Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 08, 2018

Katja weer even hier

Al hoor ik Rick om half acht opstaan, ik wacht nog tot Alexa mij om acht uur "wekt". Echt wel handig, ze kan me ook vertellen hoe laat het is en wat de weersverwachting is. Het is nog steeds ijskoud, maar vandaag gaat dat eindelijk (tenminste tijdelijk) veranderen.

Het is nog zonnig en vijf graden onder nul als ik beneden kom. Rick heeft mijn koffie klaarstaan en gaat zich klaarmaken om naar kantoor te gaan. Ik maak mijn voorlopig weer laatste crumpet met gesmolten brie en de ietsje pittige chili jam als ontbijt.

Dan vertrek ik naar de sportschool. Daar doe ik een half uur cardio voor Sharon me komt halen. Het is best druk en ik probeer alles zoveel mogelijk schoon te maken. De griep heerst heel erg, EHBO's in het land hebben zelfs zoveel patienten dat ze tenten hebben moeten opzetten! Als ik ergens geen zin in heb!

Als deze sportschool nu echt schoon was zou ik me er niet zo druk om maken, maar eerlijk gezegd is het er gewoon vies! Het is dat Sharon hier werkt want dat is de enige reden dat ik lid blijf (ok, misschien ook omdat het maar vijf minuten rijden van ons huis is). 

Het halve uur gewichten gaat weer snel. Na afloop doe ik nog een half uurtje cardio. Dan haast ik me naar huis want ik heb een heel lijstje af te werken voor Katja vanmiddag komt.

Katja wil haar bruids"shower" op 25 maart hebben en zij wil dat de plaats een geheim blijft voor haar, maar heeft me wel wat ideeen gegeven want ik ken die omgeving natuurlijk helemaal niet. Een ervan is een brouwerij vlakbij hun appartement, maar daar vond ik de kamer zo deprimerend donker. Bovendien zouden we daar met een ander restaurant voor het eten moeten zorgen.

Bar-A daarentegen lijkt me perfect. Ik bel Joanne daar en die is heel professioneel. Het is mijn eerste bruidsshower ooit dus ik kan wel wat hulp gebruiken. Joanne helpt me goed met ideeen. In ieder geval is hun Mahogany Room nu geboekt van twaalf tot drie op 25 maart.

Meteen zend ik een email naar Kevins moeder en Katja's bruidsmeisjes, waaronder ook Saskia. Zijn moeder en haar bruidsmeisje Jessica hebben aangeboden te helpen en dat is zeer welkom! Jessica antwoordt meteen dat zij goede ideeen voor spelletjes heeft. Die heb ik nodig want ik heb al jaren geen shower meer bijgewoond.

Boven wacht me een gigantische wasmand met de was van de afgelopen maand. Rick en ik zijn er gewoon niet aan toegekomen, maar nu besteed ik veel te lang met al de maatjes van Ricks sokken te vinden! Die van mij zijn makkelijk, of zwart, of wit, afhankelijk of ze sport (de laatste) of netter (de eerste) zijn.


Saskia heeft de afgelopen weken in Katja's queen bed geslapen en gisteren dat beddengoed gewassen. Alleen is het nog steeds niet droog. Ik gooi het dus nog een keer in de droger hopend dat ik voor Katja thuiskomt het bed opgemaakt kan krijgen.

Intussen hagelt het en ik voel me helemaal niet lekker. Maar ik heb meer te doen en verscheep een pakketje naar Nederland bij het postkantoor. Daar vraag ik ook hoeveel het zou kosten een basgitaar naar Duitsland te sturen.

Kai mist die van hem. Ik krijg er geen goed antwoord op dus besluit ook naar UPS te gaan binnenkort. Die zijn beter met grote dingen verschepen lijkt mij. Waarschijnlijk ook duurder maar dat moet dan maar.

Orion is mee in de van en vindt de hagel (die hier "sleet" heet in plaats van "hail", "hail" is alleen in de zomer) heel interessant. Mijn volgende stop is Whole Foods. Daar zie ik dat je nu boodschappen online kunt bestellen bij Amazon en ze hier ophalen. Ik loop liever door de winkel!

Dit keer ben ik hier alleen om tulpen te kopen en dumplings voor mijn heel late lunch. De tijd gaat weer te snel vandaag! Thuis zet ik de tulpen in hun vazen en vind dat kleine beetje lente weer heerlijk.

