Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 24, 2018

Gezellig weekend met zijn tweetjes

Zaterdag

We blijven vandaag wat langer liggen en staan pas om negen uur op. Voor ons is dat uitslapen. Rick laat Orion uit en dan gaan we ontbijt halen. Voor mij gewoon de egg bites en nitro brew van Starbucks.


We hebben een heerlijk zomerse week om naar uit te kijken

Rick haalt daar ook zijn ijskoffie en dan twee sausage mcmuffins van McDonald's. Soms heeft hij enorme zin in Mickey D's, zoals ze het hier soms noemen. Dat probleem heb ik absoluut nooit. Ik snap Rick wel, want dit was het enige Amerikaanse eten wat ze tijdens zijn kinderjaren in Europa af en toe konden krijgen.

Het miezert wat maar we besluiten toch even het zaterdagmarktje in Vienna te bezoeken. Daar hangt altijd een leuk sfeertje. Dit keer is er live muziek, een gitarist, die bekende liedjes zingt. Vooral de kleine kinderen vinden het prachtig en dansen ondanks de miezerregen vrolijk. We kopen dit keer niets, hoewel de gerookte zalm dip wel erg lekker smaakte bij een standje, misschien volgende week.

Rick vraagt of we naar de sportschool zullen gaan. Ik denk dat ik hem niet goed heb gehoord, maar hij is serieus. Dat was niet mijn plan, maar als Rick wil sporten ga ik graag mee. We rijden naar Anytime Fitness waar het vrij druk is, maar "mijn" ARC trainer is nog open.

We doen beiden ons ding en na een uur ben ik klaar. Rick heeft dan ook genoeg gesport en thuis maken me we onszelf weer presentabel. Het is nog steeds bewolkt, maar wel een heel lekkere temperatuur.

Voor de lunch gaan we naar Sweet Leaf waar we beiden een salade bestellen. We willen dit restaurant fijner vinden, maar ze geven zo ontzettend veel bladgroente dat de rest van de ingredienten erin verloren raakt. Wel veel gezonds in die bak salade, dat is zeker. Op hun terrasje smaakt het nog beter.

Nu hebben we nog maar een half uur voor mijn afspraak om mijn jurk voor de bruiloft weer te passen. We gaan nog even naar het Poolse winkeltje, maar daar ziet Rick, die gedeeltelijk Pools is, niets van zijn gading dit keer.

Bij de White Swan Bridal Salon probeer ik mijn groene jurk weer aan. Naief als ik ben in deze zaken dacht ik dat alles vandaag goed zou zijn en ik de jurk mee zou kunnen nemen. Ik heb de schoenen, die ik zal dragen mee en de jurk blijkt nog te lang te zijn.

Ook de schouders zijn niet strak genoeg en er zit nog geen korset in. Duidelijk weet ik helemaal niet hoe het gaat, want dit is pas de eerste fase van de aanpassingen. Geen wonder dat het zo duur is allemaal!

Rick ziet mij nu voor het eerst in deze jurk en is er ook zeer over te spreken. We krijgen ook een stukje stof mee zodat we Ricks stropdas op de kleur van mijn jurk kunnen afstellen. Op 7 juli moet ik terugkomen om te zien of de jurk dan wel precies goed zal zijn.

Dan gaan we op weg naar Tysons Corner mall. Mijn laptop begint het op te geven en de garantie erop is nog geldig tot december. Bij de Microsoft Store vervangen ze hem dan ook meteen. Rick kent al deze mensen dus we hoeven niet te wachten. Alleen moet er van alles gebeuren voor ik hem kan gebruiken en Yacine stelt voor hem hier te laten terwijl wij naar de bioscoop gaan.

Daar hebben we stoelen in het Dolby theater, die kunnen helemaal in de ligstand, zo ontspannend! Eigenlijk bijna te, want soms voel ik mijn ogen dichtvallen terwijl Jurassic World toch spannend is. Ik moet toegeven dat ik het wel allemaal een beetje voorspelbaar vind, maar een leuk verhaal.

Na de film halen we mijn nieuwe laptop op en dan zijn we precies op tijd voor onze reservering bij Seasons 52. Gelukkig hebben we gereserveerd want de mall is super druk! We hoeven maar even te wachten op een tafeltje.

