Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 30, 2018

Lenteweer hier kan zo bizar zijn!

Rick komt boven en verkondigt dat het al heerlijk warm is buiten. Ik dacht dat er regen zou komen vanochtend, maar het is mooi zonnig. Na mijn koffie en frittata kan ik me er daarom niet toe zetten binnen te sporten.

In plaats daarvan ga ik op de plaats hardlopen op het deck. De vogeltjes zingen uitbundig en "ons" cardinaaltje komt me ook toezingen. De magnolia's, forsythia en de perenbomen zijn nu uit, eindelijk kleur in de natuur!


Na een uur vind ik het wel genoeg en ga de rest van de ochtend op het deck van de warme zon genieten. Lekker wat vitamine D opdoen. Op mijn weer app zie ik dat er onweersbuien aankomen en dat de temperatuur dan flink gaat kelderen.

Om een uur of half een steekt er opeens een koude wind op en gaan Orion en ik naar binnen. Als ik klaar ben met mijn douche plenst het en is de temperatuur al tien graden gedaald! Dat is nog eens een koufront!

Voor de lunch heb ik dan ook zin in pho. Dat ga ik bij Pho Thang Long eten, zoals altijd heel smakelijk. Daarna rijd ik Vienna weer in voor een paar boodschappen. Bij Whole Foods haal ik Kind repen voor als we in de natuur lopen en opeens toch trek krijgen. Ik ben dol op die noten repen en ze hebben maar weinig suiker.





Bij Potomac River Runners ga ik kijken of ze zachte waterflessen hebben. Dat is niet het geval maar ik zie wel een vervanging voor een Camelbak waterreservoir van 1,5 liter. Ik weet alleen niet waar mijn Camelbak rugzak is.

De vriendelijke verkoopster verwijst me naar REI waar ik inderdaad die flesjes zag. Dan toch maar weer terug daarheen.  Alleen hebben ze niets groters dan een halve liter en dat is niets. Onverrichterzake ga ik dus huiswaarts.

Terwijl ik Orion uit de van laat valt mijn oog op iets roods aan een haak. Laat dat nu mijn Camelbak rugzak zijn, vlak onder mijn neus! Ik krijg alleen het waterreservoir niet open. Niet getreurd, Potomac River Runners is vlakbij en de vriendelijke verkoopster is blij mij toch van dienst te kunnen zijn. Nu heb ik alles voor de reis en de natuur bijeen.

Als Rick thuiskomt stelt hij voor Indiaas te gaan eten. We willen eens naar een nieuw restaurant of althans een waar we allang niet geweest zijn. Haandi komt eerst tevoorschijn in onze gedachten. Het is zeker vijftien jaar geleden dat we daar voor het laatst aten.

Toen was het al heel popular en nu nog steeds zien we als er een rij tot buiten de deur staat. We hebben geen zin om te wachten en ik kijk op Yelp of er nog andere Indiase restaurants in de buurt zijn. Dat blijkt het geval.

Slechts een paar stoplichten verder ligt Saffron en dat krijgt ook heel goede recensies. Hier is er nog wel een tafeltje voor twee vrij. Rick en ik bestellen beiden het spinazie gerecht, ik met paneer, Indiase kaas, en Rick met lam. We hebben er ook wat naan en chutney bij. Het is heel erg lekker, weer een restaurant om aan onze Indiase lijst toe te voegen.

Vanavond hoop ik op tijd naar bed te gaan, want morgen gaat de wekker om zes uur. Ik heb er enorme zin in en Chris ook! Ik kan niet garanderen dat er iedere avond een blog komt, maar ik zal natuurlijk zo vaak mogelijk schrijven.

7 reacties:

Irene zei

Heel veel plezier en wees voorzichtig!

Reny zei

Goede reis en heel veel plezier.

Ik verheug me al op de foto's van dat prachtige gebied.

Groetjes,
Reny

Marieke zei

Geniet van de mooie natuur!

Jeanny zei

Dat wordt genieten!! Veel plezier!!

Petr@ zei

Heel veel plezier in het westen!!

Anoniem zei

Heel veel plezier in de prachtige omgeving van Bryce en Zion, zo Moooooooi. Dat wordt Genieten met een hoofdletter G. Groetje van Henny Breedijk.

Unknown zei

Veel plezier!