Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 03, 2018

Labor Day, het onofficiele einde van de zomer hier

Het is alweer lekker warm als we beneden komen, maar liefst 27 graden en dat begin september! Bij Starbucks halen we dan ook ijskoffies, voor mij weer mijn geliefde nitro brew, voor Rick een ijs cappuccino.

90F is 32C, dus we gaan nog wat warme dagen tegemoet!

Rick heeft genoeg van zijn dieet ontbijten en trakteert zichzelf op een paar egg mcmuffins van McDonald's. Hij gaat die zonder de broodjes eten. Ik haal net als gisteren de sandwich met ei, ham, spinazie en tomaat van Panera. Dit keer is het perfect bereid, geen kaas en geen zout en peper.

Na op het deck gegeten te hebben ga ik mijn vriend de elliptische machine maar weer eens opzoeken. Rick gaat intussen naar Home Depot en maait het gras in de voortuin. Als hij daarmee klaar is loopt het eigenlijk al tegen lunchtijd.

We hadden gepland om voor de lunch nog even naar het zwembad te gaan en een paar plaatsen te reserveren, maar we besluiten toch maar na het eten te gaan en te hopen nog een paar ligstoelen te vinden.
We spelen nog even Pokémon Go bij het Community Center waar allerlei gyms zijn

Bij Whole Foods halen we bakjes gevuld met groentes van de salade bar. Ik heb er gerookte zalm bij en Rick een blikje tonijn. Natuurlijk zijn we vergezeld van onze bedelaars extraordinaire, Snickers en Orion. Jammer genoeg voor hen komt er niets hun richting op.

We kleden ons in zwemkleding en sprayen onszelf met zonnebrandspray. Dan lopen we voor het laatst dit jaar naar het zwembad. Daar is het druk, maar we mogen wel naar binnen. Eerst vinden we niets in de schaduw en het is 36 graden. In de zon zitten is geen optie voor mij.

Gelukkig gaat er net een stel weg en grijp ik meteen de paar stoelen onder een van de schaarse parasols. Nog steeds zijn daar, ondanks herhaalde klachten van verschillende leden, veel te weinig van.

We gaan het water in, maar het is mij te druk ondanks even kletsen met buurman Jason, die buurmeisje Lily van vijf telkens "weggooit".  Ik ben er al gauw weer uit en ga verder lezen in mijn leuke boek over het leven van George en Martha Washington.

Als de lifeguards het kwartier pauze voor zwemmers onder de vijftien fluiten neem ik mijn Kindle mee en ga in het water lezen. Ik zie een kennis en we praten even bij over onze kinderen en het empty nest (hun oudste ging vorige week naar college, maar ze heeft er nog drie thuis).

Zodra de kinderen weer in het water gaan zoek ik mijn stoel op. Rick komt ook uit het water. Grappig genoeg liggen Mary Ellen en Phil opeens naast ons. We zien hen veel te weinig en Mary Ellen geeft toe dit seizoen maar twee keer naar het zwembad te zijn geweest. Geen van beiden gaan het water in, Phil heeft zelfs gewone kleding aan. Duidelijk is niet iedereen zo gecharmeerd van aan het zwembad liggen als ik.

Mary Ellen en ik praten even bij, maar zullen daar vrijdagochtend meer kans toe hebben. Zij is net met vervroegd pensioen en daar ben ik blij om! Iemand in de buurt om leuke dingen mee te doen, we deden dat een jaar of zes geleden ook tijdens haar eerdere vervroegde pensioen. Mary Ellen hield dat niet vol dus we zullen zien hoe lang dit "pensioen" duurt.

Als de fluit voor het kwartier voor volwassenen om kwart voor het uur gaat zoek ik het koele water weer op. Rick is intussen even terug naar huis om de kattenpoep uit het bad in de badkamer van de kinderen te scheppen. De dader daarvan ligt op het kerkhof maar we vermoeden sterk dat zijn naam met een S begint. Maar ja, de ouderdom komt soms met heel vieze gebreken, ook voor katten kennelijk.

Rick komt nog even terug en we brengen het kinderloze kwartier om kwart voor vier samen door in het water. Dan ga ik nog even lezen, maar de batterij van mijn Kindle is bijna leeg en als Rick om kwart voor vijf zegt dat hij naar huis gaat neem ik ook met pijn in mijn hart afscheid van dit zomerse favoriete plekje. Tot over negen maanden, die voorbij zullen vliegen, dat weet ik dan ook wel weer.
De vlinders zijn gearriveerd en daar ben ik heel blij om!