Terwijl ik mijn dumplings eet belt Christine zoals afgesproken. We hebben weer heel wat te bepraten. Wat zou ik willen dat zij nog steeds zo dichtbij woonde! Het is ook altijd weer goed een vriendin te spreken, die alle kinderen goed kent en zelf ook een jong volwassene heeft.

Daarna bel ik Kevins moeder, Sue, en vertel haar over de shower. Zij wil graag meehelpen en ik denk dat ik haar ga vragen de versieringen te doen. Dat is voor mij ver weg moeilijk. Ik hoop voor de shower nog eens naar New Jersey te gaan en dan de details te bespreken.

Om een uur of vijf komt Katja met haar hond en kat. Orion is helemaal blij met Django tot ze ruzie krijgen. Dat is altijd hoe het gaat, goed, en meer goed en dan opeens ruzie. De honden bijten elkaar niet echt dus we laten ze het maar uitvechten.

Als Rick thuiskomt gaan we naar Maru voor ons avondeten. Dit Koreaanse restaurant heeft altijd Koreanen als klanten, een teken dat het eten authentiek is. Rick houdt het bij sushi en Katja en ik nemen dat als voorafje. Als hoofdgerecht hebben we een bibimbap met rundvlees, groentes en rijst, heerlijk!

Intussen regent het flink en kan het ook glad worden. Rick merkt dat als hij Orion uitlaat. Opeens bevindt hij zich op zwart ijs en valt. Het is zo verraderlijk en dit is hoe ik net voor we hierheen verhuisden mijn enkel brak op de fiets in Utrecht. Het nam vier maanden om weer uit het gips te zijn!

Gelukkig hoeven we verder niet meer naar buiten en de komende dagen wordt het eindelijk boven het vriespunt! Het gaat voelen als zomer, zeker als de zon schijnt. Ik ga zolang Katja er is genieten van haar gezelschap. Zo komt de eerste helft van januari wel om!
De honden kunnen het tenminste met elkaar vinden

7 reacties:

Anoniem zei

Voorzichtig maar met die gladheid! Manlief is 3 weken uitgleden, niks gebroken, maar nog altijd heel veel pijn in de ribbenkast. Ik heb meteen zijn schoenen weggegooid, onder helemaal afgesleten.
We zien hier ook steeds meer griep, en over een paar weken nog meer denk ik als de studenten weer terug komen.
Succes met alle planning!
Groetjes
Annemiek

Anja L. zei

Fijn dat je de locatie vast hebt geregeld, leest Katja jouw blog niet?
Ik heb zo'n hekel aan gladheid! Zeker omdat ik op de fiets naar het werk moet, als het echt moet kan ik ook gaan lopen maar dan ben ik zo lang onderweg.
De honden zijn net kinderen, spelen gaat maar een bepaalde tijd goed en dan is het ruzie.
Fijne dinsdag.

Anja zei

Wat gezellig dat Katja thuis is, geniet ervan!
Fijn dat het tijdelijk iets warmer is.

Yvonne en Rob zei

Een maand wasgoed, ja dat kan flink oplopen. Dat zal een hele klus geweest zijn;-(
Maar weg is weer weg moet je maar denken.
Rick onderuit, oeps dat is wel schrikken, hoop dat hij er niet al te veel last van heeft.
Gezellig zo'n bridal shower, hartstikke leuk!

Petr@ zei

Leuk om te organiseren, Katja's bruidsshower maar ik snap dat het misschien anders is dan 'vroeger'. Dus fijn dat je hulp krijgt.

Oeps...Rick heeft niks overgehouden aan zijn val?

Marion2 zei

Griep, spreek me er niet van :/. Ik ben helaas een van de slachtoffers.

Wat is een bridal shower precies? Een soort vrijgezellenfeest?

Petra zei

@Annemiek - Ja. zo'n val op black ice kan best gevaarlijk zijn. Gelukkig is Rick ok op wat kniepijn na.

@Anja - Nee, alleen Kai leest mijn blog soms en Saskia sporadisch. Ik zou echt niet meer gaan fietsen als het glad is dat heeft mij maanden gips opgeleverd.

@Anja - Ja, iets warmer, want ik vind het nog te koud!

@Yvonne - Het was gelukkig maar voor ons tweeen. En zo'n bridal shower is leuk, maar zoveel werk!!

@Petra - Het is heel wat zo'n shower. Hopelijk wil Saskia een rustigere bruiloft straks, LOL

@Marion - Wat naar, beterschap! Een vrijgezellenfeest komt ook nog. Een bridal shower is wanneer alle vrouwelijke familie en vriendinnen worden uitgenodigd voor een feestje met spelletjes, eten en cadeautjes.