Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 16, 2018

Een drukke dinsdag

Gisteravond sneeuwde het opeens een beetje dus we worden met een ietwat witte wereld wakker. Gelukkig is het niet zo koud als andere ochtenden wat het opstaan wat makkelijker maakt.

Rick heeft mijn koffie weer gezet en ik schenk het in een van mijn Blond mokken. Als ontbijt maak ik een ontbijtquiche van Special K. Ik probeer degene met o.a. portabello, quinoa en boerenkool. Ik moet zeggen dat het me zeer goed smaakt! Die gaan in het ontbijtrepertoire.

Intussen is Rick vertrokken naar zijn werk en is het tijd voor mij om naar de Anytime Fitness te gaan. Onderweg speel ik wat Pokemon Go, helemaal blij dat ik daar nu geen twee telefoons meer voor mee hoef te nemen. Ik zie dat de wegen voorbereid zijn met de "zoutstrepen" in afwachting van mogelijke gladheid vannacht.


Voor mijn personal training heb ik een uur de tijd voor cardio. Ik vind het wel fijn dat ik zo na de personal training helemaal klaar ben. Sharon heeft een goed half uur voor me, iedere keer weer anders en toch een uitdaging.

Op weg naar huis haal ik mijn medicijnen op bij Rite Aid. Inmiddels kent de apotheker mij wel. Maar twee van mijn vier medicijnen zijn klaar en de andere twee over een paar dagen. Ik vraag of dat allemaal niet wat meer gestroomlijnd kan worden zodat ik niet drie keer per maand hierheen hoef. Ik vind het sowieso ergerlijk dat mijn dokter alles maandelijks gemaakt heeft in plaats van eens per kwartaal.

Het zal maar een minuut of tien duren om die andere twee medicijnen ook mee te krijgen dus daar wacht ik even op. Ik ben benieuwd of ze het nu zo heeft veranderd dat ik alles tegelijk kan ophalen.

Thuis neem ik Orion mee de tuin in en Mia is ook net buiten. De honden rennen lekker met elkaar langs het hek tot Orion er genoeg van heeft. Zijn pootjes zien er niet uit dus ik gebruik de Paw Wash weer eens. Het is niet perfect maar helpt zeker!
Voor de lunch neem ik Orion mee Vienna in. Jammer dat hij niet het restaurant in mag om mijn compagnon daar te zijn (zou toch geen succes zijn met zijn angst voor vreemdelingen). Mijn keuze valt op Viet Aroma. Daar geniet ik van de kip pho, die ik net iets lekkerder vind dan bij Pho Thang Long.
In datzelfde winkelcentrum ligt Petco waar ik weer wat botjes voor Orion insla. Ik neem dit keer een paar grotere waar hij meer tijd aan kan besteden. Als laatste haal ik nieuwe tulpen en avondeten bij Whole Foods.

Rick komt vroeg thuis uit zijn werk en gaat inpakken. Dan neemt hij een conference call voor het eten. We eten zalm, olijfbrood en erwtjes en worteltjes gemengd. Het smaakt zeer goed!

Dan neemt Rick voor twee nachten afscheid. Hopelijk komt hij niet in gladheid terecht want er wordt wat sneeuw voorspeld vanavond. Ik blijf hier met mijn viervoetige compagnons. Snickers begint nu wel echt oud te worden. We denken dat hij ook een beetje doof is al reageert hij prima als ik hem roep om te komen eten.

Saskia's eerste dag van school is goed gegaan. Katja heeft weer nieuws. Ze kan in februari als verpleegster beginnen! Een pak van haar hart want ze had gehoord dat ze tot april zou moeten wachten. Het huis waar ik gisteren over schreef hebben ze toch maar laten gaan, teveel reparaties nodig.
Voor mijn themafoto vandaag een deel van de anderhalve boekenplank met Nederlandse boeken, die ik nog heb

6 reacties:

Marion2 zei

Grappig, de paw wash voor de poten van Orion. Maar het is misschien wel
minder kliederig dan gewoon poten schoonmaken.

Een hele leeftijd voor Snickers! Ik weet eigenlijk niet hoe oud katten
kunnen worden. 20 jaar?

Leuk dat je nog Nederlandse boeken hebt. Ik zou het ook bewaren.

Petr@ zei

Wat fijn dat Katja eerder kan beginnen! Ik kan me voorstellen dat ze er zin in heeft.
Fijn ook dat Saskia's 1e dag op school goed is verlopen.

Anja L. zei

Wat fijn voor Katja dat ze al zo snel kan beginnen. Op wat oor afdeling gaat ze werken?
Wat een grappig ding die Paw wash!
Hoe bedoel je dat de weg is voorbereid met zoutstrepen, hebben ze al gestrooid dan?
Ik vind echt oude katten zo aandoenlijk, ze worden wat slomer maar willen soms ook nog jonge kat zijn.
Fijne woensdag!

Sally zei

Inderdaad erg irritant dat je elke maand terug moet komen voor je medicijnen, per kwartaal zou absoluut handiger zijn maar misschien zijn ze bang dat he dan te veel ineen keer hebt (overdosis?). Leuk hoor dat Katja al zo snel kan beginnen, spannende tijden voor haar.

Anja zei

Die zoutstrepen zagen wij ook in Reston. Wat een fijne tijd hebben wij daar gehad.
Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Het leven nu in Nederland bevalt ons ook weer goed maar ik mis
wel de blauwe luchten, Meadowlark, de hobby winkels en de contacten.
Hoop er dit jaar weer te zijn.

Petra zei

@Marion - Ze kunnen ouder dan 20 worden maar dat is ongewoon. Snickers is flink op leeftijd.

@Petra - Ja, Katja is dolblij want nu hoeft ze geen saaie part time baan te beginnen.

@Anja - Katja gaat rouleren zodat ze alle afdelingen leert kennen en dan zal ze kiezen. Wat de weg betreft is er een speciaal goedje dat voor er sneeuw of ijs valt erop wordt gesproeid zodat het meeste niet bevriest.

@Sally - Nee, ik heb geen idee waarom ze dit keer maandelijks heeft gedaan, vorig jaar was het per kwartaal.

@Anja - ALs je komt hoop ik je echt weer te zien!!!