Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 18, 2018

Lunch met de dames van de "cul de sac"

Om kwart over acht ben ik klaarwakker. Ongewoon voor mij dus daar moet ik gebruik van maken. Ik zet het alarm uit en instrueer Alexa dat ze mij er niet aan hoeft te herinneren. Orion is ook klaar wakker en racet meteen door het huis.

Hij maakt de tuin onveilig terwijl ik koffie zet. Als ontbijt warm ik weer een lekkere ontbijtquiche op en neem me voor daar vandaag of morgen meer van te gaan halen. Het smaakt zo goed!

Intussen geniet ik van de tulpen, die wat lente kleur brengen

Omdat ik met flinke hoofdpijn wakker werd is het zaak om te bewegen, maar ik voel me niet goed genoeg voor een uur op de elliptische machine. Ik besluit in plaats daarvan op de plaats hard te lopen. Het is weliswaar niet zo intensief als gewoonlijk maar mijn hartslag gaat wel omhoog en het helpt om mijn spieren te gebruiken.

Intussen wil Orion naar buiten... en weer naar binnen... naar buiten... en weer naar binnen, enzovoorts. Hij is zo grappig want hij doet niets als ik niet meega. Het is gelukkig wat warmer, met de nadruk op "wat" want het is maar net boven het vriespunt.

Eindelijk heb ik genoeg stappen bijeen om het wel goed te vinden voor vandaag. Na wat spelen met Orion in de tuin, zonder Mia dit keer jammer genoeg, maak ik me klaar erop uit te gaan. Orion krijgt een knietje om op te knauwen in zijn bench en ik ga Vienna in.

Bij het postkantoor stuur ik de aanbetaling en het contract voor Katja's shower aangetekend. Ik wil me ervan verzekeren dat het aankomt. Verder stuur ik Saskia haar kussen wat ze is vergeten. Daar slaapt ze het best op.

Eigenlijk had ik ook nog naar Giant en Michaels gewild maar daar heb ik geen tijd meer voor. Ik rijd naar Clarity waar ik heb afgesproken voor de lunch met de dames van ons plein. Van de tien kunnen er maar liefst acht (eigenlijk negen, maar die meldde zich vanochtend ziek)! Dat is wel een heel goede opkomst!

Het wordt dan ook heel gezellig! Clarity is een van de beste restaurants in de omgeving dus het is echt een uitje. Ze hebben een lunch special met voorafje, hoofdmaaltijd en een glas wijn en het is grappig want de helft van de tafel waar ik zit kiest die en de andere helft niet.
Wij vieren bestellen allemaal de squash soep, die werkelijk heerlijk is! Helemaal niet zoet en zo licht! Dan heb ik als enige de corvina vis met een heel frisse salade. Ik was bang dat twee gerechten teveel zou zijn, maar dit is perfect.

De anderen hebben o.a. de zalm, de St. Jacobsschelpen, de kip en de burger. Alles ziet er even lekker uit en de bediening is heel goed. Voor we het weten zijn er twee uur voorbij en moet ik me naar huis haasten. Ik prijs me echt gelukkig met zoveel leuke buurvrouwen, de meesten van ons kennen elkaar dan ook al bijna twintig jaar!

Nog geen kwartier later staat Lisa voor de deur om mij een massage te geven. Orion blaft wel wat tegen haar maar gaat dan al gauw rustig zijn botje knauwen. Ik heb de massage hard nodig, dat vindt Lisa ook. Na afloop ben ik zoals altijd min of meer kapot dus mijn voornemen er nog op uit te gaan stel ik maar uit tot morgen.

Tijd om lui met mijn voeten omhoog in mijn stoel te gaan liggen.  Rick belt dat hij op weg naar huis is. Zijn conferentie was maar twee uur rijden hiervandaan en hij komt gelukkig weinig verkeer tegen op de terugweg.

Rick komt terug met Grieks eten van Skorpios in Vienna. Ik vind hun avgolemono (kip en citroen) soep heerlijk en we hebben ieder een gyro waarvan ik de helft nog niet op kan. Wat een vlees, ik ben benieuwd of het in Griekenland ook met zoveel vlees wordt geserveerd.

We zijn beiden moe en hangen lekker voor de tv. Er zijn mensen, die geen tv meer hebben, maar ik vind het in de winter toch wel heel fijn. En wat ben ik toch blij met onze luie stoelen, het is alsof we vanuit bed kijken. Hopelijk heeft de massage in zoverre geholpen dat ik morgen minder pijn zal hebben.



7 reacties:

Anoniem zei

Gezellig zo’n lunch met de buurvrouwen.
Vind je ‘nieuwe’ kapsel zonder pony je leuk staan!
Lian

Anoniem zei

Wat een gezellig uitje met je buurvrouwen.
En echt jonge buurtgenoten allemaal,
Echt fijn als dat zich allemaal zo goed met mekaar samen gaat.
Leuk idee ook dat etentje.
Ja dan vliegt de tijd als je bij mekaar zit te vertellen.
Vind het leuk hoe je over Orion verteld,de maniertjes die hij heeft
en jou bezig houd...haha zo grappig,zie het helemaal voor me.
Fijn weekend.

groetjes Joke

Tineke zei

Gezellig een lunch met de buurvrouwen, was de buurvrouw van hond Mia ook mee?
Wij hebben gisteren met vrienden hier gelunched, doen het meer bij elkaar thuis.
Fijn dat Rick snel terug was van zijn conferentie.
Wij hebben de storm van gisteren weer 'overleefd' en vandaag schijnt de zon, kleinzoon slaap in zijn bedje hier, mogelijk gaan we straks met hem fietsen.

Sonja zei

Wat een leuke buurvrouwen heb je, super gezellig zo.

Sandrah zei

Leuk om zo te gaan lunchen met alle buurvrouwen. Het is zo fijn om leuke buren te hebben en een goed contact met hen te hebben. Ik weet er alles van. :)

Die Orion is zo grappig.

Hopelijk heeft de massage weer geholpen, zodat je wat minder pijn voelt bij dit weer.

Sandra

Petr@ zei

Een drukke dag weer maar, grotendeels, wel een leuke. Zeker fijn om zulke leuke buren te hebben en met zo'n lunch leer je elkaar weer beter kennen.

Hopelijk heeft de massage je geholpen!

Petra zei

@Lian - Dank je! Ik kan niet wachten tot het lang genoeg is om achter mijn oren te doen

@Joke - We zijn niet zo jong, hoor, tussen de 45 en 60 ongeveer. Orion houdt me zeker bezig!

@Tineke - Nee, die buurvrouw woont achter ons en haar man is een ***zak dus daar heb ik geen contact mee.

@Sonja - Dat was het zeker!

@Sandra - Beter een goede buur dan een verre vriend en dat gaat hier wel op. De massage heeft weinig uitgehaald helaas :(

@Petra - Iedere keer nemen we ons voor het vaker te doen, dus hopelijk gaat er niet weer een jaar voorbij nu ;)