Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 10, 2018

Een rustig weekend thuis

Zaterdag

Rond half negen staan we op en het is warm en zonnig buiten. We halen ontbijt van Starbucks en gaan op de terugweg naar de Farmers Market in Vienna. Die is groter dan vorig jaar en we kopen er verse eieren en tomaten.


Een paar weken geleden probeerden Rick en zijn vriend Cliff naar Deadpool 2 te gaan, maar het was noodweer en halverwege de film viel de stroom in de bioscoop uit. Ze doen vanochtend een herkansing dus Rick vertrekt naar Tysons Corner.

Tijd voor mijn "sporten". Het wordt op de plaats hardlopen op het deck en ik zie op mijn Fitbit dat mijn hartslag daarvan ook flink omhoog gaat. Na iets meer dan een uur heb ik tienduizend stappen bijeen en loop dan nog tien keer de deck trap op en af (vergezeld door Orion).

Nu heb ik wel even rust verdiend en lees verder in mijn spannende boek. Orion heeft ook wat aandacht nodig, maar het is te druk op straat in het weekend om met hem te gaan wandelen. We spelen dus "zoek het snoepje" in de achtertuin. Zo schattig hoe hij de hele tuin afzoekt voor een minieme traktatie.
Ga je mee snoepjes zoeken?

Intussen heb ik het zo warm dat ik een verfrissende douche ga nemen. Eenmaal weer beneden, schoon en netjes, belt Rick dat de film afgelopen is. Hij biedt aan onderweg lunch op te halen en ik bestel een halve Thaise salade van Panera. De hele salades hier zijn zo enorm, een halve is meer dan genoeg voor mij!

Ondanks de voorspelde onweersbuien is het een heerlijk zomerse dag en de zon blijft maar schijnen. We hebben een kolibrie met vleugels, die in de wind draaien, meegenomen uit de Outer Banks. We bevestigen die aan ons deck als gezelschap voor het bijtje dat we een paar jaar geleden kochten.

Rick gaat het gras in de achtertuin maaien en wat wieden. Dat is altijd riskant, want Rick is allergisch voor poison ivy en die herkent hij niet altijd. Ook nu weer laat hij mij met zijn blote handen een rank zien met drie blaadjes. Ik denk (en hoop) niet dat het poison ivy is en Rick doet maar gauw handschoenen aan.

De rest van de middag genieten we van het zomerse weer. Ik lees mijn boek uit en begin dan aan het volgende. Heerlijke zomerse lectuur van Mary Kay Andrews, ik houd ervan. De radar is nog steeds schoon dus we hebben geluk.

Tegen zessen gaan we naar het Mosaic District en nemen plaats aan de gezellige bar van Alta Strada. Hier wachten we met een heel aantal anderen onder het genot van een drankje op de Belmont Stakes paardenrace. Dat is een van de drie belangrijkste races in de VS. Justify maakt kans op de Triple Crown, altijd een bijzonder iets. Hij won de Kentucky Derby en de Preakness al.

Om kwart voor zeven begint de race en van het begin af aan neemt Justify de leiding. Iedereen in de bar kijkt mee en moedigt aan, zo leuk! Als Justify inderdaad de Triple Crown wint wordt er flink gejuicht. Dit is pas de 13e keer dat een paard alle drie de wedstrijden wint en American Pharaoh van drie jaar geleden had dezelfde trainer. Voor American Pharaoh was de laatste Triple Crown winner in 1978!

Rick en ik lopen door het altijd gezellige Mosaic District naar Four Sisters. Daar bestellen we beiden een gerecht met rijstpapier. Rick met rundvlees en ik met in druivenbladeren gewikkeld gehakt. Het smaakt ons zeer goed!
Ze hebben hier de prachtigste boeketten!

Nu komen de onweersbuien er toch aan. We horen donder als we uit de auto stappen en een uur later dondert en bliksemt het vervaarlijk. Gelukkig doet het Orion niets. Die knauwt lekker op zijn botje.
Hopelijk wordt het voor we gaan slapen rustiger.

Zondag

Alweer werd er allerlei regen voorspeld en het is wel meer bewolkt dan zonnig, maar droog. We rijden naar Starbucks voor onze koffies en halen dan wat boodschappen van Giant. Ik drink tegenwoordig graag Diet Lemon Snapple ijsthee, die ik aanleng met water wat een lekker verfrissend drankje maakt. Soms word ik puur water drinken wat beu.

Bij Panera halen we mijn ontbijtbroodje, Rick heeft zijn broodje van Starbucks meegenomen.  Ik neem hun "power sandwich" met ham, ei en kaas en doe er ook spinazie en tomaat op. Het ei is altijd zo goed gebakken, niet te zacht en niet te hard.

Rick gaat verder met wieden, dit keer in de voortuin, en komt regelmatig vragen of iets wel of niet onkruid is. Een paar jaar geleden heeft hij er namelijk in zijn ijver een aantal van mijn favoriete planten uitgetrokken. Dat overkomt hem duidelijk niet weer.
De lelies zijn zo mooi op het moment!

