Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 25, 2018

Dag 7 Cruise: Nog een dag op zee en het vliegt voorbij!

De onplezierige details zal ik jullie besparen, maar midden in de nacht werd ik misselijk wakker en door de gevolgen daarvan moest ons bed verschoond worden. Disney is zo perfect, binnen vijf minuten stond er iemand voor de deur met schone lakens. Ik voelde me de rest van de nacht niet lekker. Misschien viel het eten niet goed.
Vanochtend staan we toch om half acht op als Ricks wekker afgaat. Ik merk opeens dat ik mijn gebitbeschermer niet kan vinden. Die is waarschijnlijk met de vuile lakens meegegaan. Ik laat het Archi, onze cabine steward, weten en die belooft te checken. Als we terugkomen van ons ontbijt ligt het in de kamer! Gelukkig want zo’n ding is niet goedkoop.
Genoeg vies gepraat, bij het ontbijt bestellen Rick en ik dit keer een omelet. Ik houd het zo licht mogelijk voor het geval mijn maag vervelend gaat doen. Dat gebeurt gelukkig niet en ik ben blij dat ik geen cruisedag verlies met ziek zijn.
Om negen uur heb ik  een afspraak met Nicholas, de personal trainer, om een analyse van mijn lichaam te laten maken. Dat gebeurt met een paar electroden. Het resultaat is beter dan ik verwachtte. Mijn vet percentage is lager en het aantal ponden wat ik in een ideale situatie nog zou moeten verliezen is slechts acht. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat het resultaat vier maanden geleden zou zijn geweest.
Rick is intussen naar een lezing over het Panama kanaal gegaan. Ik heb vandaag geen zin in een lezing en ook niet om me op de elliptische machine uit te sloven. Ik besluit op ons balkon op de plaats te gaan hardlopen. De zee is rustgevend om naar te kijken.
Opeens zie ik iets bruins omhoog komen uit de diepte en het blijkt een zeeschildpad te zijn, die adem komt halen. Tijdens het uur dat ik “hardloop” zie ik er nog vier. Zo gaaf!
Als ik klaar ben douche ik en ga dan op zoek naar Rick. De lezing is net afgelopen dus goede timing. Rick heeft weer de foto speurtocht opgehaald en die gaan we doen.
Dit keer zijn het vloeren. Het valt weer niet mee en het duurt een paar uur voor we ze allemaal bij elkaar hebben. De laatste toch met wat hulp van anderen, want om de een of andere reden zijn de kleuren op het blad anders dan de tapijt kleuren voor deze. 
Ergens onderweg poseren we ook nog met Knabbel en Babbel. Weliswaar zijn wij niet erg flatteus gekleed, maar er staat geen rij dus daar moeten we van profiteren. 
Mijn contactlenzenvloeistof is bijna op en ik weet niet of ik er de hele cruise mee kan doen. Gelukkig is er vloeistof in de winkel. Daar zie ik ook Pandora bedels glimmen en dan vooral Bambi en Thumper (Stampertje?). Vandaag kies ik Bambi, maar ik denk dat Thumper later ook zal volgen. Wij gebruikten wat hij zei altijd met de kinderen: “If you can’t say something nice, don’t say anything at all”. 
Inmiddels is het alweer lunchtijd en we gaan naar het Cabanas buffet. Daar is de speciale cuisine dit keer Mexicaans. Niet mijn favoriet, maar de kip fajita mix smaakt goed. Verder vind ik o.a. lekkere pittige garnalen, een Zweedse gehaktbal en de lekkerste komkommersalade, die ik ooit gehad heb. We smullen er buiten van.
Dan is het zwembad tijd. Alleen komt er een heel dreigende lucht aan en inderdaad, niet veel later plenst het. De film Frozen speelt en die willen Rick en ik weer zien. We gaan lekker warm in een van de overdekte jacuzzi’s zitten en wachten de regen daar af. De film is weer erg leuk.
Als het weer droog wordt gaan we nog een tijdje op een luie stoel zitten lezen. Ik ben alweer helemaal in mijn nieuwe Nora Roberts boek. Tegen vieren gaan we ons opknappen want we willen meedoen met Bingo dit keer.
Rick koopt de kaartjes en ik bestel een jasmijn thee want het is weer om te vertinnen in deze zaal. De Bingo wordt erg leuk en bij de laatste hoeft Rick nog maar een nummer als iemand anders Bingo roept. Hoe vaak we dit gaan doen weet ik niet, want de kans op winnen is wel erg klein!
Op het schema zien we dat Goofy op dek 4 is en we sluiten daar in de ook best korte rij aan. Goofy heeft een Hawaiiaans shirt aan en Rick gaat gauw terug naar de kamer om een van zijn Hawaiiaanse shirts aan te doen. Inderdaad valt het Goofy op dat ze hetzelfde soort shirt aan hebben. 

