Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 21, 2018

Een "warm" weekend

Zaterdag

We hebben heerlijk geslapen met het raam open en net voor negenen hoor ik Rick opstaan. Hij kan altijd meteen van naast me liggen ronken opeens zijn bed uit. Dat lukt mij niet, ik moet eerst een beetje wakker worden. Ik lees nog wat op mijn telefoon voor ik naar beneden ga.

Het belooft weer een heerlijke dag te worden met zo'n zestien graden vanmiddag. Nu al hoeven we enkel een lichte jas aan als we naar onze vertrouwde Starbucks gaan. Daar is het druk en mijn koffie wordt eerst vergeten. Gelukkig maakt Nick het gauw goed maar als ik het proef is het helemaal niet lekker.

In de auto proef ik het nog eens en het is bitter en gewoon vreemd smakend. Rick neemt het mee terug naar binnen en komt met een heerlijke beker terug, helemaal zoals ik wil,  terug. Thuis eten we ons ontbijt, voor mij de egg bites met paprika.

Dan begin ik aan mijn hardlopen op de plaats en Rick neemt Snickers naar de dierenarts voor een onderzoek. Volgens mij gaat het prima met Snickers, maar hij heeft ook een hondsdolheid injectie nodig dus het is de moeite waard te gaan.
Gelukkig komt Rick terug met de mededeling dat Snickers voor een kat van zijn leeftijd (hij is bijna zeventien) prima gezond is. Hij heeft wat hartruis, maar dat is gewoon op zijn leeftijd. Zolang Snickers goed eet en drinkt en actief blijft kan hij nog wel een paar jaartjes mee. Gelukkig want het is zo'n lieve kater!

Voor de lunch halen Rick en ik een salade van Cava. Ik neem die met hun groene linzen, kip, veel groentes en wat dille yoghurt saus. Rick heeft weer een heel andere bak. Thuis gaan we buiten in het zonnetje eten. Het is zowaar warm uit de wind!

Zoals altijd is de salade van Cava mij teveel. Hoe vaak ik ook vraag om een klein schepje, ik krijg drie volle scheppen linzen. En met de rest van de ingredienten is het niet anders. Zo verkopen ze iets wat op zich gezond is, maar al gauw toch een caloriebom wordt. Natuurlijk smaakt het wel heel erg lekker!
Fairyville heeft ook twee vuurspuwende bewoners erbij

Rick begint met het opruimen van ons kantoortje en laat Orion in de achtertuin. Ik lees intussen voor het huis en geniet van het zonnetje. Op een gegeven moment zie ik Lorraine uit haar huis rennen en zij roept dat Orion aan het graven is. Die probeert onder het hek door te komen en dat lukt hem met zijn kop. Hij zal nog diep moeten graven om er helemaal onderdoor te gaan.

Rick en ik willen Orion meenemen voor een wandeling en ik doe zijn harnas aan. Orion is een en al modder en Rick hoopt hem tijdens de wandeling droog te krijgen. We lopen eerst rond de vijver met ganzen.
Daar komen we een vader met dochtertje tegen en ik gooi snoepjes in het gras voor Orion die op die manier alles negeert. Ook later werkt het weer met een jogger, die langskomt. Rick is echter vastbesloten op een druk pad te gaan lopen.

De eerste keer dat er iemand langsloopt lukt het me weer Orion af te leiden. Maar dan vindt Rick dat kennelijk onzin en trekt Orion mee als er meer mensen langskomen. Dat heeft tot gevolg dat Orion op ze afspringt. Geduld is een schone zaak en ja, het duurt wat langer, maar zo leert Orion op de snoepjes te letten en niet de mensen. Hopelijk heeft Rick dat nu ook gezien.

Thuis ga ik weer naar buiten tot het te koel wordt. Wat een genot, het is zelfs negentien graden opeens. Het zijn deze onverwachte warmere dagen tussendoor die de winter te overleven maken voor mij. We zijn alweer tegen het einde van januari, de langste maand van het jaar voor mijn gevoel.

Voor ons avondeten besluiten we er een gezellig avondje fondueen van te maken. Bij de Melting Pot kan ik via Open Table nog net een tafeltje voor half zeven reserveren. De volgende reservering zou negen uur zijn!

