Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 15, 2018

Saskia thuis voor een weekendje

Zaterdag

Eigenlijk ben ik allang wakker, maar ik heb niet goed geslapen dus probeer nog wat extra zzz's te krijgen tot Rick ook opstaat. Dat lukt redelijk en tegen negenen staan we op. Het belooft weer een warme zonnige dag te worden. Men begint hier nu ook van droogte te spreken, terwijl we zo'n nat voorjaar hadden.

Rick eet zijn ontbijt van zijn dieet. Hierdoor weet ik dat het niets voor mij is. Hij laat mij de shake proeven en ik moet bijna kokhalzen! Het is dik en smaakt super chemisch. Voor Rick is het prima want die vindt hoestdrank en andere soortgelijke dingen lekker. Ik houd het liever bij echt voedsel en dan terugvallend op wat ik nog weet van Weight Watchers.

Daarom mag ik wel mijn nitro brew van Starbucks (Rick houdt alleen van lattes en die hebben teveel melk volgens zijn voorschrift) en de egg bites passen met hun 170 kalorieen en weinig koolhydraten of suiker ook.

Zoals bijna iedere zaterdag rijden we daarna naar het marktje in Vienna. Daar zien we Lois en Jim ook en grappen met Lois dat zij er haar eigen standje heeft. Ik koop dan ook tomaten van Lois's Farm uit Leedstown, Virginia. Dat blijkt aan de oostkust van Virginia een paar uur hiervandaan te liggen. Het is zo'n grote staat!


 

Rick en ik spelen wat Pokémon Go en gaan dan huiswaarts. Daar maait hij het gras en ik plant mezelf op de elliptische machine waarop ik in ietsje meer dan een uur tienduizend stappen bijeen krijg. Intussen kijk ik de wedstrijd Belgie - Engeland en zie de Belgen terecht winnen.

Rick gaat nog even fietsen en ik neem Orion de tuin in. Ik herinner me dat ik toen hij puppy was een honden "speeltuin" heb aangeschaft. In de schuur ga ik op zoek naar het onderdeel waar ik Orion over een stok kan laten springen. Dat vind ik tussen de spinnenwebben en zet het op.

Orion heeft al gauw door dat "jump" eroverheen springen betekent en "under" er onderdoor kruipen. Hij vindt het duidelijk leuk, vooral omdat hij telkens een snoepje krijgt. Dan combineer ik het een tijdje met de tunnel en na afloop heb ik geen hond maar aan hem!

Het is alweer lunchtijd en Rick en ik moeten ook nog wat boodschappen doen. We gaan dus eerst naar de Giant waar we alles wat we nodig hebben snel vinden. Bij Whole Foods hebben we ook een paar dingen nodig en gaan dan thuis lunchen.

Rick heeft weer zo'n (sorry dat ik het zeg) vieze shake en daarbij een salade met tomaat, komkommer en olijven. Ik open een blikje sardientjes en eet dat met een melange van groentes van de salad bar van Whole Foods. Die dip ik in tzatziki, erg lekker!

Vanuit het zwembad komen luide geluiden. Ze hebben er "family day" met een DJ. Ik was van plan te gaan zwemmen, maar dit is me veel te lawaaierig. Online zie ik dat deze DJ er tot vier uur zal zijn en Rick en ik besluiten dan pas naar het zwembad te gaan.

Rick is nog steeds bezig met zijn "pijlen" project. Hij verft houten pijlen, die hij uit het hout van ons oude speeltuintje snijdt, in vrolijke kleuren en verft er dan de plaatsnaam en afstand van hier daarheen erop. Dat laatste valt allerminst mee. Tot nu toe is er maar een pijl klaar en dat heeft te maken met de stencils, Rick moet er de juiste verf voor vinden.
Dit leuke vlaggetje bestelde ik van Amazon.com

De gladiola's en tijgerlelies maken onze voortuin mooi kleurrijk


Mijn boek heeft me weer in zijn ban. Het is lekker vertoeven op het deck in de hangmatstoel dus als Rick om tien voor vier voorstelt te gaan zwemmen moet ik weer even wakker worden. We maken ons klaar en dan gaat de garage deur opeens open.

Onverwachts loopt Saskia binnen. Ik wist dat zij misschien dit weekend zou komen, maar "misschien" is bij onze kinderen 50/50. We zijn blij haar weer te zien en morgen hopen we wat spullen voor haar appartement te gaan scoren.

Saskia heeft afgesproken met haar vriendin Nathalie dus Rick en ik kunnen nog gewoon naar het zwembad. Ik houd het vandaag bij een kilometer en heb zo dit seizoen 17 kilometer gezwommen. Of ik net als vorig jaar de vijftig kilometer haal valt te bezien, maar ik probeer het wel.

