Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 03, 2018

Dag 3 Bruiloftreis: De Grote Dag!

Alweer zijn we vroeg uit de veren en Rick vertrekt meteen met Saskia naar de Shop Rite om snacks en drankjes te kopen voor de bruidssuite. Zo kunnen Katja, de bruidsmeisjes en ik daar onze lunch mee doen.

Kai en ik eten weer ontbijt in het hotel, voor mij hetzelfde als gisteren. Intussen is Rick ook terug en we checken uit. Saskia rijdt achter ons aan en wij gaan bij de Mallard Yacht Club meteen naar de bruidssuite waar de dames, die onze make up en haar gaan doen, al op ons wachten.

De Virginia Tech vlag en piratenvlag wapperen vrolijk aan de mast

Rick sleept alles naar binnen en doet het eten in het keukentje en in de ijskast. Deze suite is gewoon een flink appartement! Je kunt elkaar erin kwijtraken!

Jenny doet mijn make up en ik vraag om op goudkleurig gebaseerde oogschaduw en warm rode lippenstift. Zij airbrusht de make up op mijn gezicht wat heel mooi staat en niet door transpiratie gaat druipen of zo.

Na een uurtje ben ik klaar met mijn make up en roept Sue mij om mijn haar te doen. Er zijn vier haar en make up dames en wij worden om de beurt geroepen. De een krijgt haar haar als eerste gedaan, de ander de make up eerst.

Voor mijn haar is Sue het helemaal met me eens dat het opgestoken moet worden en dan nog heel wat haar spray nodig heeft. Een uurtje later herken ik mezelf bijna niet meer terug zo mooi is het allemaal gedaan! Achter in mijn haar steekt Sue nog een paar zeesterren speldjes en dan ben ik helemaal klaar.


Intussen wordt er hard aan Katja gewerkt. Ik besluit foto's te nemen van de suite, de jurk, de boeketten, de bruidsmeisjes (die allemaal dezelfde kimono aanhebben, die Katja hen gisteren in hun tas met cadeautjes gaf) en meer.
 
 
 
We snacken wat en drinken champagne. De tijd vliegt gewoon! Voor de fotografen komen ga ik nog even naar beneden om met Rick te overleggen wat zijn schema is. Kai is er intussen ook en komt vragen waar zijn overhemd is.

Oeps! Dat blijkt op de een of andere manier niet meegekomen te zijn! Paniek, want een t-shirt staat natuurlijk niet bij een pak met das. Gelukkig vinden ze een Kohls waar Kai een nieuw overhemd koopt.

Inmiddels zijn de fotografen, de video filmers en de bloemenmeisjes aangekomen. Ook de twee kleine meisjes krijgen een zelfde kimono als de bruidsmeisjes. Er volgen tientallen foto's en in allerlei posities en de tijd vliegt voorbij!
 
 

 
Saskia, de maid of honor maakt Katja op
 
Voor we het weten moet Katja echt haar jurk aan gaan trekken, maar de bruidsmeisjes en ik zijn zelfs nog niet verkleed. Ik heb bovendien hulp nodig met het corset in mijn jurk en Jess en Alissa snoeren me samen flink in. Net op tijd ben ik klaar want ik ben weer nodig voor foto's waarin ik Katja "help" met zich te kleden.
 
Als ze helemaal klaar is met sluier en al wordt Rick geroepen voor een eerste blik op zijn dochter als bruid. Dat wordt natuurlijk een emotioneel moment wat ook weer van alle kanten op de gevoelige plaat wordt vastgelegd.

Daarna mogen Grandpa en Kai komen kijken en dan moeten we naar beneden voor de "first look". Kevin gaat Katja voor het eerst zien op het dok voor het gebouw. Iedereen gaat gauw naar het balkon op de eerste verdieping om daarnaar te kijken.

Katja had gisteren gezegd dat mijn ouders er om drie uur moesten zijn voor foto's en het is zo uitgelopen dat het al tegen vieren loopt. Ik had geen gelegenheid om ze te gaan zeggen dat het later zou worden dus haast me naar beneden om ze op te halen.

Nog net op tijd zien we Kevin zich omdraaien om zijn mooie bruid te bewonderen. Kevin draagt als bruidegom een lichtgrijs pak met een das met turquoise erin. Het thema van de bruiloft is Zee Glas en dat zie je overal terugkomen. Alles is werkelijk tot in de puntjes versierd!