Eigenlijk hebben we niet genoeg tijd om half zeven daar te halen maar als ik bel dat we later komen is dat geen probleem tot zeven uur. Om kwart voor zeven komen we er aan en krijgen een gezellig prive tafeltje met een fondue pan.

Vroeger waren we altijd met meer personen en dan namen we iedere keer het vier gangen diner, kaasfondue, een salade, vlees of vis fondue en chocolade fondue. Dat laatste was mij altijd teveel. Wij besluiten het vandaag bij de kaasfondue als voorafje en de vlees of vis fondue als hoofdgerecht te houden. Die salade is ook altijd teveel van het goede.

Ze hebben een hele lijst van verschillende kaasfondues maar Rick en ik zijn puristen. Wij willen gewoon de traditionele Zwitserse met kirschwasser en al. We krijgen er groentes, fruit en brood bij. Ik eet het enkel met groentes dus vraag daar extra van. Rick vindt het lekkerder met brood.

We bestellen vis en vlees voor de grote fondue en kiezen de Caribische bouillon met citroen en knoflook daarvoor. Ik heb filet mignon, tonijnbiefstuk en garnalen en Rick twee soorten biefstuk en garnalen.

We krijgen er allerlei lekkere sausjes bij, zes verschillende. Favorieten zijn de teriyaki en kerriesausjes en ook de cocktailsaus voor de garnalen is erg pittig en precies goed. Er is verder broccoli, wortel, aardappel, zoete aardappel en veel champignons om in de bouillon te gooien en van te genieten.

Het is gezellig en lekker. Niet voor niets is dit restaurant zo populair en ook vaak gebruikt voor speciale gelegenheden. Irene zorgt goed voor ons en we smullen. We zijn dolblij die vier gerechten niet te hebben genomen want dit is meer dan genoeg. Bovendien vind ik hun chocolade fondue nooit zo bijzonder.

Thuis gaan de benen omhoog na een heel fijne dag. Het is ook wel lekker om een rustig weekend te hebben.

Zondag
 
 
Ook vandaag wordt het weer een lenteachtige dag. Met open jassen halen we koffies van Starbucks en wraps van Dunkin Donuts. Hun hartige ontbijt is erg lekker, maar ze zijn natuurlijk bekend om hun donuts. Die laten mijn helemaal koud, veel te zoet!
Rick gaat in de tuin werken en Orion houdt hem daar gezelschap. Ik ga naar boven voor een uur op de elliptische machine. Een collega van Rick heeft me op nog een verslavend woordspelletje attent gemaakt, Wordscapes. Nog leuker dan Word Snack, met deze nieuwe telefoon gaat er een wereld voor me open waar het gros van de wereld allang aan gewend is.
 
Het is alweer lunchtijd en zo lekker buiten dat we bedenken welke restaurants een terrasje hebben. De keuze valt op Noodles & Company. Gewoonlijk zou ik de Mediterranean salad hebben verkozen, maar ik wil de Thaise kippensoep ook eens proberen.
 
We nemen een tafeltje in het zonnetje op het terras en het is er prima vertoeven met zo'n zestien graden. Die soep gaat op mijn lijstje van favorieten. Rick vindt de salade ook erg lekker, voor het eerst dat hij iets bij Noodles & Company bestelt, meestal haalt hij Chipotle een paar deuren verderop.
Onze volgende stop is de Vienna Vintner. Victor, de eigenaar, stuurde een email dat al zijn wijnen 30% korting hebben dit weekend. Hij is bezig naar een grotere locatie aan de overkant te verhuizen. We kijken er rond maar zien geen wijnen, die ons aanspreken.
 
Bij Giant Food werken we een lijstje boodschappen af. Het is druk in Vienna en onze buurman zegt precies wat wij allemaal denken: "Van mij mag de kou nu wegblijven".  De komende week ziet het er in ieder geval prima uit.
Voor een Facebook groep nam ik wat foto's van delen van ons huis. We wonen er nu bijna twintig jaar en nog dagelijks knijp ik mezelf dat we in dit grote en gezellige huis wonen
 
Rick gaat verder het kantoortje opruimen en ik ga als eerste de eekhoornurine van onze glaspanelen achter wassen. Dan vul ik het vogelvoer bij en zet een nieuwe maiskolf op voor de eekhoorns. Hopelijk kan ik met heldere ramen weer betere foto's van de vele vogels maken.
 