Eenmaal weer opgedroogd en in gewone kleding gaan we terug naar Whole Foods om avondeten te kopen. Nu Saskia er is willen we grillen zodat zij ook haar veganistische burgers kan eten. Het is ook erg lekker weer om buiten te eten met nog steeds geen heel erge luchtvochtigheid (dat gaat de komende dagen helaas veranderen).

Rick grilt onze steaks en Saskia's Engine 2 veganistische burger bekwaam. Daarbij hebben we ook gegrilde paarse asperges en een pittige broccoli en rode paprika salade van Whole Foods. Het smaakt allemaal zeer goed en lekker zomers!

Na het eten blijven we nog een tijdje kletsen op het deck. Saskia is klaar met twee van haar zomerklassen, maar is niet blij met een van de professoren. Die heeft haar een lager cijfer gegeven dan verdiend. Ik ben trots te zien dat ze voor zichzelf opkomt en hem een heel nette e-mail heeft gestuurd om dat cijfer aan te vechten.

Zondag 

Voor de verandering schijnt de zon vanochtend niet de kamer binnen. Dat betekent niet dat het niet warm zal worden. Het zal 32 bewolkte heel vochtige graden worden vandaag.

Ons kan dat niet zoveel schelen want we zijn van plan om naar IKEA te gaan om spullen voor Saskia's appartement te kopen. Eerst halen we ontbijt in Vienna, voor mij nitro brew en de "power" sandwich (Orion profiteert van het brood dat ik niet eet) van Panera. Saskia kiest een acai bowl en een soya latte van haar favoriete café.

Als Rick zijn dieet ontbijt opheeft gaan we op pad. Zonder verkeer is het vijfentwintig minuten rijden naar de dichtstbijzijnde IKEA. Natuurlijk is er in dit gebied vrijwel altijd verkeer, maar het valt vandaag mee. Na iets meer dan een half uur parkeren we de van.

Saskia heeft een lijstje van dingen, die ze wil kopen, maar niets mag groter zijn dan wat zij in haar auto kan vervoeren. Het worden dus voornamelijk huishoudelijke dingen en handige opbergdingen.
Deze print vind ik wel erg leuk, maar geen idee waar we hem zouden ophangen

Eigenlijk had ze ook een bureau stoel gewild en een paar lampen, maar ze vindt niets van haar gading in die afdelingen. Als laatste nemen we een groot beige kleed voor op de vloer in haar slaapkamer mee. Verder vindt Saskia het bureau dat ze graag wil, een boekenkast en een spiegel.

Die laatsten gaan we opzoeken in het meubelen gedeelte, maar al gauw blijkt dat het bureau en de boekenkast veel te zwaar zijn voor Saskia om alleen naar haar appartement te slepen. De spiegel is bovendien uitverkocht in het wit. We besluiten die spullen dus online te bestellen en te laten bezorgen.

Eigenlijk maakte ik me een beetje zorgen om de tijd, want Rick moet vanmiddag op reis. IKEA duurt altijd veel langer dan gedacht. Maar in de winkel nog krijgt Rick bericht van United dat zijn vlucht vertraagd is. Die vertraging wordt naarmate de middag vordert steeds langer.

Thuis halen we salades van Panera, voor mij met kip, spinazie en andere groentes. Op het deck eten we gezellig een late lunch. Dan gaat Saskia inpakken en een uurtje later vertrekt zij weer naar Richmond met haar katten, schone was en een heel stel nieuwe dingen van IKEA.

Inmiddels is Rick in een lichte staat van paniek want zijn vlucht van 17:05 gaat nu pas om 21:30 en dat betekent dat hij zijn aansluiting in Denver zal missen. Met mijn reisagentenoog probeer ik een oplossing te vinden, maar de enige is een overnachting in Denver en dan een vlucht naar Pasco, Washington die pas om een uur morgenmiddag aan zal komen. Rick zal dus te laat zijn voor zijn presentatie.

Duidelijk is er heel slecht weer geweest rond New York en New Jersey want daar kwam Ricks vliegtuig oorspronkelijk vandaan. Dat vertrok met 5,5 uur (wat ongehoord is voor een binnenlandse vlucht) vertraging vanuit Newark naar Orlando en ook daar liep het nog wat vertraging op omdat er een bemanningswisseling moest plaatsvinden.