Veel tijd om dat te bewonderen hebben we niet want we worden de tuin in geroepen voor foto's met de ouders en grootouders. Kevin heeft geen grootouders meer dus het zijn mijn ouders en de vader van Rick met zijn vriendin Carol.

Daarna worden er nog een aantal foto's met de broers en zussen en in Kevins geval ook schoonzussen en zwager en nichtjes. De fotografe is zeer enthousiast en het zal moeilijk kiezen worden uit de leukste foto's!

Voor de gasten bij de Holiday Inn en de Drifting Sands had Kevins vader een busje geregeld, maar we krijgen van alle kanten berichten dat die bus maar niet komt. Gelukkig nemen mijn broers en zus en familie en anderen van onze kant waaronder Annette op tijd hun auto, maar familie van Kevin komt te laat voor de ceremonie. Kevins vader is terecht razend op het busbedrijf, zij reageerden ook zo onbeschoft dat hij een kort geding tegen ze gaat aanspannen.

Door dit alles begint de ceremonie tien minuten later dan het schema. Danielle legt uit dat ze echt niet langer kan uitstellen want dan loopt de rest van de avond in de soep. Voor die 145 mensen moet gekookt worden en dat is al in volle gang.

Katja, de bruidsmeisjes, bloemenmeisjes en Rick en ik moeten ons bovenaan de trap opstellen. Dan stuurt Danielle een voor een de bruidsmeisjes naar beneden en dan de bloemenmeisjes, die 2 en 5 zijn en het schattig doen (hoor ik later).

Saskia en Leah hebben een speciale status en zijn "maids of honor", de belangrijkste bruidsmeisjes. Saskia is ook Katja's getuige en ondertekende al eerder de huwelijksakte. Leah gaat eerst de trap af en dan Saskia als laatste voor de bruid en haar ouders.

Als wij onderaan de trap zijn begint de muziek waarmee Katja door de kapel naar Kevin zal lopen. Zij heeft daar "Here Comes The Sun" voor gekozen, heel mooi. Langzaam lopen we gedrieen, Rick aan Katja's rechterkant en ik aan haar linkerkant, de loper af.
 


Veel mensen zeiden dat zij het even te kwaad hadden toen zij ons drieen zo zagen. Gek genoeg had ik daar geen last van terwijl ik dat gisteren vreesde van wel. Captain Bill, die in het dagelijks leven een veerboot kapitein is, zal het huwelijk voltrekken. Hij is gekleed in zijn uniform wat dus helemaal past bij een bruiloft aan het water.


Als de muziek klaar is vraagt Captain Bill "Who gives away this bride?" en Rick en ik antwoorden "We do". Ik heb niet afgevende lippenstift op dus ik geef Katja een zoen en Kevin een hand en ga dan zitten.

Op mijn stoel ligt een roos en omdat ik die eerst op moet pakken zie ik niet hoe Rick Katja's hand in die van Kevin legt. Daar was Rick wat onzeker over want hij moest Kevins hand schudden dan Katja's hand pakken en in die van Kevin leggen. Het moet goed gegaan zijn want Rick komt naast me zitten.

Captain Bill stelt Katja en Kevin voor als bruid en bruidegom en zegt dan het traditionele "Als iemand bezwaar heeft tegen dit huwelijk "speak now or forever hold your peace"". Kevin kijkt streng naar de aanwezigen en gelukkig zegt niemand iets.

Dan geeft Captain Bill een humoristische toespraak met een serieuze ondertoon. Intussen lachen Katja en Kevin zoveel dat ik er eerder vrolijk dan emotioneel van word. Ze zijn duidelijk zo blij dat dit moment er eindelijk is!

Na zijn toespraak vraagt Captain Bill aan Kai om zijn stukje voor te lezen. Katja heeft hem een verhaaltje over de Dinosaurus en de Lieftallige Dinosaurus gestuurd. Kai doet het heel leuk, hij introduceert zichzelf, leest dan en feliciteert het bruidspaar als hij klaar is.

Kevins zus Stacey heeft ook een verhaaltje te lezen en dan is het tijd voor de huwelijksvoltrekking. De ringen komen tevoorschijn en Kevin begint met het herhalen van de belofte, die Captain Bill hem voorleest. Zijn "I do" op de vraag of hij Katja aanneemt als zijn "lawfully wedded wife" is luid en duidelijk.

