Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 15, 2018

Martin Luther King Jr. Day

Het is vandaag Martin Luther King Jr. Day om de herinnering aan deze belangrijke leider van de burgerrechten voor de Afrikaans-Amerikaanse bevolking hoog te houden. Helaas zou hij zich op het moment in zijn graf omdraaien vrees ik.

Rick heeft sinds een paar jaar ook vrij op deze dag en we slapen lekker uit. Het is alweer ver onder nul dus ik waag me nauwelijks naar buiten en Rick laat Orion uit. Intussen kleed ik me warm genoeg aan om op tijd op stap te gaan.

We zijn van plan te gaan brunchen, maar eerst willen we Kai's basgitaar klaarmaken om naar FedEx te brengen. Dat geeft wat problemen want de printer blijft maar dubbelzijdig afdrukken, terwijl wij het enkelzijdig willen. Meer dan een uur later lukt het Rick eindelijk de juiste labels af te drukken.

Het is intussen al bijna half elf en we hijsen de doos in de van en gaan eindelijk op weg. We rijden naar Fair City Mall waar we eigenlijk wilden brunchen bij First Watch. Nou, daar zijn we niet de enigen! Op mijn vraag hoe lang het zal duren voor een tafeltje voor twee is het antwoord 60 tot 75 minuten! Ons niet gezien!!

FedEx ligt maar een paar deuren verderop dus we brengen de basgitaar weg. De medewerkster van FedEx vindt het wel leuk een praatje te houden. Ze vertelt ons dat de gewone prijs van FedEx voor deze gitaar wel $900 zou kunnen zijn dus wij zijn extra blij met Mailbox Intl! Alle papieren gaan op de doos en hij is onderweg naar Kai.

Inmiddels is het elf uur en zo laat hebben wij eigenlijk nog nooit ontbeten (behalve misschien met Nieuwjaar). Rick stelt voor naar IHOP te gaan op hoop van zegen want ook dat restaurant is altijd heel druk. Inderdaad is dat het geval maar wij zijn binnen tien minuten aan de beurt.


We bestellen thee (voor Rick) en koffie (heel nodig nu! voor mij). Tot mijn genoegen is hun koffie echt lekker. Kennelijk zijn de dagen dat koffie slootwater was definitief voorbij. We bestuderen het uitgebreide menu en mijn keuze is snel gemaakt, Rick doet er wat langer over.

Uiteindelijk bestel ik een omelet met spinazie, champignons, ui en kaas met tomaat bovenop en een bakje fruit, de Hollandaise saus die daar op het menu bijkomt hoef ik niet. Rick neemt een combinatie met ei, bacon, pancakes en meer. De omelet is erg lekker, maar enorm! Ik kan het bij lange niet allemaal op.

Eenmaal voldaan en magen gevuld gaan we huiswaarts. Daar heeft Rick van alles te doen en ik ga toch nog even sporten. Ik stel de elliptische machine in op een half uur zware interval. Mijn hartslag gaat flink omhoog en ik denk dat ik in dat halve uur heel wat calorieen verbrand heb. Maar goed ook na dat omelet!

Dan ga ik werken aan de uitnodiging voor Katja's shower. Ik heb er een gevonden die ik goed bij haar bruiloft vind passen met turquoise linten (ook nog eens Katja's favoriete kleur) en zeesterren. Alleen vind ik de tekst wat vreemd.

Er staat namelijk "future bride of..." en ik vind dat niet passen. Ik check met een Facebook groep en mijn uiteindelijke besluit is die regel eruit te halen. De andere uitnodigingen op die site hebben ook niets over de bruidegom. De kaarten moeten eind deze maand aankomen, hopelijk voor ik naar Seattle ga.