Dan knip ik Orions nagels wat hij heel lief toelaat. Ook zijn pootjes knip ik bij want dat lange haar zit vol modder en de klitten achter zijn oren eraf. Dat vindt hij al minder en als ik hem dan ook nog probeer te kammen lukt dat maar matig. Ik krijg er wel een halve hond haar uit. Ik kan Orion eindeloos kammen en dan komt er nog haar af volgens mij. Hij ziet er in ieder geval weer presentabel uit.
 
Vandaag worden de Amerikaanse voetbalkampioenschappen van de NFC en de AFC gehouden. We gaan naar BJ's waar ze gigantische tv schermen hebben om die te kijken. Wonder boven wonder is de wedstrijd tussen de New England Patriots en Jacksonville Jaguars veel spannender dan verwacht.  Uiteindelijk wint New England voor de zoveelste keer.
 
Wij zitten aan de bar en bestellen drankjes en kip dumplings om te delen. Het is gezellig en sommige mannen zijn echte fans. Vooral tijdens de tweede wedstrijd tussen de Minnesota Vikings en de Philadelphia Eagles. Philadelphia is hier maar 2,5 uur rijden vandaan dus veel mensen in dit gebied zijn fans.
Rick bestelt een biefstuk, maar ik houd het bij de tortilla kippensoep en met spinazie en artisjok gevulde champignons. De wedstrijd wordt wat mij betreft al gauw saai want de Eagles lopen snel flink ver voor.
Als het pauze is gaan we dan ook naar huis waar Rick de rest van de wedstrijd nog kijkt en ik dit blog schrijf. De Super Bowl over twee weken zal dus tussen de Philadelphia Eagles en de New England Patriots zijn. Ik ben dan 100% voor Philadelphia!
 
Intussen zijn Katja en Kevin nog steeds op zoek naar een huis. Vandaag vonden ze er een die wel langzaamaan gemoderniseerd moet worden, maar waar ze als het ware morgen in zouden kunnen trekken.
 
Het stamt uit 1925 en ik vind het een gezellig huis. De huidige bewoonster is 90 en dat is zeker te zien aan de inrichting. Hier kun je foto's zien.
 
Zo is er weer een leuk weekend voorbij en kijk ik tegen een week zonder Rick aan. Gelukkig heb ik een kater die in mijn oor spint en een grote knuffelhond als gezelschap.



6 reacties:

Irene zei

Leuk huis hebben de kinderen gevonden. Lekker retro en daar houd ik van!

Anja L. zei

Wat lekker, 19 graden en op een terrasje kunnen lunchen!
Grappig huisje, maar voor mij meer een vakantiehuis dan om in te wonen.
Succes met je Rickloze week!

Anoniem zei

Lekker weekend hebben jullie gehad.
Wat een grappig huis hebben Katja en Kevin gevonden. Het ziet er van buiten niet uit dat het zo groot is van binnen. Ben benieuwd of dit het gaat worden. Heeft zeker veel mogelijkheden om je eigen touch aan te geven.
Groetjes, Bea

Anoniem zei

Wat leuk om die overzichtsfoto's van jullie huis te zien. Nu kan ik me veel beter voorstellen hoe en wat als je het over het deck hebt, en de kamer beneden :)
Het "misschien" huis van Katja en Kevin doet idd ouderwets aan, maar daar kan nog heel wat aan gedaan worden. Ook leuk om er je eigen huis van te maken in de loop van de tijd toch? Het is idd groter dan je aan de buitenkant zou zeggen.

Groetjes Carla

Anja zei

19 Graden...daar kunnen wij alleen van dromen hier. Wat mis is ik het weer van jullie.
Wat opknappen hier en daar en dan hebben Katja en Kevin een leuk huis om
mee te beginnen.

Petra zei

@Irene - Ja, he? Rick vindt het niets, die is veel te modern aangelegd maar ik vind het wel gezellig

@Anja - Voor hen natuurlijk een beginners huis en al best groot als ik het met ons eerste appartement vergelijk.

@Bea - Ze gaan er een bod op doen dus duimen dat het lukt, ze zijn er beiden zeer van gecharmeerd

@Carla - Ja, zeker, ze kunnen er zo in en in de loop der tijd het naar hun smaak renoveren.

@Anja - Dit weer is zeker wat de winter te pruimen maakt. Ik hoop dat ze het krijgen, ze zijn zo klaar om uit dat appartement te gaan (ook oud en vooral lelijk).