Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 14, 2018

Weer een ijskoud weekend, maar wij vermaken ons wel

Zaterdag

Vannacht heb ik van alles gedroomd over vastzitten op Puerto Rico waar Rick een conferentie zou hebben, maar zijn hotel was ingestort door de orkanen. Daarna droomde ik urenlang dat ik het eiland niet meer af zou komen. Misschien is het wel omdat ik me echt zorgen maak om Puerto Rico want nu nog heeft bijna de helft van de bevolking geen elektriciteit.

Rick is al op als ik om negen uur gewekt word door een geluid buiten. Dat ik zo lang echt geslapen heb is zeer ongewoon. Buiten huilt de wind om het huis en is het zonder de "wind chill" daarvan maar liefst 21 graden kouder dan gisteren, brr!

Zoals ieder weekend halen we onze koffies bij Starbucks. Daar is het altijd zo gezellig en kennen de barista's onze namen. Ze hebben mijn gewoonlijke suikervrije vanille siroop niet dus ik neem de kaneelsmaak dan maar. Eigenlijk ook wel heel lekker!

Rick neemt een broodje van Starbucks, maar ik vind die niet zo lekker (behalve de egg bites). We rijden door de drive thru van Peet's voor mijn favoriete broodje daar. Ik probeer zonder succes mijn Samsung S5 leven in te blazen, maar die weigert alle medewerking.

Al een tijdje gebruik ik die vaak, omdat veel apps voor Windows Phone niet meer werken. Microsoft gaat niet verder met die telefoon dus op een gegeven moment zal ik toch moeten switchen naar Apple of Android en ik weet al welke telefoon ik wil.

Vandaag wordt dan de dag want van apps zoals Uber ben ik vooral als Rick op reis is best afhankelijk en die werkt niet meer op mijn huidige Windows telefoon. We gaan even kijken hoe duur de telefoons zijn bij T-Mobile, maar ik wil er een zonder plan en de verkoper raadt ons aan die bij Best Buy te gaan kopen. Dat gaat in de planning voor vanmiddag.

Natuurlijk moet ik eerst nog sporten en ik stel de elliptische machine in op een half uur interval. Ik heb echt het gevoel goed bezig te zijn geweest. Rick heeft intussen de overgebleven sneeuwpoppen van het gras gehaald. Bijna is alles opgeruimd, alleen moet Rick op een betere dag nog de ladder op om de lichtjes boven de garage neer te halen.

Voor de lunch gaan we naar de Tysons Galleria mall. Daar heeft chef Mike Isabella de "Isabella Eatery" geopend. Het is een soort food court van zes restaurants met verschillende cuisines. Er is een Italiaan, Mexicaan, Japanner, visrestaurant, Spaans restaurant, ijssalon en een Griekse markt.
Het is ook heel druk want Mike Isabella is een gerenommeerde en geliefde chef. Wij vinden nog een tafeltje bij het Mexicaanse restaurant. Daar bestel ik een spinazie met champignons quesadilla en Rick hetzelfde maar dan met kip erbij.

Eerst komt Ricks quesadilla, maar ik krijg er een met alleen kaas en kip. Rick gaat uitleggen dat die met spinazie en champignons had moeten zijn. Geen probleem, ze maken er nog een. Die komt weliswaar met spinazie en champignons maar ook weer met kip.

We blijven rustig en vragen weer de juiste voor mij want ik vind kip niet lekker in een quesadilla. De serveerster komt zich dit keer ernstig verontschuldigen en zegt haar manager erbij te roepen. Die komt al snel en vraagt of ze ons iets kan geven.

Rick neemt de extra quesadilla's al mee naar huis dus wij zouden niet weten wat. De manager vraagt Rick om zijn bon en zegt het op te lossen. Niet veel later komt ze terug om te zeggen dat wij niet voor de lunch hoeven te betalen. Wauw, dat hadden we niet verwacht, erg goede service!

Dan gaan we naar Best Buy om mijn telefoon te kopen. Het wordt de Samsung S8. Ik heb me ingelezen op de nieuwste Android modellen en heb deze verkozen boven de Pixel 2. Nu nog even een (bijna) heel nieuw platform leren.  Het moeilijkste zal zijn mijn email erop te krijgen, dat hebben Rick en ik nog niet uitgevogeld (inmiddels wel met de Outlook app voor de kenners).