Hij schuift de trouwing aan Katja's hand (zoals vrijwel alle Amerikaanse vrouwen heeft zij nu twee ringen aan haar linkerhand) en dan herhaalt Katja de belofte, die Captain Bill haar voorleest. Het is de traditionele, die eindigt in till death do us part.  Ook Katja's "I do!" komt er enthousiast uit.

Als zij Kevins ring aan zijn hand heeft geschoven roept Captain Bill Kevins moeder en mij naar voren met onze rozen. Daar hoort een heel verhaal bij over rode rozen en liefde en hoe er ieder jaar een roos bij moet komen. En als er moeilijke tijden zijn moet het bruidspaar naar die rozen kijken om ze aan hun liefde voor elkaar te herinneren.

Ik geef mijn roos aan Katja en Kevins moeder die van haar aan Kevin. Dan geeft het bruidspaar elkaar hun roos en die rozen moeten nu gedroogd worden en op een speciale plek in hun huis gehangen worden.

Dan zijn de vaders aan de beurt. Zij hebben ieder een cylinder met een verschillende kleur zand. Die gieten ze in een grotere cylinder en zo komen de twee families bijeen als een. Beiden mooie gebaren, die ook een herinnering aan deze dag zullen zijn voor Katja en Kevin.

Nu eindigt Captain Bill met het voorstellen van het paar als Mr. and Mrs. Ayles en het traditionele "You may kiss the bride". Nou dat laat Kevin zich geen tweede keer zeggen! Stralend verlaat het paar daarna de kapel en wij volgen allemaal gedisciplineerd. Bruidsmeisjes en -jonkers arm in arm, dan Rick en ik en Kevins ouders en vervolgens de rest van de gasten.
Blije ouders nu hun dochter getrouwd is met haar grote liefde

Eenmaal weer buiten krijgen we een glas wijn in de hand gedrukt, maar daar drink ik maar een slokje van want het is weer tijd voor foto's. Dit keer van de rest van de familie van het bruidspaar, ooms, tantes, neefjes en nichtjes. Dit zijn zulke bijzondere foto's voor mij want ons allemaal bij elkaar is zeer zeldzaam of in het geval van de neefjes en nichtjes nooit eerder voorgekomen.
Deze foto van de fotograaf ga ik zeker kopen en inlijsten, die van mij is er niet goed genoeg voor

Gelukkig is het cocktail uur nog gaande want mijn maag knort intussen flink. Er zijn allerlei lekkere hapjes, waaronder ook sushi. Die is zo populair dat ik Katja gauw een bordje breng. Maar zij wordt goed verzorgd want  degene, die haar bijstaat, heeft er ook al voor gezorgd dat Katja daarvan voorzien is.

Om zeven uur is het tijd om naar boven te gaan voor het diner. Alleen gaan wij de zaal nog niet in, want we worden eerst voorgesteld. Rick en ik als eersten en daarna Kevins ouders, vervolgens de bruidsmeisjes en -jonkers in dezelfde volgorde als dat ze uit de kapel liepen en natuurlijk als laatste het kersverse echtpaar Katja en Kevin Ayles! We komen allemaal dansend binnen dus erg vrolijk.

Dan is het tijd voor Katja en Kevins eerste dans. Die dansen ze op Kiss Me van Sixpence None the Richer. Vervolgens is het Ricks beurt voor de vader-dochter dans, die ze op You'll Be In My Heart van Phil Collins, dansen. Tijdens hun dans krijg ik het opeens flink te kwaad! Zoveel liefde tussen vader en dochter! Het liedje waar Kevin en zijn moeder op dansen ken ik niet, maar zijn moeder kan haar tranen ook niet inhouden.


Nu de dansen voorbij zijn lopen we naar onze tafels. Katja en Kevin hebben allerlei zeedieren met onze namen en het tafelnummer erop gemaakt. Rick en ik zitten aan de tafel met Ricks familie in het midden van de zaal met direct zicht op de tafel van Katja en Kevin. Zij zitten met zijn tween helemaal vooraan.

De tafel naast ons heeft al mijn neefjes en nichtjes, Saskia, Kaylee, Kai en Annette (die per ongeluk aan die tafel werd gezet, maar zich goed vermaakte met de jongeren). Mijn ouders, broers en zus en schoonzussen en zwager zitten ook vlakbij het bruidspaar. Katja's gasten zitten aan een kant en Kevins aan de andere kant van de zaal.