Intussen voel ik me steeds naarder en het is maar goed dat we al kaartjes voor de bioscoop hebben, anders zou ik niet gegaan zijn. Zoals altijd levert dat wel de nodige afleiding op en kan ik ook mijn voeten languit doen in de zaal.
In de rij voor versnaperingen voor ons slechts water

We kijken naar Coco voor het de bioscoop uitgaat en de zaal zit vol kleine kinderen. Zo te horen is de film soms best spannend voor de allerkleinsten. Het is een aandoenlijk verhaal en een superleuke en kleurrijke film. Aan het einde pinkt iedereen een paar traantjes weg. De "dia de los muertos" zal nooit weer hetzelfde zijn nu.

Het is inmiddels etenstijd en we willen eigenlijk Indiaas eten. Vooral voor mij want hun kippensoep helpt altijd zo als ik me niet lekker voel. Jammer genoeg is dat restaurant op maandag gesloten.

We besluiten dan maar gauw bij Pazzo Pomodoro om de hoek te gaan eten. Ik bestel dit keer weer de trenette al nero, die erg lekker is. Rick heeft kip florentine, die er ook goed uitziet. Altijd zo gezellig bij dit restaurant, zelfs op maandagavond.
Katja schrijft dat hun bod op het huis is aangenomen. Nu moet er dus een inspectie komen. Ze is er zenuwachtig van. Niet verwonderlijk want dit is wel heel veel in een jaar, nieuwe baan, bruiloft en huis (als het doorgaat)! Maar ze zijn jong en kunnen het best aan.

Rick praat bij met zijn vader, die het gelukkig nog steeds goed doet naar omstandigheden. We zijn op de helft van januari, de (voor mijn gevoel) langst durende maand van het jaar. Ik ga vroeg mijn bed opzoeken, hopelijk voel ik me morgen beter.

6 reacties:

Anja L. zei

Waar willen Katja en Kevin een huis kopen? Het zou fijn zijn als de keuring goed gaat.
En inderdaad een heel spannend jaar voor hun.
Fijn dat het nog steeds redelijk goed gaat met Rick zijn vader.
Ik hoop dat je je vandaag beter voelt!

Unknown zei

900 dollar om een gitaar te versturen... Kun je het nog beter zelf gaan brengen en het als bagage inchecken. Wat een geld!

Coco is mooi. Ik heb hem in de kerstvakantie gezien samen met mijn 7-jarige dochter. Ze was er stil van. Best knap hoe deze film is gemaakt. Het verhaal is best serieus, maar het werd niet te zwaar en ook het kleurgebruik was vrolijk maar het werd niet clowneske. Goed gedaan!

Unknown zei

Wat Jolanda schrijft, was ook gelijk mijn idee. Voor de oorspronkelijke FedEx-prijs vind je vast ook een ticket, tsjonge wat een geld. Maar superlief dat jullie de basgitaar naar Kai sturen. Het zal bij aankomst als een warme omhelzing van zijn ouders voelen.

Anja zei

Fijn dat Kai binnenkort zijn gitaar heeft.
Spannend voor Katja en Kevin, duimen dat het doorgaat.
Ik vond het inj de IHOP meestal zo koud.

Petra zei

@Anja - Niet ver van waar ze nu wonen in New Jersey. Ze hebben nu toch tegen dit huis besloten, teveel renovaties nodig.

@Jolanda - Ja, idioot, dan hadden we hem een nieuwe laten kopen in Duitsland. Dat zou goedkoper zijn! Inderdaad best een diep verhaal van Coco maar zo goed gedaan!

@Monique - Hij kan niet wachten weer te spelen. Hij ziet het nog niet, maar Bea had wel veel invloed op wat hij wel en niet "mocht" doen.

@Anja - Dit huis gaat niet door, maar ze hebben alweer een ander op het oog. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. IHOP zal nooit mijn eerste keus zijn, maar het was best lekker en niet koud gisteren.

Mailbox international zei

Dat waren wel boeven daar bij die locatie. Bij mij had he 50% korting op het normale tarief. Die lui drukten dus nog gewoon een paar honderd over het normale tarief. Blij dat ik het een heel stuk giedkoper voor je heb kunnen doen. Als de gitaar ooit terug moet dan kan dat ook

Groetjes

Mark