Thuis speel ik met de nieuwe telefoon, die ook een mooie kleur blauw is. De camera is ook heel goed dus ik ben er erg blij mee al zal ik bepaalde elementen van het Windows platform erg missen. Maar de vele apps die ik nu opeens heb maken dat meer dan goed!
We hebben kaartjes voor de Paddington 2 film bij AMC in Tysons Corner. We komen wat vroeg bij de mall en Rick wil het nieuwste bier van Gordon Biersch proberen. De bartender, die wij er vaker zien, is er en herkent ons. Dat vind ik altijd wel erg leuk, want dat geeft een "Cheers" gevoel als jullie je die serie nog herinneren.

De zaal voor Paddington zit flink vol maar wij hebben redelijk goede zitplaatsen kunnen reserveren. Zo fijn dat dat nu voor alle films kan. AMC doet goede zaken met dit weer. Iedereen zoekt de mall en de bioscoop op. Paddington is zo leuk en het is ook wel eens grappig om "pretty boy" Hugh Grant als de slechterik te zien.

Na afloop trotseren Rick en ik de keiharde wind en vriestemperaturen en lopen naar Earls. Wat is dat koud zeg! Helemaal niet goed voor mij want in het restaurant voel ik mijn pijnen opeens flink toenemen.

Dit is een van die restaurants waar ik vrijwel altijd hetzelfde bestel. Ook vandaag op zo'n koude avond wordt het de Koreaanse bibimbap. Rick neemt Cajun kip, die er ook goed uitziet. Mijn bibimbap is wat minder dan anders vind ik, er zit veel te veel ui in (waarvan ik een groot deel aan Rick geef want die is er dol op), maar nog steeds zeer smakelijk.

Saskia heeft gevraagd of we eten kunnen meenemen. Rick gaat dat halen en ik wacht op de rekening. Ook kijk ik het einde van een heel spannende football wedstrijd tussen de Atlanta Falcons en Philadelphia Eagles. Uiteindelijk winnen de Eagles en duidelijk is het gros van de mensen hier voor dat team. Logisch, Philadelphia is niet zover hier vandaan voor Amerikaanse begrippen.

Rick sms-t dat hij weer bij de auto is en ik ren door de ijskoude wind naar de parkeergarage. Het is onaangenaam weer. Die kou is niet zo erg, maar die door alles heen blazende wind wel! Het soort weer dat je gewoon een winterslaap wil gaan houden.

Zondag

Het is min tien bij het opstaan, maar wel een felblauwe lucht. Dat is meestal het geval hier als het zo koud wordt. Ook vandaag zal het kwik niet boven het vriespunt uitkomen. Wij gaan Vienna in en halen onze favoriete koffies van Starbucks. Daar is het altijd gezellig en warm.

Rick heeft zin in een ontbijt van McDonald's en omdat dat maar zelden het geval is geef ik toe. Hun egg Mcmuffin vind ik wel lekker, maar dat is dan ook het enige. Ik deel de helft van de muffin met Orion, die dat al als zijn weekend traktatie verwacht.

Rick gaat buiten de allerlaatste kerstspullen opruimen en ik sta erbij als hij de ladder opgaat. Ik heb teveel nare verhalen over vallen van ladders gelezen. Gelukkig doet Rick het wel heel voorzichtig en is het niet heel hoog, maar toch.

Onze eetkamer heeft ook weer zijn Delfts blauwe identiteit terug
 
Eigenlijk zou ik niets liever doen dan voor de open haard gaan liggen, maar ik besluit toch maar een half uur op de plaats hard te lopen. Zo heb ik tenminste wat beweging want het grieperige pijngevoel van de fibromyalgie is weer ruimschoots aanwezig.

Voor de lunch bestel ik dan ook een quinoa en linzensoep van Panera. Die bestel ik met de app op mijn telefoon. Ik besteed een goed deel van de middag met het vinden en opladen van apps. Wat een Walhalla gaat er voor me open! Windows Phone liep zo achter!
 Mijn eerste selfie ermee

Rick en ik pakken Kai's basgitaar en wat andere leukigheden voor hem in. Kai wil heel graag weer beginnen met spelen maar de kosten van het verzenden zijn astronomisch. Gelukkig is daar Mark Egbers in Missouri via wiens bedrijf Mailbox Intl ik het instrument voor de helft van de prijs via FedEx kan versturen. Als je in de VS woont en iets wilt verschepen raad ik zijn bedrijf aan.

Het is allemaal heel makkelijk geregeld via Paypal en e-mail. Morgen willen we hem opsturen en dan heeft Kai de bas hopelijk voor het weekend. Kai vertelde vandaag ook een mooie wandeling met een Meetup groep gemaakt te hebben bij Karlsruhe. Ik neem me meteen voor ook weer eens te kijken naar Meetups in deze omgeving.

