Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 11, 2018

Een heel gezellig happy hour met vriendinnen uit de buurt

Het is al twaalf graden al ik opsta! Rick is al langer op en heeft mijn koffie al klaarstaan. Hij vertrekt naar zijn werk en dat betekent dat ik weer alleen ben met de dieren. De katten zijn niet zo sociaal dus ik ben blij met Orions gezelschap.

Eerst kijken we naar de capriolen op het deck van de twee eekhoorns daar. Gewoonlijk wordt Orion daar helemaal opgewonden van, maar vannacht houdt hij het bij kijken. Ik neem er een paar foto's van want vind het nog steeds zo leuk dat die beestje zo vlakbij huis komen!

 
Als ontbijt neem ik een paar crackers met heel veel zaden en beleg die met gerookte zalm. Dan is het tijd om Orion in zijn bench te doen en naar de sportschool te gaan. Daar doe ik drie kwartier cardio voor Sharon me komt halen voor een half uur gewichten.

Overal hoor ik dat het een vreselijk griepseizoen is dus ik zorg ervoor mijn handen heel vaak te wassen of schoon te maken. Mijn grote angst is griep, want met mijn fibromyalgie is dat helemaal een vreselijke combinatie. Hopelijk ontspringen wij de dans, even afkloppen!

Na nog zo'n twintig minuten cardio heb ik genoeg stappen bijeen om naar huis te gaan. Daar wacht Orion me ongeduldig op. Ik neem hem mee de achtertuin in en zie dat er binnenkort poep geruimd zal moeten worden. Geloof het of niet maar er zijn hier bedrijven, die dat doen (eigenlijk best verleidelijk, maar ik kan het zelf ook!).

Intussen ruim ik de deck lichtjes op. Dat neemt bijna geen tijd en ik wil de regen en daarna de veel koudere temperaturen voor zijn. De lichtjes zijn leuk, maar op een gegeven moment wil ik ze ook weer opgeruimd hebben op een warmere dag.

Daarna douche ik en neem dan Orion mee Vienna in. Het is inmiddels 16 graden en een salade lijkt me heerlijk. Ik ga naar Chop't en bestel daar weer de Vietnamese salade met de kalkoen gehaktballen. Dat is een nieuwe favoriet, die er maar tot begin maart zal zijn.

Orion wacht geduldig in de auto en komt me "zoentjes" geven als ik weer binnenstap. Zo lief! Mijn volgende stop de Giant (deel van Ahold) waar ik een aantal boodschappen haal. De vrouw voor mijn in de rij vraagt of mijn Concha Y Toro sauvignon blanc lekker is. Ik vind van wel en extra speciaal omdat we die wijngaard hebben bezocht.

Thuis doe ik Orion aan een lange lijn en begin aan de lichtjes voor. Lorraine heeft hetzelfde idee en na zo'n anderhalf uur zijn de dingen, die wij kunnen doe zonder ladder, klaar. Er is nog een waterig zonnetje met een aangename temperatuur dus ik geef Orion nog een knietje om op te knauwen en zit een tijdje op ons vlinderbankje voor.

Jammer genoeg zal dit natuurlijk niet blijven. Morgen wordt het wel ongewoon warm maar met veel regen en daarna wordt het weer koud. Ik ben dus blij het grootste gedeelte van de buitenkerstversieringen vandaag opgeruimd te hebben!

Om half zes komt Chris mij halen voor ons maandelijkse happy hour. Wat gewoonlijk vijf minuten naar het restaurant is, blijkt vanavond twintig minuten te zijn! Idioot veel verkeer, zo heb ik het nog zelden gezien.

We komen dus een kwartier later dan ik de start van het happy hour had gemaakt aan. Arme Marielle vroeg zich al af of er nog iemand zou komen. Gewoonlijk ben  ik er klokslag half zes!

We krijgen een tafel en moeten er al gauw een bijschuiven. Het is erg gezellig en we toasten op het nieuwe jaar. Marielle is nieuw, maar Kirsten komt ook en die kent de rest ook niet zo goed. Het gesprek is  heel gezellig en het eten en de bediening zijn goed.

Wat later komen Mary en Tara ook nog en ondanks dat we tegen zevenen afrekenen blijven we nog bijna een uur na kletsen. Gelukkig is iedereen hier heel liberaal en zeer anti-Trump dus het gesprek gaat al gauw die kant op.

Arme Rick moet bijna een uur wachten voor ik naar buiten kom maar hij was toch aan het bijpraten met zijn "oudste" vriend, die hij nog kent van zijn middelbare school in Denemarken. Tegen achten nemen we afscheid en vind ik dit een van de meer succesvolle happy hours met acht personen!

Het blijft leuk zo, iedere maand. Nu gaan er stemmen op om eens te gaan bowlen. Ook leuk om met een groep te doen, ik ga eens kijken hoe ik dat doe. We hebben een bowling baan vlakbij. Binnenkort maar eens kijken hoe ik dat organiseer.

5 reacties:

Anja zei

Zo leuk die eekhoorns, ik heb er ook veel foto's van gemaakt.
De griepgolf heeft ook Nederland in de greep.
In het AD las ik dit artikel: https://www.ad.nl/koken-en-eten/ziek-zwak-of-misselijk-zo-hou-je-je-weerstand-op-peil~ab6831d9/

Marion2 zei

Gezellig om zo eens in de zoveel tijd met vriendinnen bij te praten.
Zeker met een wat grotere groep is er genoeg gespreksstof, lijkt me.

Mijn hart stond even stil toen ik over je zoon las. Wat ontzettend
ellendig voor hem. Ik weet hoe het voelt en nog minder dan voor jezelf
wil je dat voor je kinderen. Ik hoop voor hem dat het niet als een
donderslag bij heldere hemel kwam. Ik kan me voorstellen dat je nu
heel graag een paar dagen naar hem toe zou willen gaan.

Petr@ zei

Wat een verschil in temperaturen ineens. Gelijk heb je om daar van te genieten.

Wat een vervelend nieuws van Kai. Vooral omdat hij niet weet waarom, zal het lastig zijn om te verwerken. Jammer dat je dan niet even een flinke hug kunt geven, maar gelukkig zijn er veel andere manieren om contact te hebben.

Gezellig zo'n groepje vrouwen bij elkaar. Met z'n allen bowlen is ook een leuk idee.

Anoniem zei

Gezellig met zo een grote groep bijkletsen. Leuk dat er ook "nieuwe" happy hour dames zijn.
Ook leuk dat jullie een keer iets actiefs willen doen. Bowlen is mijn sport!
Groetjes, Bea

Petra zei

@Anja - Goed artikel! Dank je!

@Marion - Ja, het was heel plotseling en ze zendt mixed signals dus niet leuk allemaal.

@Petra - Morgen wordt het meer dan twintig graden kouder dan vandaag!!

@Bea - Grappig, ik vind het leuk om te doen maar we doen het veel te weinig. Ik ben dan ook helemaal niet goed