Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 17, 2018

Een witte winterse dag

Om half negen word ik door Alexa gewekt, die me eraan herinnert het huisalarm uit te zetten. Wij zouden dat iedere nacht moeten gebruiken, maar ik gebruik het zeker als Rick op reis is. Een blik naar buiten laat een witte wereld zien.

Doezelen is er vanochtend niet bij want Orion heeft er helemaal zin in. Ik zag hem eerder al verlangend naar buiten kijken. Gauw doe ik warme kleding aan en laat Orion naar buiten. Daar rent hij als een hert door de tuin.

Binnen gaat hij daar nog even mee door. Ik lach me altijd rot om Orions "mattaklap" uurtje. Hij neemt een speeltje in zijn bek en rent het hele huis rond. Dan geef ik hem een Whimzee, ik vind het altijd leuk dat die uit Nederland komen en Orion is er dol op.
Voor Fairyville was dit beetje sneeuw een sneeuwstorm, de feetjes maken sneeuwpoppen

Met een flinke kop koffie en weer een ontbijtquiche geniet ik van mijn ontbijt. De warmte daarvan is ook erg lekker op zo'n koude dag. Intussen lees ik e-mail, Facebook en Twitter. Het valt me altijd weer op hoe anders Facebook is dan Twitter, althans wat ik lees. Twitter is veel meer politiek en nieuws en al tweet ik zelf nauwelijks, in deze tijden is het wel goed om het bij te houden.
Het spechtje komt weer even langs

Net na tienen raap ik genoeg zelfdiscipline bijeen om boven een uur op de elliptische machine te gaan doen. Orion komt er lief naast slapen en ik kijk nog steeds naar nieuwe apps op mijn S8. Als iemand met een Android nog tips heeft, ik houd me aanbevolen.

Ondanks de vriestemperaturen en ijskoude wind laat ik Orion toch even uit. Dat was geen goed idee want de grieperige pijnen zijn meteen terug. Zo ontzettend balen! Ik wil zo graag naar buiten maar met die wind en kou is het gewoon geen doen. Gelukkig wordt het de komende dagen wat warmer.

Voor de lunch ga ik naar Chop't. Dit keer niet voor een salade maar voor hun rode linzen kerriesoep en daar krijg ik geen spijt van. Wat is die ontzettend lekker!

Orion wacht op me in de van en ik probeer een selfie met hem te krijgen. Natuurlijk werkt hij dan net niet mee terwijl ik nog geen minuut geleden allerlei knuffels kreeg. Hij is wel heel gehoorzaam en gaat weer op de achterbank zitten. Zo krijg ik toch een leuke foto van ons samen, mijn trouwe compagnon.
Volgende stop is Bed, Bath & Beyond. Dat is een enorme winkel met allerlei huishoudelijke spullen, je raakt er bijna in verdwaald! Katja en Kevin hebben zich hier geregistreerd voor huwelijkscadeaus (en bij Macy's). Ik koop er maar een paar dingen, o.a. een grappige bal voor Orion.
Op weg naar huis mijn themafoto: het nieuwe beeldje "Take Flight" voor het vernieuwde Community Center

Die bal giechelt en Orion speelt er leuk mee. Natuurlijk wil hij hem mee naar buiten nemen, maar dat lijkt mij geen goed idee. We spelen er een tijdje binnen mee en dan gaat Orion tevreden liggen. Ik zie mijn kans schoon om verder te gaan met Word Snack, zo verslavend (met dank aan FB vriendin Missy)!

Na Orion nog een keer uitgelaten te hebben geef ik hem zijn eten en doe hem in zijn bench. Ik ben zo blij hem te hebben (en Snickers, die ook heel lief is). Ik kan me echt niet voorstellen geen huisdieren te hebben!

Chris staat intussen al op de oprit. We gaan Koreaans eten bij Maru. Daar word ik al als een oude bekende begroet. Ik vind deze cuisine dan ook een van de lekkerste Aziatische keukens. Dat het hier goed is blijkt wel uit de vele Koreanen die hier eten.

We bestellen beiden de Koreaanse bbq, ik de bulgogi met biefstuk en Chris de pittige varkensvlees variatie. We krijgen er miso soep, salade en kimchi bij en alles smaakt ons prima. Gezellig dat ik vanavond niet alleen hoef te eten en we spreken meteen ook voor donderdag volgende week af.

Chris heeft vanavond volleybal dus we hebben vroeg gegeten. Ik vind het prima want ik voel me toch niet lekker. Snickers wil meteen al naar bed en ik kijk lui tv, de Amazing Race, ze zijn in Marokko en vorige week in Antwerpen. Altijd zo'n leuk programma!

5 reacties:

Anja zei

Leuke winkel is Bed, Bath & Beyond en zo fijn die kortingsbonnen!
Hier geen sneeuw, wij hebben vandaag onze 2e storm van dit jaar.

Petr@ zei

Wat fijn dat je gezelschap had bij het avondeten. Is een stuk gezelliger dan alleen eten.
Klinkt altijd erg goed, Koreaans eten. Eens kijken of dat hier in de buurt ook zit, want ik ken het niet.

Anoniem zei

Heerlijk zo,n warme kop koffie s,morgens,
doe ik ook altijd,gelijk drie kopjes bij mijn boterham.
Daar knap je gelijk van op.
Fijn dat Orion zo graag mee gaat in de auto,wel zo gezellig ook.
Dan heeft ie ook wat te kijken toch.
Blaft ie niet als ie honden ziet?

Heb je weleens het programma van Floortje gezien,op de woensdagavond 21.30u?
Die overal alleen met de cameraploeg heen reist naar onbekende plekjes
https://www.npo.nl/floortje-naar-het-einde-van-de-wereld/VARA_101377615

en het interessante programma..Tussen Kunst en Kitsch? Op de woensdagavond om 20.30u?
https://www.npo.nl/tussen-kunst-en-kitsch/AT_2036145

en Salvage Hunters op Discovery
http://www.tvgids.tv/tv/salvage-hunters

Zie deze programma,s heel graag,omdat ze interessant zijn,
misschien ook iets voor jou is mijn gedachte..
Zodoende de linken erbij .

groetjes Joke






Petra zei

@Anja - Ik zag op video's hoe zwaar die storm was!

@Petra - Ik zeg weleens dat ik op het verkeerde continent geboren ben want ik vind vrijwel alle Aziatische cuisines lekker

@Joke - Dank je voor de tip! Ik vind Tussen Kunst en Kitsch altijd heel leuk. Floortje heb ik alweer een tijd niet gekeken ook maar weer eens proberen. Ik neem aan dat we Salvage Hunters hier ook kunnen kijken op Discovery

Irene zei

Waar haal je toch iedere keer de motivatie en tijd vandaan om van deze heerlijk lange blogs te schrijven!
Ik lees trouw iedere dag, reageer bij lange na niet iedere keer maar ik lees ze zo graag!
Dank voor het delen en het kijkje in jouw dagelijks leven.