Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 04, 2018

Een zeer warme septemberdag!

De korte werkweek voor Rick is weer begonnen en hij staat rond kwart over zeven op. Ik lig nog lekker te doezelen en houd dat nog zo'n drie kwartier vol. Als ik naar beneden loop zijn de ramen helemaal gecondenseerd.

Het is buiten enorm vochtig en warm en binnen staat de airconditioning natuurlijk aan. Toch is het op het deck best aangenaam. Ik maak een ontbijtje met de oude Rotterdamse kaas, die Danielle en Arjan voor me meenamen en een rijpe tomaat van de markt.


Terwijl ik zit te eten piept mijn telefoon. Er is een "heat advisory" tot vanavond, betekenend dat de gevoelstemperaturen tot tegen de veertig graden op zullen lopen. Dat hebben we volgens mij nog niet eerder meegemaakt in september.

Na het eten komt Orion weer trouw met mij mee naar boven. Daar doe ik mijn uur op de elliptische machine en ben al net na tienen klaar daarmee! Nu nog tien keer de trap op en af en dan mag ik van mezelf even lezen.

Het boek van Mary Higgins Clark over George en Martha Washington heb ik uit en nu heb ik de smaak te pakken voor boeken over het koloniale tijdperk. Met wat zoeken kom ik "Flight of the Sparrow" van Amy Belding Brown tegen. Dat gaat over Mary Rowlandson, gebaseerd op het memoirs van Mary zelf, die in de 17e eeuw elf weken door de Indianen gevangen werd gehouden. Ik ben er meteen in!

Terwijl ik op het deck lees komen de kolibrietjes regelmatig drinken en de vlinders fladderen rond. De cicades en krekels "zingen" en het voelt allemaal nog heel zomers aan. Al gauw is het na twaalven en moet ik mezelf dwingen mijn Kindle neer te leggen en te gaan douchen.

Voor mijn lunch heb ik zin in de Med kipsalade van Noodles & Company zonder pasta. Het restaurant zit vol, maar niemand zit buiten op hun terras! Ik vind het juist zo lekker om buiten te eten en in de schaduw is het goed uit te houden. Het smaakt me dan ook opperbest.

Dan ga ik mijn boodschappenlijstje afwerken. Bij de Giant loop ik naar het vriesvak om bloemkoolpuree, -rijst en -tots mee te nemen. Een oudere man staat precies voor de deur van die producten. Hij lijkt wel in een trans en als hij maar niet weggaat verontschuldig ik me en neem mijn spullen uit het schap.

Gefascineerd vraagt de man hoe die bloemkoolproducten smaken. Ik antwoord dat wij ze een heel lekkere vervanging van aardappelen vinden. Als zijn vrouw erbij komt vertelt hij haar mijn antwoord alsof het heel bijzonder is. Wel drie keer bedanken zij mij voor mijn hulp, zo lief! Bij Whole Foods haal ik de rest van ons avondeten.

De van rijdt inmiddels op bijna leeg dus ik gooi hem vol bij de Shell. De luchten zien er intussen interessant uit. Ik hoor in de verte donder en denk automatisch dat het zwembad wel gesloten zal worden voor ik me realiseer dat dat niet meer uitmaakt.

Op het deck lees ik nog wat verder met vervaarlijk gerommel en dreigende luchten. Hier valt er echter geen druppel. Ik hoop dat dat mijn lot blijft want zaterdag wordt er ook veel regen voorspeld en dan heb ik een rondleiding.
Een deel van deze week besteed ik aan persoonlijke schoonheidsbehandelingen. Vandaag zijn mijn nagels aan de beurt. De nagels van de bruiloft hebben het meer dan een maand uitgehouden en ik heb besloten tenminste tot begin november met acryl door te gaan.

Melanie maakt ze weer heel mooi. Dit keer heb ik kobaltblauwe glitters, die ik bij Las Vegas en Orlando vind passen. Voor mijn teennagels hebben ze niet precies dezelfde kleuren, maar van verre gezien lijkt het hetzelfde. Hopelijk blijven deze ook weer een maand goed!
Als ik buiten ga zitten word ik opgegeten door muggen op deze tijd van de dag dus ik ga in de voorkamer lezen. Daar zie ik Rick tegen zessen thuiskomen.

Tegelijkertijd blijkt Orion weer eens in de vijver gesprongen te zijn. Ik liet hem in de tuin om te rennen met zijn hondenvriendjes aan alle kanten, geen goed plan duidelijk.

We maken de hond droog en beginnen dan aan het avondeten. Ik heb eerder al een pakje met mini komkommertjes in azijn en zout gezet en dat is daar nu in gedrongen. Ik spoel het af en het smaakt bijzonder goed. Dit ga ik vaker doen.

Intussen grilt Rick de kipspiesjes en in de magnetron warmen we de bloemkoolpuree op. Het is een lekker en makkelijk maal. Tijdens het eten hebben we het over wat we de komende weken willen doen.

Onze cruise in oktober is helemaal gereserveerd en we boeken de excursies in de verschillende steden waar we stoppen. Veertien dagen op een schip hebben we nog niet eerder meegemaakt, maar ik heb het gevoel dat het voorbij gaat vliegen!!

6 reacties:

Nancy zei

Wat een heerlijke dag! En wat gaaf cruisen! Welke route en welk schip? Ik ga in oktober 3 weken naar Sri Lanka!

Petr@ zei

Ik vind die bloemkool producten als vervanging van aardappelen ook heerlijk (ben sowieso geen fan van aardappelen). Ik vind sliertjes courgette heerlijk als vervanging van pasta. Heb je dat al eens geprobeerd?

Jouw nieuwe boek klinkt heel interessant. Ik ga straks gelijk kijken of ik die kan vinden.

Wat een heerlijk vooruitzicht die tripjes, vooral die cruise. Dat wordt vast echt genieten.

Anja L. zei

Lekker relaxed dagje,

Tineke zei

Leuk vooruitzicht een cruise vakantie . Wij hebben een herfstvakantie geboekt op Texel en nemen dan weer een kleinkind mee. Onze dochter met gezin gaan ook naar Texel.

Petra zei

@Nancy - We gaan met de Disney Wonder en door het Panama kanaal. Sri Lanka lijkt me ook heel bijzonder!

@Petra - Grappig, ik ben ook geen aardappelfan. Courgette pasta krijg ik bij Rick er niet in.

@Anja - Was het zeker!

@Tineke - Texel is het enige waddeneiland wat ik heb bezocht. Veel plezier!

Nancy zei

Wat gaaf! Diezelfde cruise heb ik in 2015 ook met de Wonder gemaakt. Het was een fantastische reis. Hopelijk houdt je een blog bij haha. In januari ga ik 2 Disney Wonder cruises maken door de Southern Caribbean.