Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 18, 2018

Recordhitte

Ricks wekker gaat om kwart over zeven en om tien over half acht heb ik het bed ook wel gezien. De zon schijnt weer uitbundig en het is al 23 graden zo vroeg.

Als ik beneden kom zie ik tot mijn verbazing een vogel in de eetkamer! Het is een North Carolina wren, die op een winterkoninkje lijkt. Het diertje is in paniek en vindt helaas ook het heel hoge twee verdiepingen plafond in de foyer.

Gelukkig hebben we dubbele voordeuren en we zetten beiden wijd open. Op een gegeven moment heeft het vogeltje dat door en vliegt gauw weer naar buiten. Weer eens een anders dan anders begin van de dag!

Onder de waakzame ogen van Snickers (die mij nauwelijks de kaas laat snijden) en Orion, mochten er onverwacht stukjes binnen hun bekbereik vallen, maak ik ontbijt. Ik beleg een paar crackers met Goudse kaas en smelt die in de magnetron. Met een in plakjes gesneden tomaat is het een smakelijk ontbijt.


Heel ongewoon vertrek ik tegelijkertijd met Rick. Hij naar zijn werk, ik naar de sportschool. Daar doe ik een uur cardio voor Sharon me voor de personal training komt halen. Dat halve uur gaat snel en dan ben ik om half elf klaar! Dit vroegere opstaan en sporten bevalt me wel!

Thuis neem ik Orion de tuin in en gooi snoepjes in het gras voor hem. Dat houdt hij maar liefst een uur vol! Hij vindt het zo'n leuk spelletje en ik vind het schattig hoe hij blijft zoeken tot hij het minuscule lekkernijtje heeft gevonden.

Na mijn douche doe ik mijn bikini al onder mijn jurk aan. Dan ga ik Vienna in en eet een Thaise kipsalade bij Panera als lunch. Vandaag is het eigenlijk wel lekker in de airconditioning want buiten slaat het zweet je meteen uit. We zijn nog niet gewend aan deze hitte.

Bij Whole Foods haal ik ingredienten voor ons avondeten en ik vind er ook drink bouillons met 9 gram proteine. Ik heb vaak trek in de late middag maar wil dan niet gaan snacken. Zo'n kop kippen- of kalkoenbouillon lijkt me dan ideaal.

Thuis laat ik Orion nog even uit en ga dan naar het zwembad. Vanaf ons huis kan ik de muziek alweer horen en wij wonen een goede driehonderd meter van het zwembad. Ik vraag dus meteen, zoals onze buurman zei te doen, of de muziek zachter kan. Het meisje zegt van ja, maar ik hoor geen verschil daarna.

Als er nu melodieuze muziek werd gespeeld, maar het meeste is hard rock en dan vooral het geschreeuw waar ik nooit van gehouden heb. Maar ja, ik ga natuurlijk niet de hele tijd klagen en na een stoel in de schaduw gevonden te hebben ga ik mijn kilometer zwemmen.

Het water is nog lekker koel en met dit warme weer is dat helemaal lekker. Een half uurtje later heb ik de derde kilometer zwemmen van dit seizoen erop zitten. Ik vind het zo lekker nergens over te denken, behalve welk baantje ik aan het trekken ben.

Tijd om op een ligstoel te gaan luieren, maar eerst vraag ik nog eens of de muziek zachter mag. Dit keer wordt het ietsje zachter gezet. Ik lees wat, ga nog een paar keer het water in en de tijd gaat snel. Tegen vijven komt Chris ook en we kletsen even. Om half zes ga ik huiswaarts. Ik heb trek en drink een kop van de eerder gekochte bouillon en die smaakt heel goed.

Rick komt op tijd thuis en het avondeten is lekker makkelijk. Whole Foods' perfect bereide blackened zalm, spinazie en voor Rick ook een broodje. We eten buiten, maar zelfs als we stilzitten druipen we dus we zoeken daarna toch maar gauw de airco binnen weer op.

De Antiques Roadshow gaat aan en ik vind het weer zo leuk te zien wat mensen meebrengen. Veel dingen van de oorspronkelijke bevolking hier dit keer. Zo anders dan Tussen Kunst en Kitsch, maar ook veel overeenkomsten.

4 reacties:

Sophie zei

Ik vind het eigenlijk belachelijk dat in zo'n community pool de muziek constant zo hard moet. Ik hoor je er zo vaak over, niet alleen dit seizoen maar al eerdere jaren. Is er geen hoger management waar je een klacht kunt neerleggen? Of een soort community organisatie? Het wordt toch gerund door mensen lijkt me.

Verder wel lekker gezond, dat zwemmen!

Petr@ zei

Ik vind vroeg sporten ook erg fijn. Dan ben je op tijd weer thuis en heb je verder nog wat aan je dag.

Kun je geen email sturen naar het bestuur van het zwembad? Dan wordt het misschien een regel dat de muziek niet zo hard mag en misschien ook een wat rustiger muzieksoort.

Petra zei

@Sophie - Het is inderdaad belachelijk want wij zijn medeeigenaren van dat zwembad en betalen dus indirect de salarissen van de lifeguards wiens muziek we opgedrongen krijgen. Ik heb er al zo vaak iets van gezegd en dan krijg ik te horen dat ik moet vragen het zachter te zetten. Ik ben niet de enige, die zich eraan ergert, maar kennelijk zijn de lifeguards belangrijker dan de betalende leden.

@Petra - Er is volgens het verhaal een regel dat het maar zoveel decibel mag zijn, maar er is nauwelijks volwassen supervisie daar (dwz, de "manager" is zelf nog net geen tiener meer). Als ze alleen al een paar uur per dag zonder muziek in zouden lassen zou ik dat al heel fijn vinden.

Sophie zei

Oh dat is inderdaad wel erg krom dat het op die manier gaat!