Intussen "ren" ik mijn tienduizend stappen bijeen op het deck. Om me heen kijkend weet ik waarom is dit zo'n fijne plak vind. Ik word omringd door dicht groen gewas en bomen waardoor ik de achterburen nauwelijks kan en de straat ook niet. Het is echt een groene en rustgevende oase.
Rick gaat nog even zijn nieuwe fiets uitproberen en die vindt hij heel fijn. We hebben op het moment teveel gaande financieel dus het zal voor mij nog even moeten wachten, maar .dan wil ik er ook zoeen. Een elektrische fiets, zoals in het commentaar op mijn vrijdagblog werd geopperd, zou hier heel fijn zijn, maar drie keer zo duur als deze gewone fiets.

We gaan weer naar Panera voor onze lunch, maar dit keer eten we in het restaurant. Ik neem weer dezelfde Thaise salade want die is zo lekker! Rick probeert ook op zijn koolhydraten te letten en neemt een Caesar salade zonder de "croutons" (blokjes toast).
Na het eten halen we ingredienten voor ons avondeten bij Whole Foods. Het is nog altijd droog en we hopen dat het zo blijft, zodat we kunnen barbecueen. Ik ben dol op de komkommer dille linzen "chips" en neem daar ook een zak van me. Ze hebben bijna geen koolhydraten en veel vezels en heerlijk zijn ze!

De rest van de middag genieten we van de rust op het deck. Rick belt zijn vader en gelukkig gaat het nog goed met hem. De kanker groeit niet snel en mijn schoonvader gaat nog altijd naar de sportschool en blijft zo actief mogelijk. Carol en hij komen in ieder geval naar de bruiloft en we zullen elkaar allemaal op 1 augustus weer zien.

Als aperitiefje maakt Rick een sake bloody Mary voor mij met dezelfde Zing Zang bloody Mary mix en sake als bij de Fish Heads bar in de Outer Banks. Het smaakt net zo goed en geeft me het gevoel weer op vakantie te zijn. Rick opent eindelijk de fles Lambrusco, die ik in september voor hem meenam uit Bologna. Hij ontdekte gisteren bij Alta Strada dat hij Lambrusco erg lekker vindt.
Bij Whole Foods vond ik voor het eerst in jaren chanterelle paddenstoelen en roerbakte ze met olijfolie, zout, peper, knoflook en wat rode peper. Zo lekker (Rick houdt er niet van dus allemaal voor mij!)

Het heeft vanmiddag enkel wat gedruppeld en ook als Rick de bbq aansteekt is het gelukkig droog. Rick heeft hamburgers en ik een zalmburger. Daarbij hebben we gegrilde asperges en mijn komkommersalade.

Nu gaan de voeten omhoog en moeten we op tijd naar bed want morgen zal de wekker heel vroeg gaan. Ik ga een nieuw reisavontuur aan naar een al vaak bezochte bestemming. Iedereen een fijne week gewenst!

6 reacties:

Sally zei

Ha ik lees hier het antwoord op mijn fb vraag hoe de cantharellen waren bereid. Heerlijk zo’n zomers weekend met wat rommelen in en om het huis/tuin. Dat deck van jullie is inderdaad heerlijk met dat groene uitzicht.

Petr@ zei

Heerlijk zo'n relaxt weekend!

Ik ben gek op cantharellen maar eet ze niet zo vaak. Doen me altijd denken aan de vakanties in Zweden als kind.

Goede reis en veel plezier!

Anja L. zei

Jammer dat elektrische fietsen zo duur zijn, het lijkt me in jullie omgeving een uitkomst.
Lekker is dat hè, zo'n rommel weekend in en om het huis.
Fijn dat het met Rick zijn vader nog goed gaat, goed ook dat hij zo aktief blijft.
Fijne maandag en goede reis!

Wentje zei

Mijn man is ook allergisch voor klimop! Naar spul en het groeit zo hard!
Wat een goede vooruitzichten om de hele familie weer thuis te hebben deze zomer! Wanneer komt Kai thuis? Hoe gaat het nu met hem?

Ik probeer sinds een maand ook low carb te eten! Ben soms jaloers op jullie met zoveel producten zoals die chips die je beschrijft..... klinkt heerlijk! Chips mis ik wel 😋 maar verder voel ik me er super goed bij! Had je een speciale reden om over te stappen?
Fijne week weer!

Anoniem zei


Er zijn ook gewone fietsen die heel licht trappen bv een Rivel,
die fietst zo licht ongelofelijk gemakkelijk zelf mee gefietst...
of een Giant ook zo,n een heerlijke fiets.!
Met een E'Bike moet je ook trappen hoor,niks gaat vanzelf,alleen wat lichter.
er zijn ook goede 2e hands E.Bikes te kopen bij een rijwiel verkooppunt,
Gewoon uitproberen,stukje mee gaan fietsen,dan merk je het vanzelf wel.
De maat van een fiets is ook belangrijk,maar dat weet een rijwielhandelaar wel,
die ziet dat gelijk,de keuzes erin is mega.
Wens jullie een gezellige reis toe,zeker als het weer meewerkt.

groetjes Joke

Anja zei

Wij gaan ook voor E-bike's, inderdaad kostbaar maar het geld dubbel en dwars waard vinden wij.
Ook wij proberen low carb te eten. Thuis lukt dit prima maar ver weg op vakantie is het wat lastiger.
Fijn dat het met Rick zijn vader goed gaat!!