Voor het eten vraagt de DJ eerst Leah en Nolan, de maid of honor en best man, naar voren voor hun toast aan het bruidspaar. Leah is Katja's oudste vriendin en zij heeft een heel leuke toast met allerlei jeugdherinneringen. Nolan heeft Kevin bij Virginia Tech leren kennen en heeft het dus voornamelijk over hun studententijd.

Dan vraagt Nick, de DJ, Rick naar voren om zijn speech te geven. Ook die is weer heel emotioneel en ik zie mensen hun ogen deppen. Als Rick uitgepraat is is het tijd om het ABC wat wij samen geschreven hebben op te lezen.

Dit is geheel onbekend bij de Amerikaanse kant van de gasten en wordt heel goed ontvangen. Voor Katja en Kevin is het een grote verrassing en ze luisteren aandachtig. Na afloop geef ik Katja de papyrus "rol" om te houden en wellicht in hun nieuwe huis te hangen.
 

Nu is het tijd voor de salade, die al op ons bord stond. Ik eet er niet veel van want zoals gewoonlijk is er veel te veel dressing en daar houd ik niet van. Het hoofdgerecht is wel heel lekker! Ik heb de zalm, die perfect bereid is, ongewoon voor bruiloften wanneer die vaak droog is. Rick vindt zijn filet mignon ook heel smakelijk.
Er is ook een fototentje waar je drie gekke foto's kunt laten maken, die komen ook in een album voor Katja en Kevin terecht (Rick is veel beter met gekke foto's dan ik)

Intussen wordt er heel wat gedanst en gepraat en de tijd vliegt voorbij. Voor we het weten is het tijd om de bruidstaart aan te snijden. Ook deze kregen ze voor het veranderen van hun datum en locatie en van Carlo's Bakery nog wel.

Hij is dan ook prachtig! Zo mooi, dat Buddy Valastro, de "Cake Boss" zelf, hem op zijn Facebook en Instagram zette. Vele duizenden mensen hebben dus de foto van Katja en Kevins taart gezien. Erg leuk! Hij smaakt ook nog eens erg lekker, hoewel ik slechts proef want taart is me eigenlijk te zoet.

Katja en Kevin hebben nog twee tradities te vervullen. Ze gaan naar boven en van een balkon gooit Katja eerst een (van stof gemaakt, niet haar echte) boeket naar de alleenstaande vrouwen op de dansvloer. Ik ken degene, die het vangt, niet, maar volgens de traditie zou zij nu als volgende moeten trouwen.

Kevin volgt met een kousenband. Alweer een andere, dan die Katja heeft, want die heeft mijn grootmoeder nog gemaakt en droeg ik tijdens onze bruiloft. Katja had hem niet aan want met de hitte bleef hij niet zitten. Kevin schiet het ding in de menigte beschikbare mannen en ook die wordt door een bekende van hem gevangen.

Dan is het alweer bijna elf uur en tijd voor de laatste dans. Als die klaar is verplaatst het feest zich naar de "after party" beneden. Veel mensen snappen niet helemaal wat de bedoeling is en als het bruidspaar maar niet komt vertrekken er een heel aantal.

Rick, die zich wel een beetje te goed vermaakt heeft vanavond met zijn meegebrachte Belgische biertjes, Annette en ik wachten nog even. Er worden pizza's bezorgd en dan komen Katja en Kevin aan in hun gewone kleding.

We blijven nog even kletsen en eten wat pizza en dan gaan we rond middernacht naar boven. Wij hebben een van de tien kamers in de Mallard Yacht Club gekregen voor vannacht. Er is een heerlijk king bed en we liggen er zo snel mogelijk in, moe van de emotionele, maar sprookjesachtig mooie dag!

PS: Natuurlijk zijn er veel meer foto's op Facebook. Als je die wilt zien de komende weken bevriend mij dan. Ook vind ik reacties natuurlijk heel erg leuk! Ik hoop dat jullie een beetje meegenoten hebben van deze bijzondere dag in ons leven.

53 reacties:

Becs zei

Wow! Wat een geweldige dag en wat een beschrijving. Alsof we er allemaal een beetje bij waren. Iedereen zag er ook zo mooi uit, maar vooral Katja straalde. Hartelijk gefeliciteerd met het huwelijk van jullie dochter!

Irene zei

Dankjewel voor het delen van deze bijzondere dag!

Gerda Heek zei

Geweldig verslag Petra! Wat fijn dat wij ook mee kunnen genieten. Gefeliciteerd.

