Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 09, 2018

Een dagje met mijn oudste

Rick springt opeens om half acht uit bed en racet de douche in. Het blijkt dat hij dacht dat zijn tandartsafspraak om negen uur was maar die is om acht uur! Gelukkig is de tandarts hier maar vijf minuten rijden vandaan en komt hij er nog vrijwel op tijd aan.

Al ben ik nu wel wakker, ik doezel nog wat verder. Lang duurt dat niet want Orion en Django blaffen constant. Om Katja, die zich niet zo lekker voelt, nog wat verder te laten slapen neem ik de honden mee naar beneden.

Ik eet ontbijt met mijn eekhoornvriendje en vogels

Daar zet ik koffie voor Katja en mij en beleg een paar meergranen crackers met gerookte zalm. Orion is werkelijk super hyper. Hij terroriseert de katten en is gemeen tegen Django. Ik vraag Rick of hij hem zijn medicijnen heeft gegeven en dat blijkt niet het geval. Een half uurtje later is Orion weer zijn lieve zelf. Hij heeft echt honden ADHD!

Dan is het weer tijd om mijn geliefde (niet!) elliptische machine op te zoeken. Als ik er vijf minuten op sta komt Katja binnen en vraagt wat er is voor het ontbijt. Ik zet alles klaar voor haar om een boterham met ei en gerookte zalm te maken en zoek dan mijn martelwerktuig weer op (nee, hoor, ik ben dolblij met dit ding zodat ik lekker thuis kan sporten!).

Een uurtje later heb ik mijn uur bijeen en maken Katja en ik ons klaar om op pad te gaan. Gisteren heeft zij Chop't voor lunch gekozen. Hier ben ik al bijna een maand niet geweest en hun nieuwe "bestemming" qua eten is Vietnam! Alle drie de salades daarvan klinken erg goed, maar ik kies de gehaktbal bowl met allerlei lekkers.

Katja neemt een salade met garnalen. We genieten ervan in het restaurant. Ik ben toch altijd weer dol op dit restaurant al heb ik met echt koud weer niet zo'n trek in een salade. We hebben nu in een bak ruimschoots onze behoefte aan groentes voor de dag binnen en nog zeer smakelijk ook!

Naast Chop't ligt Rexall, de enige "ouderwetse" drogisterij en apotheek in Vienna. De rest zijn allemaal grote ketens. Dat deze winkel het nog steeds goed doet blijkt wel uit de rij voor de ene kassa. Ze hebben dan ook veel spullen, die je elders niet ziet. Zo koop ik een nieuwe stopper voor onze gootsteen.

Dan gaan we naar Pro Nails 3 waar we onze nagels weer netjes laten maken. Ik kies eens een witte ondergrond met meerkleurige mini glitters, die "Twinkle twinkle little Star" heet, eroverheen. Ik vind het op vers gevallen sneeuw lijken, maar Rick vindt het maar matig.
Gelukkig voor hem verandert het weer over een aantal weken.  Ik vind het wel leuk en hoop dat mijn nagels weer wat bijgroeien zodat ik weer donkerder kleuren kan kiezen. Katja heeft een paarsachtig rood dat ook mooi is.

Katja heeft een pick me up nodig en bij Starbucks halen we een paar drankjes. Voor Katja een vanilla latte en ik neem een ijsthee. De barista ken ik en we kletsen wat over namen, want Katja is voor iedereen een nieuwe. Het blijkt dat zij getrouwd is met een (toen) Joegoslaaf en dus ook een moeilijke achternaam heeft.

Thuis doen we ieder ons eigen ding. Opeens komt ook Saskia weer thuis, leuk dat de meisjes elkaar nog even zien, want Katja wil morgen weer terug. Orion en Django spelen intussen lekker. Het doet me denken dat Orion best een andere hond kan gebruiken om zijn energie kwijt te raken. Ik vrees alleen dat ik Rick daar heel moeilijk in mee zal krijgen.
Voor het slapen gaan nog even touwtje trekken om een speeltje

Katja vertrekt om met haar vroegere high school vriendin in Arlington (een half uurtje hiervandaan) te gaan eten. Rick en ik gaan Ledo Pizza weer eens uitproberen want daar hebben we nog een bon voor een gratis pizza nadat er vorige keer van alles mis ging.

De bediening is heel goed en de manager zeer attent. Echter ook dit keer gaat het weer mis met de pizza's. De kaas, die we wilden zit er niet op en de mijne heeft geen champignons. De jalapeno pot is er echter wel overheen gegooid en veel te pittig voor mij! 

Er zijn weer allerlei verontschuldigingen en we krijgen 15% korting. Heel schappelijk, maar met zoveel fouten moet je toch denken dat je op een gegeven moment klanten verliest. Vooral omdat er zoveel pizza restaurants zijn in Vienna en een ervan sloot vandaag.

Toch heb ik het gevoel redelijk gezond te hebben gegeten want er zaten heel veel groentes op en dus vanwege de vergeten kaas vrijwel niets anders. Saskia had mijn pizza kunnen eten, die was veganistisch!

Maakt niet uit, Rick en ik hebben een gezellige maaltijd samen. Thuis is het al te makkelijk om de tv aan te hebben of welke afleiding ook. Wat ik zo fijn vind aan ergens gaan eten met zijn tweeen is dat we ook echt converseren. Natuurlijk doen we dat thuis ook maar dan zijn er allerlei afleidingen.

Met de meisjes thuis en hun huisdieren is het erg gezellig. Ik zie volgende week met wat moeite tegemoet. Niet alleen zullen dan alleen Orion en Snickers nog hier zijn, maar Rick gaat ook een aantal nachten weg. Langzaamaan wordt alles weer "normaal".

4 reacties:

Anja L. zei

Gezellig dagje zo met Katja. Ik vind je kleur nagellak mooi hoor.
Als dat restaurant zoveel fouten blijft maken zal het moeilijk zijn om het vol te houden, zeker als ze iedere keer kortingsbonnen moeten geven.
Ik ben het met je eens dat je echte gesprekken hebt als je uit eten gaat. Thuis praten wij ook over andere dingen, vreemd eigenlijk.
Fijne woensdag!

Anoniem zei

Gezellig de meiden even weer thuis.
Hier hetzelfde met de honden, lekker spelen en opeens is het bal. En Daarna weer elkaar kusjes geven.
Groetjes, Bea

Sally zei

Toch fijn dat jullie resultaat zien van de medicijnen voor Orion. Helpen ze dus echt. De kleur van je nagels vind ik leuk hoor, winters tintje ;-)
Ik snap wat je bedoelt met het volgende week even alleen zijn. Ik zie daar ook tegenop als we straks inderdaad verhuizen naar SP en dan zonder de kinderen. Zeker als Rob dan nog gaat reizen. Zitten ze allemaal heel ver weg en contact via Skype is toch anders.

Petra zei

@Anja - Ik vind het ook een leuke kleur voor nu. Gek he, van die gesprekken?

@Bea - Kusjes geven doen Orion en Django niet, maar ik ben al blij dat ze het redelijk met elkaar kunnen vinden.

@Sally - Gek genoeg vind ik alleen zijn het ergst in januari. Dat is voor mij al zo'n ellenlange maand en Rick reist dan juist relatief veel. Maar ik weet ook dat het voorbij is voor ik het weet. Ik hoop dat je in SP ook weer snel een leuke sociale kring opbouwt.