Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, september 29, 2018

Dag 6 Orlando: Disney Springs en terugreis

Toen Rick gisteravond terugkwam uit Universal Studios was ik allang in Dromenland. Hij slaapt dan ook wat langer vanochtend maar ik ben weer vroeg wakker. Ik sta op als Rick dat doet, maar neem mijn tijd om me klaar te maken.

Rick heeft vanochtend nog wat bijeenkomsten voor de conferentie. Hij neemt zijn koffer vast mee en ik geef mijn bagage aan de bellman om vanmiddag weer op te halen. Dan check ik uit en roep een Uber.

Dit keer krijg ik Tony, een heel vriendelijke man. Voor hem is het de eerste keer dat hij naar de Animal Kingdom Lodge moet. Hij zegt dat het Animal Kingdom park heel populair is geworden nadat het Avatar gedeelte is geopend.

Hij stond vanochtend om half vier op en na twaalven wordt het rustiger dus gaat hij dan een slaapje doen. Ik speel al een tijdje met de gedachte een Uber chauffeur te worden. Je kunt helemaal je eigen uren bepalen en het is in een gebied als het onze ook druk met aanvragen. Ik ben er nog niet uit of het iets voor mij is.

Op Ricks aanraden ga ik ontbijten bij Boma in de Animal Kingdom Lodge. Daar hebben ze een buffet met Afrikaans eten. Het is een gezellig restaurant en het eten blijkt Zuid-Afrikaans. Onder de Engelse gerechten staat het Afrikaanse equivalent. Dan zie je hoezeer die taal nog op Nederlands lijkt.


Rick heeft helemaal gelijk dat dit buffet origineel en lekker is. Ik vind er meer dan genoeg van mijn gading. Ik kan het dan ook niet laten na mijn eerste bordje een tweede keer te gaan. De gerookte "salm" vooral en ook een Afrikaans eiergerecht vind ik heerlijk. De sambal is lekker, maar heel anders dan de Indonesische "sambal". Dit buffet gaat op de favoriete ontbijten lijst!

De Animal Kingdom Lodge zelf ziet er ook leuk uit. Er schijnt ook uitzicht te zijn op de safari, maar de ramen zijn helemaal beslagen door de vochtigheid dus ik zie niets. Ik roep weer een Uber en dit keer brengt Carlos uit Venezuela me naar Disney Springs. Ook met hem heb ik weer een leuk gesprek (hoewel leuk is het niet helemaal, hij is zijn land ontvlucht door de gevaarlijke situatie daar).

Disney Springs is het grote winkelcentrum van Disney. De winkels zijn net open en ik besluit eerst van de ene naar de andere kant te lopen om te zien wat er is. Ik kijk ook op de menu's van de restaurants waar ik langskom. Rick en ik willen hier voor we naar het vliegveld gaan nog middageten nuttigen.

Het is vandaag wat minder warm en vochtig dan de rest van de week. Ik loop tot ik niet verder kan. Daar zie ik de Disney Pin Traders en dit lijkt een grotere winkel dan die bij Epcot. Ik zoek Halloween pins en vind die ook. Het lijkt me leuk die tijdens de cruise te dragen.

Een bezoek aan de grote Disney winkel hier is al vele jaren een traditie voor we huiswaarts gaan. Jammer genoeg wordt de winkel verbouwd en is hij lang niet zo leuk en uitgebreid als anders. Ik vind er dan ook niets van mijn gading.

Verder kijk ik toch nog even bij Pandora, maar ik zie verder geen leuke bedels. Zij hebben Pinocchio niet dus ik ben blij die meteen gekozen te hebben. De laatste winkel, die me leuk lijkt, is Disney Styles. Inderdaad zijn daar wat leuke dingen, maar ik zie mezelf er niet in lopen.

Het loopt intussen tegen twaalven en Rick is bijna klaar. Ik zie een bar buiten van Terralina met een aantal mensen eraan zittend. Mijn voeten doen pijn en ik heb wel zin om te zitten. Ik bestel een bloody Mary en ga op Rick wachten.

Die komt niet veel later en we strijken neer aan de bar van The Boathouse voor onze lunch. Rick neemt een kreeft cocktail, die een halve kreeft blijkt te zijn. Verder kiest hij een burger. Ik neem de mosselen in een heel lekkere tomatensoep, alleen wel heel veel knoflook!

Nu moet het dan echt gebeuren, het afscheid van Disney. Gelukkig voor ons niet voor lang want volgende maand gaan we op onze speciale cruise met Disney Cruise Line. Ik zie er enorm naar uit, maar de voorpret is er al.

Zonder oponthoud rijden we naar het vliegveld waar we de huurauto inleveren. Het is even zoeken waar de United balies zijn en dan zijn we zo ingecheckt en door de veiligheidscontrole.

Rick baalt enorm want we hadden beiden goede stoelen in Economy Plus, maar om de een of andere reden zit hij nu in een midden stoel. Hij verandert dat naar een raamplaats helemaal achterin. Ik heb wel mijn gereserveerde raamplaats in Economy Plus.

De vlucht gaat vlot, ik lees verder in mijn boek en voor ik het weet is het tijd om te landen. In de verte zie ik het Washington Monument en Capitool. Zaterdag mag ik "onze" mooie stad weer laten zien.


De taxi chauffeur naar huis is heel grappig en voor we het weten begroeten we Orion en de katten weer. Orion loopt over van enthousiasme en laat niet toe dat Snickers ook wat liefde wil.

Voor ons avondeten gaan we eens naar Outback. Dat restaurant is vlakbij en toch gaan we er weinig heen. Reden is dat we slechts af en toe zin in biefstuk hebben. Die doen ze hier supergoed en relatief goedkoop!

Wij nemen plaats aan de bar en bestellen onze biefstukken. Ik neem de filet mignon en Rick een andere biefstuk en daar hebben we champignons en asperges bij. Het is heel smakelijk!

Op de terugweg naar huis halen we avondeten voor Saskia. Zij komt vanavond thuis en gaat morgen naar Baltimore voor een conferentie. Het is zo leuk haar weer te zien! En zo begint weer een weekend.

Ze houden toch wel een beetje van elkaar

4 reacties:

Petr@ zei

Ook fijn om weer thuis te zijn, bij de huisdieren en Saskia! En je hebt weer mooie herinneringen gemaakt.

Anoniem zei

Welkom thuis, ik heb genoten van je verhalen van Disney. Het is een heel stuk anders dan ik me nog kan herinneren (many moons ago!!). Je zult wel een leuke cruise krijgen met Disney, heel fantastisch, het is volgens mij een van de beste cruises. Dus heel veel plezier. Wij gaan half Oktober naar de A, B, C eilanden, en ik zie er erg naar uit!
Groetjes uit Canada, Ida

Anja L. zei

Ik denk dat het wel wat voor jou kan zijn, je spreekt verschillende talen en je vindt het leuk om met mensen te praten. Het is ook fijn om zelf je uren te bepalen zodat je niet ‘s avonds hoeft te rijden.
Fijn weekend!

Anja zei

Wat heb je weer van een heerlijke trip genoten. Het lijkt me wel wat voor jou om Uber chauffeur te worden, je kent de omgeving en maakt graag een praatje. Gewoon proberen zou ik zeggen.