Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 27, 2018

Dag 4 Orlando: Park "hoppen", drie parken op een dag

Rick vertrekt weer om half acht en ik blijf nog ietsje langer liggen, maar sta een minuut of tien later ook op. Ik zou willen dat ik thuis zo makkelijk opstond!

Vandaag ga ik maar Animal Kingdom en heb een reservering voor mijn ontbijt bij het Rainforest Café daar. Ik roep weer een Uber en dit keer komt Maria me halen. Ze vertelt over de vele wegwerkzaamheden waardoor ze een flink stuk om moet rijden. Inderdaad is men overal druk bezig.

Mijn reservering is voor vijf over negen, maar het restaurant is al open als ik er om half negen aankom. Het is het grootste Rainforest Café van allemaal dus er is nog zeker een tafel open voor mij. Ik bestel de eggs Benedict zonder Hollandaise saus, aardappels of toast.

Mijn serveerster Kelly kijkt daar wat vreemd van op, want dan blijven er enkel twee gepocheerde eieren en twee plakjes Canadian bacon over. Dat is toch echt wat ik wil eten en het smaakt me ook nog eens heel goed.

In dit Animal Kingdom park is sinds ik er voor het laatst was een heel nieuw gedeelte geopend gebaseerd op de film Avatar (die ik nu weer wil kijken!). Er zijn daar twee nieuwe attracties, die enorm populair zijn, en fast passes waren allang vergeven toen ik wist dat ik hierheen zou gaan.

Dat wordt dus wachten in de rij want ik wil ze per se doen. Als eerste sluit ik aan bij de rij voor Avatar, Flight of Passage. Er staat dat die 75 minuten wachttijd heeft, maar dat is okay, want ik heb deze hele ochtend voor die twee ritjes uitgetrokken. Dit is nog kort want gisteren was de rij twee uur lang.

Terwijl je in de rij staat is er al van alles te zien. Het "landschap" is zoals in de film, erg mooi en fantasierijk met allerlei niet bestaande, maar prachtige planten. Opeens gaat de rij heel snel en omdat ik alleen ben kan ik zo mee met de volgende "vlucht". Uiteindelijk heeft het maar 40 minuten geduurd voor ik op mijn "banshee" zit.




De Na'vi, het volk in de film Avatar, kunnen die banshees berijden, maar wij mensen zouden door ze worden opgegeten. Met technologie kunnen we nu echter linken met een avatar en zo met een Na'vi gids op een banshee door het prachtige Pandora vliegen.

De simulators zijn zo gedaan dat het lijkt of je op een paard gaat zitten. De vlucht over Pandora is schitterend!! Het leuke is ook dat de "banshee" waar je opzit ademt en beweegt, wat je tussen je benen voelt. Het is net of je op een echt dier zit.

Meteen wordt dit mijn favoriete attractie in Disney World! Wat is dit prachtig gedaan! Ik neem me dan ook voor nog eens te gaan. Maar eerst wil ik de andere attractie doen, de Na'vi Rivier. Hier staat een wachttijd van 80 minuten voor, maar ook dit gaat sneller.

Het bootritje over de rivier is zo rustgevend! We gaan door prachtige grotten en zien een Na'vi zingen. Zo zen allemaal!


Ook dit is weer helemaal de wachttijd waard, hoewel een heel andere ervaring dan de vlucht. Disney weet het altijd zo perfect te maken! Ik had geluk want na mijn ritje wordt de rivier voor onbepaalde tijd gesloten. Zo lang dat ik hem niet had kunnen doen vandaag.

Bij Flight of Passage staat nu dat er maar een drie kwartier wachttijd voor is. Daar ga ik voor! Helaas wordt dat wel een uur, want ook hier waren technische problemen. Het is me de tijd helemaal waard want ik weet nu wat te verwachten en zie ook meer dan de eerste keer. Het is onbeschrijflijk goed gedaan, je waant je echt in Pandora.

Intussen heb ik trek gekregen en ga weer naar het Rainforest Café. Hier had ik voor half twee gereserveerd en het is nu vijf voor een. Ik laat de hostess weten dat ik wel aan de bar ga eten, zodat ik niet op mijn reservering hoef te wachten, want nu is het wel heel druk!

Aan de bar zijn drie bartenders en alle drie praten ze met iedereen om me heen, behalve mij.  Twee dames naast mij, die in de buurt van Katja blijken te wonen, krijgen medelijden en geven mij hun menu's om te bekijken.

Het wordt een beetje een spelletje hoe lang ze me zullen negeren. Het Britse stel aan de andere kant van mij doet ook mee. Het is vermakelijk, maar na een kwartier heb ik er genoeg van en laat zwaaiend weten dat ik er ook ben en wil bestellen.

De bartender vraagt of ik het menu wil bestuderen waarop een van de dames uit New Jersey zegt dat ik dat allang uit mijn hoofd ken. Nou, inderdaad! Ik bestel maar gauw mijn cobb salade zonder dressing. Dat is een enorm ding, erg lekker, maar ik kan de helft nog niet op.

Ook afrekenen is een ramp en ik ben blij dat ik genoeg contant geld heb. Een grote tip laat ik zeker niet achter! Precies vijftien procent, ze krijgen geen cent meer (meestal geef ik 18-20%).

