Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 19, 2018

Mooi weer en wat warmer geeft ook energie

Rick moet al op tijd weg en Alexa wekt ons om zeven uur. Ik draai me nog om want ik heb vreemde trekkingen in mijn spieren en voel me daardoor niet zo lekker. Rick doet Orion nog even in zijn bench zodat hij mij niet stoort.

Om half negen lukt het me op te staan. Het is prachtig weer en vriest nog wel een beetje, maar het kwik moet vandaag tot rond de tien graden oplopen. Beneden ligt Orion in zijn bench te slapen. Hij vindt het er gelukkig helemaal niet erg in. Dat hebben we een paar keer met een camera gecheckt.

Rick heeft de koffie al klaargezet en ik warm weer zo'n ontbijtquiche op.  Ik laat Orion op het deck om de ondeugende in de horrendeur klimmende eekhoorns weg te jagen. Ik moet nodig de ramen wassen want ze plassen erop. Dat terwijl ze heerlijke maiskolven hebben om te eten. Toch blijf ik het leuk vinden, die diertjes.

Op tijd ga ik naar de sportschool zodat ik een uur cardio kan doen voor mijn personal training. Dat lukt goed en om half elf komt Sharon me halen. Zij heeft weer een heel nieuwe routine voor mij. Hoe ze het doet weet ik niet, maar het is nooit hetzelfde en daardoor nooit saai.


Het is zo fijn nu gewoon klaar te zijn! Op weg naar huis stop ik nog even om een foto van iets ouds te maken, de oudste boom in Vienna. Dankzij Pokemon Go weet ik waar die is. Zo is dat spel nog leerzaam ook.

Thuis lijn ik Orion aan en neem hem eindelijk mee voor een echte wandeling. Dat is alweer een tijdje geleden en Orion geniet duidelijk met volle teugen. Bij de kerk springt hij op het muurtje en er dan weer af. Intussen gooi ik ook snoepjes in het gras voor hem die hij moet zoeken. Er komen een paar mensen langs maar Orion vindt de snoepjes interessanter.

Dan maak ik me klaar om op pad te gaan. Voor ik vertrek maak ik de kattenbakken schoon. Vooral boven is dat heel hard nodig! Verder laad ik een paar zakken oude kleding van Saskia en mij in de va om weg te brengen.

Orion gaat weer mee, die vindt het prima in de van. Eerst ga ik naar Chop't en bestel daar weer hun Vietnamese salade met kalkoengehaktballen. Om de een of andere reden is het dit keer heel pittig en daardoor kan ik de helft niet op hoe goed het ook smaakt.

De laatste tijd kan ik steeds minder tegen pittig eten. Vroeger at ik hele lepels sambal zonder problemen. Ik vind de smaak nog steeds heel lekker, maar mijn maag en darmen zijn er niet blij mee. Heel jammer!

Bij een van de vele plekken waar je oude kleren en schoenen kunt wegbrengen doe ik de kledingzakken in de bakken. Ik vind het fijn zo kleding niet weg te hoeven gooien. Het meeste is nog in prima conditie, alleen niet meer de juiste maat.

Orion heeft zijn botjes alweer bijna op dus bij Petco haal ik er meer. Mijn volgende stop is Michaels om eens te kijken wat voor nieuwe feeentuin spulletjes ze hebben. Ik zie er een paar draakjes en besluit dat die een goede toevoeging zullen zijn.

Als laatste ga ik naar Giant waar ik een boodschappenlijstje heb af te werken. Ik kijk nog steeds mijn ogen uit in supermarkten hier. Ik ben meer een Whole Foods en Trader Joe's persoon. In de grote supermarkten is er altijd zo ontzettend veel keuze aan vrijwel hetzelfde product. Mijn ontbijtquiches vind ik er tot mijn teleurstelling echter niet tussen.
Kijk eens hoeveel smaken Trisquit er zijn! Deze cracker is zo lekker, een soort gewoven cracker en heel licht. En nu zijn er dus al die keuzes. Wij hebben nog degene met peper maar ik wil binnenkort een andere proberen. 

