Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 17, 2018

Gezellig happy hour met vriendinnen

Het kost me wat moeite om op te staan vanochtend. Ik heb nogal wat pijn en een flinke hoofdpijn, die altijd het moeilijkst is om te negeren. Tegen half negen probeer ik het toch maar.

Als ik de achterdeur opendoe komt de warmte me als een vochtige deken tegemoet. Het loopt al tegen de dertig graden. Ik maak ontbijt van opgesneden tomaat, vlaszaad crackers en truffelkaas. Het smaakt me prima.

Na Orion uitgelaten te hebben ga ik op weg naar de sportschool. Sharon maakte vandaag tijd voor mij, maar kan er pas om tien over elf zijn. Ik heb mijn cardio er dus lang en breed opzitten als zij mij voor de personal training komt halen.

Ook dat halve uur gaat snel voorbij. Intussen loopt het al tegen twaalven en ik haast me naar huis. Ik hoop mijn boodschappen en dergelijke te kunnen doen zodat ik nog kan gaan zwemmen voor het onweer komt.

Bij Safeway haal ik wat benodigdheden, onder anderen pleisters voor mijn blaar, want morgen moet ik weer op die schoenen lopen. Ik dacht hier dan ook een salade voor mijn lunch van hun salad bar te halen, maar die ziet er helemaal niet lekker uit.

Dan toch maar door naar Whole Foods waar ik die salade wel opschep. Op het deck eet ik het met yoghurt dille saus en gerookte zalm. Het is nog zonnig en ik heb goede hoop nog te kunnen gaan zwemmen. Een blik op de radar doet die hoop echter vervliegen.

Er is allerlei onweer vlakbij en ik hoor het in de verte al rommelen. Ik ga geen tijd hebben om het bad in te gaan. Inderdaad hoor ik niet veel later de lifeguards fluiten en op Twitter staat dat het bad tenminste 45 minuten gesloten is. Dat wordt uiteindelijk bijna drie uur.
Een onweersbui is meer dan een centimeter regen!

Voor ons doen krijgen we een flink onweer over ons heen. Het is pikdonker binnen. De elektriciteit gaat zelfs even uit, maar komt gelukkig vrijwel meteen weer aan. Later lees ik dat andere delen van Vienna wel zonder stroom zitten na deze storm.


Zulke mooie bloemen en vooral als ze nat zijn. 

Gelukkig voor Rick heeft hij de storm net gemist en is veilig geland. Jammer genoeg mis ik zijn thuiskomst want Chris komt me ophalen voor ons maandelijkse happy hour bij Red Galanga. Lea Ann wacht ons daar al op en Marielle en Laura komen ietsje later.

De anderen bestellen van het happy hour menu en ik ook de edamame daarvan. Verder heb ik wat sashimi wat mooi op een "boot" wordt gepresenteerd. Voor we het weten is het na zevenen en ik bestel nog even Ricks avondeten.

Dan nemen we weer afscheid tot volgende maand. Vreemd te denken dat ik dan een getrouwde dochter zal hebben! Ik heb vandaag ook een jurk voor het rehearsal diner besteld. Dat heeft een luau thema dus mijn jurk (hopelijk past hij) heeft grote hibiscus bloemen.

Intussen kampt Saskia met insecten in haar oude appartement. Ze heeft de ijskast niet meteen leeggehaald en nu zitten daar allemaal vliegenlarven in. Saskia kan daar niet tegen (ik ook niet) dus wij hebben haar op het hart gedrukt Terminix te bellen, een bedrijf wat insecten verwijdert. In de zomer zijn insecten hier werkelijk vreselijk. Door de hitte en vochtigheid zoeken ze de koelte binnen op en voor je het weet heb je een plaag.

3 reacties:

Anja L. zei

Jammer dat je geen tijd meer had voor het zwembad. Je lelie´s zijn prachting, vooral met die druppels erop.
O bah, die insecten bij Saskia, ik krijg er hier al kriebels van. Ik hoop voor haar dat het snel kan worden opgelost.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

O bah, vliegenlarven. Dat zijn toch maden? Daar wil je zeker
zo snel mogelijk vanaf!Ik heb ze ooit eens in de groene
container (voor tuinafval en etensresten) gehad en heb
heel wat moeite moeten doen om er vanaf te komen. Sindsdien
gooi ik er geen voedsel meer in in de zomer (mag niet,
maar ja).

Wat gaat het nu snel op de bruiloft aan. Spannend!

Petra zei

@Anja - Gelukkig heeft Rick schoonmaaksters gevonden, die de maden aankunnen.

@Marion - Inderdaad, maden, Saskia is er zelfs bang voor.