Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 04, 2018

Winterstorm zonder veel sneeuw

Om een uur of half zes vond ik het zo koud in de kamer dat ik het raam maar dicht heb gedaan. Met mijn pyjama aan vind ik het lekker in bed, maar ik weet dat Rick niet zo'n warme pyjama aanheeft. Het waait keihard en ik zie dat er wat sneeuw is gevallen.

Rick staat om half acht op en ik blijf nog wat liggen genieten van mijn warme bed. Als ik ook opsta klaagt Rick dat hij inderdaad de hele nacht heeft liggen vertinnen. Duidelijk kunnen we de komende nachten met zware windstoten en temperaturen van rond de -20 het raam niet open hebben.

Intussen is mijn huid ook enorm droog en heeft Rick last van bloedneuzen door de droogte. Er valt geen lotion tegenop te smeren! Ik doe constant handcreme op en toch heb ik pijnlijk sneetje in mijn duim door de droogte. Plus nog dat alles wat ik aanraak vonkt.  Geef mij maar de vochtige zomer!

Rick vertrekt naar zijn werk en ik rooster een crumpet en doe er de laatste overgebleven gerookte zalm op. Saskia is intussen ook beneden en belooft op Orion te passen terwijl ik naar de sportschool ben.


Het sneeuwt nog steeds een beetje, maar wij hebben uiteindelijk maar ongeveer een centimeter gekregen. Ten oosten van ons is er veel meer gevallen. Ook Katja en Kevin krijgen een flink pak. Katja zou eerst vandaag hierheen komen maar heeft dat nu uitgesteld tot later in het weekend.

Mijn zus ten noorden van Boston heeft al bijna een halve meter liggen en het sneeuwt nog. Dat niet alleen, maar de wind huilt om het huis. Ik ben blij dat we nog stroom hebben. De komende dagen wordt het nog kouder met flinke storm!

Bij Anytime Fitness doe ik drie kwartier cardio en dan komt Sharon me halen voor de personal training. We hebben beiden een hekel aan de winter en naar buiten kijkend ziet het er zo koud uit met nog steeds motsneeuw. Het halve uur gaat snel en dan doe ik nog een kwartiertje cardio.

Op weg naar huis waait de sneeuw om de van, soms ontneemt het mijn zicht bijna helemaal. Dat is geen vallende sneeuw maar opwaaiende sneeuw. Zelfs dat kleine laagje heel droge sneeuw veroorzaakt dit fenomeen met deze harde wind!

Thuis begin ik met het opruimen van de kerstspullen. Ik ruim de keuken, eetkamer, woonkamer en family room op. Dan resteert me nog de hal en trap maar die laat ik voor na de lunch. De kerstboom voor laat ik nog even staan en voor die achter heb ik Ricks hulp nodig.

Na me extra warm aangekleed te hebben neem ik Orion mee in de van. Zo heeft hij ook even wat anders te zien want het is mij veel te koud om met hem te wandelen. Zelfs toen ik hem even de tuin inliet was ik al door en door verkleumd!

Bij Falafel Street wat Rick en ik een paar weken geleden ontdekten bestel ik een wrap vol met groentes en falafels. Die kost maar $5, onvoorstelbaar! Tot mijn genoegen komt er een gestage stroom van klanten. Deze plek heeft in het afgelopen jaar al drie restaurants gehad dus ik hoop dat deze overleeft!

Onze vuilniszakken zijn op nu ik er alle kerstspullen in heb geladen dus bij Walgreens koop ik een nieuwe doos. Alleen die wandeling over de parkeerplaats naar de winkel doet me ondanks dat ik goed ingepakt ben rillen. Wat ben ik blij dinsdag mijn rondleiding gehad te hebben en niet vandaag of de komende paar dagen!

Nu ik weer vuilniszakken heb ruim ik de rest van de kerstspullen op, althans degenen waar ik bij kan. Mijn "Tomten" gaan in een zak, ik zal ze weer missen die leuke kabouters! Dan moet het groen langs de trap eraan geloven.