Pascale zei

Mooi om na alle foto's nu ook het verslag te lezen. Het is voor jullie allemaal een onvergetelijke dag geworden! Wat een stralend en gelukkig stel waren Katja en Kevin op deze bijzondere dag. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Anoniem zei

Leuk dat je deze bijzondere dag met ons deelde.
Van harte gefeliciteerd!!

Jort & Suus - On the road zei

Wat een prachtige en bijzondere dag Petra. Eentje om nog lang van na te genieten. Leuk om alle tradities ook te horen. Dat is toch heel anders dan hier. Wat zullen jullie trots zijn. Van harte gefeliciteerd!

Sonja zei

Wat een fantastische dag en wat is hier goed tot in detail over nagedacht. Het resultaat is de perfecte wedding. Wat zien jullie er allemaal mooi uit. Katja is een prachtige bruid. Dankjewel, ik heb genoten van je uitgebreide verslag en mooie foto's deze stijlvolle bruiloft!

Anoniem zei

Beste Petra,
Hartelijk gefeliciteerd met het huwelijk van Katja en Kevin.
Jouw beschrijving van het huwelijk lijkt wel op een sprookje.
Je schrijft dat Katja nu 2 ringen heeft aan haar linker hand gelijk praktisch alle Amerikaanse vrouwen: een verlovingsring en een trouwring? Zijn die ringen dan aan 1 vinger of aan 2 vingers. Je gaat nog wel een foto laten zien van die ringen.
Blij te lezen dat jouw ouders toch hebben deelgenomen aan het huwelijk van hun oudste kleinkind en de verstandhouding nu beter is tussen jullie?
Groeten van Hilde uit B.

Anoniem zei

Zo leuk allemaal! Proficiat voor Katja en Kevin!

Ik heb een FB request gestuurd.

- Emma (SF East Bay)

Petr@ zei

Wat een prachtige dag en wat zag iedereen er mooi uit!
Door je verhalen en foto's was het net of ik er een beetje bij was.
Bijzonder dat je na zoveel jaar je familie compleet bij elkaar had.
Nog lekker nagenieten de komende tijd.

Gabriëlle zei

Heerlijke manier om mijn werkdag mee te beginnen! Een prachtige en emotionele dag geweest lees ik en wat mooi dat wij een klein beetje om het hoekje mee hebben mogen gluren. Dank je wel.

Karla zei

Wauw, wat een happening zeg, wat komt er veel bij kijken bij zo'n bruiloft. Hele mooie foto's en erg leuk om te lezen. Ik wens het bruidspaar veel geluk!!

Anoniem zei

Hallo Petra, van harte gefeliciteerd! Het lijkt me een prachtige dag/dagen geweest. Veel geluk voor Katja en Kevin. Groetjes, Floor

Jolanda zei

Wat een heerlijke bruidsstory. Wat zullen jullie genoten hebben en dat in de toekomst nog vele malen doen met de foto's en de verhalen. Al met al een hele organisatie maar zo mooi!!

Anoniem zei

Hartelijk dank dat je deze bijzondere dag met ons hebt gedeeld. Ik wens het bruidspaar maar jullie natuurlijk ook van harte geluk. Ineens een zoon erbij! En wat bijzonder dat je zus en beide broers (met aanhang) aanwezig waren!

Groetjes Marja

Sandrah zei

Wat een fantastisch mooie dagen hebben jullie achter de rug en wat zullen jullie genoten hebben! Heel bijzonder al die tradities. Veel geluk voor het bruidspaar.

Sandra

Marieke zei

Wat een schitterende dag! Iedereen ziet er stralend uit op de foto’s en alles tot in de puntjes verzorgd. Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je nog vaak aan deze mooie dag mag terug denken!

Saskia zei

Wat een ontzettend mooie dag, leuk om zo mee te kunnen beleven.

Wilma R zei

Wat leuk dat je deze prachtige dag met ons hebt willen delen....wat een geweldige dag is dit voor jullie allemaal geweest...ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van de mooie foto’s waar de liefde vanaf spat.....nogmaals gefeliciteerd met het huwelijk van Katja en Kevin...

Marion2 zei

Wat een geweldig verslag van een meer dan fantastische dag!
Zo mooi en ontroerend allemaal. Wat zullen jullie trots zijn
geweest. Van harte gefeliciteerd!!!

Hier kunnen jullie nog lang met heel veel vreugde aan
terugdenken. Wat zat je haar prachtig, trouwens.

