Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 24, 2018

Dag 1 Orlando: Heenreis en Epcot

Vannacht hoorde ik de regen al roffelen op het dak en als we rond achten opstaan plenst het dan ook. Rick maakt zijn omelet ontbijt en laat Orion uit en dan gaan we in het miserabele weer koffies en ontbijt voor mij halen.

De Starbucks filialen met nitro brew zijn beiden uitverkocht en dus halen we maar koffies in Vienna.  Op mijn Panera app zie ik dat ze mijn favoriete sandwich ook niet hebben. Ik bestel bij Starbucks dus behalve mijn ijskoffie ook weer de egg bites. Rick neemt een warme koffie want het is maar een graad op veertien. Zo herfstachtig opeens, ik ben blij dat we kunnen ontsnappen!

We pakken de laatste spullen in en laten Orion nog even uit. Dan komt om kwart voor elf de taxi voorrijden, die ons binnen het halve uur naar Washington Dulles brengt. Daar checken we onze tassen in bij de Premier balie en sluiten dan aan in de TSA Pre rij.

Die wordt steeds langer, maar je hoeft je schoenen niet uit en je vloeistoffen en laptop niet uit je tas te halen dus de rij gaat snel. We hebben nog genoeg tijd om op ons gemak een salade uit te zoeken voor onze lunch aan boord.

Bij Potbelly vinden we die, al wil ik geen kikkererwten in mijn Mediterranean salade en Rick maakt een heel nieuwe salade voor zichzelf. Dat had ik ook moeten doen want als ik later aan boord begin te eten blijken de kikkererwten onder de kip verborgen te zitten. Maar ach, die zijn makkelijk genoeg aan de kant te schuiven.

De iets meer dan twee uur durende vlucht gaat snel. Ik lees mijn boek en voor ik het weet zetten we de landing in. Voor op schema komen we aan bij de gate. Rick haalt zijn identiteitsbewijs voor de conferentie en intussen zijn de tassen er al. Via Avis Preferred kunnen we ook meteen  de huurauto in en zo rijden we een half uur na onze landing al naar het hotel.

Dat is het Caribe Royale. Een hotel dichtbij Disney World dus perfect voor mij. Voor Rick is het wat minder, want het blijkt redelijk ver van het Convention Center te liggen. Dit was de enige keuze voor Rick dus hopelijk valt het verkeer mee.

Het hotel is wat aan de oude kant, maar onze suite is prima. We hebben zicht op het zwembad en dat ziet er goed uit, maar ik denk niet dat we ons daarin zullen bevinden. Ik heb voor elke dag hier, behalve vrijdagochtend, kaartjes voor Disney World en ben van plan alles uit de parken te halen.

Het is typisch Floridiaans weer, vochtige warmte, maar heerlijk na het sombere Virginia. Na ons opgefrist te hebben rijden we naar Epcot en activeren daar Ricks magicband en mijn nieuw gekochte blauwe magicband.


Eenmaal binnen zien we dat Soarin maar een wachttijd van twintig minuten heeft dus beginnen we daarmee. Ik herinner me dit ritje helemaal niet van twee jaar geleden dus het is als nieuw voor mij. Rick was deze lente nog hier met Saskia, maar zij hebben toen Soarin ook niet gedaan. Het is een prachtige "wereld"vlucht.

Dan gaan we genieten van het Food & Wine Festival. Overal staan standjes van verschillende landen met gerechtjes en drankjes, voornamelijk wijnen. Bij Nieuw Zeeland bestel ik een portie groene mosselen, heerlijk! Rick heeft een lamsvlees gehaktbal met tomaat chutney.

Rick is super blij als hij bij het Belgische standje St Bernardus Abt 12 bier ziet. Dat is zijn absolute favoriet en hij laat zijn dieet er even voor varen. Ik proefde een sauvignon blanc van Nieuw Zeeland en bestel een sake in het Japanse paviljoen.

Bij Spanje zie ik ook heerlijke dingen op het menu. Ik besluit mijn lunch reservering van morgen bij het Japanse restaurant te annuleren. Daarvoor moet ik wel opbellen want het is binnen de 24 uur, gelukkig hoef ik de annuleringskosten niet te betalen van de vriendelijke Disney medewerkster.



In het Mexicaanse paviljoen gaan we het bootritje doen met de Drie Caballeros (waaronder Ricks favoriet, Donald Duck). We hadden nog gehoopt ook Spaceship Earth te kunnen doen, maar daar hebben we geen tijd meer voor.



We hebben gereserveerd bij de San Angel Inn in het Mexicaanse paviljoen en komen er vroeg aan. Volgens de hostess kunnen we meteen aan tafel, maar om de een of andere reden wordt iedereen, die na ons komt meteen naar een tafel gebracht, maar wij niet.

Na een kwartier begin ik me daaraan te ergeren en zeg er wat van. Onze tafel wordt nog schoongemaakt is het antwoord, ja ja. Maar uiteindelijk krijgen we wel een tafel aan de rivier dus leuk uitzicht.

We bestellen onze maaltijd snel, want we hebben fast passes voor Illuminations. Ik heb de chile rilleno en Rick een aantal verschillende Mexicaanse gerechten. Het smaakt allemaal heel goed, maar door het wachten zijn we te laat voor onze fast passes.

We besluiten er niet teveel waarde aan te hechten en vinden gauw een plek om IllumiNations, Reflections of Earth te kijken. Het is weer een prachtige vuurwerkshow en de muziek geeft me altijd een brok in mijn keel. Volgend jaar wordt de show na twintig jaar helaas vervangen door een nieuwe. Wij zullen hem missen, want voor ons hoort hij bij Epcot, we weten eigenlijk niet beter.




Op de terugweg naar het hotel stoppen we nog bij 7 Eleven voor wat drankjes voor vannacht. Dan ontspannen we even in het hotel en gaan dan slapen. Rick moet morgen weer vroeg op.

5 reacties:

Sophie zei

Je notities staan nog onderaan je bericht. Leuk juist om eens te zien haha.
Prachtige vuurwerkshow zeg. En leuk die verschillende landen met lekkere hapjes en drankjes. Staat dat er altijd of was het tijdelijk? Veel plezier in Disney komende dagen!

Tineke zei

Hoe komt het dat Rick zoveel conferenties op zulke leuke locaties heeft ?
Onze dochter heeft een groot water event deze week in Leeuwarden.
We genieten van wat nazomer weer en de tuin die nog steeds heel mooi is.

USA2007 zei

Gaat Rick via de I-4 naar het Convention Center? Bij Caribe Royal vandaan links de World Center Drive op en dan aan het eind links de International Drive op en dan maar steeds rechtdoor tot het convention center is 's morgens met verkeer misschien sneller.

Anja L. zei

Wat hebben jullie nog veel gedaan zeg!
Om je opmerking dat je nog wat drankjes moest halen voor de nacht moest ik even grinniken, wat zijn jullie van plan?
Geniet van vandaag.

Petr@ zei

Je houdt niet van kikkererwten? Ik vind ze heerlijk!!

Fijn dat alles zo vlot ging na landing. Zo heb je toch nog het een en ander kunnen doen in Epcot.