Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 21, 2018

Dag 3 Cruise: Eerste dag op zee

Vannacht is de klok een uur vooruit gegaan en wij willen om zeven uur opstaan. Voor ons gevoel dus zes uur, maar we gingen gisteren vroeg slapen dus we zijn beiden op tijd wakker. De zon begint net op te komen en dat maakt voor een mooi uitzicht vanaf onze veranda.


We maken ons klaar en gaan op zoek naar lekkere koffie. Er blijkt vlak boven onze kamer in het alleen voor volwassenen gedeelte van het schip een coffee shop te zijn. Onze cabine ligt wat dat betreft ideaal aan de voorkant van het schip. Ook het spa en fitness gedeelte zijn daar. Alles slechts twee dekken boven ons.

We nemen de koffies mee naar het Cabanas restaurant. Daar is pas de helft van het buffet open, maar meer hebben we niet nodig. Het smaakt weer prima, twee soorten gerookte zalm, veel eiergerechten en tomaat en komkommer, o.a., voor de nodige vitamientjes.

Na het ontbijt lopen we naar de spa. Rick heeft last van zijn rug en ik zie hem strompelen. Hij maakt een afspraak met de acupuncturist. Dan gaat hij op deck 4 lopen om zijn stappen te krijgen. Ik ga naar het fitness centrum en zoek een elliptische machine op. Ik vind er een met zicht op zee, een uniek uitzicht.

Achter mij is een personal trainer bezig met een man en een vrouw. Die moeten wel heel erg hard werken! Ik heb drie personal training sessies geboekt en als die zo zijn dan ga ik ze afzeggen. Ik vraag het aan Nicholas, de personal trainer, en die moet hartelijk lachen. Dat bleek een boot camp te zijn en hij zegt niet zo gemeen te zijn om dat anderen aan te doen. Gelukkig maar!

Gauw douche ik en dan komt Rick ook terug. Hij heeft maar zes keer om het schip gelopen, twee mijl, want hij vond het te saai daarna. Als hij ook klaar is om te gaan gaan we naar Shutters, het fotografen gedeelte.

Wij hebben het pakket van alle foto's op een USB stick gekocht. Alleen zagen we gisteren nergens fotografen. We vragen dus waar we moeten zijn om foto's te laten maken. Luana uit Brazilie legt het allemaal uit. Hopelijk krijgen we nu veel foto's als herinneringen.

Intussen is het tijd voor Rick om naar zijn acupuncturist afspraak te gaan. Ik zoek een makkelijke stoel uit en ga lezen. Mijn Nora Roberts boek heeft me alweer helemaal in zijn greep. Ik wil het niet meer wegleggen. Als Rick terugkomt vertelt hij dat hij maandagochtend een behandeling gaat krijgen.

Omdat we zo vroeg ontbeten hebben gaan we om kwart voor twaalf al lunchen. Tussen ons ontbijt en avondeten zitten maar liefst twaalf uur dus we zullen na de lunch nog wel een snack nodig hebben. Dit keer is de lunch helemaal wat ik lekker vind, veel vis.

Er is ook sushi, maar dat is meer rijst dan vis. Rick neemt er een en ontleedt het. Er komt een miniem stukje zalm uit. Daarentegen zijn de tonijncarpaccio en de ceviche zeer smakelijk. Laag koolhydraten eten is eigenlijk alleen wat ingewikkeld voor het avondeten, maar ook daar is meer dan genoeg keuze en konden we gisteren gewoon meer groente vragen in plaats van de aardappelen.

Nu hebben we zin om wat activiteiten te gaan doen. Eigenlijk zouden we dat de hele dag door kunnen doen, zoveel leuks staat er op onze dagelijkse "Navigator" (programma). Maar we beginnen met een les in servetten vouwen.

In hetzelfde restaurant waar we gisteren aten staat een aantal van de obers klaar om ons de geheimen van het servetten opvouwen aan te leren. Onze ober Eddie is er ook bij. De meesten zijn er om te helpen, want makkelijk is het niet, hoewel Susanna, die alles voordoet, heel duidelijk is.

We maken een fan, een tuxedo, een paradijsvogelbloem, een kaars, een maiskolf en als laatste de laars van Peter Pan. Het is ingewikkeld vouwen en ik betwijfel dat wij het thuis na zouden kunnen doen volgens de gedrukte instructies die we mee krijgen. Het was wel heel leuk om te doen!

