Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 29, 2018

Het begin van de hittegolf

Men spreekt hier van een hittegolf als de temperatuur boven de 90 graden Fahrenheit (32 graden Celsius) uitkomt. Dat gaat de komende week en waarschijnlijk langer het geval zijn! Als we opstaan is het dan ook al 25 graden.


Rick was een stuk eerder op dan ik en is al klaar om naar zijn werk te vertrekken. Ik doe het rustig aan en bak een paar eieren en snijd een tomaat voor mijn ontbijt. Met een mok koffie geniet ik een tijdje van de warmte op het deck.

Dat ligt 's ochtends in de zon en nu is het er me te warm om te sporten. Om kwart over negen neem ik Orion mee naar boven en doe mijn uur op de elliptical. Daarna loop ik de trap tien keer op en af en om half elf heb ik zo al mijn Fitbit doelen behaald.

Nu mag ik van mezelf even op het deck wat spelletjes spelen. Dan neem ik Orion mee de tuin in en gooi snoepjes, die met lam, bosbessen en wortels zijn gemaakt. Orion snuffelt ze weer allemaal heel enthousiast op.

Dan vind ik het tijd Orion eens een borstelbeurt te geven. Hij vindt dat maar zeer matig, maar gaat toch liggen. Dat betekent dat ik maar een kant kan borstelen en daar komt me toch een haar uit! Ik kan er een hele nieuwe hond van bouwen en dat is nog maar de helft. Bovendien komen er aan deze kant ook nog hele plukken uit.

Na mijn douche ga ik Vienna in. Ik gooi de van vol met benzine zodat we ons daar morgen niet druk over hoeven te maken. Dan haal ik mijn lunch bij Whole Foods en ga die thuis op het deck nuttigen.

Het is heel simpel, een pakje gerookte zalm, een bakje rode en groene paprika reepjes en een yoghurt dille saus om in te dippen. Weinig koolhydraten of suikers en erg lekker is het.  Het is voor herhaling vatbaar.

Mijn bikini heb ik al aan, maar ik doe zonnebrand op en verkleed me in mijn zwembadjurk. Dan loop ik naar de overkant waar ik gelukkig met gemak een stoel onder een parasol vind. Ik zie Chris baantjes trekken en de andere baan is ook bezet. Ik wacht dus maar even.

Als de banen vrijkomen moet ik mezelf er toch even toe zetten het water in te gaan. Ik zou zo in mijn ligstoel in slaap kunnen vallen. Maar het water is een perfecte temperatuur en het zwemmen zo ontspannend. Ik ben vandaag wat langzamer, maar dat is juist wel lekker met deze hitte.

Chris heeft intussen een stoel naast de mijne gevonden en we kletsen gezellig tot zij naar huis moet. Ik blijf nog een uurtje spelen op mijn telefoon en mensen kijken, maar om vijf uur heb ik genoeg van de muziek en ga huiswaarts.

Daar begin ik aan een nieuw boek van Nora Roberts (The Liar) en het zou wel kunnen dat dit deze zomer de enige schrijfster, die ik lees, wordt. Ik ben er meteen in en voor ik het weet is Rick thuis. Hij heeft een hele tas met medicijnen voor Orion mee. Om de een of andere reden hebben we nu voor zeker een jaar van dit medicijn!

Rick wil een nieuwe vlag voor ons huis voor 4 juli, maar net als we de parkeerplaats van de winkel oprijden, vertrekt de eigenaar. Gesloten dus, hopelijk lukt het nog voor woensdag.

We besluiten Japans te gaan eten, lekker met dit hete weer. We gaan eens naar Soko Sushi in Oakton, het plaatsje naast Vienna. De sushi masters zijn hier zo vriendelijk! We nemen plaats aan de sushi bar en daar zie ik dat hun prijzen wel een stuk hoger zijn dan van Yama, ons gewoonlijke restaurant.

Rick bestelt een aantal rollen en ik de sashimi. Nu zie ik waarom ze duurder zijn, zulke enorme stukken vis krijg je nergens anders! Het is vers, het smaakt heerlijk, maar voor het eerst ooit kan ik het niet op. Ik neem de rest mee voor de katten.

Zorro heeft er echter geen interesse in, maar voor Snickers is het een koningsmaal. Orion wil er ook wat van, maar Snickers kan zijn schat heel goed verdedigen! Dan gaan de voeten omhoog en What Would You Do? aan op tv. We bereiden ons voor op een heel heet weekend!

4 reacties:

Marion2 zei

Grappig dat het begrip hittegolf overal verschilt.
Hier moet het minimaal 5 dagen op een rij 25 graden zijn,
waarvan 3 de 30 graden moeten halen. Het is nu ook heerlijk
warm, zo'n 28 graden. Nogal wat mensen klagen steen en been, haha,
want véél te warm.

Mag ik vragen waar je de letters SUMMER, die je voor het raam
hebt staan, hebt gekocht? Ik vind ze erg leuk.

Petr@ zei

Fijn om een zwembad zo dichtbij huis te hebben! Als ik dat had dan ging ik ook regelmatig. Want het is al heel lang super mooi weer hier, héél ongewoon voor hier.

Wat zal Snickers blij zijn geweest dat je je eten niet op kreeg.

Petra zei

@Marion - Hier is 25 graden koel voor de tijd van het jaar! Dat SUMMER plankje heb ik jaren geleden bij Michaels gekocht, maar het daarna nooit meer gezien.

@Petra - Dat zwembad is inderdaad een uitkomst.

nikkolayebba zei

I discovered your blog web site on google and test a few of your early posts. Continue to keep up the superb operate. I just extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to studying extra from you afterward!… play casino