Het ziet er toch altijd weer opgeruimd uit. Ik haal de zak met winterdecoraties naar beneden en nu staan er weer allemaal sneeuwpoppen me toe te lachen. Heel toepasselijk met dit weer, we hebben winters gehad waar sneeuwpoppen op de lachspieren werkten vanwege de warme temperaturen. Wat zou ik graag willen dat dit er weer zoeen was!
Onze echte Russische sneeuwpop baboeshka

De rest van de middag ontdek ik de serie Victoria op Amazon Prime. Ik ben er meteen aan verslaafd en kijk de eerste vijf afleveringen. Wat een goed drama is dit met koningin Victoria als hoofdpersoon. Het begint als ze net koningin wordt, leuk want in vrijwel alle films of tv series. die ik over haar heb gezien was ze al van middelbare leeftijd of ouder.

Als Rick thuiskomt bestellen we Thais eten wat minder dan een half uur wordt bezorgd. Ik heb zoetzure kip, die zo lekker is met veel verse groentes in een heel milde saus. Perfect voor dit koude weer!

Rick heeft goed nieuws, hij heeft eindelijk te horen gekregen dat hij naar zijn jaarlijkse grootse conferentie in Seattle kan gaan eind deze maand. Dat is muziek voor mijn oren want dat betekent dat ik mijn vriendinnen daar weer kan zien! Ik boek meteen mijn reis en iedereen is super enthousiast dat ik weer kom!

We moeten eens kijken wat we vannacht gaan doen aangezien Rick het zo koud had. Het gaat voelen als bijna -25 met die wind dus hij wil het raam zelfs niet op een kiertje. Ik ben dan weer bang het te warm te zullen hebben. Deze kou is zo ongewoon dat de scholen morgen dicht zijn vanwege een gevaarlijk lage gevoelstemperatuur.  Dat hebben onze kinderen nooit meegemaakt!

5 reacties:

Tineke zei

Weleda 'weer en wind' zalf is ideaal voor je handen, lippen en andere schralen plekken. Ook de Weleda olie s zijn heel fijn; verwarmend en trekken snel in de huid.
Wij hebben een dochter 'in de lappenmand' dus passen veel op en helpen, gelukkig woont ze dichtbij.
De tuin gisteren helemaal winter klaar gemaakt, planten die ik probeer 'over' te houden naar binnen gehaald.

Anja L. zei

Zou je slaapkamer warm worden als je het raam pas dicht doet als gaat slapen, het is nu zo koud bij jullie.
Ik hou van kou maar dit is wel heel erg.
Leuk dat je weer naar Seattle kunt.
Fijne vrijdag.

Anja zei

Misschien een elektrische deken voor Rick? Sterkte met de kou!

Anoniem zei

Vreselijk wat een extreme kou daar bij jullie in de VS en Canada.
Zag er beelden van op de TV,straten onder water en dat bevroor ook nog...
Zeker als het daarbij zo waait,n gevoel ,of dat door alles heen gaat.

Misschien voor Rick ook maar een flanellen pyama kopen met die kou bij jullie.
En een elektrische onderdeken ,zou ook ideaal zijn.
Zo,n deken heb ik al meer als 45jaar,
zou die echt niet willen missen in de koude tijden.
Ik slaap ook altijd met het raam wijd open,maar gaat het harder vriezen,
dan maak ik de raam dicht,anders kan de verwarming ook bevriezen.
Dan overdag een uurtje open en weer dicht.
Zal ook blij zijn als we weer een twee a 3 maanden verder zijn
en de ergste kou vertrokken is..
Het is niet anders,erg zat.

groetjes Joke

Petra zei

@Tineke - Dank je voor de tip! Wat zijn jullie toch fijne grootouders, heel jammer dat onze kinderen die niet kenden. Hopelijk zullen wij dat wel weer worden.

@Anja - Ik denk wel dat dat een idee is na vannacht. Misschien even open en dan dicht doen.

@Anja - Hij wil daar nooit van horen want gewoonlijk heeft hij het te warm. Dit is dus heel ongewoon voor Rick.

@Joke - Rick heeft flanellen pyjama's en weigert die te dragen, hoewel hij er vannacht wel een aanhad. Meestal krijgt hij het te warm dus het zegt wel wat dat hij het zo koud heeft! Inderdaad, ik tel de dagen tot de lente, maar gelukkig is het een drukke winter.