Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 30, 2018

Een rustig herfst weekend met prachtig weer

Zaterdag

Al ben ik net zo vroeg wakker als ik in Florida was, ik blijf toch maar doezelen en op mijn telefoon lezen tot Rick opstaat. Het is schitterend weer! Wel koeler dan in Florida natuurlijk, maar toch al twintig graden.

Saskia is al naar Baltimore vertrokken voor haar jonge wetenschappers conferentie met haar professor. Ze zal vannacht ook niet thuis komen want ze gaat "even" naar Philadelphia om Kaylee te zien.

Onze kinderen zijn echte Amerikanen, die zich voor zo'n twee a drie uur durende rit de hand niet omdraaien. En gelukkig zijn wij er om voor de katten te zorgen. Flapjack en Pig voelen zich weer helemaal thuis.

We halen koffies en egg bites voor mij bij Starbucks en gaan dan al Pokémon Go (vrees niet, we stoppen als we spelen) spelend naar het wekelijkse marktje bij het Community Center. Het heeft nu echt een herfsttint met pompoenen, appels en verse cider.


Wij kopen komkommer, ui en tomaat om in onze lunch salade te doen. Verder proeven we een aantal salsa's en nemen de verse pico de gallo daarvan mee naar huis. Het is altijd weer leuk hier even heen te gaan al haalt het niet bij een echte Nederlandse markt.

Thuis ga ik naar boven voor mijn uur cardio op de elliptische machine. Rick gaat in de tuin werken en maakt een paar bosjes een stuk kleiner. Door die takken wordt Fairyville bedolven en Rick vraagt dan ook of ik na de lunch kan helpen. Het was handiger geweest als Fairyville even verplaatst was, maar goed.

Bij Whole Foods gaan we pompoenen en chrysanten halen voor de stoep voor. Die kosten hier $5 per stuk en de pompoenen hebben een mooie vorm. Dit weekend willen we versieren voor Halloween, al zullen we er dit jaar niet voor thuis zijn.

We eten lunch buiten op het deck, natuurlijk in gezelschap van Orion en Snickers. Rick heeft een salade met een van zijn shakes en ik ook een salade met sardientjes. Die laatste zijn zo lekker en Snickers heeft zijn zinnen er ook op gezet. Hoe het gebeurt weet ik nog steeds niet, maar hij slaagt erin het laatste sardientje zo van mijn vork te stelen!!!

Na het eten gaan we de takken van de prikkerige hulst uit Fairyville plukken. Dat lukt echt niet en ik besluit het dorpje even weg te halen. Zo kan Rick de hulst wegharken en we kunnen ook wat ander onkruid trekken. Fairyville ziet er nu weer keurig uit.

Op het deck ga ik mijn boek uitlezen, terwijl Rick boodschappen haalt van Giant. Het is zo lekker buiten en de komende week zal het zo blijven. Eindelijk is het regenachtige weer vertrokken en gaan we genieten van zonnig warm weer. Wij waren precies op reis toen het weer zo slecht was.

Vanochtend heb ik de kolibrie nectar bijgevuld, denkend dat die vogeltjes waarschijnlijk al uit dit gebied vertrokken zijn. Tot mijn genoegen blijkt dat niet het geval. Het vrouwtje komt een heel aantal keren drinken. Vermoedelijk vertrekt ze binnenkort naar het zuiden, want meestal zijn ze eind september, begin oktober vertrokken.



De tijd vliegt en ons voornemen om de Halloween spullen naar beneden te halen stellen we uit tot morgen. Zoals ieder jaar is onze buurvrouw Jennifer daardoor weer de eerste, die hun tuin versierd heeft voor Halloween.

Rick wil graag naar de Tysons Bier Garten voor hun Oktoberfest. Hij neemt een halve liter Hofbrau dunkel en ik een mousserende rose. Het is gezellig druk en sommige mensen dragen lederhosen of een Oktoberfest jurk. Amerikanen nemen alle gelegenheden om feest te vieren waar!

We kijken intussen op Yelp waar we kunnen gaan eten in de buurt en vinden Sapphire, een nieuw Indiaas-Pakistaans restaurant. Het is er helemaal niet druk dus we krijgen met gemak een tafeltje in een "booth".

De rest van de klanten zijn wel Indiaas of Pakistaans dus dat is een goed teken. We beginnen met een knapperige boerenkool "chaat". Die wordt geserveerd met tomaat en ui en is heel erg lekker. Ook niet zoveel als we bij andere restaurants hebben gekregen dus een perfect voorafje.

