijk de krant, die Nixon neerhaalde, maar deze film gaat over de periode net daarvoor. Een grote aanrader deze film en Meryl Streep en Tom Hanks zijn natuurlijk weer fantastisch en authentiek in hun rollen.

Voor Kerst kreeg ik een $25 bon voor een maal bij Seasons 52. Die is tot 8 februari geldig, dus tijd om er gebruik van te maken.  We vragen om een tafeltje en daar is wachttijd van twee uur voor! Gelukkig komen er aan de bar al gauw een paar stoelen vrij.

Mijn avondeten gaat uit veel champignons bestaan. Ik bestel eerst de gevulde champignons met krab en garnalen en daarna het champignons en geitenkaas flatbread.  Rick heeft eerst weer chili (daar is hij dol op) en dan ook een flatbread met kip en pesto. Het smaakt ons opperbest en met de $25 korting zijn we ook heel blij met de rekening!

Vanavond genieten we voor de laatste avond van de kerstboom. Deze vind ik mooi en zie hem niet graag gaan. Morgen nog even de kerstbomen opruimen en dan is het binnen weer "normaal". Wanneer we aan buiten toekomen is nog een raadsel.

Zondag

Rick vond het weer stervenskoud in de kamer ondanks zijn warme pyjama. Het is een ongoing saga, zoals we hier zeggen.  Ik heb er niets van gemerkt en heb heerlijk geslapen. Ik droomde dat we naar de Taj Mahal gingen terwijl die eigenlijk helemaal niet hoog op mijn "te bezoeken" lijstje staat.

Als ik wakker word is Rick al uit bed. Ik hoor Saskia ook al bezig en kleed me gauw in sportkleding, mijn dagelijkse uniform. Saskia wil een acai bowl en Rick en ik halen ontbijt bij Starbucks. Ik vind mijn koffie en egg bites weer erg lekker.
Ik vond de "Summer Escape" wel grappig, over ongeveer drie weken ga ik weer naar de Starbucks in de foto

Saskia gaat aan de gang met haar spullen inpakken. Zij gaat vanavond terug naar Richmond, nog niet voor school want ze heeft zoveel dingen terug te nemen dat het twee ritten gaat nemen. Natuurlijk nam ze heel veel mee naar Australie.
Ik moet even zeggen hoe heerlijk deze laarsjes zijn! Fitflop zolen, waar ik uren op kan lopen (ik heb mijn laatste twee rondleidingen ermee gedaan) en helemaal gevoerd. Nog geen moment koude voeten gehad in de diepvries kou.

Na het ontbijt begint Rick de kerstboom af te tuigen en ik sloof me veertig minuten uit op de elliptische machine. Dan tuig ik "mijn" boompje voor af, dat gaat goed en in drie minuten ben ik klaar. Wat een heerlijk ding dat!
Dan heb ik medelijden met Rick en help hem de doosjes bij de Hallmark versieringen te zoeken. Als het aan mij lag zou ik ze gewoon in papier wikkelen en niet die irritante doosjes. Maar goed, ik vind het ook zielig als hij ze allemaal alleen bij elkaar moet zoeken.

Niet veel later zijn we klaar om de boom naar buiten te dragen. Deze boom is niet zo zwaar en op een laken laat hij ook niet zoveel naalden achter. Sowieso verloor deze boom weinig naalden. Ik vond het een van de mooiste bomen, die we gehad hebben.

Inmiddels is het lunchtijd en ik bestel een soba noodle bowl van Panera. Die heb ik ook weer zo gemist en ben dolblij dat deze bowls terug zijn! Vooral met dit koude weer zijn ze zo lekker!  Rick heeft zijn overgebleven kalkoen op brood.

Na de lunch gaan we verder met opruimen. Het neemt ook wat tijd en zweet om de zakken en dozen weer de zolder op te krijgen. Ooit wil ik die ergens anders opbergen want het is zo'n gedoe! Mijn Shark stofzuiger maakt korte metten met de naalden op het tapijt en rond drieen is het huis weer keurig.