Thuis maken we ons weer presentabel en gaan naar de Lebanese Taverna voor ons avondeten. We hebben uitgevonden dat de cuisines van rond de Middellandse Zee het beste werken met ons dieet. Dit is een gezellig restaurant en hun menu erg lekker.

We delen een kafta harra voorafje, mini worstjes van lamsvlees in een pittige tomatensaus. Rick neemt de gemengde kabobs en ik kip shawarma met hun heerlijke knoflooksaus en een fatoush salade. Die laatste is een van mijn favoriete salades met een o.a. sumac in de dressing.

Voldaan lopen we terug naar de auto. Op de terugweg zien we een aantal interessante wolkpartijen, maar het blijft droog. Voor onze oprit ligt Dr. Ninja, de zwarte kat van de buren, en Rick moet om hem heen rijden want geen toeteren of wat ook doet hem weggaan!

En zo zijn we dan bij het onofficiele einde van de zomer beland. Het weer wil daar nog niets van weten want de temperaturen de komende dagen zullen flink boven de dertig graden zijn. Mij hoor je niet klagen, ik vind die warmte juist heel fijn en voel me er zo goed bij!

6 reacties:

Marion2 zei

Ik moest het even twee keer lezen: 36 graden. Ongelooflijk, dat
is nog volop zomer. Kan me voorstellen dat je even moet slikken
als je voor het laatst dit jaar het zwembad verlaat. Toch jammer.
Maar wat kwamen jullie daar veel kennissen tegen, zeg.

Hier zijn de scholen ook weer begonnen en door het korten van
de dagen en de kou 's ochtends en 's avonds is de nazomer/herfst
ook begonnen. Van het weekend heb ik alle zomerse decoraties
weggehaald en vervangen door veel dingen met zonnebloemen. Past nu
toch beter. Ook ga ik beginnen met het omwisselen van mijn kleding :/.
Gelukkig hebben we een heel mooie zomer achter de rug en stiekem hoop
ik in de winter nog naar een warme bestemming te gaan.

Anoniem zei

Wat ontzettend jammer dat zo'n zwembad dicht gaat als er duidelijk nog prachtige dagen, misschien wel weken aan komen! Waarom is dat? De "problemen" van de ouder wordende kat herken ik zeker, die van ons koos daarvoor de kast onder de trap uit, ver achterin..... brr
Dan moest ik dus op mijn knieën naar achteren kruipen. Enfin ik zal het je verder besparen :-)
Fijne nazomer verder !
Groetjes
Caroline

Tineke zei

Is het een idee om zelf een parasol mee te nemen naar het zwembad; wat schaduw is te prefereren?
Hier lekker nazomer weer, ik ben meer van het fietsen als van het zwemmen.

Petr@ zei

Jammer dat het zwembad nu dicht is, zeker nu het nog zo warm is.

Heeft Rick één keer zijn ontbijt vervangen of gaat hij zijn dieet ontbijt helemaal niet meer nemen. Is ook lastig vol te houden als je het echt niet lekker vindt.

Petra zei

@Marion - Het is zeker nog volop zomer! Ik ben nog niet klaar om de zomerspullen op te ruimen, dat komt pas aan het einde van september.

@Caroline - Het is omdat de badmeesters scholieren zijn. De eerste schoolweek kunnen ze nog wel na school werken, maar daarna beginnen sporten e.d. weer.

@Tineke - Het probleem is dat de kleigrond hier zo hard is dat je er geen parasol in kunt zetten. Dat zou betekenen dat ik ook een zware stand mee zou moeten slepen en dat is niet te doen.

@Petra - Hij verving het een keer. Hij vindt het ontbijt van het dieet niet zo erg en heeft ook geen problemen met de shakes.

Sally zei

Wat heerlijk 27 grd, hier opeens een drop in temperatuur en was het met 17 grd en flinke hoosbuien absoluut geen zwembadweer. Jammer dat deze nu bij jullie weer gesloten is. Geniet in elk geval van de nog warme temperaturen. Dat deck van jullie lijkt me geen verkeerde plek om nog lekker van de laatste dagen zon te genieten ;-)