Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 01, 2018

Lunch met Saskia in Richmond

Het is een regenachtige dag vandaag dus ik zie een beetje op tegen de lange rit naar Richmond. Daarentegen mis ik Saskia enorm dus het gaat gewoon door vandaag.

Rick vertrekt naar zijn werk, ik eet ontbijt en doe dan een half uur op de elliptische machine. Dan laat ik Orion nog even uit en vertrek net na tienen naar het zuiden.

Gelukkig is inmiddels het spitsverkeer opgelost en de 160 kilometer rit verloopt zonder oponthoud. Om tien voor twaalf ben ik bij Saskia's appartement en vind zowaar nog een parkeerplaats op de hoek. Saskia komt net uit school en loopt terug.


Haar huisgenootje Kaylee laat me binnen. Daar zijn Flapjack en Pig ook. Die gaan vanmiddag met mij mee. Ik heb dit weekend vier katten en een hond om voor te zorgen. Wel gezellig!

Voor de lunch gaan we naar The Daily Kitchen, een favoriet van ons beiden. Ze hebben er veel veganistische gerechten of gerechten, die veganistisch gemaakt kunnen worden. Saskia bestelt een kop chili en een boerenkoolsalade en ik een bowl van hun biefstuk, ui, aardappel en champignon soep.

Die laatste klinkt vullend, maar blijkt meer bouillon dan vulling te zijn. Het is wel heel erg lekker dus klagen doe ik niet. Saskia krijgt de kop chili, maar de salade blijft uit. Als de serveerster komt vragen of alles goed was wil ik dat zeggen, maar zie Saskia gebaren dat ze de salade niet meer wil. Het was ook een flinke kop chili!

Tijdens het eten hoor ik hoe Saskia's leven gaat. Het gaat goed! Ze heeft het druk, geeft vrijwillig bijles en probeert een biologie honor society op te zetten bij VCU. Dat soort dingen gaan goed staan op haar CV. Ze weet echter nog niet hoe ze verder wil, maar daar heeft ze nog ongeveer een jaar voor om te beslissen.

Op de terugweg naar het appartement plenst het! We halen de katten op en gelukkig kan ik vlak achter Saskia's appartement parkeren. Flapjack gaat lief in zijn drager, maar Pig moet er niets van hebben. Na even worstelen zitten ze er beiden in en dragen Saskia en ik ze naar de van.
Mijn miauw concert wat erg meeviel

Daarbij krijg ik ook nog een doos van Saskia met probeer bruidsmeisjesjurken om terug te sturen. Dat vergat zij telkens en nu is het voorbij de datum dat die terug moesten zijn. Ik hoop maar dat we er niet de volle prijs voor hoeven te betalen!

Na afscheid van Saskia genomen te hebben rijd ik in de stromende regen Richmond uit. Ik had verwacht dat de katten de hele rit zouden miauwen, maar wonder boven wonder zijn ze al gauw stil. Gelukkig want ik heb al mijn aandacht nodig voor het verkeer en aquaplaning tegen te gaan!

Wat ben ik blij als het na een uur een stuk minder wordt en op een gegeven moment zelfs droog is. Alweer is er geen verkeer om over te klagen op de terugweg. Rond drie uur rijd ik dan ook Vienna weer binnen.

Als eerste rijd ik naar het postkantoor en wil daar Saskia's pakketje afleveren. Ik had eigenlijk gewoon aangenomen dat het met de post zou gaan. De medewerker lacht echter en zegt dat het met FedEx moet. Oei, dat had ik niet gezien.

Bij Suntrust breng ik de cheques, die Saskia ondertekend heeft. Die zijn nog voor medische kosten vanuit Australie. Dan rijd ik naar de dichtstbijzijnde FedEx brievenbus om de doos met bruidsmeisjes jurken erin te doen.

Thuis rennen de katten meteen de basement in. Orion en Snickers zijn inmiddels vriendjes, maar Flapjack en Pig moeten nog niets van hem weten. Flapjack waagt zich wel in Orions pad, maar als die dichtbij komt wordt er gegromd en geblazen. Orion snapt er niets van.

Als Rick thuiskomt gaan we naar het Mosaic District. Ik ben hier voor mijn doen alweer een tijdje niet geweest. We gaan eten bij Matchbox en vinden wonder boven wonder twee stoelen aan de bar. Ashley herkent ons meteen en voorziet ons van drankjes.

Rick en ik delen een paar mini crabcakes en mini hamburgertjes. Dan geniet Rick van een gerecht met kip, kaas en spinazie. Ik neem een pizza met vijg, prosciutto, tomaat en knoflook. Het smaakt ons weer goed en het is hier gezellig.
Het nieuwe maandthema is patronen dus deze leek me wel wat

Het plenst weer als we naar buiten lopen en Rick gaat de auto halen zodat ik er niet doorheen hoef. Morgen wordt een zware windstorm voorspeld en van alle waarschuwingen word ik een beetje nerveus. Ze zeggen dat het de zwaarste storm sinds Sandy 2012 zal zijn. Ik heb natuurlijk een rondleiding!
Katja, ondanks dat ze ziek was, sprong in een opblaasbare darm vandaag

Allemaal even duimen dat we geen takken (of erger bomen) op ons krijgen en dat ik niet in mijn eentje in een donker huis zit morgenavond. Zo maak ik wel allerlei weersomstandigheden mee als gids!

4 reacties:

Pascale zei

Ik zal heel hard duimen dat het meevalt met het weer. In een storm is het vast niet leuk rondleiden!

Wat grappig, die foto van Katja in de darm. Heb ik ook eens gedaan, bij een health fair. Gaf aanleiding tot een heel grappig SMSje, toen m'n dochter mij net zocht. :)

Petr@ zei

Gezellig om even wat tijd met Saskia doorgebracht te hebben.

Succes met je rondleiding en hopelijk valt het mee met de storm.

Anja L. zei

Gezellig, even een pasr uurtjes met Saskia.
Die opblaasbare darmen hebben hier ook gestaan, was heel interessant.
Succes met je rondleiding, waai niet weg en blijf veilig.

Petra zei

@Pascale - Ik heb de rondleiding maar verzet

@Petra - Het was (en is) heel erg dus ik ben blij dat ze morgen ook konden

@Anja - Grappig, die opblaasbare darmen