Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 23, 2018

Koelkast perikelen

Om zes uur begint Orion te zeuren. Dat is ongewoon voor hem dus ik neem hem gauw mee naar beneden. Terwijl Orion zijn behoefte doet geniet ik van de mooie zonsopgang. Het is te vroeg om op te blijven dus ik doezel nog een paar uurtjes voor ik opsta.


Het is weer prachtig weer en de bloeiende bomen in onze achtertuin stemmen me vrolijk. Rick is nog niet op en ik ben wel blij dat hij wat rust neemt. We zijn dus tegelijkertijd beneden om te ontbijten.

Zo'n twee weken geleden begaf onze ijskast het. Rick riep de monteur, die er al een keer eerder aan had gewerkt. Die kwam en dacht dat het de freon (koelstof) was. Echter belde die man daarna niet meer en wat Rick ook probeerde, hij nam niet op.

Vandaag mag ik het dus proberen. Ik krijg iedere keer een antwoordapparaat en op mijn sms wordt niet geantwoord. Rick vertelde al dat de man zei een hekel aan LG, het merk van onze ijskast, te hebben. Hij probeerde een andere vrouw ook maar niet te antwoorden omdat hij haar niet kon helpen.

Afijn, we gaan dus nog even door zonder ijskast (gelukkig hebben we een tweede beneden, maar nu merk je pas hoeveel dingen uit die ijskast gebruikt worden).  We moeten tenslotte verder met de dag. Ik ga naar Anytime Fitness en doe daar drie kwartier cardio voor Sharon me komt halen. Gelukkig is mijn energie terug en gaat het lekker.

Het halve uur met Sharon gaat ook snel. Op de terugweg naar huis probeer ik de ijskast monteur nog eens te bellen, alweer zonder succes. Ik heb er genoeg van, we hebben die ijskast nodig! Online zoek ik naar een bedrijf in de omgeving dat goede recensies krijgt.

Een kleurrijke buurt, die over een paar maanden helemaal groen zal zijn

Zo kom ik er bij een terecht, die vanmiddag nog een monteur langs zal sturen. Ik zou willen dat we dit bedrijf meteen gevonden hadden de vorige keer dat we problemen met deze ijskast hadden. De goede man zal tussen drie en zes komen. Wel jammer dat ik nu dan niet naar de bluebells kan, maar het is niet anders.

Het is inmiddels lunchtijd en ik haal een salade van Chopt. Orion gaat mee en vindt het heel leuk zijn kop buiten het raam te hangen als we rijden (ik doe dat niet vaak want ik ben altijd bang dat er iets in zijn ogen vliegt, maar nu rijd ik heel langzaam).

Thuis smul ik op het deck van de salade. Ik vind deze door elkaar gehakte salades zo lekker! Niet iedereen vindt dat want Sharon heeft bijvoorbeeld liever een gewone salade. Chopt is echter wel heel populair, er staat altijd een rij.

Het is lekker op het deck en ik geniet van de mooi gekleurde bomen en de zingende vogels om me heen. Ook ben ik weer helemaal in mijn boek en voor ik het weet komt Rick thuis. Hij wil er zijn als de ijskast monteur komt.
Mijn uitzicht vanuit mijn luie stoel

Dat is het geval om half zes. De man weet duidelijk waar hij het over heeft. Hij haalt een apparaatje uit zijn van en checkt de ijskast. Het nieuws is niet goed. De compressor is naar de haaien en dat kost bijna zoveel om te laten maken in een LG als een nieuwe ijskast. Niet wat wij wilden horen, maar eerlijk gezegd ben ik niet verbaasd.

Bij Bray & Scarff gaan we gelijk een nieuwe ijskast uitzoeken. De verkoper zegt al op voorhand dat ze geen LG of Samsung verkopen. Nou, die willen wij nu ook zeker niet meer!

