Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 30, 2018

Perfecte temperatuur voor een rondleiding en we hielden het droog!

Alexa begint keurig om half acht haar wekkerdeuntje te spelen, maar ik ben al helemaal wakker. Ik sta dan ook meteen naast mijn bed en maak mijn ochtendtoilet. De mannen zijn al beneden en Rick heeft mijn koffie aan het pruttelen.

Het is bewolkt, maar de radar is schoon en ik hoop dat dat zo zal blijven. Als Rick me bij de metro afzet staat de trein al klaar. Ik speel eenmaal in de stad weer wat Pokémon Go terwijl ik op mijn groepje van vandaag wacht. Hierbij loop ik door de prachtig bloeiende tuinen van het Smithsonian.



Als ik om vijf voor tien weer bij de uitgang van het metrostation ben zie ik drie jonge mensen op een bankje zitten. Ik vraag of ze Belgisch zijn en dat beamen ze. Ik maak kennis met de zusjes J. en M. en M.'s vriend M.

Hun ouders zouden ook komen maar de grootvader van M. en J. werd ernstig ziek waardoor zij moesten annuleren. Als ik vraag hoe het met hun grootvader gaat blijkt helaas dat die is overleden.

Na ze gecondoleerd te hebben beginnen we aan de rondleiding. Het is vochtig, maar met 26 bewolkte graden een aangename temperatuur om te lopen. Er staat ook een fris briesje. Op de buienradar zie ik telkens dat de regen net ten oosten van ons trekt. Hopelijk blijft dat de hele dag zo.

Als ik mijn verhaal over het Washington Monument heb verteld lopen we door naar het Tweede Wereldoorlog monument. Het is vrij rustig in de stad en J., M. en M. stappen goed door. Na iets meer dan een uur hebben we het Vietnam Veteranen Monument, Lincoln Memorial en Koreaanse Oorlogsmonument bekeken. M. neemt de foto's met een toestel, terwijl de meisjes af en toe met hun telefoon fotograferen.


We steken over naar het Tidal Basin en daar is het vloed. Met alle regen van de afgelopen tijd betekent dat dat het pad langs het meertje overstroomd is. Na het Martin Luther King Jr. Memorial lopen we dan ook over de hogere stoep naar het Franklin Delano Roosevelt Memorial.

Daar lopen we door de vier "kamers", die de vier termijnen van zijn presidentschap voorstellen. Vooral de Grote Depressie met zijn mannen in de rij voor brood is altijd zeer treffend uitgebeeld. Als laatste monument langs de mall bekijken we het Thomas Jefferson Memorial.

Dan gaan we terug naar de bewoonde wereld en hebben nog meer dan genoeg tijd om beide kanten van het Witte Huis te bekijken. Bij de voorkant moeten we omlopen want de Italiaanse minister president komt net op bezoek. Wel jammer dat ze nu niet het hele complex met de West Wing kunnen zien, maar ze zijn hier nog een paar dagen dus kunnen altijd teruggaan als ze dat willen.

We zijn zo'n twintig minuten te vroeg voor onze Old Ebbitt Grill reservering van 13 uur, maar dat is geen probleem. We krijgen meteen een tafel in het hoofdgedeelte van het restaurant. Hier zit ik altijd het liefst want de airco staat niet zo koud en het decor is ook het leukst.

Lang hoeft iedereen het menu niet te bestuderen. Ik weet al dat ik de "little gem" salade zonder mais of dressing wil en met extra blauwe kaas (anders zit er nauwelijks kaas op en ik heb wel wat proteine nodig). M. en M. bestellen de pulled pork sandwich en J. de crabcake met een tomaat-maissalade. Iedereen is zeer tevreden met hun keuzes.

De bediening is ook goed en snel en na zo'n drie kwartier beginnen we aan de rest van de rondleiding. Nog steeds is het droog en een goede temperatuur. Koel voor onze zomer, maar prima om door de stad te lopen.

Langs Pennsylvania Avenue waar we voorbij o.a. het FBI gebouw en de National Archives komen wandelen we naar het Capitool. Daar vertel ik de geschiedenis van en we gaan Capitol Hill op. Het blijft een heel indrukwekkend gebouw met zijn prachtige koepel.

We steken over en ik wijs het Hooggerechtshof en daarnaast de Library of Congress. Daar doe ik mijn korte rondleiding en dan besluiten zij via de tunnel naar het Capitool te gaan om daar de rondleiding te gaan doen. We nemen afscheid en ik wens ze nog een fijne tijd verder.

Een (klein) deel van de bibliotheek van Thomas Jefferson

Terug in Vienna komt Kai me van het station halen. Kai wil met zijn vriendin telefoneren en ik ga na hem thuis afgezet te hebben meteen door naar het centrum om avondeten te halen. Bij de Giant en Whole Foods vind ik mijn benodigdheden.

Het spettert nu wel en als ik Whole Foods uitkom regent het. Zodra ik thuis ben gaat dat over in een hoosbui! Ben ik even blij dat we dat vandaag niet over ons heen kregen! Moe maar voldaan ga ik thuis met de voeten omhoog computeren.

Als Rick thuiskomt maken we samen het avondeten. We hebben zalm van Whole Foods, spinazie en bloemkoolpuree. Echt handig al die bloemkoolproducten want die mogen van Ricks dieet ook. Het is een lekker maal, al vindt Rick het nog moeilijk zijn porties zo drastisch te minderen.

Nog een dag om ons voor te bereiden en dan vertrekken we naar New Jersey. Ik heb vannacht gedroomd dat Saskia haar jurk was vergeten dus ik hoop nu dat er niets zo drastisch zal gebeuren!

4 reacties:

Marion2 zei

Wat akelig voor de jonge mensen dat hun opa was overleden,
Erg ongelukkig allemaal, ik ben er ook altij een beetje bang voor
als we op reis gaan.

Je moet er inderdaad niet aan denken dat je iets belangrijks vergeet
voor de bruiloft. Maar niet erg waarschijnlijk.

Anja L. zei

Wat vervelend zo´n sterfgeval net voor de vakantie. Daar ben ik ook altijd bang voor.
Gelukkig hebben jullie het drooggehouden tijdens de rondleiding.
Succes met voorbereiden vandaag!

Anoniem zei

Triest voor de kleinkinderen,zo net voor hun reis hun opa te verliezen..
Bij jullie valt er tenminste op tijd nog eens regen..hier niet in het Noord-Limburgse..
Er dreigt zelfs een tekort aan het drinkwater..
Men snakt naar water ,ook breken er overal in de natuur branden uit..
Hoop toch ,dat dat niet ieder jaar zo is..
Nou best spannend je dochter als bruid,ook heel emotioneel he..
Wens jullie heel mooie dagen toe,zo samen met jullie familie.

groetjes Joke

Petra zei

@Marion - Nee, we hebben overal lijstjes liggen, LOL

@Anja - Ja, naar voor de ouders dat ze hun vakantie moesten annuleren, maar aangezien hij tijdens die vakantie overleed was het een goede beslissing

@Joke - In het westen van dit land ook de vreselijkste branden. Konden we het weer maar manipuleren en onze regen sturen waar het nodig is. We hebben hier meer dan genoeg water op het moment