We zijn net op tijd om naar de lezing van Mark Sondheimer te gaan. Hij is een producer voor Pixar, waar films als Toy Story en Finding Nemo vandaan komen. Ik dacht Rick gewoon een plezier te doen om hierheen te gaan, maar het wordt een heel interessant uur.

We leren van alles over hoe het achter de schermen maken van computer geanimeerde film gaat. De computer is pas het laatste stadium en zo'n film duurt 4 tot 6 jaar om te maken! Na deze lezing gaan we even terug naar de kamer want het is overal zo koud dat ik mijn sjaal wil ophalen.

In de Crown and Fin pub gaan we nu onze artistieke talenten proberen. Mitchell laat ons zien hoe we Mickey als Steamboat Willie moeten tekenen. Zoals altijd ziet iedere tekening er na afloop anders uit. Ik luister ook niet goed en kleur teveel van Mickey's snuit. Toch vind ik hem best goed gelukt.

Daarna tekenen we Mickey's vijand uit de eerste tekenfilmpjes, Pete. Die ken ik niet zo goed. Het is wel leuk hem te tekenen, maar ik vind de bekende Disney karakters leuker. We zijn van plan deze vakantie vaker naar deze animatie lessen te gaan.

Het is al na drieen en tijd voor het zwembad. Daar vinden we nog net twee stoelen in het volwassen zwembad. Hier is het lekker rustig en ik lees verder in mijn boek. Met de wind is het mij iets te koel om het water in te gaan, maar Rick neemt wel een duik.

We houden het hier een goede twee uur uit en dan gaat de zon weg en wordt het mij te koel. We kleden ons weer in gewone kleding en gaan naar de Crown and Fin voor een drankje. Ik heb mijn laptop mee zodat ik dit blog vast kan typen. Ik ga dat zo vaak mogelijk voor het avondeten doen, ander kom ik er niet meer aan toe. Ik kan natuurlijk niet beloven dat dat iedere dag lukt.

Het avondeten van vanavond is bij Tiana's Place. Dit restaurant heeft een New Orleans thema. Tiana is een van de minder bekende Disney prinsessen uit Princess and the Frog. Tiana zelf komt ons bezoeken en tijdens het eten speelt een Cajun bandje leuke muziek.

Het eten vind ik dit keer wel lekker, maar niet spectaculair. Ik bestel de terrine van eendenborst met pistaches als voorafje. Dan de linzensoep om warm te worden want het is ronduit kil en iedereen klaagt erover.

Als hoofdgerecht kies ik de garnalen jambalaya, maar die valt erg tegen. De garnalen zijn droog en verder zit er niet veel smaak aan. Ik eet de rijst dan ook niet op. Ricks kalfsvleesgerecht ziet er lekkerder uit en dat was nummer twee van mijn keuzes, verkeerd gekozen dus.

Heel attent is er wel een bordje met kaas voor mij als dessert. Het zijn plakjes cheddar, Zwitserse kaas en pepper Jack. Het is lekker en meer dan genoeg. Rick neemt een tweede hoofdgerecht en slaat het dessert ook over.

Eddie snapt er niets van, maar ik verzeker hem ervan dat ik echt die zoetigheden niet lekker vind. Rick wil morgen wel een dessert want dan is het Formal Night en gaan we ons mooi aankleden. En zo zit onze eerste volle cruise dag er alweer op! We hebben volop genoten!

4 reacties:

Petr@ zei

Die dagen op zee leken me juist zo saai aan een cruise maar er is genoeg te doen.
Jammer dat het aan boord zo koud is. Hoe is het buiten op volle zee?

Anja L. zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad. Jammer dat het overal zo koud is, heb je geen lekkere omslagdoek bij je?
Ik ben toch een beetje jaloers nu ik dit op een werkdag zit te lezen :-).
Fijne maandag!

Yvonne en Rob zei

Nou jullie zijn zo de hele dag tog lekker bezig. Lekker relaxed. Jammer dat het nogal fris is maar goed, genoeg vermaak gelukkig.
Hoop dat de accupunctuur helpt bij Rick.
Enjoy!

Anoniem zei

Geen idee wat er allemaal te doen is tijdens een zeedag. Jullie hebben je prima vermaakt.
Vervelend dat Rick zo'n last van zijn rug heeft.
Groetjes, Bea