Jammer genoeg had onze ijskast wel een aantal leuke snufjes, die andere merken niet hebben. Uiteindelijk kiezen we een Whirlpool, die er nog het meest uitziet zoals we het hadden. Rick vooral is teleurgesteld, maar ik heb gewoon liever een goed werkende ijskast en het gaat het gros van het jaar maar om ons tweeen tegenwoordig.
De verkoper is zeer spraakzaam en als hij doorheeft (waar komt de naam Petra vandaan?) dat ik uit Nederland afkomstig ben is er geen houden meer aan. Zijn zoon is net in Amsterdam geweest en de architectuur in Europa is zoveel beter enzovoorts. Gelukkig laat Rick weten dat we wat haast hebben, want ik heb intussen flinke trek.

Op weg naar huis bespreken we waar we willen eten. Ik heb zin in sashimi, maar Rick wil niet naar een Japans restaurant. Het wordt dan Sweet Ginger waar ze allerlei Aziatische gerechten op het menu hebben, maar ook heel goede sashimi.

Rick bestelt de sate, maar hij is verwend door de Indonesische want hij vindt de pindasaus niet lekker. Dan heeft hij een lamsgerecht. Ik ben heel blij met mijn bord verse sashimi. Hier geven ze drie stukken heel verse vis. Het is een lekker maal na een teleurstellende middag.

We balen enorm van de onverwachte flinke kosten voor de nieuwe ijskast. Nu maar hopen dat deze vele jaren mee zal gaan. De eenvoudige ijskast in de basement gaat al bijna twintig jaar mee! Zonder ijskast leven is geen optie dus het moest maar. Ik weet niet of LG ook in Europa wordt verkocht maar het feit dat de professionelen er zo tegen zijn maakt dat wij een grote rode kras door dat merk zetten voortaan.

6 reacties:

Petr@ zei

Balen van die extra kosten voor een nieuwe ijskast! LG wordt hier ook verkocht maar heb er geen ervaring mee. Wel met Whirlpool (wasmachine) en dat was voor mij eens en nooit meer. Hopelijk zijn hun ijskasten wel goed.

Anja L. zei

Tjee zeg, wat een moeite om een monteur te vinden. En wat onbeschoft om gewoon niet terug te bellen. Ook al heb je een hekel aan een bepaald merk kun je mensen nog wel te woord staan.
Jammer van de kosten voor een nieuwe koelkast maar hopelijk gaat gaat jullie nieuwe net zo lang mee als degene die in de basement staat! Wij zijn ook al 20 jaar blij met onze Bosch koelkast.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Zo vervelend als een apparaat de geest geeft! Het komt ook nooit
goed uit. Met LG heb ik geen ervaring, maar van Samsung weet ik
dat het in ieder geval geen goed merk is voor wasmachines.
Het lijkt heel leuk met alle snufjes, maar geen goede kwaliteit.
Wij kopen altijd Duitse merken, bij voorkeur Miele en Siemens.
Bosch en AEG zijn ook heel goed. Maar of dat in de VS verkocht
wordt?

babarage zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
babarage zei

Pfff wij hebben een Beko koelkast die de afgelopen 2,5 jaar al genoeg problemen heeft gehad. Gelukkig voornamelijk dat de ijsblokjes machine niet goed werkt dus das niet essentieel maar wel jammer want daar hebben we het ding ook voor! Over een half jaar gaat de garantie dr vanaf en dan zal het feest wel echt beginnen vrees ik. Een Beko komt er iig niet meer in hier. Das een ding dat zeker is.

Hopelijk hebben jullie langer plezier van deze ijskast, dan maar wat minder snufjes (ben wel benieuwd, wat kon de lg wat deze niet kan?), kan dr ook minder kaduuk gaan zullen we maar denken :).

Petra zei

@Petra - Grappig toch, hier wordt Whirlpool voor ijskasten heel erg aangeraden. Hopelijk krijgen we niet weer een kneusje!

@Anja - Ja, ik ga wel een recensie schrijven op Yelp over die man, die maar niet terugbelde.

@Marion - Ik zag een Bosch staan, maar die merken worden hier toch nog weinig verkocht. Wel meer afwasmachines.

@Babarage - Is waar dat meer snufjes meer kans op kapot gaan betekent. De LG had meer individuele temperatuurcontroles voor lades en een van de deuren ging gedeeltelijk open zodat je een drankje kon pakken zonder de hele deur open te doen.