Als mijn hoofdgerecht bestel ik de zalm Tikka. Rick neemt een gerecht met lamsvlees dat hij zo pittig als het maar kan bestelt. We weigeren de rijst natuurlijk en krijgen daarvoor in de plaats een heel lekkere grote salade. Het is allemaal heel lekker en de bediening super, dus dit restaurant gaan we vaker bezoeken.

Thuis kijk ik een aantal van mijn opgenomen programma's. Het leuke van bijna een week weg zijn is dat ik heel wat in te halen heb. De Halloween bakshows zijn begonnen, altijd zo leuk om te zien wat mensen maken!

Zondag

Als Rick opstaat word ik wakker uit een rare droom waarin ik probeerde een baby, geen idee welke, in leven te houden. Iemand was erop uit de baby te vergiftigen. Soms vraag je je toch af waar dromen vandaan komen!

Het is bewolkt en maar 13 graden als we beneden komen. Toch wordt het deze week nog flink warm voor oktober als we het weerbericht mogen geloven. Rick neemt vandaag wel een warme koffie van Starbucks, maar ik kan het niet laten de nitro brew weer te nemen.

Via de Panera app wil ik mijn gewoonlijke ham, kaas en ei met groentes sandwich bestellen, maar zij hebben geen ham en daardoor kunnen ze de sandwich niet maken (waarom niet gewoon zonder ham??).

Dan rijden we naar Peets Coffee waar ik het broodje met worst en ei wil bestellen. Laat dat nu ook niet meer voorradig zijn! Het is zelfs van hun menu geschrapt. Dan toch maar weer naar de Starbucks waar ik nog eens de egg bites neem.

Op de terugweg wil Rick heel graag een open house bezoeken van een rijtjeshuis in het centrum van Vienna. Die staat te koop voor $950.000 en ik vind het drie keer niets! Ze verkopen dan ook niet goed. Er zijn vier verdiepingen, maar de kamers zijn klein en ik zie niet waarom je hier bijna een miljoen dollar voor neer zou tellen.

Intussen is het al bij tienen en ik wil sporten voor ik mijn discipline verlies. Rick staat er echter op eerst de Halloween spullen van zolder te halen. We versieren ondanks dat we met Halloween niet thuis zullen zijn. We hebben nog zoveel snoep over van vorig jaar dat we dat gewoon op de stoep gaan laten zetten door de buren. Op is dan op voor de Trick or Treaters.
Na mijn uur cardio ga ik naar buiten om Rick te helpen. We hangen de lichtjes en alle engerds. Het ziet er na afloop toch weer heel leuk uit. We gaan ook nog even naar Michaels waar ik vooral nog wat voor Fairyville koop.

Rick heeft zijn lunch al thuis, maar ik haal een salade van Panera. We eten weer buiten, wat een luxe eind september en het ziet ernaar uit dat het de komende anderhalve week zo blijft. Heerlijk, die nazomerse warmte, van mij mag het de hele winter duren.

Na het eten ga ik Fairyville versieren voor Halloween. Bij de Michaels heb ik twee heksen benen gekocht, die net zo zijn als de heksenbenen in onze tuin. Ons buurmeisje Lily en haar broertje Zack komen om iets voor de Boy Scouts te verkopen.

Ze zijn beiden helemaal gecharmeerd van de feeentuin. Lily ziet de heksenbenen en merkt op dat die ook in het groot naast hen staan. Dan vraagt ze aan mij welk huis het mijne is. Daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht, maar wijs mijn favoriet. Als ik aan haar vraag waar zij zou willen wonen en zij wijst een van de grotere huisjes aan.





Via WhatsApp belt Kai me en we bepraten zijn reis hierheen eind dit jaar. Er is meer nieuws, want hij gaat verhuizen. Zijn huidige appartement is te groot en te duur dus als alles goed gaat, gaat hij met drie andere mannen wonen in november. Ook zal hij voor het nieuwe jaar drie keer naar Engeland reizen om zijn vriendin Raquel in Birmingham op te zoeken.

Als we ophangen ga ik meteen naar binnen om Kai's ticket te boeken. We gebruiken dit keer mijn United mijlen en na wat puzzelen heb ik zijn reis van Frankfurt naar Washington, Washington naar Manchester en dan Birmingham naar Frankfurt voor 125000 mijlen en de tax geboekt. Zo fijn dat hij hier zal zijn met de feestdagen!