Inmiddels loopt het tegen drieen en ik wil eens meedoen aan de HQ quiz op mijn telefoon. Ik houd het vijf vragen vol en dan weet ik een vraag over een zanger niet. Ik betwijfel of ik ooit verder zal komen. Sharon vertelde dat haar zoon er wel het een en ander mee heeft gewonnen.

Online zie ik dat Safeway die Special K quiches wel heeft. Die winkel is maar vijf minuten hiervandaan dus ik laad Orion weer in en rijd erheen. Ze hebben ze inderdaad, maar nog maar een klein aantal over. Ik sla ze allemaal maar in voor het geval ze de voorraad niet aan zullen vullen.

Thuis ben ik opeens gewoon uitgeput en voel me wat duizelig. Ook heb ik die rare trekkingen van vanochtend weer. Ik besluit mijn stoel in ligpositie te doen en zo te rusten tot Rick thuiskomt. Ik baal want ik had lekker veel energie, maar misschien toch teveel gedaan met de anderhalve uur sporten erbij.

Rick stelt voor naar Turmeric te gaan om lekker Indiaas te eten. Daar ben ik voor want ik ben dol op hun gember kippensoep, die heel licht is en precies goed als ik me niet lekker voel. Verder neem ik zoals gewoonlijk de saag paneer, gekruide spinazie met Indiase kaas.

Rick heeft een lamsspiesje uit de tandoor en we hebben twee soorten naan. Dit is een goed restaurant maar de bediening is heel langzaam. Geeft niet want het smaakt echt zeer goed. De portie is veel te groot voor mij, maar Ricks bord is helemaal schoon als hij klaar is. Ik neem de overgebleven spinazie en brood mee naar huis. Een doggy bag noemen ze dat hier, maar Orion gaat daar niets van krijgen.

Thuis gaan de benen weer omhoog en kletsen we online bij met Katja. Haar leven is een en al stress op het moment. Nu kan ze toch weer niet beginnen met werken in februari want ze willen per se een diploma zien. Belachelijk want er zijn allerlei documenten te overleggen die aantonen dat Katja met vlag en wimpel geslaagd is.

Nu kijkt ze dus naar andere ziekenhuizen en heeft dinsdag een interview met een kleinere niet te ver rijden voor haar. Ik denk dat een kleiner ziekenhuis misschien ook fijner is. De dochter van Chris werkt in het grootste ziekenhuis in deze omgeving en krijgt maar weinig begeleiding. Katja wil dolgraag werken want ze moet ook beginnen haar leningen af te betalen. Heel frustrerend dus allemaal voor haar.

Kai heeft zijn basgitaar ontvangen en Saskia (die gitaar spelen aan het leren is) en hij zijn van plan te gaan skypen en muziek maken. Ik had niet door hoeveel Kai die basgitaar gemist heeft. Het is alsof hij zijn kind terug heeft!

Nog wat schattige dierenfoto's, Snickers en Orion vinden elkaar toch wel lief

We hebben een lekker rustig weekend in het vooruitzicht. Daarna zal er veel gereisd worden, vooral door Rick. Nog even van elkaar genieten dus.

3 reacties:

Anja L. zei

Tjonge, wat een hoop soorten crackers!
Wat is een HQ quiz? Het zegt mij niets.
Wat een gedoe voor Katja zeg, nou maar weer duimen voor een andere kans.
Heel fijn weekend.

Anja zei

Ohh..Michaels, daar zou ik zo graag weer eens rondneuzen.
Geniet van je weekend.

Marion2 zei

Van de supermarkten spreken Whole Foods en Trader Joe's mij ook het meest aan. Ben nogal
van het gezonde eten en houd van aparte hapjes.

Frustrerend voor Katja dat ze nog niet kan beginnen. Hoe lang uitstel zou het betekenen als ze op haar diploma moet wachten? Persoonlijk zou ik ook kiezen voor een ziekenhuis waar er meer begeleiding is in het begin (en de kortste rijafstand en de minste nachtdiensten, voor zover daar wat aan te doen is).

Fijn weekend!