Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 28, 2018

Dag 5 Orlando: De laatste volle dag, Hollywood Studios en EPCOT

Rick staat weer net voor zevenen op en ik probeer nog wat verder te slapen. Ik hoef pas om negen uur in Hollywood Studios te zijn. Toch ben ik net na achten weer helemaal klaar om te gaan en besluit dan toch maar een Uber te roepen. Wellicht kan ik net als gisteren vroeger terecht in het restaurant.

Dit keer is mijn Uber chauffeur zeer zwijgzaam, maar Angel brengt me keurig naar de ingang van Hollywood Studios. Nadat mijn kleine tasje rigoureus (ze zijn hier grondig!) is doorzocht houd ik mijn magicband tegen het Mickey kopje en doe mijn rechtervinger op het de scanner tot het groen wordt. Dan ben ik het park in.


Mijn reservering is bij Hollywood & Vine en ik wist niet dat dit een karakterontbijt locatie is. Het is daardoor heel druk en ik wacht tot mijn naam precies om tien over negen wordt geroepen. Ik heb dus ontbijt met Goofy en een aantal andere figuren, die van een show zijn, die ik niet ken. Dat krijg je zonder kleine kinderen.

Darlene is heel vriendelijk en legt uit hoe het buffet werkt. Het gros ervan past niet in mijn dieet, maar ik bestel een omelet met alle groentes en er is zalm. Dat maakt alles goed. De koffie is ook lekker en al met al vind ik het toch leuk, die gekostumeerde figuren, al weet ik niet wie ze zijn.

Intussen heb ik ook mijn fast passes aangepast, want daar klopte niets van. De fast pass voor Tower of Terror, waarbij je meerdere malen met een lift "valt", heb ik veranderd naar nu meteen. Ik loop er dus heen en voor ik het weet ben ik deel van de Twilight Zone.

De eerste keer ooit dat ik dit ritje deed vond ik het helemaal niets, maar nu is het een van mijn favorieten. De ernaast gelegen Rockin' Roller Coaster heeft ook maar een wachttijd van een half uur, dus dat is mijn volgende vertier. Een van de leukste achtbanen ooit is dit.


Vroeger vond ik Space Mountain in het Magic Kingdom geweldig, maar die is me nu te schokkerig. Grappig genoeg hoor ik een paar mannen achter me hetzelfde zeggen. Het ligt dus niet aan mij.
Ik vond het leuk!

Nu is het tijd voor mijn fast pass voor The Little Mermaid. Hier had ik eigenlijk geen fast pass voor nodig, want het is een live show en in deze tijd van het jaar niet zo druk. Het is heel goed gedaan en ik vind de Ariel vooral heel erg op de tekenfilm Ariel lijken, Eric niet zozeer.

Als deze show klaar is heb ik nog ongeveer een half uur voor mijn volgende fast pass. Die besteed ik door wat van mijn stappen bijeen te krijgen. Het is met drukte best moeilijk om er goed de pas in te zetten, maar het lukt me redelijk. Deze week heb ik, net als in Las Vegas, bijna 20000 stappen per dag gelopen.

In het schattige en kleurrijke Toy Story Land gebruik ik mijn fast pass voor Toy Story Mania. Hier moet je taarten schieten op doelen en zo punten vergaren. Ik moet daar meer in oefenen, want ik schiet maar 40% van de tijd raak. Erg leuk dit!



Op de Disney app zie ik dat de Tower of Terror opeens (na 70 minuten) maar 15 minuten wachttijd heeft. Ik haast me dus naar de andere kant van het park en doe de Tower of Terror nog eens. Het blijft leuk!

Mijn lunch reservering is bij de Sci Fi Diner voor vijf voor half twee. Het is net voor enen en ik heb nu al trek. Ik ga dus vragen of ik eerder naar binnen kan, maar volgens de host zal het misschien wel tien over half twee worden. Oei, daar ben ik niet blij mee!

Niets aan te doen en op zijn aanraden ga ik een wijntje halen bij de bar naast het restaurant. Wie schetst mijn verbazing dan ook als ik een sms krijg dat mijn tafel klaar is als ik net dat wijntje heb besteld. Gelukkig mag het mee het restaurant in.

Dit is zo'n leuk restaurant. Het lijkt op een oude drive in, toen je met de auto naar de bioscoop kon. Voor Amerikanen is dit nostalgisch, maar voor mij ook een beetje want toen wij hier kwamen waren dat soort bioscopen er nog steeds.