Anja L. zei

Ik had de foto's al op Facebook gezien maar wat een mooie en emotionele dag was het. Het verhaal dat Kai moest voorlezen vond ik erg mooi. De taart zag er natuurlijk geweldig uit, en wat leuk dat Buddy hem ook op zijn pagina had gepost!
Wat een prachtige omgeving om te trouwen zeg! Echt een dag met een gouden randje.
Nu bijkomen van alle stress rondom het huwelijk.

Nel zei

Petra en Rick, van harte gefeliciteerd met het huwelijk van jullie Katja met haar Kevin. Wat een geweldig sprookjeshuwelijk was het. Ik heb genoten van alle foto's en je verslag. Ik hoop dat jullie met het hele gezin deze dag nog vele jaren mogen vieren. Wat zag iedereen er super uit en wat was alles tot in de puntje georganiseerd. Zo heb ik dit nog nooit mogen meemaken, ook niet bij onze eigen kinderen....

De locatie was in één woord geweldig, zo mooi daar mogen veel mensen alleen maar van dromen. Fijn dat het weer geen roet in het eten heeft gegooid.

Jullie mogen trots zijn !! ook alle familie die er was bracht alleen maar extra vreugde. Ook Katja's oma en opa waren er, als ik alles zo lees waren er geen "interne" familieproblemen, maar ik kan natuurlijk niet in jouw gedachten kijken.

P staat voor Petra, moeder van de bruid en liefste vriendin
R staat voor Rick haar geliefde pappa, met een ontroerende dans
B staat voor bruiloft geweldig van begin tot het einde
S staat voor Saskia, ook zij zag er prachtig uit en wat had ze een plezier
K staat voor Kai, wat een gentleman, ook hij zag er super uit
Z staat voor zee, dat was het bruilofsthema...en wat een geweldig thema als je dit ook nog viert aan het strand
K staat voor Katja en ster van de dag, wat een prachtige en romantische bruid
en natuurlijk ook voor Kevin die mocht er ook zijn
C staat voor complimenten voor de moeder van de bruid, wat zag je er geweldig uit en wat een prachtig kapsel

zomaar wat regeltjes naar aanleiding van jullie prachtige gedicht. Leuk dat iedereen het mooi vond.

Nu maar weer de dagelijkse gang van zaken oppakken. het zal wel even heel raar zijn dat je niks meer hoeft te doen voor de bruiloft en alleen maar hoeft na te genieten.

Fijne dag nog

Sandra zei

Hi Petra,
Heb met heel veel plezier alle voorbereidingen en de dag zelf gevolgd. Zowel op Facebook als hier op je blog. Doordat ik al jaren jouw blog elke dag lees, zijn jullie een beetje bekenden geworden. Daarom is het zo leuk om te zien hoe je kinderen uitvliegen. Heel gaaf dat je dit wilde delen. Ook het verschil met huwelijk in Nederland en in Amerika is grappig om te zien. Ben benieuwd naar de foto's van de fotografe.
De taart van Buddy zag er prachtig uit. Lekker groot en mooi ge-airbrushed. Ik als taarten maakster was hier natuurlijk erg nieuwsgierig naar. Veel mensen bezuinigen op de taart, maar dat hebben Katja en Kevin zeker niet gedaan.
Geniet nog na van deze mooie dagen!

Sophie zei

Wat een prachtige dag en wat bijzonder om mee te mogen maken van de zijlijn. Ik lees en zie een zeeeer trotse moeder van de bruid. Ik maak als bruidsfotografe natuurlijk heel veel bruiloften mee maar het was erg leuk om afgelopen weekend door jouw ogen mee te kijken. Erg bijzonder, je dochter is gewoon een getrouwde vrouw! Ik kon het zelf ook niet droog houden bij het zien van de filmpjes van de first dance en father daughter dance en de foto's dat jullie haar samen down the aisle liepen. Jullie zijn een hecht gezin en dat straalt van alle foto's en verhalen af.
Van harte gefeliciteerd met je prachtige dochter en schoonzoon.

Lydia de Raad zei

Hhahaha nu snap ik dat je zei: we waren maar net op tijd - toen ik de ceremonie om 17.30 zo láát vond! Wat een leuk verslag en wat een fantastisch evenement. Bedankt voor het delen!

Monique zei

Wat een fantastische dagen hebben jullie gehad! Dat wordt lang na genieten, en natuurlijk van harte gefeliciteerd!!!