Dan gaan we naar de Crown and Fin voor onze happy hour snacks en drankjes. Jnmel en Dario zorgen weer goed voor ons. Ik probeer eens de bbq kippenvleugeltjes en die zijn me toch lekker. Ik moet me bedwingen er niet meer dan twee te eten!

Intussen schrijf ik ook weer dit blog. De dagen gaan me alweer veel te snel! Natuurlijk vervelen Rick en ik ons ook geen moment. Ik zie mensen de hele dag op een ligstoel bakken, maar dat is niets voor ons.

Voor het avondeten willen we nog foto’s laten maken voor de boom met pompoenen, dus we gaan onze Disney Halloween t-shirts aantrekken. Jammer genoeg (of eigenlijk is het erg leuk) is er een dans party gaande met alle Disney figuren als wij er aankomen.

We laten toch maar een foto maken, maar met de maan (die vandaag vol is) op de achtergrond. Dan gaan wij ook meedansen met de groep. Op Edelweiss proberen we zelfs een beetje te walsen, maar het is voor mij al te lang geleden en Rick heeft geen idee wat hij moet doen. Het ziet er vast komisch uit.

Ons avondeten vanavond is in Triton’s. Ik heb wat moeite een keuze te maken want mijn maag is nog steeds niet helemaal wat het was. Ik kies uiteindelijk de caprese salade, de hertenbiefstuk en mijn kaasplankje als dessert.


Rick neemt de gerookte zalm (die eet ik iedere ochtend al en begint wat te vervelen), de bruschetta met gerookte ham en kaas en als hoofdgerecht ook de hertenbiefstuk en nog de filet mignon met kreeft. We bespreken met Eddie, de ober, onze reservering voor Palo, het sjieke (en tegen extra betaling) restaurant aan boord.

Wij hebben voor de laatste avond een reservering en dat willen we eigenlijk niet. Eddie zegt dat we het makkelijk kunnen veranderen. We lopen dus naar Guest Services en inderdaad, nu hebben we voor zaterdagavond gereserveerd. We praten ook nog even met de Duitse uit Berlijn en de Fransman uit Lyon.

Voor mij is het nu welletjes geweest. Ik ben doodop en hoop maar dat het vannacht wel een goede nacht zal worden. Rick gaat nog het een en ander doen. Hij is veel meer een avondmens dan ik.

5 reacties:

Anoniem zei

Wat vliegt de tijd toch. De dagen op zee zijn zo voorbij en goed dat er zoveel entertainment aan boord is,en voor ieder wat wils. Je komt nog tijd te kort !!
Wanneer varen jullie door het Panamakanaal, lijkt me een geweldige ervaring. Leuk die piratenkostuums. Ik denk dat ik de mijne zelf gemaakt zou hebben. Vind dat soort kostuums maken ontzettend leuk.
Op naar het Caribisch gebied en dan mag je weer van boord. Genieten toch!!!!

Anoniem zei

Groetjes Wil

Anoniem zei

Een leuke cruise hebben jullie. Wij zijn net terug van de A/B/C eilanden, en het is misschien het verschil tussen het warme weer buiten en de koude airco, dat je misschien misselijk was. Ik hoop dat je het Panama Kanaal gebied leuk vindt, het is inderdaad een hele mooie reis. Kijk eens naar de treintjes die het schip vooruit trekken. Wij hebben CDs gekocht van het kanaal, leuk om thuis weer te zien. Nog een hele goede en prettige reis!!
Groetjes, Ida

Petr@ zei

Wat vervelend dat je ziek werd vannacht. Gelukkig geen griep!
Fijn dat ze je gebitsbeschermer teruggevonden hebben.
Wat een goede resultaten uit de test. Daar doe je het voor.

Marion2 zei

Wat een heerlijke reis! Ongelooflijk wat een amusement er is.
Het eten ziet er werkelijk fantastisch uit. Ooit gingen wij met een
schip vanaf Florida naar de Bahama's en dat was, excusez-le-mot,
meer een 'vreetschuur'. Moeilijk dan om al dat lekkers dan te weerstaan.

Wat een schattige bedel van Bambi.