De rest van de middag maakt Rick zich klaar voor nog een reis. Morgen vertrekt hij naar Bellevue, Washington, tot volgende zaterdag. Hij is er niet blij mee, maar ja, wel weer meer mijlen naar het miljoen mijlen toe met United.

Het is zo lekker buiten dat ik eerst ga genieten op het deck in de schaduw en als dat te koel wordt verplaats ik mezelf naar de voorkant van het huis. Ik ben in boek nummer drie van een triologie over het begin van dit land begonnen en ben er meteen weer in.

Voor ons avondeten besluiten we weer Indiaas te gaan eten. Bij Jaipur ruikt het al zo lekker als we er binnenlopen! Ik bestel een pinda salade als voorafje, maar die is enorm! Ik neem het meeste ervan mee naar huis, geen idee of ik het ook zal eten, want het is flink zwaar. Verder hebben we beiden spinazie gerechten.

Niet lang nadat we terug thuis zijn komt Saskia aan. Haar conferentie was saai maar ook interessant. Ze hoeft vanavond nog niet terug naar Richmond dus we hebben haar nog even gezellig hier. Ik geniet met volle teugen van het gezelschap want zal de rest van de week alleen zijn met onze viervoeters.

7 reacties:

Petr@ zei

Wat een gezellig weekend! Hier was het ook lekker zonnig, al was het niet zo warm als bij jullie. Zelfs al nachtvorst gehad!

Balen dat Rick weer op reis moet en dan ook nog de hele week.

Wel een leuk vooruitzicht dat Kai met de feestdagen thuis is.

Tineke zei

Petra jouw droom was raar, maar ik heb in de nacht van zaterdag op zondag gedroomd dat ik kinderen vergiftigde. Het was het eerste wat ik zondagmorgen tegen mijn man zei. Hoe gek kan het zijn.
Geniet van het lekkere weer. Hier regent het nu maar in de loop van de week wordt het beter.

Anja L. zei

Gezellig weekend hoor.
Fijn dat je de reis van Kai met miles kan boeken, dat zal aardig in de kosten schelen.
Spannend dat hij gaat verhuizen, blijft hij wel in dezelfde plaats?
Jammer dat Rick alweer op reis moet, vermoeiend hoor.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Wat een geweldige week heb je achter de rug! Wij waren van de zomer
een goede week in Orlando en hebben toen geen een park bezocht.
Zo te lezen hadden we toch naar Animal Kingdom gemoeten.

Wat ziet jullie huis er super uit! Zo ontzettend sfeervol versierd.

Becs zei

Als je zo een rare droom hebt, moet je eens op dream dictionary kijken. Ik vind dat altijd leuk om te zien wat de droom eventueel zou kunnen betekenen.

Anoniem zei

Leuk vooruitzicht dat Kai naar huis toe komt.Cathy heeft voor mij al eind augustus geboekt.En het viel tegen dat je voor je koffer toch weer apart moet betalen. Toen was het ticket ineens niet meer voordelig. Helaas. I.v.m. hun werktijden vlieg ik op zondag zodat ze alle tijd hebben me af te halen. Daardoor vlieg ik nu via Salt Lake City, lange vlucht van elf uur. Wel een korte stop en dan na een vlucht van 90 minuten land ik in Las Vegas. De gezellige tijd kan beginnen.
We kunnen er beiden al naar uitkijken. !!
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Ja, Rick baalde wel van deze reis, ook omdat het hier prachtig weer is en in Seattle regenachtig en koel.

@Tineke - Wauw wat toevallig! Misschien beschermde ik die baby dan wel tegen jou ;).

@Anja - Ja, dat scheelt zeker, bijna $1500! De tickets zijn zo duur rond de feestdagen. Hij blijft wel in dezelfde plaats, maar zijn huidige appartement was voor Bea en hem en voor hemzelf alleen te duur.

@Marion - Dat Avatar gedeelte in Animal Kingdom is prachtig en de safari ook erg leuk. Dank voor het compliment over ons huis!

@Becs - Oh, daar heb ik nog nooit van gehoord, ik ga het eens opzoeken.

@Wil - Ja, ze weten steeds meer geld uit je te kloppen. Maar fijn dat het aftellen kan beginnen.
@Becs -