Groet,
Monique

Hester zei

Ik heb het niet droog gehouden bij het lezen van deze blog. Zo veel emotie. En wat een prachtig en blij bruidspaar! Het geluk spat er vanaf. Wat ontzettend fijn voor Katja dat ze zo’n mooie dag heeft gehad. Het is haar zo gegund. Wat is ze een mooie bruid! Ik ben enorm onder de indruk van alles. Je ziet er echt super mooi uit Petra, echt helemaal perfect! Je haarkleur is ook zo prachtig met dit opgestoken kapsel en die bijpassende speldjes. Echt een zeemeermin idee! Ik vind de foto’s erg origineel. Prachtig die kleurrijke kimonos! Wat speciaal dat Saskia de make-up van haar zus heeft gedaan voor de bruiloft, heel mooi! Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe schoonzoon!

Yvonne en Rob zei

Wow!!! Wat een prachtige dag. Schitterend bruidspaar!! Dit is een dag om nooit meer te vergeten, daar zorgen dan ook de mooie foto's wel voor. Ik denk dat jullie nog vaak terugkijken op deze fantastisch mooie dag!

Anoniem zei

Wat een mooie dag! Schitterende foto's, een geweldig mooi bruidspaar en familie! Wat hebben jullie genoten en wat fijn dat we mee mochten kijken!! Hartelijk Gefeliciteerd!! Gr. Greet

USA2007 zei

Wat een mooie ceremonie. Heel leuk om dat allemaal te lezen. En van harte gefeliciteerd nog met het bruidspaar.

Anoniem zei

Allemachtig, wat een sproojesachtige bruiloft. Perfect georganiseerd en wat zag iedereen er prachtig uit. Hartstikke gefeliciteerd, Petra!

Groetjes,

Liesbeth

Anja zei

Wat een mooie dag(en) en wat zag iedereen er prachtig uit. Gefeliciteerd met het bruidspaar.

Ingrid zei

Wat een geweldig verslag van een prachtige dag, met recht een sprookjes huwelijk!
Dank je wel dat je dit hebt willen delen met ons, ik heb er van genoten!
Liefs,
Ingrid Reijne

Anoniem zei

Wat leuk dat we op deze manier getuige mochten zijn van deze mooie bruiloft. De locatie was schitterend en daar hebben ze reuze mee geboft. Ik wist van het bestaan van een "Rehearsal ". Waarom wordt dit eigenlijk gehouden ?
Een nichtje heeft dit al eens meegemaakt in Boston. Is dit ook een typisch Amerikaanse traditie ? Hier kennen we dat helemaal niet.
Je zag er op de grote dag zelf ook heel mooi uit. Dat opgestoken haar stond je heel goed en om heel eerlijk te zijn vond ik dit mooier dan je haar los. Grappig die polscorsages voor de beide moeders. Katja was prachtig, de bruidsmeisje mooi in hun zee kleuren.
En dan die "Bruidstaart ", raak er niet op uitgekeken zo mooi van kleur en die geweldige decoraties erop. Super en dat van de "Cake Boss "
Zo'n dag ( weekend ) gaat in een roes voorbij en wat fijn dat je broers en zus er ook bij konden zijn. En met je ouders is alles goed verlopen.?
Jullie zullen nog vast lang na genieten. Zeker als je de foto's bekijkt.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Schitterende reportage heb je gemaakt van deze 2 dagen. Ik vond het erg leuk om je beschrijving te lezen van een "Amerikaanse" Bruiloft, veel overeenkomsten maar ook veel verschillen toch. De foto's waren erg mooi en het geluk spatte van de bruid en bruidegom af.
Van harte gefeliciteerd !!

Groetjes !
Caroline

Tineke zei

schitterende bruiloft; deed me weer terug denken aan de huwelijken van onze dochters. Zo bijzonder om mee te maken, wij hadden ook mooi weer; dat maakt het wel af.

Anja zei

Wauw, wat een prachtige sprookjesachtige bruiloft was het! Door je uitgebreide verslag en foto's op Facebook voelt het net alsof we er een beetje bij waren. Wat was alles tot in de puntjes verzorgd en wat straalt iedereen! Heel veel geluk gewenst voor Katja en Kevin!!

Sally zei

Wat een heerlijk verslag van een prachtige dag en mooie bruiloft. Geweldige foto’s en ze stralen zoveel vreugde en liefde uit. Mooi om alles zo mee te mogen maken. Gefeliciteerd!