We krijgen Jean Luc als ober en die is heel efficient. Toch moeten we even wachten op onze voorafjes. Niet getreurd want we hebben uitzicht op de keuken. Dit is een groot en druk restaurant en het lijkt een chaos, maar die is wel goed georganiseerd want alles wordt efficient bezorgd.

Zo wil ik mijn biefstuk dus en ik krijg het zelden precies zo goed, ook niet bij de duurste steakhouses!

Onze voorafjes, voor mij de met spinazie, krab en garnaal gevulde champignons en voor Rick een mais soep, zijn zeer smakelijk. Dan heb ik de filet mignon, die werkelijk perfect "blue" (bijna rauw) wordt bezorgd met peultjes en spinazie en Ricks flatbread (pizza-achtig gerecht) vindt hij duidelijk ook lekker.
Uitzicht van de garage, Tysons (en dat is ook hun streven) wordt steeds meer een stad vlakbij Washington

Dan verlaten we de drukke mall en thuis zet Rick mijn nieuwe laptop op voor de backup zodat alles er weer zo uit zal zien als op mijn vorige Surface. Grappig is dat ik op mijn oude keyboard de E helemaal kapot had getypt. Waarschijnlijk in zowel het Engels als het Nederlands de meest gebruikte letter.
Snickers komt heel ongewoon tussen ons in liggen

Katja kreeg vandaag toch nog onverwacht een soort bachelorette party van Kevin's zus en schoonzussen. Zijn nichten waren er en een vriendin van Katja. Jammer genoeg niet de twee bruidsmeisjes, die vlakbij wonen. Katja is ernstig teleurgesteld in hen, zo jammer!

Maar vandaag schilderden ze een schilderij met een perfect thema voor Katja's bruiloft en zo te zien was het zeker leuk. Ik ben blij dat Katja in zo'n lieve familie terechtkomt!


Zondag

De zon wekt me al vroeg, maar ik draai me nog een aantal keren om tot Orion ons om acht uur laat weten dat hij naar buiten moet. Dat gebeurt niet vaak dus we luisteren. Het is een stuk warmer dan gisteren en de zon laat zich af en toe zien.

Na Orion uitgelaten te hebben gaan we ontbijt halen. Koffies van Starbucks en de power sandwich met ham, ei, kaas (en voor mijn spinazie en tomaat) van Panera. We genieten er op het deck van .

Dan gaat Rick aan zijn nieuwste klus, het opnieuw schilderen van het deck. Hij begint met de rand en daarom moeten de geraniums en de andere dingen, die ons deck gezellig maken, eraf. Het wordt een rotzooi, maar ik vind nog een plekje om op de plaats te rennen.

Intussen luisteren we ook naar de voetbalwedstrijd tussen Senegal en Japan. Ik heb als kind vijf jaar in Senegal gewoond en daar veel goede herinneringen aan. Mijn grote wens is nog eens naar Dakar te gaan. Ik hoop dan ook dat Senegal verder gaat in deze World Cup, eindelijk eens een Afrikaans land. Dat is na deze wedstrijd nog niet zeker, maar spannend was de wedstrijd zeker.

Zo wordt het ook gezellig, want we zijn samen bezig.  Als ik mijn tienduizend stappen bijeen heb is het alweer lunchtijd. We nemen ons boodschappenlijstje mee en verdelen de taken bij de Giant. Bij Whole Foods zet Rick mij af en koop ik de benodigdheden terwijl hij in de auto wacht.

Onze lunch hebben we ook gekocht. Rick eet augurkjes met hummus, kaas en worst. Ik heb een knoflook, basilicum en citroen salade van tomaat en grote garnalen. Die is werkelijk heerlijk en ga ik meer bestellen.
Een paar titmice eet met ons mee 

Rick gaat verder aan het deck en ik wil naar het zwembad. Dat is echter nog gesloten vanwege een of ander probleem met de filters. Gelukkig is de loodgieter er al, maar het blijkt gecompliceerder dan gedacht.

