Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 23, 2018

Nog een laatste lenteachtige dag

Vannacht heb ik voor de verandering heerlijk geslapen. Zo lekker zelfs dat ik met schrik om vijf voor negen wakker word! Gek genoeg zou Alexa mij om kwart voor negen eraan herinneren dat ik het alarm uit moet doen, maar dat gebeurde niet. Nou ja, gelukkig vergeet ik het niet.

Orion gaat graag naar beneden en als eerste laat ik hem uit. Het is ongewoon warm buiten, nu al zeventien graden! Daar ga ik weer zoveel mogelijk van genieten. Eerst neem ik een lekker sterke kop koffie en een ontbijt quiche om de dag mee te beginnen.

Dan neem ik Orion mee naar boven voor mijn uur cardio op de elliptische machine. Op het moment heb ik zoveel spelletjes om me bezig te houden dat de tijd lekker snel gaat. Toch heb ik het gevoel goed bezig te zijn geweest.

Beneden lijn ik Orion aan voor zijn wandeling. Ik doe wel een jas aan, maar die is eigenlijk niet nodig. We lopen op het natuurpad naast het zwembad en opeens begint Orion erg te trekken. Eerst zie ik niet waarom, maar dan kijk ik een flink hert in de ogen.
 
 
 
 
Het blijken er twee te zijn en ze hebben volwassen geweien. Gelukkig zijn deze herten zelden agressief en erg aan mensen (en kennelijk honden gewend). Orion blaft niet en gaat gehoorzaam zitten als ik hem dat beveel. Ik moet tenslotte even foto's maken!
 
Hier zie je ze allebei

Eenmaal weer thuis fris ik me op en ga naar Whole Foods. Daar koop ik verse bloemen, een bos tulpen, een bos hyacinten en een nieuwe orchidee, de oude heeft de geest gegeven. Bloemen zijn hier duur maar het brengt zoveel gezelligheid in huis!
Intussen schijnt de zon en ik leg Orion aan zijn lange lijn. We gaan voor het huis zitten waar Snickers ons ook gezelschap houdt. Er is een man bezig met de kabel tv van onze buren en daar moet Orion gewoon tegen blaffen. Ik houd de lijn dus kort en dan gaat hij wel lief liggen.
We blijven tot de zon achter de huizen verdwijnt buiten. Dan gaat de temperatuur toch weer snel naar beneden. Het blijft toch winter en de komende dagen zal het een stuk koeler worden. Maar vandaag wordt ons niet meer afgenomen, ik hoorde zelfs een knalrood cardinaaltje zijn lied al zingen!

Langzaamaan krijgen mensen hun "Save the dates" van Katja. Ik ben zo blij te horen dat een aantal van onze vrienden gaan komen! Ook had Katja vandaag twee interviews, de eerste klonk heel goed. Ze heeft veel kansen, ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.

Voor het avondeten roep ik een Uber om mij naar Sushi Yoshi te brengen. Ook nu weer verbaast het me hoeveel beter de app is voor Android dan die voor Windows Phone! Mijn chauffeur is doof of hard horend staat er, maar ik merk er niets van in onze conversatie.

Bij Sushi Yoshi krijg ik een plaats aan de sushi bar. Dit restaurant heeft de meest ongewone vis en je kunt per stuk bestellen, sushi of sashimi. Niet voor niets is het erg populair. Ik bestel een bord sashimi en een hand roll met krab, komkommer en rijst, erg lekker. Zoals altijd is het bijna te mooi gepresenteerd om te eten.
Het smaakt me dan ook zeer goed, als de kat van huis is... De Uber chauffeur die me weer thuis brengt zegt dat het ook zijn favoriete Japanse restaurant is. Zijn auto is een Cadillac, die bekend staat als een ouderwetse auto voor bejaarden.

Deze Uber chauffeur is zeker niet bejaard en ik merk op wat een moderne auto het is. Hij zegt zelf ook verbaasd te zijn geweest over alles wat deze auto biedt. We praten veel onderweg en voor ik het weet ben ik thuis. Daar haal ik de post uit de postbus en vind er onder anderen mijn nieuwe telefoonhoes bij.
Tinkerbell is een van mijn Disney favorieten

Voeten omhoog en tv aan en ontspannen maar. Snickers wil al gauw naar beneden om te eten. Straks laat ik Orion nog even uit en dan ga ik de tweede nacht zonder Rick alweer in. Ik merk dat de tijd toch wel snel gaat als hij eenmaal vertrokken is.

3 reacties:

Petr@ zei

Blijft toch bijzonder, herten zo dicht bij huizen!

Ik vind bloemen in huis ook zo fijn. Geeft echt sfeer en in deze periode haal ik dan echt de lente een beetje binnen. Gelukkig zijn bloemen hier niet duur.
Hyacinten vind ik wel mooi maar ik kan niet tegen de geur, krijg er hoofdpijn van.

Wat een kunstwerk, je sushi. Bijna zonde om op te eten.

Hoeveel gasten heeft Katja uitgenodigd voor haar bruiloft?

Anja L. zei

Orion is toch al zo ver afgericht dat hij stil blijft als je een hert ziet en je kunt zelfs foto´s maken.
Hier hoor ik ´s ochtends als ik naar het werk fiets ook al weer merels zingen, heerlijk!
Ik vind het in huis ook altijd gezellig als er bloemen staan.
Wat ziet die sushi er prachtig uit, zonde om op te eten.
Fijne woensdag.

Petra zei

@Petra - Ja, zondagavond hielden de vossen ons wakker met hun geroep. Ik blijf het bijzonder vinden zoveel wild in het stedelijk gebied. Katja nodigt zo'n 70 gasten uit en Kevin ook. We moeten voor een minimum van 125 gasten betalen, dat is de norm in New Jersey.

@Anja - Die zingende vogels stemmen me heel vrolijk!