Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 01, 2018

Dag 5 Seattle: Gezellige lunch en prachtige glasbeelden

Het werd gisteravond wel een beetje te laat voor mij dus ik blijf nog een tijdje liggen nadat Rick vertrokken is. Tegen negenen sta ik toch maar op en loop naar Starbucks voor een grote koffie. Het is gelukkig droog hoewel de zon nergens te bekennen is. .


Met mijn koffie ga ik naar Piroshky Pirosky en kies daar vandaag de piroshky met spinazie, kaas en ei. Ook die is weer smikkelen en smullen! Jammer genoeg is het ook weer snel op.

Aangezien ik totaal geen zin heb om weer in de saaie sportschool van het hotel op de martelwerktuigen mijn stappen bijeen te krijgen, besluit ik een lange wandeling door de stad te gaan maken. Met zijn steile heuvels verbrandt dat ook de nodige calorieen.

Er is ook van alles te zien en ik kijk mijn ogen uit. Soms is het wel heel schrijnend, bijvoorbeeld als een jonge vrouw met baby een bord omhoog houdt dat ze dakloos is en hulp nodig heeft. Het is dat ik geen geld meeheb anders had ik haar zeker wat gegeven. Later hoor ik van Karen dat het voornamelijk komt omdat de huurprijzen in de stad de pan uit rijzen.

Op de kamer maak ik me snel klaar want Karen, die ik via de Wereldvrouwen Facebook groep heb leren kennen, zal me op komen halen voor de lunch. Het neemt even voor we elkaar vinden want het hotel ondergaat een verbouwing wat de ingangen ingewikkeld maakt. Maar net na twaalven maken we dus in persoon kennis.

Karen heeft gereserveerd bij de Steelhead Diner en terwijl we erheen lopen zijn we al meteen diep in gesprek. We krijgen een leuk tafeltje aan het raam met zicht op het water. Ik heb nog niet zoveel trek na mijn wat later dan gewoonlijk gegeten ontbijt. Ik houd het dus bij een bowl met uiensoep. Karen neemt een kop uiensoep met een lekker uitziende salade.

Het is heel gezellig en ik vind het leuk weer iemand via het internet te hebben ontmoet met wie ik het goed kan vinden. We nemen nog een cappuccino en dan moet Karen terug naar huis want als haar tieners uit school komen hebben ze activiteiten waar Karen ze heen moet brengen.

We lopen terug naar het hotel waar we afscheid nemen. Als ik hier volgend jaar weer heen kom wil Karen me wat van de omgeving laten zien. Daar zeg ik zeker geen nee tegen want de natuur hier is prachtig! Het was in ieder geval weer een succesvolle internetontmoeting.

Na mijn fototoestel van de kamer gehaald te hebben loop ik naar de overkant waar het monorail station is. Na zo vaak hier geweest te zijn is dit pas de eerste keer dat ik daar gebruik van ga maken. Hij loopt direct naar het Seattle Center waar de Space Needle is en het Chihuly glasmuseum wat mijn bestemming is.

Het ritje duurt maar twee minuten en is werkelijk de makkelijkste en goedkoopste ($2,50 enkele reis) manier om er te komen. Ondanks dat ik er al vaker ben geweest hangt mijn mond toch iedere keer open bij het zien van de prachtige glassculpturen, die Dale Chihuly maakt!





De kleuren zijn ook zo mooi en ik fotografeer er weer op los. Heel grappig is dat mijn Seattle vriendin Kathleen helaas deze week in Las Vegas zit en precies nu een selfie foto stuurt dat ze bij de Chihuly kunst in het Bellagio staat en aan mij denkt. Hoe toevallig is dat, ik stuur meteen een selfie terug met glaskunst op de achtergrond en vraag haar of ze telepathisch is!





Ook buiten in de tuin staan allemaal glazen vormen. Chihuly wil dat zijn kunst in harmonie is met de natuur en dat kun je hier goed zien. Heel grappig is ook dat er ieder jaar een kolibrie paartje rondvliegt hier. Ze zijn alleen veel te snel om er een foto van te maken.



