Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 29, 2018

Lekker zomers weekend

Zaterdag

De zon wekt ons maar we blijven tot acht uur liggen. Kai en Saskia zijn ook al wakker. Zo gezellig met twee van de drie kinderen hier, kon Saskia maar wat langer blijven. Maar we zijn blij met wat we krijgen.

Kai, Rick en ik gaan op weg om ontbijt te halen met Saskia's bestelling op zak. We beginnen bij Starbucks waar Kai (ik heb hem er ook aan) en ik nitro brews bestellen. Rick heeft een ijscapuccino en ik neem de egg bites en Kai een broodje met bacon, ei en kaas.

Bij het wekelijkse marktje wil ik weer tomaten kopen. Dit keer neem ik gele tomaten. Als we terug naar de auto lopen komen we een heel stel bekenden uit de buurt tegen. Iedereen vraagt over de bruiloft. Dit zijn allemaal ouders van kinderen van de leeftijd van de onze en Katja is de eerste daarvan, die gaat trouwen.


Terwijl Rick en Kai bij South Block Saskia's acai bowl gaan halen loop ik naar de Walgreens. Daar zie ik dat de vriendelijke manager van de Rite Aid, die nu gesloten is, hier manager is geworden. Ik begroet haar en zij herkent mij meteen. Ik ben blij dat ze nu hier werkt, want vreesde dat die medewerkers van Rite Aid werkloos zouden zijn.

Het is zulk lekker weer dat ik besluit buiten op het deck "hard" te lopen voor mijn sporten van vandaag. Rick gaat het gras maaien en Kai neemt Orion mee voor een heel lange wandeling. Saskia gaat studeren bij Caffe Amouri en zo zijn we allemaal bezig vanochtend.

Om de een of andere reden voel ik me heel moe. Ik loop nog tien keer de trap op en af voor mijn Fitbit doel en zijg dan dankbaar in mijn hangmat stoel neer. Lang gaat dat niet want Kai wil graag naar Whole Foods om wat boodschappen te doen.

Het is werkelijk het soort weer dat je in een blikje zou willen doen om op een slechte dag te openen. We eten dan ook met zijn drieen lunch op het deck. Ik heb gerookte zalm met de overgebleven salade van eergisteravond. Die smaakt nu nog beter.

Kai en Rick gaan naar Best Buy om Katja en Kevins huwelijkscadeau te kopen. Dat is een enorme tv waar Rick Kai's spieren goed bij kan gebruiken. Saskia gaat met een vriendin naar het zwembad en eigenlijk zou ik mee moeten gaan.

Het is vandaag maar drie uur open vanwege een toernooi vanochtend en een feest vanavond. Maar ik ben helemaal in mijn boek en voel me niet zo lekker dus ik besluit mijn rust te nemen. Dat is geen straf, liggend in mijn hangmat stoel met lekker koud water als drankje.

Het kolibrietje komt ook telkens drinken. Ik hoor haar vleugeltjes en ze wordt steeds minder schuw. Zo kan ik haar ook even filmen. Ik vind het zo bijzonder dat zo'n exotisch vogeltje zo dicht bij ons komt.

Mijn boek is uit en de mannen zijn ook weer thuis. Saskia is nog steeds met haar vriendin en gaat daar ook mee eten. Wij gaan naar Glory Days Grill en bestellen daar eerst gegrilde kip met buffalo knoflook saus als voorafje. Super lekker en ook pittig!

Rick en ik weten al wat we willen, de zalm BLT salade. Voor mij zonder dressing, voor Rick apart erbij. Kai heeft de garnalen taco's, die hij duidelijk ook lekker vindt. Onze salades komen zonder bacon, maar dat is makkelijk te verhelpen door een bakje bacon erbij te geven.

Dit restaurant heeft allerlei tv's, die allemaal een nummer hebben. Op tafel staat een apparaatje waar je dat nummer aan kunt zetten en dan het geluid van dat programma kunt horen. Wij kijken naar Boomerang, een zender, die enkel oude tekenfilmpjes uitzendt. Tom & Jerry is het vanavond, nostalgie!

Rick gaat nog met Saskia naar Whole Foods voor boodschappen voor haar appartement. Dan kijken we tv en de mannen een show in de basement.

Zondag

Weer een mooi zonnige dag daagt. Rond achten zijn we allemaal op. Saskia is nog bezig met haar was en wil daarna terug naar Richmond. Rick en ik gaan op pad om de koffies te halen. Dezelfde als gisteren. Ik haal ook een ham, kaas, ei boterham met tomaat en spinazie van Panera.

