Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 24, 2018

Gezellige maaltijden met vriendinnen

Mijn plan om vanochtend wat vroeger op te staan lukt niet helemaal. Ik was om zeven uur klaarwakker, maar word daarna opeens om kwart voor negen door Alexa gewekt, die mij maant het alarm uit te zetten. Dat doe ik dan ook maar meteen.

Het raam staat half open en daardoor is het koud in de kamer. De warme temperaturen zijn duidelijk weer vertrokken, helaas. De wind waait door de bomen en maakt dat het voelt als onder het vriespunt. Rillend laat ik Orion uit, hem kan het allemaal niets schelen.

Met een bak koffie en weer een ontbijtquiche eet ik snel ontbijt en ga dan naar boven voor mijn uur op de elliptische machine. Wordscapes, Wordfeud en Candy Crush zorgen ervoor dat de tijd snel gaat. Mijn hartslag gaat goed omhoog dus spelletjes spelen heeft geen invloed op de intensiteit van mijn sporten.

Meteen erna spring ik onder de douche en als ik eenmaal weer warm aangekleed ben neem ik Orion de achtertuin in. Daar wacht Mia hem al ongeduldig op. Ze blaft naar hem en lijkt wel over het hek te willen klimmen. Zo jammer dat die buren zo afstandelijk zijn, de honden zouden elkaar zo goed kunnen vermaken!

Nu "praten" ze met elkaar en rennen langs het hek. Het is goede beweging voor Orion al wordt hij er wel modderig van. Gelukkig kan ik hem meteen in zijn bench doen om op te drogen want ik moet weg.

Bij California Shabu Shabu vraag ik vast een paar stoelen al ben ik weer de enige hier. Ik wacht op Marielle en dan komen er nog een paar dames binnen. Die zijn hier net als ik duidelijk bekende klanten want zij weten meteen wat te bestellen.

Als Marielle komt leg ik haar uit hoe het allemaal in zijn werk gaat. De serveerster helpt ook mee. We nemen beiden de tomatensoep en ik biefstuk en zalm en Marielle kip en zalm. Daarbij krijgen we een flinke bak groentes en we bestellen er nog enoki paddestoelen bij, die vind ik zo lekker!

Zoals altijd is het weer smullen en erg gezellig. Een gezonde fondue is het eigenlijk. Marielle en ik hebben heel wat gesprekstof en ook na het eten blijven we nog een tijd napraten. Opeens hoor ik mijn naam en blijkt het Mona, mijn kapster, te zijn, die hier ook komt eten.

Het is al na tweeen als Marielle en ik afscheid nemen. Bij de Safeway op de hoek pin ik wat geld en loop dan naar Pro Nails 3. Daar kies ik een paarse kleur nagellak met paarse en andere kleuren glitters eroverheen.

Als ik om een tweede laag glitters vraag doet de styliste heel moeilijk terwijl ik dat altijd heb. Ik zeg haar dat ik het zo wil en zuchtend doet ze het dan maar, maar ik ben niet zo blij met het resultaat. De anderen proberen de glitters over de hele nagels te verspreiden maar dat is dit keer niet het geval. Nou ja, over twee of drie weken hopelijk iemand anders.
Intussen zijn de schoonmaaksters bezig in ons huis en kan ik niet terug want Orion moet in zijn bench blijven. Ik ga dus maar een ijsthee drinken bij Starbucks. Ook rijd ik door het oude gedeelte van ons stadje om wat ouds te vinden voor de maandthema foto. Dat wordt de oude locomotief aan het W&OD pad.
Net na vijven is de schoonmaakploeg eindelijk klaar na 2,5 uur (kun je nagaan hoe lang ik erover zou doen om het huis schoon te maken, zij zijn met zijn drieen). Gauw laat ik Orion uit en geef hem zijn avondeten want ik heb om half zes afgesproken met Sara voor happy hour.

De Uber die ik besteld heb komt maar niet dus die zeg ik maar af. Het restaurant is hier maar anderhalve kilometer vandaan dus ondanks mijn nachtblindheid waag ik het er maar op. Zolang ik niet teveel tegenliggers heb gaat het wel.

Gelukkig is er een perfecte parkeerplek recht voor Red Galanga vrij. Gisteravond genoot ik nog van de warmte, nu sneeuwt het en de wind is ijskoud! Sara wacht me al op en we bestellen lekkernijen van het happy hour menu. Die zijn allemaal halve prijs en erg lekker!

We delen echt Japanse (volgens Sara die daar vorig jaar was) inktvis gefrituurd in deegballetjes, de mini groente loempia, de gestoomde kip dumplings en verschillende sushi.  Het smaakt heel goed en ook wij hebben heel wat nieuws om elkaar te vertellen.

Tegen zevenen nemen we afscheid en rijd ik door een sneeuwbui naar huis. Het is dan ook twintig graden kouder dan gisteravond om deze tijd! Thuis zet ik de verwarming aan en met de voeten omhoog luier ik voor de tv. Orion heeft zijn bot en ik heb geen hond aan hem.

2 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuke dag zo! Gezellig lunchen en dineren met vriendinnen.
Fijne donderdag!

Petra zei

@Anja - Ja, ik ben echt blij met mijn sociale cirkel. Vooral ook omdat ik die vroeger helemaal niet had.