Anoniem zei


Wat een prachtige dag! en wat geweldig om dit zo dicht bij te maken. Omdat ik al zo lang je blog lees "leef" ik toch een beetje mee met je wel en wee, en dat is een dag als deze natuurlijk wel geweldig. Het klinkt echt alsof het allemaal super is verlopen!

Grts,
Judith

DVDGuy zei

‘Till death do us part’, but if it is real love (and why won’t it be? 🤗), it goes even beyond death 😘. Hope you’ll be very happy Katja and Kevin 💕

Anoniem zei

Wat een geweldig blog van de afgelopen 3 dagen, zo mooi beschreven en geweldige foto's.
Ik kreeg kippenvel bij de foto waar jullie haar weggaven aan Kevin, dat zie je niet vaak. Maar je hebt haar tenslotte ook samen op de wereld gezet, dus dit zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn.
En wat zag iedereen er onvoorstelbaar mooi uit! Vooral het bruidspaar uiteraard.
Heerlijk, bedankt dat we mee mochten genieten.
Jullie kunnen terug kijken op een paar heel bijzonder, mooie dagen, waarbij je sommige details
van je leven niet zult vergeten. Geniet nog lekker na van alle foto's.

Groetjes Wilma Loeffen

Anoniem zei

In één woord: geweldig!

Anoniem zei

Wat een mooie stralende dagen, nu nog nagenieten! Mooi dat er zoveel familie was, iedereen bij elkaar is toch uniek!

Groetjes
Annemiek

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

In één ruk uitgelezen...wat een mooi en ontroerend verslag..dankjewel!

Groetjes, Karin

Anoniem zei

En nu nog lang nagenieten!
Iedereen zag er zo mooi en gelukkig uit.
Echt een sprookjesdag :-)
Lian

Bibi Snelderwaard-Brion zei

Van harte, van harte, wat een geweldige dag! Ik heb erg genoten, moest zelf ook een traantje wegpinken, mooi omschreven allemaal.

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met het huwelijk van Katja en Kevin.
Wat heerlijk om zo uitgebreid mee te kunnen lezen. Elke dag even kijken of er al een blog was, en ja hoor vandaag was het er dan. Lekker op mijn gemak alles gelezen.
Jullie zagen er allemaal heel mooi uit.
En leuk om te lezen en te zien hoe alles op elkaar was afgestemd.
Dank voor het uitgebreide verslag.
Ik stuur ook een Facebook verzoek want ben heel benieuwd naar nog meer foto’s.

Greet(aaforum)

Corry zei

Van harte gefeliciteerd! Wat een prachtige dag en iedereen zag er wel HEEL mooi uit!!!

Petra zei

@Allemaal - Wauw wat een leuke reacties! Hartelijk dank! Een aantal van jullie vroegen over mijn ouders. Dat is redelijk goed gegaan, maar de verstandhouding is verder wat mij betreft niet veranderd. Voor Katja vond ik het belangrijk dat haar grootouders erbij waren dus ik ben vriendelijk en beleefd gebleven.

Charly zei

Wat geweldig leuk om zo mee te mogen kijken bij een echte Americaanse bruiloft. Wat zagen jullie er allemaal prachtig uit! Heel veel geluk gewenst voor Katja & Kevin.

Anoniem zei

Wat een geweldig verslag met mooie foto's van een geweldige sprookjesbruiloft. Zo te lezen en te zien kunnen jullie allemaal hier met een dankbaar gevoel op terugkijken. Het moet een goed gevoel hebben achter gelaten, zo mooi allemaal, mooie mensen, mooi gekleed, mooi weer, mooie locatie, kortom........ prachtig! Het toeval wil dat wij 12 oktober a.s. ook een bruiloft gaan meemaken van een dochter van onze Amerikaanse vrienden, zo leuk om de verschillen te zien van Nederlands/Amerikaanse bruiloften en dat wij het geluk hebben om het mee te kunnen maken! Groetje van Henny Breedijk.

Inge - Jules & Louis zei

Wat een prachtige dag! Jullie zagen er stralend uit! Dankjewel om dit te willen delen Petra!!! Zo te zien hebben jullie ervan genoten, ik wens Katja en Kevin heel veel liefs en geluk toe - wat een mooi koppel! En zo grappig dat Rick zich wat te goed had geamuseerd met Belgisch bier... ;-) Liefs vanuit België, Inge xxx