Voor ik vertrek kijk ik nog de vijf korte filmpjes over Chihuly's werk. Het is zo uniek, die enorme glazen vormen waar hij kroonluchters en andere sculpturen van maakt. Hij bereidt ze voor door ze abstract te schilderen wat ook kunst op zichzelf is. Een bijzondere kunstenaar vind ik hem.

Na nog wat in de winkel rond te hebben gekeken en geschrokken te zijn van de prijs van duizenden dollars voor kleine versies van Chihuly's werk loop ik terug naar de monorail. Daar hoef ik niet lang te wachten want ze komen iedere tien minuten. Het valt me op dat er ook goed gebruik van wordt gemaakt.

Terug op de kamer ontspan ik wat en schrijf alvast een deel van dit blog. Rick komt terug en is zo moe dat hij graag even een dutje wil doen voor het avondeten. Ik maak me dus schaars en bestel in de bar beneden een wijntje.

Daar zit een groepje Nederlandse mannen die een gesprek hebben wat ze nooit in een Nederlandse bar zouden houden. Ze denken duidelijk dat niemand ze hier verstaat. Ik luister met rode oortjes mee, ha ha.

Om kwart over zes komt Rick naar beneden met mijn jas en lopen we naar Palomino waar we gaan eten met zijn team. Ik vind het stuk voor stuk leuke mensen en Kayla, die het allemaal heeft georganiseerd, is een jaar ouder dan Saskia!

We delen met zijn achten  een paar voorafjes van calamari en krab met artisjokken dip. Ik neem er een paar hapjes van want het is mij allemaal te zwaar. Ik bestel als hoofdgerecht de seafood Louie salade met de dressing er apart bij. Die komt met garnalen en krab en veel groentes. Erg lekker en licht in vergelijking met wat de anderen hebben.

We zijn om kwart over acht klaar en lopen terug naar het hotel met Ricks collega Jeff. Rick wil nog wat dingen kopen bij de drogisterij vlakbij dus Jeff en ik lopen samen terug naar het hotel. We zijn beiden geschokt over de vele daklozen en bedelaars hier. 

Dat lijkt ieder jaar erger te worden, maar Karen vertelde dat er nu een nieuwe vrouwelijke burgemeester is die belooft het probleem aan te pakken. Dat lijkt me een goed iets want zoals het hier is zou het in een westers land echt niet moeten zijn!

7 reacties:

Petr@ zei

Wat prachtig, die glazen kunstwerken! En grappig dat je vriendin dit net bekijkt in Las Vegas.

Leuk als Karen je volgend jaar mee de stad uit neemt. Zonder auto kom je niet verder dan de stad zelf natuurlijk en de omgeving moet inderdaad schitterend zijn.

Erg triest, al die armoede!

Anoniem zei

Wat een mooi museum!! Je raakt er vast niet uitgekeken... Gelukkig was het nu droog. Geniet er van! Gr. Greet S.

Anja zei

Wat mooi die glazen kunstwerken!

Miek zei

Ik was vorige zomer in Seattle. Ik heb toen ook zo genoten van de stad en Chihuly!
Veel plezier nog!

Anja L. zei

In het Victoria en Albert Museum in Londen hangt ook een prachtig glaswerk van hem, zo mooi!
Wat zal Rick moe zijn na deze twee weken, zo te lezen maakt hij lange dagen.
Fijne donderdag!

Sophie zei

Echt zo mooi, de kunstwerken van Dale Chihuly! Dat staat echt nog op mijn verlanglijstje om te bezoeken. Mooi om het van jou te zien en wat een toeval van Kathleen in de Bellagio (daar ben ik wel geweest).
Veel plezier nog op jullie Seattle trip!

Petra zei

@Petra- Ja, vandaag hoorde ik van de gids dat de dakloosheid hier met 50% is toegenomen in de afgelopen vijf jaar. Drugs verslaving is een probleem, maar de precieze reden weet men nog niet.

@Greet - Ik ben zo blij dat ik gisteren gegaan ben want vandaag regende het pijpenstelen

@Anja - Ja, ik wil ze ieder jaar weer zien!

@Miek - In de zomer is het hier wel een stuk leuker nog

@Anja - Rick is inderdaad doodmoe, hij gaat dit weekend zeker willen uitrusten!

@Sophie - Dank je, het zit er alweer bijna op, maar in deze stad kan ik me bijna een week vermaken, dat is niet overal zo!