Eindelijk heeft Rick ook een United agent aan de telefoon en die beaamt wat ik vond. Er is nog een zitplaats over op de vlucht van Denver naar Pasco morgenochtend! Die boekt Rick en dan ook maar meteen een hotel op het vliegveld van Denver voor vannacht.
Orion jaagt intussen de eekhoorns van de hordeur

Voordeel van deze vertraging is wel dat we gezellig samen kunnen gaan eten. Als ik alleen was geweest was ik naar Viet Aroma gegaan en dat vindt Rick ook prima. Ik bestel mijn gewoonlijke "Fantastic Four", kleine spiesjes varkensvlees, biefstuk, kip en garnalen met groentes, die je in rijstpapier wikkelt. Het is zondagavond, dus die rijstpapier koolhydraten mogen even.
Die ronde dingen zijn het rijstpapier wat ik in heet water zacht moet maken

Rick heeft een garnalengerecht zonder de vullende rijst en ik denk dat hij daarna flinke trek blijft houden. Hij lette nooit op zijn portiegroottes dus dit is een hele verandering voor hem. Gelukkig heeft hij een proteine reep mee als hij onderweg trek krijgt.

Rond half acht neem ik tot dinsdagmiddag afscheid van Rick. Hopelijk komt hij straks goed weg, want dit is natuurlijk veel meer stress dan nodig voor hem. Gelukkig is hij niet de enige daar en collega's hebben al geschreven dat ze alles gaande zullen houden tot Rick er is. Ik hoop dat hij straks belt dat hij in het vliegtuig zit!

Vanmiddag kwamen ook mijn nieuwe Fitflops aan. Ik heb twee paar gekocht. Mijn blauwe paar, waar ik talloze rondleidingen op liep, geeft geen steun meer. Gevolg is veel pijn aan mijn voeten. Het nieuwe paar, bruine glitters dit keer, voelt zoveel beter!

Ook heb ik een paar "rose gold" bling Fitflops besteld. Die wil ik 's avonds tijdens de bruiloft dragen als feestelijke, maar comfortabele schoenen. Mijn officiele schoenen gaan gegarandeerd pijn doen, want ik ben niet gewend op welk hakje dan ook te lopen.

Zo ben ik een paar nachten alleen met mijn drie viervoeters. Ik bedenk me hoe saai het nu zou zijn zonder huisdieren. Alle kinderen uit huis en hun eigen levens en Rick op reis. Ik ben dolblij met hun gezelschap en Orion is echt mijn vriendje, die lief naast me ligt te slapen, maar niet heus! Hij gedraagt zich als een peuter, die gewoon niet rustig wil worden. Dit gebeurt zo vaak als Rick op reis is, alsof Orion ook wat uit zijn element is.

6 reacties:

Anja L. zei

Wat een bliksembezoek van Saskia. Die poster van Amsterdam was er ook van Amersfoort maar helaas is hij veel te groot voor in huis. Op kantoor past het wel op een muur.
Zo'n shake zou ik 's ochtends echt niet wegkrijgen hoor. Yoghurt met vruchten en wat cruesli of muelsi gaat wel.
Zou Orion jouw onrust voelen en daar op reageren?
Fijne maandag!

Sylvia zei

wat ik altijd doe bij te zware dozen van Ikea (die wel in mijn auto passen): de doos openmaken en plank voor plank naar binnen sjouwen. Idem bij naar boven brengen, ik heb een hele smalle trap, een pakket van Ikea past vaak al niet. Dan maar in etappes.

Anoniem zei

De fitflops zijn hartstikke leuk! En slim dat je ze als reserve hebt voor de bruiloft. Maar kun je daar een rondleiding mee doen? Ik zou willen dat dat mij lukt, als ik veel moet lopen gaat dat alleen op sneakers met steunzolen erin :-/
Lian

Marion2 zei

Gezellig dat Saskia langskwam! En wat een stress voor Rick.
Reizen is vaak erg frustrerend, vind ik.

Door jou heb ik ook een tijdje geleden ook een paar FitFlops besteld.
Ze lopen fantastisch! Misschien moet ik ook voor een paar slippers
gaan, want als ze je er een hele rondleiding op kunt lopen...
Ik vind ze er leuk uitzien. Nu heb ik Birkenstocks, lopen ook lekker,
maar niet geschikt voor enorme afstanden (vind ik).

Anja zei

Wij eten ook regelmatig biefstuk, kip en garnalen met groentes, die je in rijstpapier wikkelt.....zo lekker!!
Leuke FitFlops heb je besteld.

Petra zei

@Anja - Oh, van Amersfoort zou nog leuker zijn, daar heb ik tenslotte middelbare school gedaan. Ik denk dat Orion Rick mist dan. Hij is altijd super rustig als we alle twee thuis zijn.

@Sylvia - Dat was Ricks idee, maar als je Saskia ziet zijn zelfs de aparte planken nog te zwaar voor haar. Vooral van het bureau, dus we kunnen beter alles laten bezorgen.

@Lian - Ja, ik heb er vandaag ook op gelopen mijn voeten deden weinig pijn. Alleen heb ik wel een kleine blaar op mijn wreef omdat ze net iets anders passen dan mijn vorige paar.

@Marion - Ze zien er inderdaad leuk uit en het is alsof ik op een kussen loop.

@Anja - Rijstpapier maakt het zo lekker Aziatisch