Als het dan eindelijk opengaat dondert het en begint het te regenen. Het zwembad wordt weer gesloten en Rick kan niet verder met zijn schilderen. We doen de televisie aan en kijken de match tussen Polen en Colombia. Polen is nergens te bekennen en Colombia wint ruim.
Een onderwerp op Facebook inspireerde me deze bordjes te fotograferen, ze hangen in onze WC en de meeste bezoekers weten de betekenis niet, misschien moet ik er een vertaling bij hangen?

Voor de bruiloft van Katja en Kevin willen Rick en ik ook iets "Nederlands" doen. Althans in onze families vroeger werden er liedjes of gedichtjes geschreven en opgezegd bij belangrijke gelegenheden. Rick en ik hebben besloten een rijmend alfabet te maken.

Gisteren bedachten we de woorden bij de letters en nu probeer ik te rijmen daarmee. Dat gaat boven verwachting goed. Een regenachtige middag dichten, het doet me aan Sinterklaas denken. Een paar uur later heb ik wat ik denk dat een leuk ABC is om tijdens de bruiloft op te lezen.

Rick kan door de regen niet verder met zijn verven en doet andere achterstallige taken, zoals de frituurpan schoonmaken, die al sinds Oudejaarsdag vies in de garage staat. Dan laat ik Rick mijn ABC gedicht lezen en hij keurt het allemaal goed.

Het regent toch dus geen zwembad of verven. We proberen een aantal verschillende fonts voor het alfabet en zijn het erover eens dat het mooi staat als het met de hand geschreven lijkt. Ik vind een bedrijfje op Etsy wat het hopelijk precies zo kan maken als wij het willen. Hopelijk gaat dat lukken.

Opeens loopt het al tegen zessen en Rick stelt voor een drankje te gaan drinken bij BJ's. Daar ben ik zeker voor! Ik bestel een wijntje en Rick een Chimay Blauw.  Die laatste is een van zijn favoriete bieren, die je hier niet vaak kunt krijgen.

Na ons aperitiefje lopen we naar de buren en krijgen een tafeltje bij Neisha Thai. We hebben een bon voor $5 korting vanwege hun vijftiende verjaardag. Ik bestel de papaya salade en satay. Rick heeft een gerecht met kerrie, groentes en rundvlees.
Live muziek en lekker eten


Als mijn satay komt is de kip bijna rauw! Dat is wel heel slecht en ik stuur het terug. De papaya salade is wel erg lekker en Ricks gerecht ziet er ook goed uit. De tweede lichting satay is perfect en ik deel het met Rick.

Op weg naar huis zien we prachtige luchten voor de zonsondergang. Helaas betekent at ook weer onweer voor ons. De satelliet tv doet het niet tijdens die buien. We ontspannen ons met wat tv shows en dan is het weekend weer voorbij!

4 reacties:

Anja L. zei

Ja, als je 3x terug moet om je jurk te passen kan ik me voorstellen dat het zo duur is. Maar hij blijft prachtig!
Wij zijn ook naar Jurassic World geweest en de verbouwde bioscoop heeft nu ook relax stoelen, wat is dat lekker zeg. Het is in ieder geval zeker dat er een vervolg komt op deze film. Ik vond de vorige beter trouwens.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Wow, wat veel activiteiten toch nog. Gezellig allemaal.

Dat Rick ook nog Poolse roots heeft. Lang geleden of
een van zijn ouders? Ik ben ook wel benieuwd waar
mijn voorouders vandaan zijn gekomen. In ieder geval
al ruim 300 jaar uit Nederland (daarvoor is er niets
geregistreerd). Ik zou wel zo'n DNA-test willen doen,
maar ben een beetje bezorgd met wat ze met de gegevens
doen. Waarschijnlijk gaat de nieuwsgierigheid een keer
winnen. haha.

Petr@ zei

Wat een gezellig weekend met z'n tweeën! Jullie hebben veel samen gedaan.
Waat sneu voor Katja dat haar bruidsmeisjes er niet bij waren. Maar zo te zien heeft ze zich goed vermaakt.

Petra zei

@Anja - Lekker he, die stoelen. We proberen altijd die zaal te krijgen.

@Marion - Ricks moeder was half Pools. Kai is heel erg bezig met onze stamboom en daar komen interessante resultaten uit.

@Petra - Ik hoop maar dat een van de bruidsmeisjes het niet op het laatste moment laat afweten. Ze is zo egoistisch!