Het is weer lekker ruim en de sneeuwpoppen overheersen nu. Buiten branden de lichtjes nog steeds, althans gedeeltelijk want sommige blauwe lichtjes doen het niet meer. Ieder jaar maak ik een lijstje van wat er volgend seizoen gekocht moet worden. Het lijstje voor volgend seizoen wordt steeds langer.
Saskia en Rick vertrekken naar Target en ik blijf op Orion passen. Die maakt me helemaal gek want hij wil wel naar buiten en dan weer meteen naar binnen met heel veel geblaf! Zijn botje kan hem niet bekoren maar wel alles wat Saskia heeft klaargezet om mee te nemen. Ik weet het, hij heeft afleiding nodig die ik hem tijdens deze ijskoude dagen niet kan bieden.
Een foto van de Reflecting Pool in Washington vandaag. Vroeger mocht er zeker niet op geschaatst worden en zie nu!

Als Rick en Saskia terugkomen laden ze al Saskia's spullen in de auto. Eerst zou ze alles mee willen nemen, maar er is absoluut geen plaats voor de katten en keukenapparaten. Omdat Katja morgen komt wil Saskia toch graag weer naar huis komen en zal die dieren en dingen dan ophalen.

Langzamerhand verhuist zij toch weer naar Richmond en hebben Rick en ik straks weer een empty nest. Ik heb er altijd gemengde gevoelens over. Ik vind het heerlijk de kinderen en dan liefst alle drie tegelijk hier te hebben. Aan de andere kant is het ook goed dat ze alle drie hun vleugels uitslaan. Beter dan niets doend thuis te zitten, zoals ik er ook wel een paar ken.

Rick en ik gaan aan de bar van Artie's eten. We bestellen beiden de pasta primavera met garnalen. Die is lekker met veel groentes en een lekkere citroen en olijfolie saus. Ik kan het bij verre niet op, maar eet het gros van de groente erin. Een smakelijke maaltijd is het zeker.
Thuis kijken we de Golden Globes. Die vind ik eigenlijk veel leuker dan de Oscars. Het voelt meer divers, meer internationaal en meer avant garde. Mijn hoop is dat The Post veel wint, vooral Meryl Streep, haar acteren in die film was fantastisch. Ze speelde een van de eerste sterke vrouwen in de zakenwereld in de VS, Katharine Graham.
Snickers heeft mijn warme sjaal ontdekt

4 reacties:

Anoniem zei

Wat een kou, brr. Vandaag voelt het hier ook als -10 door de harde oosten wind.
Nog even volhouden en je gaat Lekker een paar dagen naar de Carribean.
Die laarzen zien er heel comfi uit. Ik zal op Facebook dat iemand schreef dat Sketchers ook aan laarzen heeft. Dat is qua schoen een van mijn favorieten vanwege de voor mij hele goede pasvorm.
Groetjes, Bea

Unknown zei

Ha Petra, je hebt me helemaal geïnspireerd om naar The Post te gaan. In de Pathé-app heb ik deze film nu op mijn watchlist gezet. In februari gaat hij in NL draaien. Bedankt voor de tip!

Marion2 zei

Bizar, de extreme kou bij jullie. Het is ook hier in het nieuws.
Ik las net dat zelfs de zee bij Boston bevroren is :0).

Goede tip van de laarsjes. Ik zag dat ze ook hier te koop zijn en houd
ze in gedachten. Op het moment draag ik vaak laarsjes van Skechers.
Niet al te fraai, maar het loopt geweldig. Ik moet trouwens bekennen
dat ik wel vaker ideeën van je overneem. Zo was ik helemaal weg van het
horloge dat je met Kerstmis kreeg. En wat prijkt er nu aan mijn pols...

Wie is de Mol is trouwens ook een aanraders als je de deelnemers niet kent.
Ik ken ze ook niet allemaal, soms alleen van naam, en in de eerste
seizoenen waren het alleen maar onbekende mensen. Superleuke serie!

Petra zei

@Bea - Ja, Skechers heeft ook zoiets maar er is nog geen laarsje geweest dat mijn voeten zo warm houdt als deze Fitflop.

@Monique - Het is een supergoede film en laat ziet hoe een vrouw haar overheersende mannelijke "adviseurs" overwint. Veel plezier!

@Marion - Grappig dat je mijn horloge zo leuk vond! Alleen wat onhandig met die dunne bandjes, hopelijk is het sterker dan het lijkt want ik draag horloges 24/7
Ik weet niet waarom, maar Wie is de Mol kan me niet bekoren. We hadden er een seizoen van hier in de VS maar daar haakte ik ook na een paar afleveringen af.