Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 02, 2018

Dag 2 Bruiloft reis: De rehearsal en het rehearsal dinner

Rick en ik staan vroeg op en gaan in het hotel restaurant ontbijt eten. Daar is een buffet, maar het meeste daarvan past niet in ons dieet. Aangezien we de komende dagen vast veel zullen zondigen bestellen we een omelet (voor mij eiwit) met allerlei groentes.

Dan gaat Rick naar Kevins ouders' huis en Katja en Kevins nieuwe huis. Bij dat laatste brengt hij ons huwelijkscadeau, een enorme televisie. Daarna wordt de van volgeladen met allerlei versieringen e.d. voor de bruiloft.

Intussen zijn Kai en ik naar de fitness kamer gegaan en doen daar een uur cardio en gewichten. Daarna gaan we buiten in de schaduw op een gerieflijke bank met allemaal kussens zitten lezen. Tegen lunchtijd gaan we naar het hotel restaurant waar Kai een po boy eet en ik een salade met verse krab.


Saskia is dan ook net gearriveerd en zij en ik gaan meteen door naar de Beach Waves salon waar we onze nagels gaan laten doen en Katja en ik ook ons haar. Katja, Jess en Gabbi, twee van haar vijf bruidsmeisjes, zijn er al en we krijgen meteen een glas champagne in handen gedrukt.

Omdat ik graag dezelfde soort glitters op mijn nagels wil als ik bij mijn eigen salon krijg heb ik daar drie verschillende kleuren van meegenomen. De keuze valt op goudkleurige glitter met verschillend gekleurde glitters er doorheen gemixt.

Amy vindt mijn nagels wel heel kort en vraagt of ik acryl nagels wil. Die heb ik al sinds mijn eigen bruiloft niet meer gehad en dat lijkt me weleens leuk. Katja besluit hetzelfde, maar zij wil een "Franse manicure", roze nagels met witte randjes. Ik krijg dezelfde glitters op mijn teennagels en Katja turquoise. Saskia heeft een mint kleur gekozen.
Als de nagels klaar zijn wordt Katja's haar gedaan door Billy en mijn haar door Lois. Lois wast en foehnt mijn haar en doet er dan losse krullen in. Het staat heel erg leuk, maar ondanks de vele hairspray waait het merendeel er meteen weer uit door de harde wind. Ik besluit onmiddellijk mijn haar morgen op te laten steken.
Dat gekrulde duurde niet lang, helaas

Het loopt inmiddels tegen vijven dus we rijden meteen door naar de Mallard Island Yacht Club waar de bruiloft morgen zal worden gehouden. De anderen zijn er al en we beginnen meteen aan de "rehearsal".

Danielle, die de bruiloft in goede banen zal leiden, vertelt ons waar we moeten gaan en staan. Rick en ik geven Katja met zijn tween aan Kevin en ik moet Katja daarvoor een zoen geven. Die draait haar hoofd alleen telkens weg want ze wil geen lippenstift op haar wang, Morgen dus maar vragen om lippenstift, die niet afgeeft, anders is het geen gezicht!
Morgen allemaal in vol ornaat

Het is wel even emotioneel als Katja en Kevin alvast bruidspaar spelen. Morgen is het dus in het echt! Danielle is kordaat en snel dus lang duurt het allemaal niet.

Gelukkig maar want het loopt al tegen zessen als we terug in het hotel zijn. Inmiddels zijn er al allemaal bekenden aangekomen, die ik zou moeten begroeten, maar ik ben nog niet verkleed. Ik haast me dus naar de kamer en doe mijn jurk aan en verander mijn schoenen.

Dan is het tijd voor het rehearsal dinner. Ook dit kreeg het bruidspaar als compensatie voor het moeten veranderen van locatie en datum voor hun bruiloft. Katja en Kevin mochten voor dit diner iedereen van buiten de staat uitnodigen. Ik denk niet dat ze verwacht hadden dat er dan meer dan zeventig mensen zouden komen!



Het buffet heeft een Hawaiiaans thema en veel mensen dragen iets met bloemen. Het wordt heel gezellig en voor het eerst in 25 jaar zijn mijn ouders, broers, zus en ik weer bij elkaar. Ook is dit voor het eerst dat al Katja's neefjes en nichtjes van mijn kant bij elkaar zijn.
Saskia, Kai en Athena

Met mijn broers en schoonzus Ana Maria

Mijn broers, zus en ik voor het eerst in 25 jaar weer samen!

Met mijn zus en moeder

Laatste avond als alleenstaanden

Het eten is lekker en de sfeer zeer vrolijk. Voor we het weten is het negen uur en het diner afgelopen. We kletsen nog wat na, maar gaan tegen tienen doodmoe naar boven. We willen natuurlijk wel uitgerust zijn voor de grote dag!!

7 reacties:

Marieke zei

Leuk om zo de voorbereidingen mee te kunnen lezen! Grappig ook om de verschillen te zien tussen een Amerikaanse en Nederlandse bruiloft. Hoewel in Nederland dingen ook wel veranderen en veel mensen een heel persoonlijk tintje aan hun bruiloft geven, komt een rehearsal compleet met diner hier volgens mij maar weinig voor.

Anja L. zei

Leuk dat je zo'n uitgebreid verslag maakt. Ik ga er eens even voor zitten.
Ik snap dat hele 'rehearsal' gedoe niet zo, voor mij is het gewoon extra geld dat je kwijt bent (maar dat is mijn Nederlandse instelling hoor :-), geen kritiek).
Leuke foto's van jij met je broers en zussen.

Sophie zei

Leuk! Helemaal klaar voor de grote dag!

Hester zei

Wat ontzettend leuk om dit allemaal mee te kunnen lezen! Katja straalt al helemaal op deze foto's, zo leuk om te zien! Wat leuk dat er van een Amerikaanse bruiloft een heel feestweekend gemaakt wordt met zo'n rehearsal dinner enzo. Ontzettend gezellig! Nu snel de blog van de grote dag lezen!

anne-marie langens zei

ik vind het ook ontzettend leuk dat we het zo mee mogen maken. Het is toch heel anders dan in nederland. Wel ontzettend veel voorpret zo met de rehearsel dinner en zo.

Eveline zei

Leuk om te lezen. Het was een super locatie.

Petra zei

@Anja - Gewoonlijk wordt de rehearsal dinner door de ouders van de bruidegom betaald en is het veel kleiner dan deze. Deze werd betaald door de eigenaar van de locatie waar Katja en Kevin eerst zouden trouwen.