Animal Kingdom heeft ook een safaripark en ik wil het ritje daar doorheen gaan doen. Dat heb ik al jaren niet gedaan en er is vrijwel geen wachttijd voor. Het is net zoals de Beekse Bergen, we zien o.a. giraffen met jong,  olifanten met een baby en mandril apen ook met baby.




Het is een erg leuk ritje en de gids vertelt interessant over de verschillende dieren, die we zien. Het duurt alleen wel langer dan ik had verwacht. Ik heb met Suus en Jort afgesproken om elkaar te ontmoeten en die zijn intussen al lang en breed in het park.

Gauw loop ik naar Dinoland en tref hen daar met Jorts ouders in het Rest-o-saurus restaurant waar ze een koel drankje aan het drinken zijn. Het is meteen vertrouwd en alsof we elkaar al jaren kennen. Dat is ook eigenlijk zo, maar dan virtueel.

Als de drankjes op zijn gaan we onze fast pass voor Expedition Everest gebruiken. Jorts moeder gaat niet mee dus we zijn met zijn vieren. Suus en ik zitten voorin en de mannen achter ons. Zoals altijd is dit een heel leuk achtbaan ritje.
We kletsen nog even na en nemen dan weer afscheid want zij willen nat worden in de Kali River Rapids en ik wil toch nog weer even naar EPCOT. Ik heb geluk want de bus daarheen staat al klaar en niet veel later loop ik weer in mijn favoriete park.

Het Food & Wine festival is zo leuk! Ik begrijp best dat mensen speciaal hiervoor naar EPCOT komen. Het is zo warm dat ik mezelf weer trakteer op een wijn slushie van het Nieuw Zeeland standje.

Dan zie ik ook een standje waar ze een bloody Mary met alles erop en eraan hebben. Daar bestel ik er een van en geniet ervan bij de fontein in "Parijs". Inmiddels is Rick onderweg naar het Magic Kingdom dus baan ik me een weg naar de monorail.

Wonder boven wonder komen we precies tegelijk in de Magic Kingdom aan! Voor we gaan eten wil Rick nog een paar ritjes doen. Hij kiest Pirates of the Caribbean, altijd een favoriet van ons beiden. Ik ga dan ook graag nog eens het bootje in.


Rick heeft een fast pass voor de Haunted Mansion en ik kon die niet krijgen vanwege mijn fast pass bij Animal Kingdom. Ik wacht dus buiten op hem. Ik was graag nog eens gegaan, maar heb dit ritje dinsdag ook al gedaan.

Jammer genoeg is er verder geen tijd om meer ritjes te doen. We lopen naar de Skippers Canteen waar we gereserveerd hebben voor het avondeten. Dit is een van de vier restaurants in het Magic Kingdom wat nu wijn en bier serveert tot onze blijdschap.

Robin is onze "skipper" en doet het erg leuk. Ze is ook nog eens zeer prompt en onze biefstuk salades zijn erg lekker. Terwijl we eten horen we allerlei vuurwerk en de parade schijnt langs te komen. Jammer dat we die missen, maar het is niet anders
.

We verwachten dus dat het helemaal rustig is als we weer naar buiten stappen. Niets is minder waar. Er is een prachtige show gaande op het kasteel van Assepoester. Heel mooie projecties en liedjes uit de bekendste tekenfilms. Aan het einde is er natuurlijk vuurwerk, heel blij dat we dit zomaar meepikten!




Nu stroomt iedereen natuurlijk het park uit en Rick en ik besluiten even te gaan winkelen om de grootste menigte te laten vertrekken. We kopen een paar leuke Halloween t-shirts om tijdens onze cruise te dragen en wat magneten om op onze cabine deur te doen tijdens de cruise.

We hoeven nu nog maar even in de rij te staan voor een monorail en ook de tram naar de parkeerplaats is snel gedaan. We zijn dan ook zo terug in het hotel. We zijn meer dan veertien uur op de been geweest dus zoeken snel ons bed op!

5 reacties:

Unknown zei

Weer een heerlijke dag met vuurwerk als afsluiter. Ik vind deze show schitterend 😍.

Anja L. zei

Wat leuk dat jullie het vuurwerk nog meepakten. Die projecties zijn prachtig. Ik had echt geen fooi achter gelaten hoor. Je hebt amper service gehad.
Fijne vrijdag.

Jeanny zei

Super!!! om dit mee te maken met je. Wat een mooie foto's! Wat ik me herinner van Florida zijn de kleuren en die zie ik hier helemaal in terug. Genieten!! Veel plezier!

Jort & Suus - On the road zei

Een volle dag geweest. Ik kan me voorstellen dat je helemaal op was. Hopelijk tot weerziens.

Petra zei

@Danielle - Inderdaad, echt prachtig!

@Anja - Achteraf gezien dacht ik dat ook, maar ach, die $3 kom ik ook wel teboven

@Jeanny - Inderdaad, de kleuren zijn anders daar, geen idee waarom, maar ik denk dat het net zoiets is als zuid Frankrijk waar schilders ook heengingen om de kleuren

@Suus - Dat hoop ik ook!