Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 14, 2018

Valentijnsdag

Rick en ik wensen elkaar een happy Valentine's Day en dan vertrekt hij naar zijn werk. Orion, Snickers en ik zijn dus weer met zijn drietjes. Snickers wil al gauw naar buiten, maar Orion is zoals iedere ochtend meer geinteresseerd in wat ik ga eten.


Helaas voor hem krijgt hij geen menseneten. Om Orion bezig te houden geef ik hem een Whimzees "tandenborstel". Altijd grappig te weten dat die uit Nederland komen. Orion is een goede klant.

Het uur cardio op de elliptische machine gaat lekker snel met alle spelletjes die ik nu tot mijn beschikking heb. Langzaam komt er ook een waterig zonnetje tevoorschijn en als Orion uit het raam Mia buiten ziet moet hij natuurlijk ook naar buiten.

De honden rennen weer lekker langs het hek. Volgens mij praten ze ook met elkaar want als Orion blaft antwoordt Mia. Jammer genoeg is Orion me telkens veel te snel af en probeert de vijver in te gaan. Nu raakt hij weer verstrikt in de netten en weigert naar mij te luisteren. Eindelijk krijg ik hem weer los.

Met zijn natte pootjes wordt Orion nog modderiger en gewoonlijk zou ik daar wanhopig van worden want hoe goed ik ook afdroog, de helft ervan komt toch op het tapijt terecht. Met de Paw Plunger worden de pootjes helemaal schoon en hoef ik ze alleen af te drogen. Wat een uitvinding is dat ding!

Als ik mezelf heb opgeknapt ga ik naar Whole Foods. Orion gaat natuurlijk mee in de van. Ik haal wat snacks en dumplings voor mijn lunch. Die warm ik thuis op en doe de saus vast in een bakje. Ik dacht niet dat Orion daarin geinteresseerd zou zijn en dat was dom!
Deel van een hele stellage met hartjes bij Whole Foods

Achter mijn rug hoor ik het bakje vallen met de dumpling saus over de vloer. En inderdaad, Orion vindt er niets aan, maar ik heb nu geen saus. Dan maar wat ketjap wat ook wel lekker smaakt. Deze dumplings zin best lekker, maar ik moet binnenkort weer eens naar District Dumplings want die zijn vele malen beter.

Orion en ik gaan weer naar buiten. Dit keer voor een wandeling in de buurt. Ik probeer langs de wegwerkers te gaan zonder dat Orion naar ze gaat blaffen. Dat lukt niet helemaal maar met snoepjes weet ik Orion af te leiden. We lopen door het bosje naast het zwembad maar dit keer zijn er geen herten, waarschijnlijk zijn de wegwerkzaamheden te lawaaierig.

Op tijd voor Lisa's massage zijn we terug. Ondanks dat ik hem wat extra medicijn heb gegeven blaft Orion nog steeds tegen haar. We zijn ervan overtuigd dat het de tafel is, want zodra die staat en ik erop ga liggen gaat Orion ook rustig liggen. Hij blijft de hele massage rustig tot Lisa de tafel weer op begint te ruimen.
Lekker in het zonnetje liggen

Katja en ik kletsen over Valentijnsdag. Zij gaat een romantisch maal voor Kevin koken met biefstuk Wellington nog wel! Kevin heeft haar bloemen, een lieve kaart en een ketting, die ze graag wilde gegeven.

Rick komt vroeg thuis want ook wij gaan Valentijnsdag vieren. Weliswaar was ons speciale etentje gisteravond, maar Rick vond het saai vandaag niets te doen en maakte een reservering bij de Lebanese Taverna.

Het is druk bij de mall, allerlei mensen met boeketten rozen en rode ballonnen. De Lebanese Taverna is een groot restaurant, maar het zit helemaal vol! Dat maakt het anders wat kille restaurant erg gezellig.

We krijgen een Valentijnsdag prix fixe menu in handen gedrukt en zien al gauw dat er niets van onze gading op staat. Gelukkig kunnen we ook van het gewone menu bestellen. Rick neemt een trio hummus en ik de overheerlijke linzensoep. Met spinazie en ui is het mijn favoriet van degenen, die ik heb geprobeerd.

Rick heeft biefstuk shawarma als hoofdgerecht en ik neem twee mezza, kleine gerechtjes. De garnalen in citroensaus zijn altijd Katja's en mijn favorieten. De gegrilde jibne kaas is nieuw voor mij, smaakt ietwat als halloumi. Het is me echter teveel en ik neem de overblijfselen maar naar huis.

Tussen de gerechten door geven Rick en ik elkaar onze cadeautjes. Van hem krijg ik een lieve kaart en een heel mooi ringetje met mijn geboortesteen saffier. Voor Rick had ik opeens een ingeving vorige week en bestelde een 23andMe DNA test. Ik weet dat Rick daar heel erg in geinteresseerd is en hij is er dan ook zeer enthousiast over. Ook voor hem heb een grappige kaart overigens.

Onze reservering was vrij vroeg, om kwart over zes, en ze willen duidelijk tafeltjes meerdere keren gebruiken vanavond. Iets meer dan een uur later zijn we dan ook alweer op weg naar huis. Dat was gisteren wel anders, maar het zijn dan ook heel andere restaurants.

Natuurlijk kijken we vanavond weer Olympische Spelen en zien verlaat hoe Jorien Ter Mors goud wint. Verder is het skien en kunstschaatsen, beiden sporten, die ik leuk vind om te kijken. Morgen heb ik een rondleiding en ik zie ernaar uit.

3 reacties:

Tineke zei

gezellige valentijnsdag heb je gehad. Onze kleinkids gaan er ook al aan meedoen.
overweeg je nooit om de vijver te verwijderen ? wij hebben onze vijver weggehaald toen de kleinkids geboren werden en hebben er geen spijt van.
De olympische spelen zijn weer genieten; zo leuk om mee te leven met al die medaillewinnaars

Anja L. zei

Die Orion toch, wat een boef!
Helaas zie ik van het skieën niets want dat is allemaal ‘s nachts voor ons. Gelukkig is het schaatsen wel te volgen voor ons. Straks ga ik de 10km kijken.
Zo te zien ga je het niet koud krijgen tijdens je rondleiding vandaag.
Fijne donderdag!

Petra zei

@Tineke - Rick wil de vijver houden, ondanks al zijn ergernis met Orion erin. Ik zou verwijderen prima vinden.

@Anja - Het weer was heerlijk vandaag! Hoe anders had het kunnen zijn op 15 februari!