De gekste filmpjes spelen in dit restaurant en ik neem plaats in een van de "auto's" helemaal achterin. Ik bestel een klassieke burger maar met sla in plaats van brood. Al ben ik geen burger fan over het algemeen, deze is wel goed te pruimen. Ondertussen moet ik lachen om de films, zo belachelijk!

Speeding Ticket is zo grappig, je zit in een auto en natuurlijk kost het je wat

Eenmaal weer buiten kijk ik naar de wachttijden. Voor de Rockin' Roller Coaster is die maar een half uur en ik wil die echt nog eens doen! Zo gezegd, zo gedaan, zo'n leuk ritje! Jammer dat het nu weer een uur wachttijd is, een derde keer zit er niet in.

Bij de Tower of Terror is de wachttijd echter weer maar een kwartier. Zal ik? Ja, ik zal! En voor de derde keer zit ik in deze kapotte lift. Ik moet toegeven dat het de eerste keer het leukst was en nu is het mooi geweest.



Tijd om dit park te verlaten en de boot naar EPCOT te nemen. Dat hebben we nog nooit gedaan en blijkt best snel te gaan. Ik ga niet helemaal naar EPCOT want het is sneller om van de Yacht Club naar het park te lopen. Heel goed te doen en gaat in de te onthouden categorie.

In EPCOT heb ik tot mijn verbazing tijdens de lunch een fast pass voor Soarin weten te bemachtigen. Na de Avatar attracties van gisteren is dit de mooist in Disney World vind ik. Nadat ik over 's werelds beroemdste en mooiste attracties heb "gevlogen" besluit ik als laatste ritje deze reis Figment nog te bezoeken.

Terwijl ik naar binnen loop valt me opeens op dat Robin Williams hier ook aan meedeed. Figment reist dagelijks mee bij de voorruit van mijn van. Het ritje is zo leuk! Kennelijk is er ook een Pandora Figment bedel, maar gewone stervelingen zoals ik mogen die niet kopen. Je moet daarvoor lid van het een of ander zijn.



Buiten gutst het zweet, of zoals mijn grootmoeder zou zeggen, druppelt de transpiratie, weer van me af. Tijd voor een wijn slushie bij Nieuw Zeeland. Rick sms-t dat hij klaar is en we spreken af dat ik bij het Beach Club hotel op hem ga wachten.

Met wat pijn in mijn hart, want ik ben zo dol op dit park, verlaat ik EPCOT en loop naar de Beach Club. Gelukkig vind ik daar een comfortabele stoel in de lobby, want Rick laat nogal op zich wachten.

We hebben voor het avondeten gereserveerd bij Wine Bar George in Disney Springs. De manier waarop Disney Springs is met zijn parkeergarages is zo ingewikkeld dat we er een half uur over doen om de juiste plek te vinden.

Wonder boven wonder zijn we toch op tijd voor de reservering. Ik had om een tafel buiten gevraagd, maar heb het zo warm dat ik vraag of er binnen nog plaats is. Dat is gelukkig het geval.

Dit restaurant staat bekend om zijn wijnen en daar bestel ik een Nieuw Zeelandse sauvignon blanc van. Rick neemt een biertje. Om te eten delen we een bord met charcuterie en een bak met pittige verschillende soorten olijven. Het smaakt allemaal zeer goed.

Dan zet Rick mij af bij het hotel en gaat naar Universal Studios. Daar heeft Microsoft beide parken helemaal afgehuurd voor hun klanten en medewerkers. Rick vermaakt zich prima, maar ik ben stiekem blij dat hij geen kaartje voor mij meer kon krijgen.

Na de hele week hard werken verdient Rick dit vertier en ik zou hem alleen maar hinderen door mijn vermoeidheid van de dag in Disney. Mijn voeten doen ook heel veel pijn.  Het is goed zo, ik vind dat ik alles uit mijn kaartjes heb gehaald en nu is het tijd om te ontspannen en slapen.

2 reacties:

Jort & Suus - On the road zei

Dat waren echt volle dagen. Even niets is ook lekker.

Wat vonden jullie van Wine Bar George?

Petra zei

@Suus - Een heel goede suggestie! We hebben er heerlijk gegeten van de charcuterie.