Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 14, 2018

Dag 5: Laatste volle dag hier in Las Vegas met veel vertier

 We staan vandaag ietsje later op, om kwart voor zeven. We halen weer koffies van Starbucks en dan gaat Rick naar zijn conferentie en ik loop naar Mon Ami Gabi. Ik kan zien dat het tegen het weekend loopt want het terras zit vol en er is nog net een tafel voor mij. Hun champignons met brie omelet was gisteren zo lekker dat ik het weer bestel.

Onderweg moet ik even door een casino waar voor achten al veel mensen zitten te gokken


Na van het eten en de heerlijke temperatuur te hebben genoten besluit ik vandaag mijn beweging te krijgen door een groot deel van de Strip af te open. Ik loop tot aan het Wynn hotel waar ik binnenga want ik vind hun lobby altijd prachtig. Daar neem ik dan ook de nodige foto's.




Via een van de voetgangersbruggen loop ik naar Treasure Island. Daar staan een paar grote piratenschepen buiten. Mijn oorspronkelijke plan was om via deze kant terug te lopen, maar hier ligt vrijwel alles in de zon. Dat is me te heet en ik steek toch maar weer over om in de schaduwkant terug te lopen.


Terug in het hotel kleed ik me in bikini en ga anderhalf uur aan het zwembad liggen. Daar is het lekker rustig en ik vind met gemak een stoel in de schaduw. Het water van het gewone zwembad is lekker verkoelend. De lazy river laat ik voor vanmiddag want ik had geen zin die enorme band naar beneden te nemen.

Tegen twaalven ga ik naar boven en maak me klaar voor de lunch. Ik hang het "Do not disturb" bordje aan de deur want de schoonmaaksters zijn vlakbij bezig. Groot is mijn schrik dan ook als ik de kamerdeur open hoor gaan terwijl ik in mijn ondergoed sta!

Gelukkig blijkt het Rick te zijn, die vroeger klaar was dan hij dacht. Ik heb voor de lunch afgesproken met Jolande en Rick heeft al een heel plan voor zichzelf klaar. Hij gaat met de Monorail naar Caesars Palace en daar een burger eten bij het Gordon Ramsay restaurant daar.

Voor het hotel staat Jolande al te wachten. Haar heb ik via Annette online "ontmoet" en nu gaan we samen lunchen. We kunnen het meteen heel goed met elkaar vinden. Jolande neemt me mee naar een leuk openlucht winkelcentrum ten zuiden van de Strip.

Daar weet Jolande een goede Japanner en daar zeg ik natuurlijk nooit nee tegen! Bij Kabuki krijgen we een leuke tafel en Jolande vertelt welke salades lekker zijn. De keuze valt voor ons beiden op de pittige tonijnsalade. Jolande bestelt er nog een sushi roll bij en ik de shishito pepers.

Het is weer supergezellig en we vinden uit dat we heel wat dingen gemeen hebben. Het eten is ook heerlijk, alleen merk ik hier weer dat ik veel minder op kan dan voorheen. Ik had eigenlijk de shishito pepers niet moeten bestellen want ik kan de tonijnsalade al nauwelijks op. Jolande laat ze in een doggy bag doen om voor haar dochter mee te nemen (en natuurlijk vergeten we die prompt).

Het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen en voor we het weten is het al bij tweeen. Rick is inmiddels ook op de weg terug naar het hotel. Jolande zet me weer af en we hopen elkaar de volgende keer dat ik in Las Vegas ben weer te zien. Niet dat ik weet wanneer dat zal zijn, jammer genoeg.

Na mijn zwemspullen en de zwemband van de kamer gehaald te hebben ga ik stoelen in de schaduw zoeken langs de lazy river. Die vind ik wonder boven wonder want het hotel is super druk vanwege een bokswedstrijd morgen.

Voor Rick komt ga ik alvast een rondje met de band in de "rivier". Het water is nog koeler dan gisteren, lekker verfrissend. Als Rick er ook is gaan we samen nog lekker dobberen. Dit is zo ontspannend! Mijn enige klacht is dat je niet lekker in je ligstoel kunt lezen want de muziek staat keihard overal, daar is ons zwembad niets bij!

Tegen vijven gaan we naar boven om ons klaar te maken voor het avondeten. Ik probeer de zwemband leeg te laten lopen, want die willen we mee naar huis nemen. Gelukkig lukt dat goed. Tegen de tijd dat we de kamer binnenlopen is hij vrijwel leeg.

We nemen de monorail naar het Linq hotel en vragen daar een tafel op het terras van Guy Fieri's restaurant. Daar zie ik mensen met een bloody Mary met van alles erop en eraan. Die neem ik als voorafje en hij is heerlijk.

Als hoofdgerecht neem ik ook een voorafje, de slabakjes met een kipmengsel, twee kipspiesjes en drie dipsauzen. Het smaakt me goed! Rick heeft een in slabladeren gewikkelde kalkoenburger, die er ook prima uitziet.


We hebben vroeg gegeten want we hebben van Lisa en Karsten gratis kaartjes voor de show van Mat Franco gekregen. Hij doet heel goede magische trucs en heeft vier jaar geleden America's Got Talent gewonnen.

Het wordt een ontzettend leuke show. Mat betrekt zijn publiek bij heel veel en op een gegeven moment vraagt hij Rick het podium op te komen om te assisteren bij een speelkaarten truc. Rick en een vrouw krijgen ieder tien kaarten en op de een of andere manier eindigt de vrouw met zeven en Rick met tien kaarten. Terwijl ze beiden de kaarten tussen hun broekriem moesten doen, Rick heeft geen idee hoe Mat dat deed.

Halverwege zijn er technische problemen en moet Mat zijn show onderbreken tot die opgelost zijn. Hij maakt van de tijd gebruik om selfies te nemen met zijn publiek. Zo staan Rick en ik ook met hem op de foto.We vinden het jammer als de show voorbij is en van geen van de trucs hebben we enig idee hoe het werd gedaan!

We nemen een taxi terug naar het MGM Grand. Daar geeft Rick mij wat van zijn de afgelopen dagen gewonnen buit. Ik speel even Let It Ride, maar daar verlies ik te snel. Dan maar een $15 Black Jack tafel waar ik het verloren geld weer terugverdien. Tegen die tijd ben ik te moe om verder te spelen, maar Rick neemt al met al meer dan $100 winst mee naar huis. Toch een leuk extraatje!

3 reacties:

Petr@ zei

Ik blijf me altijd verbazen over die goocheltrucs. Zo knap vind ik dat! En ook een beetje frustrerend dat ik niet snap hoe ze het doen, ook al zou het helemaal niet leuk zijn om te weten.

Anoniem zei

Leuk zo'n dag met een beetje van alles wat. Uit je opmerking over het winkelcentrum dacht ik direct aan Town Square. Dat is gezellig zo buiten en inderdaad leuke restaurants. Vlakbij zit ook Saks 5th Off en daar snuffelen we nog weleens wat rond. Soms slaags je heel voordelig en soms verlaat je de winkel zonder iets gekocht te hebben. Een paar leuke restaurants daar zijn
Bonefish Grill, de naam zegt het al een visrestaurant. en Lazy Dog. Misschien voor een volgende keer. Nog een weekje bijkomen en dan mag je weer, Bofferd !!
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Deze man doet het superleuk, ook veel met zijn publiek.

@Wil - Ja, inderdaad, er was een Bonefish Grill (die hebben wij ook dus was niet zo speciaal geweest voor mij).