Saskia neemt haar koffie mee en vertrekt terug naar Richmond. Ik geef het brood van mijn sandwich aan Orion en heb zo een spinazie "boterham" met tomaat, ei en ham. Rick heeft zijn "omelet" mix, die bij zijn dieet hoort.

Met dit lekkere weer besluit ik weer op het deck te sporten. Een uur later heb ik mijn tienduizend stappen bijeen en doe nog een kwartiertje gewichtenoefeningen. Dan nog tien keer de trap op en af en ik ben weer klaar voor vandaag.
De tijgerlelies zijn nog steeds erg mooi! 

Na mijn douche vertrekken Rick en ik naar de Hallmark winkel. Daar kiezen we een leuke kaart uit voor Katja en Kevin. Dat valt nog niet mee want de meesten zijn heel saai. Degene, die we uiteindelijk kopen, steekt er met kop en schouders bovenuit en is uniek.

Bij de Giant ga ik kijken of ze schouder flessenhouders hebben waaraan je een fles water kan hangen. Die heb ik al jaren van Busch Gardens van het Ierland paviljoen. L., die ik een paar weken geleden rondleidde, liet me vanochtend weten dat ze witte en blauwe had gevonden bij Giant. Die vind ik wat netter ogen dan de mijne dus ben blij als ik ze in deze winkel ook vind.

Verder halen we boodschappen voor het avondeten vanavond hier bij Giant en bij Whole Foods. Intussen heb ik bij Panera lunch voor Kai en mij besteld. Kai heeft de cobb salade en ik weer de halve Thaise salade met allerlei aanpassingen (meer groentes, geen wonton strips).

Na de lunch loop ik naar het zwembad. Daar wuift Lorraine dat ze een stoel onder een parasol voor me heeft. Chuck is net naar huis en ik kan de zijne nemen. Dat is heel fijn, want het is druk en anders had ik geen ligstoel gehad.

Niet dat ik meteen ga liggen want ik wil eigenlijk drie kilometer zwemmen vandaag. Ik besluit dat te proberen door ieder uur een kilometer te zwemmen. Ik ga dus meteen de eerste kilometer doen. Na dat halve uur klets ik gezellig met Lorraine en Rick komt ook.

Als Lorraine naar huis gaat begin ik aan mijn tweede kilometer. Het is water is perfect en ik begin enthousiast, maar na dertig baantjes voel ik me echt moe worden. Rick waarschuwde al dat ik niet teveel moet doen vandaag want ik heb morgen een rondleiding, die ook altijd fysiek zwaar is.

Die derde kilometer wordt het hem dus niet vandaag. Inmiddels is Chris ook gearriveerd en ligt in de stoel naast de mijne. Ik vraag haar hoe ze in 's hemelsnaam iedere dag drie mijl kan zwemmen. Het blijkt dat het meestal twee mijl (iets meer dan drie km)  is, maar dan nog!

Tot half zes blijf ik naast Chris lezen en dan moet ik mijn luie lichaam ertoe dwingen naar huis te lopen. Daar maak ik mijn gepekelde komkommersalade (komkommer schijfjes in azijn en zout wat ik er later afspoel). Rick grilt kipspiesjes en ik maak bevroren bloemkool rijst warm. Daarna nog de pindasaus voor de kip en "rijst" en we kunnen eten.

Het smaakt allemaal zeer goed. Mijn mannen zijn duidelijk dol op de komkommersalade want beiden nemen daar een tweede portie van. Er is dan ook niets over van het eten! Dat komt niet vaak voor. De bloemkool "rijst" vond ik lekker, maar wel met een sausje, niet kaal.
Orion vindt dat hij ook wel wat kip mag hebben, toch?
Maar alleen katten kunnen zelfs de kleinste stukjes kip van een stokje kauwen

We blijven nog een tijdje buiten zitten en luisteren naar het insectenconcert. De krekels leveren een constant geluid dat goed laat horen hoe zuidelijk we zitten. Het is rustgevend, ik zou erbij in slaap kunnen vallen. En zo eindigt weer een weekend veel te snel!

3 reacties:

Anja zei

Ja die krekels, daar kon ik ook altijd zo van genieten. Bloemkool "rijst" smaakt mij ook goed.

Petr@ zei

Heerlijk weekend!
Bloemkool rijst vind ik ook lekker maar inderdaad niet droog. Maar dat vind ik van gewone rijst ook niet.

Petra zei

@Anja - Ja, he, zo zomers

@Petra - Inderdaad met gewone rijst is dat net zo