Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 23, 2018

Dag 5 Cruise: Eerste dag van vijf op zee


Vannacht zijn we dus als de wiedeweerga naar het westen gevaren om orkaan Willa te ontlopen. Die is nu een categorie 4 orkaan dus blij dat we hem mislopen. Toch schommelt het schip flink en ik ben blij dat ik mijn medicijnen tegen zeeziekte heb ingenomen. Ik word er ook regelmatig wakker van, want het schip kraakt.

Rick en ik slapen dan ook uit voor ons doen. Het is buiten grijs en grauw en het regent een beetje als we opstaan. In de verte zien we echter opklaringen. Als we onze koffie bij het Cove Cafe halen horen we de kapitein omroepen dat Willa een categorie 4 storm is en dat wij er een paar honderd mijl vandaan zijn.

De ruige zee zal vandaag nog wel zo blijven, maar de zon komt tevoorschijn en niemand klaagt. Wij eten ontbijt, weer lekker een stukje zalm, een gepocheerd eitje en wat groentes. Dan scheiden Ricks en mijn wegen.

Rick gaat een acupunctuur sessie doen om te kijken of dat zijn rug zal helpen. Ik haal mijn Kindle op in de kamer en ga dan naar het Fitness Center. Daar is dezelfde elliptische machine open als eergisteren. Het is Life Fitness en die vind ik de minst fijne elliptische machine. Ze zijn zo zwaar en saai en ik ben dan ook blij als mijn uur voorbij is.

Terug in de kamer begroet onze vriendelijke huishouder Archi uit de Filippijnen mij en vraagt waar Mr. Rick is. Dat weet ik ook niet. Ik douche en kleed me in gewone kleding en intussen had ik Rick wel terug verwacht.

Zin om in de kamer te blijven wachten heb ik niet en besluit nog wat meer beweging te krijgen en op dek 4 rondom het schip te lopen. Drie rondjes is een mijl, maar ik vind een rondje wel genoeg. 

Iedere dag is er een foto speurtocht en vandaag moeten we deuren vinden. Ik neem een formulier mee want dat vinden Rick en ik leuk om te doen.

Er zijn hier nog wat foto kansen met Disney karakters, maar er staan wel rijen voor en ik weet niet wat Rick aan het doen is. Ik ga dus maar weer terug naar de kamer waar Rick nog steeds niet is. Dan krijg ik de lumineuze inval om de Disney Cruise Line app te openen.
Inderdaad is daar een berichtje van Rick (de app gebruikt geen wifi dus dat is wel heel fijn). Hij wacht op mij in het Buena Vista theater en houdt een stoel voor mij vast. Daar wonen we een presentatie bij over alles wat nieuw komt van Disney. Vooral een aantal heel leuke films, waaronder een nieuwe Mary Poppins, het is een leuke presentatie.

Nu beginnen Rick en ik serieus aan de photo challenge. Het valt niet mee om met die heel kleine fotootjes de deuren op het schip te vinden, maar na een paar uur lukt het ons om alle twaalf te identificeren. We leveren het ingevulde formulier in en gaan dan gauw lunchen, want we hebben flinke trek.

Bij Cabanas hebben ze weer lekker Aziatisch eten en veel past in ons dieet. Ik was bang dat ik veel zou moeten afwijken, maar dat valt alles mee. Rick haalt ook nog een paar hamburgers en dan kunnen we er weer tegenaan.

Inmiddels is het buiten flink warm en vochtig en we verkleden ons voor het zwembad. Het is interessant om het water in te gaan vandaag. De zwembaden lijken wel golfslagbaden en op een gegeven moment wordt er een gesloten omdat het schip teveel op en neer deint. 


Al liggend in een van de gerieflijke stoelen kijken we de film Bolt, die op het grote scherm aan het zwembad wordt vertoond. Die film hebben we nog geen van beiden gezien en hij is erg leuk.
Tegen vijven gaan we terug naar de kamer om gewone kleding aan te doen. Rick heeft als verrassing een fles Dom Perignon uit 2009 meegenomen om nog eens te klinken op onze huwelijksverjaardag. We hebben er champagne glazen voor gevraagd, die keurig klaarstaan in de kamer.
We zoeken een gerieflijke bank en tafel op en klinken op nog eens dertig jaar samen. Het smaakt natuurlijk allemaal heel goed en we hebben er een klein bordje met shawarma en groentes bij. Zeven uur tussen lunch en avondeten is wel erg veel dus een snackje tussendoor is wel lekker.
Als we uitgevierd zijn nemen we onze laptops mee naar de Crown and Fin pub waar we de bar tenders intussen kennen. Ik schrijf weer mijn blog tot dusver. Rick probeert uit te vogelen waarom zijn PC data eet. In deze paar dagen heeft hij, ondanks dat hij nauwelijks online is geweest, een hele gigabyte gebruikt! Ik veel minder, terwijl ik vaker online ga.
Dan is het alweer tijd om ons klaar te maken voor het avondeten. We doen onze speciale 30 jaar getrouwd t-shirts aan en gaan naar dek 3 om daar foto's te laten maken. Een achtergrond is om onverklaarbare redenen de Alamo, die niets met deze cruise te maken heeft. De andere is een strand met palmbomen. We laten bij beiden foto's maken. 



Vanavond is ons diner in het Animator's Palate restaurant en het wordt weer fantastisch. Lekker eten, maar leuker is om te raden welk Disney figuur wordt getekend op de schermen. Na het eten volgt er ook een heel leuke show met alle beroemde films samengevoegd en Mickey met toverhoed komt ook. Jammer genoeg niet lang genoeg om een foto te maken. 

Tevreden gaan we terug naar de kamer. Rick heeft nog energie om wat dingen te gaan bekijken, maar ik ben klaar voor mijn bed. Het schip zal me hopelijk in slaap schommelen, want we lopen alsof we dronken zijn door de gangen zo gaat het heen en weer!

5 reacties:

Jeanny zei

Wat fijn dat jullie er goed tegen kunnen!!! Ik ben een keer zo ziek geworden, dat ik nooit meer op een schip ga, wat zo schommelt. Geniet nog van je vakantie!!

Petr@ zei

Zo vliegt een dag aan boord toch weer voorbij.
Merkt Rick al verschil na de behandeling?
Lief dat hij champagne meebracht!

Anja zei

Fijn dat jullie zo genieten. Is het niet naar dat het schip zo schommelt?

Petra zei

@Jeanny - Ik ben als kind heel erg zeeziek geweest op onze eerste cruise ooit. Maar tot nu toe helpen de medicijnen.

@Petra - Ja, Rick merkt zeker verschil, hij krijgt morgen nog een behandeling

@Anja - Naar niet, zolang ik maar niet zeeziek word (vannacht was ik wel ziek, maar ik weet iet of dat zeeziek of iets verkeerd gevallen was)

Angela zei

Wow! Zes zeedagen, das best veel. Maar haalt wel het ultieme "moeten" eruit, want op zee moet je niets;) Heb je je route toevallig ergens gepost? Ben wel benieuwd waar jullie allemaal naartoe gaan, reis ik een beetje mee ;)