Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 12, 2018

Live schaatsen kijken

Eigenlijk was ik van plan om kwart over zeven samen met Rick op te staan, maar ik heb hem niet eens gehoord en ben pas om vijf voor acht terug in het land der levenden. Gauw kleed ik me aan en ga naar beneden.

Natuurlijk wordt het schaatsen hier niet live uitgezonden, maar NBC heeft live streaming. Ik ben net op tijd want er zijn nog twee ritten voor die van Wust. Natuurlijk kijk ik, met koffie en quiche, met spanning naar de rest van de ritten en juich waarschijnlijk met heel Nederland als Wust weer goud haalt.


Jammer genoeg is het meeste schaatsen veel te vroeg voor mij. Omdat het niet live wordt uitgezonden kan ik het ook niet opnemen. Meestal weet ik de uitslag dus al voor ik de belangrijkste wedstrijden te zien krijg.

Het is al later dan ik had gedacht en ik haast me naar de sportschool. Het regent nog steeds, heel ongewoon voor hier, en ik parkeer de van in de garage. Voor de personal training doe ik het meeste van mijn cardio.

Sharon komt me om kwart over tien halen en heeft weer een vol half uur voor mij. Na afloop rolt ze mijn schouders met de roller en rekt en strekt mijn benen. Dan ben ik weer klaar voor vandaag.

De regen is eindelijk opgehouden en ik zie blauwe lucht in de verte. Mia is buiten als ik Orion uit zijn bench haal en daar wil hij natuurlijk meteen naartoe. Even slikken want het is een modderboel in de tuin, maar ik kan Orion zijn spelen met zijn vriendin ook niet onthouden. Het is gezond om te rennen voor hem.
Daar is mijn geliefde zon weer!

Alleen kan ik niet voorkomen dat Orion toch weer probeert de vijver in te gaan. Rick heeft daar allemaal netten over gehangen. Orion drinkt uit de vijver en raakt dan in de netten verstrikt! Wat nu?

Gelukkig weet ik een opening te vinden en komt Orion eruit.Nu heb ik een heel modderige hond die naar binnen wil. Gelukkig is daar de Paw Plunger, die Orions pootjes helemaal schoonmaakt. Ideaal is die!

Het is alweer lunchtijd inmiddels en ik maak me klaar erop uit te gaan. Orion gaat weer mee in de van. Ik besluit te gaan kijken welke soepen Whole Foods heeft en ik ben blij de Italian wedding soep weer te zien. Die vind ik zo lekker en ik drink er weer een flesje groentesap bij.
Valentijnsdag komt eraan dus driedubbel zoveel bloemen bij Whole Foods

Weer een lekkere groene lunch

Orion heeft al zijn botjes weer op geknauwd dus ik haal een nieuwe lading bij Petco. Dan ga ik naar Birdwatchers voor meer vogelvoer en misschien een nieuwe eekhoornvoeder. Maar die zijn hetzelfde als die we hebben waar de schroef uitgaat. De verkoopster heeft een goed idee en raadt aan een lange schroef te gaan halen bij een doe het zelf zaak.

Als laatste ga ik naar Rite Aid voor medicijnen en toiletspullen. Het lijkt wel of ik hier iedere week heen moet. Gelukkig zijn een aantal medicijnen nu iedere drie maanden. Dertig dagen zijn zo voorbij!

Thuis loop ik naar de buren om Lorraine te vragen of ze tijdens mijn rondleiding deze week en tijdens mijn reizen Orion 's middags uit wil laten. Dat vindt zij gelukkig prima. Orion is ook dol op haar dus het is wederzijds.

Terwijl we zo voor het huis staan te praten voelt de zon al lekker warm. Ik besluit met Orion even voor op de stoep de stralen te absorberen. De komende week zal het lenteachtig weer worden. Hopelijk is de kou dan lekker vroeg verdwenen, maar vorig jaar hebben we gezien dat die zomaar terug kan komen en de bloesems kapot kan vriezen. Het is te hopen dit jaar niet!

Natuurlijk moet ik de laatste aflevering van de Luizenmoeder nog kijken. Soms zijn er Nederlandse programma's die me echt aanspreken en dit is er een van. Het is heel erg overdreven, maar soms ook heel bekend (de moeder, die haar dochter de mooiste surprise wil laten hebben).

Die heb je hier in de VS trouwens ook. Rick en ik vonden altijd dat de kinderen zoveel mogelijk zelf hun projecten moesten maken. Andere kinderen kwamen dan met dingen, die overduidelijk voornamelijk door hun ouders waren gemaakt. De leraren zijn ook niet gek dacht ik dan altijd.

We bestellen Thais voor ons avondeten. Mijn gerecht is zo lekker met veel groentes, die ga ik vaker bestellen. Rick vertrekt meteen na het eten naar de mall om voor Valentijnsdag te shoppen.

Natuurlijk kijk ik weer Olympische Spelen. De halfpipe dames snowboard is vanavond. Zo knap, dat vliegen door de lucht. Mooi om te zien, maar ik ben blij dat wij niet zulke avontuurlijke kinderen hadden!

Voor de tweede keer vandaag juichen we. Dit keer voor de zeventienjarige Chloe Kim, die zelfs een bijna perfecte score haalt. Ook de brons is voor ons.  Spannende wedstrijd was het!

2 reacties:

Petr@ zei

Gelukkig kon je Orion bevrijden uit het net. Was hij niet in paniek?

Heerlijke serie, de Luizenmoeder. En herkenbaar ook al is het uitvergroot. Dat maakt het juist zo hilarisch.
Ik kon me er ook aan ergeren als ouders de surprise overduidelijk hadden gemaakt in plaats van het kind zelf. Of als ouders een cadeau haalden die veel duurder was dan het afgesproken bedrag. Zo kreeg je toch weer verschillen, heel jammer.

Petra zei

@Petra - Nee, volgens mij raakt Orion niet zo snel in paniek. Ja, ergerlijk dat soort ouders wat hun kind altijd de beste wil laten zijn!