Omdat Orion met deze kou heel veel zijn behoeftes in de tuin doet gaat Rick op "poep patrouille". Nu alles bevroren is is dat veel makkelijker maar natuurlijk nog steeds geen lekker karweitje. Er zijn zelfs bedrijven die het voor je doen, maar dat gaat ons te ver.

Voor mij is het buiten echt te koud. Ik doe de open haard aan en we kijken naar de football playoffs. Geen van de teams zijn onze favorieten maar het is toch altijd wel leuk om te volgen. Nu kies ik mijn favoriet op kleuren en mascotte en dus vind ik dat de Minnesota Vikings de Super Bowl moeten winnen. Dan moeten ze natuurlijk wel hun wedstrijd vanavond winnen.

Saskia maakt zich intussen klaar om terug naar Richmond te gaan en dinsdag begint haar school weer. Ze klinkt alsof ze er weer zin in heeft dus dat is goed. Met nog een volle auto en haar katten vertrekt ze tegen zessen. Rick en ik hebben weer een leeg nest met uitzondering van Orion en Snickers.

Met dit weer hebben we zin in chili en bij Hard Times Cafe kun je de lekkerste chili's krijgen! We nemen plaats in de sportbar waar allerlei tv schermen de wedstrijd tussen de New Orleans Saints en de Minnesota Vikings laten zien.

We knabbelen wat op nacho's en krijgen een tester van de vier verschillende chili's die ze hebben. Er is Texas chili, Terlingua red chili, Cincinnati chili en vegetarische chili. Rick en ik kiezen beiden de Terlingua red.

Hij neemt de spaghetti met bonen, chili, kaas, uien en jalapeno's. Ik houd het bij een simpele bowl met Terlingua red, bonen, tomaat en geraspte kaas. Het smaakt ons goed en intussen kijken we naar de wedstrijd, die opeens heel spannend is.

Dan weer staan de Vikings voor en de volgende ronde de Saints. Als er nog dertig seconden op de klok staan scoren de Saints weer en krijgen een punt voorsprong. De bartender zegt dat dertig seconden nog heel lang is. In football inderdaad! Onvoorstelbaar!

En op het laatste moment lukt het de Vikings nog een touchdown te scoren! Wat een wedstrijd en hoe bizar is het toch dat een wedstrijd die een uur plus nog een pauze zou moeten duren vaak meer dan drie uur duurt!

Ons weekend is nog niet voorbij want morgen is het Martin Luther King Jr. Day en dan is Rick sinds een paar jaar ook vrij. We gaan dus nog van een dag samen genieten voor ik een aantal dagen en nachten alleen ga zijn. Vanaf nu gaat Rick iedere week deze maand reizen en op de 27e ga ik naar Seattle om bij hem te zijn en mijn vriendinnen daar weer te zien.

5 reacties:

Petr@ zei

Brrr wat koud ineens. Hier wordt het ook weer kouder maar helaas gelijk met regen, natte sneeuw en harde wind. Dan liever vorst met een zonnetje.

Fijn dat Kai dingen onderneemt. Goed om bezig te blijven en zijn gedachten te verzetten.

Anja L. zei

Lekker dat Kai eropuit gaat, goed van hem om contact te zoeken via Meetup.
Wat schommelt de temperatuur toch verschrikkelijk bij jullie, ik kan me voorstellen dat dat funest is voor je spieren.
Ik heb een S5 van Samsung en ben daar erg blij mee. Ik ben vooral verrast door de goede camera.
Fijne maandag!

Anja zei

Wat een vreemde droom had je, ik kan ook zo raar dromen.
Fijn dat Kai afleiding zoekt en erop uit gaat.

Petra zei

@Petra - Ik vind de zon wel fijn, maar ik voel me zo energieloos door de pijnen.

@Anja - Mijn S5 begaf het dus, maar ik vind Android wel fijn (al mis ik sommige dingen van Windows Phone heel erg)

@Anja - Ik weet niet of het mijn medicijnen zijn maar de laatste zijn die dromen opeens veel meer.

Christa Goes zei

Ik ben helemaal weg van de Samsung telefoons. Heb nu ook een s8. en inderdaad de camera is geweldig. Ik heb nog 2 tips voor het geval je die nog niet weet. Als je foto maakt tik dan op het scherm de camera zal dan de belichting bijstellen middels de plek waar je op tikt. Als je in het camera scherm bent dan heb je onder de knop waarmee je een foto maakt 3 kleine puntjes als je daar naar rechts schuift krijg je meer opties voor het maken van foto's. Succes